Apdrošināšana

Apdrošināšanas polises lētākas vairs nebūs

Anna Novicka, 05.03.2010

Jaunākais izdevums

Apdrošināšanā cenas pērn ir sasniegušas savu zemāko punktu, un šogad cenas vairs nemainīsies, piektdien žurnālā Lietišķā Diena publicētajā intervijā prognozē kompānijas IF Latvia valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs.

Pēc viņa teiktā, to ietekmēs galvenokārt divi faktori. Pirmkārt, straujš atkusnis un gaidāmie plūdi nozīmēs apdrošinātājiem lielus izdevumus, un brīvas naudas rezerves, kas iepriekš ļāva samazināt cenas, būs izsmeltas. Otrkārt, atjaunojoties ekonomiskai aktivitātei, pieaug arī autoservisu cenas.

«Ceļoties ekonomiskai aktivitātei, mainoties situācijai ar noslodzi autoservisos, varētu atgriezties atlīdzību inflācija. Patlaban daudzi autoservisi strādā zem pašizmaksas, un nav pārliecības, ka šādas cenas būs arī nākotnē. Attiecīgi pieaugs atlīdzības, un tas atspoguļosies polišu cenās,» uzsver apdrošinātājs.

Vairāk lasiet šodienas Lietišķajā Dienā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Andris Morozovs kļuvis par apdrošināšanas sabiedrības If Baltijas biznesa segmenta vadītāju

Žanete Hāka, 22.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas sabiedrības If P&C Insurance AS valdes priekšsēdētājs un uzņēmuma Latvijas filiāles vadītājs Andris Morozovs kļuvis arī par If Grupas Baltijas biznesa segmenta vadītāju, informē kompānijas pārstāvji.

Vienlaikus ar stāšanos Baltijas biznesa segmenta vadītāja amatā, Andris Morozovs arī kļuvis If Grupas Uzņēmējdarbības vadības grupai locekli, kas ir uzņēmuma augstākās vadības komanda.

Andris Morozovs apdrošināšanas sabiedrībā darbojas kopš tās pirmsākumiem 1999.gadā, kad, apvienojoties zviedru Skandia un norvēģu Storebrand nedzīvības apdrošināšanas uzņēmumiem, Latvijā zināmais apdrošinātājs Sampo tika pārveidots par If Latvia. 1999.gadā viņš pildīja If Latvia Privātpersonu apkalpošanas daļas direktora amatu un no 2001.gada darbojās uzņēmuma valdē.

Savukārt 2004. gadā Andris Morozovs kļuva par If Latvia valdes priekšsēdētāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Rīgas zoodārza valdē iecelts kādreizējais Rīgas Centrāltirgus vadītājs

Žanete Hāka, 03.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmaiņas veiktas SIA “Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs” valdē – tajā par valdes locekli iecelts kādreizējais AS “Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs, liecina Lursoft dati.

SIA “Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs” valde patlaban strādā divu personu sastāvā - valdes prieksšēdētājs Ingmārs Līdaka un A. Morozovs.

Lursoft izziņas dati liecina, ka Andris Morozovs savulaik vadījis ne tikai AS “Rīgas Centrāltirgus”, bet arī bijis valdes loceklis vairākos nu jau likvidētos uzņēmumos.

Patlaban Andris Morozovs ir saistīts ar vairākām organizācijām – Par sportisku sabiedrību, Latvijas Tirgu savienība, Restart.lv, Latvijas transports, kā arī ieņem valdes locekļa amatu sociāldemokrātiskajā partijā “Saskaņa”.

Līdztekus tam, Andris Morozovs ir arī patiesais labuma guvējs divos transporta palīgdarbību uzņēmumos – SIA “Agent Arsenal.eu” (2018.gadā apgrozīti 179,28 tūkstoši eiro un nopelnīti 11,02 tūkstoši eiro) un SIA “Eksperium” (457,02 tūkstošu eiro apgrozījums, 22,67 tūkstošu eiro peļņa).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome 22.martā nolēma grozīt pašvaldības budžetu, palielinot vietvaras izdevumus par nepilniem 150 miljoniem eiro.

Pašvaldības budžeta kopējie ieņēmumi palielināsies par 13,8 miljoniem eiro un būs 1,19 miljardi eiro, savukārt izdevumi palielināsies par 148,6 miljoniem eiro un būs 1,4 miljardi eiro.

Līdz ar to izdevumi pārsniegs ieņēmumus par nepilniem 212 miljoniem eiro. Minēto summu pašvaldība plāno segt no budžeta līdzekļu atlikuma šī gada sākumā un aizņēmumiem.

Rīgas dome jau 25.janvārī pieņēma pašvaldības budžetu, kurā ieņēmumi plānoti par vairāk nekā 140 miljoniem eiro lielāki nekā 2022.gadā. Kā tika skaidrots deputātiem, tas bija pagaidu jeb tehniskais budžets.

Visus Rīgas pilsētas budžeta grozījumiem iesniegtos priekšlikumus pašvaldības domes deputāti noraidīja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Morozovs: drīz dzirdēsim vairāk veiksmes stāstu

Elīna Pankovska, 09.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstīs otra lielākā nedzīvības apdrošināšanas sabiedrība If kļuvusi par Igaunijas uzņēmumu konkurētspējas reitinga uzvarētāji un ieguvusi balvu kā konkurētspējīgākais finanšu uzņēmums.

Uzņēmuma vadītājs Andris Morozovs uzskata, ka pašlaik vēl nevar uzskatīt, ka apdrošināšanas tirgū krīze jau būtu garām. Tomēr vispārējais noskaņojums visās Baltijas valstīs visai drīz kļūšot optimistiskāks. «Jau drīz mēs dzirdēsim arvien vairāk veiksmes stāstu, uzņēmumu apgrozījuma pieaugumu, kā arī uzņēmumu un nozaru atgriešanos pie pozitīvas izaugsmes,» norāda Andris Morozovs.

Šā gada Igaunijas Uzņēmējdarbības balvas Igaunijas uzņēmumu konkurētspējas reitingā tika pasniegtas sešās kategorijās.

Jāatgādina, ka If pagājušā gadā strādājusi ar 17,6 milj. Ls peļņu, kas ir par 76,6 % lielāka nekā pirms gada. Peļņas pieaugums balstīts uz veiksmīgu investīciju politiku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2020. gada 19. februārī no amata atlaists Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka un valdes loceklis Andris Morozovs.

A.Morozova ieskatā iemesls ir fakts, ka šī valde iestājās pret iespējamo shēmu ar 3 hektāru Mežaparka zemes atsavināšanu.

"Man ir pārliecība, ka iemesls valdes atlaišanai ir vairāku miljonu vērts Mežaparka zemesgabals, kas 2011. gadā nodots bezatlīdzības lietošanā Rīgas Zooloģiskajam dārzam. Tagad šis īpašums kļuvis par intereses objektu. Atlaižot valdi, ir sagatavota "augsne" Rīgas pilsētai piederoša īpašuma atsavināšanai," uzskata atlaistais valdes loceklis A.Morozovs.

Vairāk par šo situāciju Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza atlaistie valdes locekļi informēs preses konferencē 20. februārī plkst. 12:00.

2011. gada augustā Rīgas pilsētas pašvaldība nodeva Rīgas Nacionālajam zooloģiskajam dārzam bezatlīdzības lietošanā zemesgabalu Rīgā, Ezermalas ielā, Cimzes ielā ar platību 22 873 kvadrātmetri. Līgums tika noslēgts uz 10 gadu termiņu. Nesagaidot līguma termiņa beigas, pašvaldības izpilddirektors ir atradis iemeslus, lai šo līgumu pārtrauktu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs iecēlis Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza (RNZd) pagaidu valdi divu cilvēku sastāvā.

Tajā darbosies bijušais zoodārza vadītājs Rolands Greiziņš, kurš amatā atradās līdz 2017.gadam, un VARAM Valsts sekretāra vietnieks attīstības instrumentu jautājumos Sandris Cakuls.

Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza pagaidu valde iecelta saistībā ar to, ka no amatiem RNZd valdē atsaukti valdes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka un valdes loceklis Andris Morozovs.

Kā informē Rīgas dome, izmaiņas valdē veiktas saistībā ar to, ka pērn veiktajā zoodārza auditā konstatēti pārkāpumi, kas būtiski ietekmējot zoodārza darbību, kā arī veiktās darbības neatbilstot rūpīgam saimnieciskajam stilam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Briest izmaiņas autopārvadājumos uz Krieviju

Egons Mudulis, 11.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespējams, jau septembrī vai oktobrī Latvijas autopārvadātāji varēs ievest preces līdz Krievijas pierobežā uzbūvētajiem muitas-loģistikas termināļiem bez autopārvadājumu atļaujas, ja vien pēc tam atgriezīsies Latvijā, DB zina stāstīt a/s Teko Terminal Latvijas pārstāvniecības īpašnieks Andris Morozovs. To atzīst arī Autotransporta direkcijas Starptautisko autopārvadājumu koordinācijas daļas vadītāja Indra Gromule.

Jaunā iebraukšanas kārtība pavērs jaunas peļņas iespējas tiem Latvijas autopārvadātājiem, kas negrasās veikt pārvadājumus tālāk pa Krieviju. Rezultātā tiks paplašināts pārvadātāju loks, saka SIA Schenker Muitas nodaļas vadītājs Aivars Joksts. Savukārt Latvijas Nacionālās kravas ekspeditoru un loģistikas asociācijas ģernerālsekretārs Vladimirs Žerebcovs norāda, ka tādējādi var tikt pazaudēts darbs Krievijas teritorijā, ko gan atsvērtu iespēja ātrāk atgriezties un veikt jaunus reisus.

Preču īpašnieku interese veikt muitošanu uz robežas būs atkarīga no pakalpojuma maksas, norāda J&P Logistics direktora vietnieks Jurijs Višiņins. Savukārt starptautisko autopārvadātāju asociācijas Latvijas auto prezidents Valdis Trēziņš piebilst, ka kravu saņēmējam būs interese, ja tas paātrinās procesu. Lielāka muitnieku skaita izvietošana jaunajos termināļos būs galvenais faktors, kas ļaus samazināt rindas uz robežas Krievijas pusē, uzsver A. Morozovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc eiro ieviešanas polišu un pašrisku cenas netiks noapaļotas, un apdrošinātāji sola, ka pārejas uz eiro dēļ cenas neaugs, nenoliedzot, ka cenas varētu kāpt citu faktoru dēļ.

Eiro ieviešanas pieredze uzņēmumam jau ir bijusi Igaunijā, un arī Latvijā, pārejot uz eiro valūtu, tiks ievēroti tie paši principi, stāsta If P&C Insurance valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs. «Viens no tiem - apdrošināšanas polišu cenas un pašrisku apjomi netiek noapaļoti. Piemēram, ja pašlaik KASKO polises pašriska apmērs ir 100 lati, tad pēc 1.janvāra tas būs 142,29 eiro. Līdzīgi tas bija arī Igaunijā, kur pāreja no kronām uz eiro rezultējās polišu cenās ar «neglītiem skaitļiem»,» uzsver kompānijas vadītājs.

Neraugoties uz izmaksām, kas uzņēmumam radīsies, īstenojot pāreju uz eiro valūtu, apdrošinātājs nav arī plānojis palielināt apdrošināšanas pakalpojumu cenas. Pakalpojumu cenu kāpumu parasti diktē kādi ekonomiski apsvērumi, taču ne valūtas maiņa valstī, uzsver A. Morozovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Aptauja: 63% kredītņēmēju visvairāk satrauc darba zaudēšana

Žanete Hāka, 16.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielāko satraukumu kredītņēmējiem rada bailes zaudēt darbavietu – tā atbildējuši 63% aptaujātie, liecina Nordea veiktā aptauja.

46% visvairāk uztrauc valsts ekonomiskā situāciju kopumā.

Aptaujas dati norāda, ka apdrošināšanas pakalpojumus kredītņēmēji izmanto reti. Tikai 28% ir apdrošinājuši savu nekustamo īpašumu, bet piektdaļa jeb 19% apdrošināšanas pakalpojumus neizmanto vispār.

Aptaujā secināts, ka visbiežāk izmantotais apdrošināšanas pakalpojums ir OCTA – 55% respondentu ir apdrošinājuši savu auto. 31% ir veikuši dzīvības vai veselības apdrošināšanu sev vai ģimenes locekļiem. Nekustamo īpašumu apdrošinājuši 28% un KASKO transporta līdzekļa apdrošināšanu izmanto 20% respondentu. Tikai 7% izmantojuši iespēju apdrošināt iedzīvi, 6% civiltiesisko apdrošināšanu mājoklim, un tikai 3% izmantojuši banku piedāvātas iespējas fiksēt procentu likmes. 19% no respondentiem apdrošināšanas pakalpojumus neizmanto vispār.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Cīņa OCTA tirgū un lielu atlīdzību pieteikumi iedragā If rādītājus

Žanete Hāka, 07.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

If uzņēmuma Igaunijā un tā filiāļu Latvijā un Lietuvā konsolidētā peļņa šā gada sešos mēnešos sasniegusi 5,6 miljonus eiro, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Pagājušā gada attiecīgajā laika periodā uzņēmums Baltijas tirgū nopelnīja 12,4 miljonus eiro.

If Baltijas tirgū parakstīto bruto prēmiju apjoms šā gada sešos mēnešos bija 61,4 miljoni eiro (43,2 miljoni latu), kas, salīdzinot ar 61,1 miljonu eiro (42,9 miljoniem latu) pērnā gada attiecīgajā periodā, ir par 0,6% vairāk.

Savukārt If P&C Insurance AS Latvijas filiāles (If Apdrošināšana) parakstīto bruto prēmiju apjoms šā gada sešos mēnešos bija 10 miljoni latu. Arī pērn attiecīgajā laika periodā parakstīto prēmiju apmērs bija 10 miljoni latu.

Šā gada sešos mēnešos uzņēmuma izmaksāto atlīdzību apmērs Baltijas valstīs kopumā bija 32,1 miljons eiro (22,6 miljoni latu), kas, salīdzinot ar 2012.gada attiecīgajā laika periodā izmaksātajiem 28,4 miljoniem eiro (20 miljoniem latu), veido izmaksu palielinājumu 13.2% apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Rīgas Centrāltirgus izveidojis Iekšējās drošības dienestu

Zane Atlāce - Bistere, 01.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Centrāltirgus teritorijā no 2016.gada 1.decembra kārtību nodrošinās AS Rīgas Centrāltirgus ( RCT) Iekšējās drošības dienests, kā rezultātā tiks sekmīgāk organizēta apsardzes funkcija, kā arī ietaupīti finanšu un laika resursi.

RCT Iekšējās drošības dienests būs patstāvīga RCT struktūrvienība, tajā strādās 36 cilvēki ar lielu pieredzi drošības struktūrās.

«Lēmums izveidot iekšējo apsardzes struktūru tika pieņemts, vadoties pēc Rīgas Centrāltirgus stratēģiskās attīstības plānā 2012.-2018. gadam noteiktā, ka arī, ņemot vērā apsardzes pakalpojumu iepirkumu konkursa rezultātus. Mēs esam pārliecināti, ka ar savu apsardzes struktūrvienību panāksim lielāku efektivitāti drošības jomā, ka arī samazināsim šai funkcijai nepieciešamās izmaksas. Līdz šim pastāvošā kārtība paredzēja to, ka par RCT pieņemto lēmumu īstenošanu jākonsultējas ar apsardzes pakalpojumu sniedzēju vadību, kas, protams, ir lieks ķēdes posms. Drošības jomas lēmumi prasa operativitāti un laika ietaupījums uz birokrātijas rēķina noteikti ir ieguvums,» informē RCT valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Autopārvadātāji 1.jūliju nodēvē par sēru dienu; krastmalā piketē ar 120 fūrēm

NOZARE.LV, 01.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kravu pārvadātājiem šī diena, kad tika ieviesta eirovinjete, ir sēru dienu, jo darbu zaudēs tūkstošiem nozares cilvēku, savukārt valsts šogad plānotā ieguvuma - 4,3 miljonu eiro - vietā bezdarbnieku pabalstos izmaksās krietni lielākas summas, protesta mītiņā medijiem skaidroja kravu pārvadāšanas uzņēmumu iniciatīvas grupas pārstāvis Ziedonis Apariņš.

Organizatori informēja, ka protesta akcijā piedalās ap 10% no visiem pārvadātājiem - 120 mašīnas no 60 uzņēmumiem, kuras riņķoja pa 11. novembra krastmalu, brīžiem skaļi signalizēdamas.

Apariņš, kurš ir arī SIA Taka pilnvarotais pārstāvis, skaidroja, ka patlaban kravu apjomi būtiski samazinās, līdz ar to šis nav īstais laiks ieviest papildu nodokļu slogu. To varot atlikt līdz 2016.gadam, kad nozare atdzīvosies. Viņš uzsvēra, ka transporta nozare nav tikai ostas un dzelzceļš, bet arī autopārvadājumi.

Viņš demonstrēja simbolisku atslēgu saišķi, kuru gatavojoties nodot satiksmes ministram Anrijam Matīsam (V) un kas simbolizējot atslēgas no kravas automašīnām, kuras pēc eirovinjetes ieviešanas nonāks banku plačos, jo uzņēmēji nespēs nomaksāt līzingus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

If biznesa apjomi Baltijā sarūk par 15%

Ieva Mārtiņa, 03.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galvenokārt uz sarūkošo cenu rēķina If P&C Insurance AS Baltijas valstīs šogad deviņos mēnešos bruto prēmijās parakstījusi par 15,3% mazāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā. Tomēr, neraugoties uz to, kompānija strādā ar peļņu

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

If peļņa Baltijā pērn pieaugusi līdz 20 miljoniem eiro

Žanete Hāka, 10.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas sabiedrības If P&C Insurance AS Igaunijā un tās filiāļu Latvijā un Lietuvā peļņa 2015. gadā bija 20 miljoni eiro (2014. gadā – 17 miljoni eiro), informē uzņēmums.

Apdrošināšanas sabiedrības bruto parakstītās prēmijas Baltijas tirgū 2015. gadā bija 133,2 miljoni eiro (2014. gadā – 122,6 miljoni eiro).

Savukārt If P&C Insurance AS Latvijas filiāles (If Apdrošināšana) bruto parakstīto prēmiju apmērs 2015. gadā bija tāds pats kā gadu iepriekš – 28,1 miljons eiro.

If kombinētais rādītājs Baltijā pagājušajā gadā bija 86,4% (iepriekš 87,%). Savukārt If P&C Insurance AS zaudējumu rādītājs 2015. gadā bija 59,6% (iepriekš 56,4%), bet izdevumu rādītājs 26,8 % (iepriekš 30,5%).

«2015. gads ir nesis diezgan daudz pārmaiņu apdrošināšanas tirgos Baltijā. Dažiem no konkurentiem ir mainījusies akcionāru struktūra. Tirgū norisinās dažu uzņēmumu apvienošanās. Šīs pārmaiņas, iespējams, ir nedaudz veicinājušas to, ka daudzi apdrošinātāji nepamana tendences to faktoru izmaiņās, kas ietekmē ikdienas biznesu. Pēdējā laikā visās galvenajās produktu līnijās ir kāpusi atlīdzību inflācija. Vislielāko triecienu acīmredzot ir piedzīvojusi OCTA. Šī iemesla dēļ mēs novērojam nelielu apdrošināšanas tirgus ienesīguma samazināšanos. Tomēr mēs esam saglabājuši disciplīnu un vērīgumu. Ar lepnumu varam ziņot par vēl vienu veiksmīgu gadu, ko esam pabeiguši ar 20 miljonu eiro lielu tīro peļņu. Turklāt mēs esam turpinājuši uzlabot savu efektivitāti, un izmaksu attiecība ir samazinājusies no 34 līdz 29,9%. Un, visbeidzot, priecājamies, ka varam ziņot par ļoti spēcīgu izaugsmi Igaunijā un Lietuvā – tā katrā no tirgiem pārsniedz 10%. Ļoti saspringtas cenu konkurences dēļ Latvijas tirgū mūsu pārdošanas apjoms ir saglabājies iepriekšējā gada līmenī,» stāsta If P&C Insurance AS valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Rīgas Centrāltirgus pārskata attiecības ar nomniekiem, cer atgūt pircēju uzticību

Sandra Dieziņa, 10.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Centrāltirgus (RCT) valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs intervijā Dienas Biznesam stāsta par attiecībām ar nomniekiem un to, kā tirgū sagaida jauno sezonu.

Fragments no intervijas:

Pagājušajā gadā RCT pirms laika lauza līgumu ar lielāko nomnieku SIA Mercados, kas pēc tam vērsās tiesā. Kādā stadijā šobrīd atrodas šis strīds?

Tiesas process turpinās, tas ir šķīrējtiesā. Bet tas jau ir cits jautājums. Pirmais jautājums, par ko sākām ar viņiem diskutēt, ko viņi kategoriski atteicās pieņemt, – par teritorijas sakārtošanu, uzraudzību, līguma izpildi, kur viņi netiek galā. Parādam pieaugot, to lauzām.

Kas notiks ar teritoriju? Vai jauksiet nost nepievilcīgās būdas?

Ar teritoriju jau viss notiek. Tirdzniecības sezona nav vairs aiz kalniem, uzņēmums iepriekš teritoriju nomāja un, manā skatījumā, negodprātīgi rīkojās ar ilglaicīgiem nomniekiem. Viņi februārī jau paņēma nomas maksu par tirdzniecības vietām no 20. aprīļa līdz 1. maijam. Es nesaprotu, kāpēc šādi jādara ar ilglaicīgiem nomniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

If Baltijas filiāļu peļņa 8,1 miljons eiro

Elīna Pankovska, 10.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmo pusgadu If P&C Insurance AS Baltijā noslēgusi ar konsolidēto peļņa 8,1 milj. eiro apmērā. Jāpiebilst, ka pērn šajā laika periodā uzņēmuma peļņa bija 9,57 milj. eiro.

If Baltijas tirgū parakstīto bruto prēmiju apjoms pirmajos sešos mēnešos bijis 42,1 milj. Ls, salīdzinot ar 39,4 milj. Ls attiecīgajā laikā posmā pērn. Šogad vērojams 7% pieaugums.

Savukārt If P&C Insurance AS Latvijas filiāles (If Apdrošināšana) parakstīto bruto prēmiju apjoms šā gada sešos mēnešos bijis 8,8 milj. Ls, kas ir nedaudz vairāk nekā pērn.

Laika periodā no janvāra līdz jūnija beigām izmaksāto atlīdzību apmērs Baltijas valstīs kopumā ir 26 milj. Ls, kas veido pieaugumu par 14%. Savukārt Latvijā apdrošinātāja klientiem izmaksāto atlīdzību apmērs ir 4,7 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Autostāvvietas pie Centrāltirgus turpmāk apsaimniekos Rīgas satiksme

Zane Atlāce - Bistere, 01.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 1. jūlijā, Centrāltirgum pieguļošo autostāvvietu Maskavas ielā apsaimniekošana nodota Rīgas pašvaldības SIA Rīgas satiksme, par kuru izmantošanu jāveic apmaksa atbilstoši B zonas tarifam, informē Rīgas Centrāltirgus pārstāvis Ivars Jakovels.

Stāvvietu darba laiks darba dienās ir no plkst. 8:00 - 20:00, sestdienās no plkst. 9:00 - 17:00, bet pārējā laikā, kā arī svētdienās un svētku dienās, pakalpojums ir bez maksas. Norēķināties par autostāvvietu pakalpojumu Maskavas ielā būs iespējams, izmantojot banku norēķinu kartes, kā arī īsziņu vai mobilo lietotni.

«Uzsākot sadarbību ar Rīgas satiksmi par Centrāltirgum pieguļošo autostāvvietu apsaimniekošanu Maskavas ielā, īstenojam mūsu pircēju vēlmi, lai par autostāvvietām Centrāltirgus teritorijā būtu iespējams norēķināties ne vien izmantojot skaidru naudu, bet arī elektroniskās banku norēķinu kartes, kā arī mobilo tālruņu aplikācijas. Līdz ar norēķinu pakalpojumu attīstību tirgum pieguļošajās autostāvvietās esam pārliecināti par jaunu pircēju piesaisti Eiropas lielākajam tirgum, » uzsver Andris Morozovs, AS Rīgas Centrāltirgus valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas sabiedrības If P&C Insurance AS Igaunijā un tās filiāļu Latvijā un Lietuvā peļņa 2017. gadā trijos mēnešos bija 3,4 miljoni eiro (2016. gada atbilstošajā periodā – 3,1 miljons eiro), informē kompānijas pārstāvji.

Apdrošināšanas sabiedrības bruto parakstītās prēmijas Baltijas tirgū 2017. gada pirmajos trīs mēnešos bija 37,0 miljoni eiro. Šis rezultāts atbilst izaugsmei 1,8 % apmērā.

Parakstīto prēmiju portfelis Baltijā procentuāli sadalās šādi – Igaunijā 48 %, Latvijā 24 % un Lietuvā 28 %.

If kombinētais rādītājs Baltijā šī gada trīs mēnešos bija 90,0 % (iepriekš – 91,0 %). Savukārt If P&C Insurance AS zaudējumu rādītājs 2017. gada pirmajā ceturksnī bija 65,9 % (iepriekš 66,6 %), bet izdevumu rādītājs – 24,1 % (iepriekš 24,5 %).

«Šā gada pirmo ceturksni If ir sācis ar labiem darbības rādītājiem. Lai gan vēl maija sākumā Baltijā bija vērojami sniegputeņi, ziemas klimatiskie apstākļi gada sākumā apdrošināšanas sabiedrībām bija labvēlīgāki nekā pagājušā gada sākumā un tika saņemti mazāk atlīdzību pieteikumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls (LatBAN) un Latvijas Privātā un Riska kapitāla asociācija (LVCA) noteikuši nominantus apbalvojumam "Gada investors 2022" par Latvijas nozīmīgākajām investīcijām un konsultācijām iespējkapitāla un biznesa eņģeļu nozarē.

"Gada Investors" ir kopīga Latvijas Privātā un Riska kapitāla asociācijas (LVCA) un Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkla (LatBAN) iniciatīva, kas dibināta 2015.gadā. Tās mērķis ir veicināt informācijas un zināšanu izplatīšanos par Latvijas biznesa eņģeļu un privātā un iespējkapitāla fondu industriju, godinot investorus, konsultantus un nozares atbalstītājus, kuri snieguši būtisku ieguldījumu nozares un kopumā Latvijas investīciju vides attīstībā.

Šogad kandidāti "Gada investors" balvai izvirzīti septiņās nominācijās. Īpaši jāatzīmē šī gada jaunumi: "Gada ilgstpējas balva" un "Gada labākā sindicētā investīcija".

Saraksts ar nominantiem ir nodots LVCA un LatBAN biedriem, kuru balsojums noteiks uzvarētājus, kas tiks paziņoti svinīgajā ceremonijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

If peļņa Baltijā samazinājusies

Žanete Hāka, 10.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas sabiedrības If P&C Insurance AS Igaunijā un tās filiāļu Latvijā un Lietuvā peļņa 2016. gadā sešos mēnešos bija 6,7 miljoni eiro (2015. gada atbilstošajā periodā – 9,3 miljoni eiro), informē kompānijas pārstāvji.

Apdrošināšanas sabiedrības bruto parakstītās prēmijas Baltijas tirgū 2016. gada sešos mēnešos bija 69,4 miljoni eiro (2015. gada atbilstošajā periodā – 68,8 miljoni eiro). Savukārt If P&C Insurance AS Latvijas filiāles (If Apdrošināšana) bruto parakstīto prēmiju apmērs 2016. gada sešos mēnešos bija tāds pats kā 2015. gada atbilstošajā periodā – 16,0 miljoni eiro.

If kombinētais rādītājs Baltijā šī gada sešos mēnešos bija 90,7 % (iepriekš – 85,5 %). Savukārt If P&C Insurance AS zaudējumu rādītājs 2016. gada sešos mēnešos bija 65,3 % (iepriekš 58,7 %), bet apdrošināšanas sabiedrības izdevumu rādītājs – 25,4 % (iepriekš 26,8 %).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā, ka pašvaldību vēlēšanās kandidējošie Saeimas deputāti ievēlēšanas gadījumā zaudē parlamentāriešu mandātu, pēc vēlēšanām varētu mainīties arī parlamenta frakciju sastāvs.

Parlamenta Juridiskā biroja vadītāja Dina Meistere skaidroja, ka neatkarīgi no tā, vai Saeimas deputāts ir vai nav uzrakstījis iesniegumu par mandāta nolikšanu, deputāts uz likuma pamata zaudē mandātu, ja tiek ievēlēts kādā pašvaldībā. Meisteres ieskatā, Saeimas deputāts zaudē mandātu dienā, kad uz pirmo sēdi sanāk jaunievēlētā pašvaldības dome. No šīs dienas politiķim arī vairs nemaksā mēnešalgu par Saeimas deputāta pienākumu pildīšanu.

Kopumā pašvaldību vēlēšanās piedalās astoņi Saeimas deputāti. No Saskaņas Liepājā ar pirmo numuru kandidē šī politiskā spēka parlamenta frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins. Pirmais «aiz strīpas» Saeimas vēlēšanās šajā vēlēšanu apgabalā bija pašreizējais Liepājas pilsētas domes deputāts Romans Miloslavskis, kurš kandidē arī šajās vēlēšanās, bet no partijas Liepāja kvadrātā. Miloslavskis ir bijušais Saskaņas pārstāvis, kurš pērn tika izslēgts no Saskaņas, saņemot partijas vadības pārmetumus par «pārmērīgu sadarbību» ar Liepājas mēru Uldi Sesku (Liepājas partija). Nākamais pretendents uz Agešina vietu Saeimā būtu Aleksejs Medvedevs, kurš arī kandidē pašvaldību vēlēšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

If Baltijā prēmijās paraksta mazāk, bet audzē peļņu

, 10.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Risku apdrošinātājs Baltijā If P&C Insurance šogad deviņos mēnešos strādājis ar 14.5 miljonu latu (324 miljonu EEK) peļņu, kas ir par 12 % lielāka nekā pērn šajā laikā.

Vienlaikus prēmijās If šogad deviņos mēnešos parakstījis par 19 % mazāk - 68.6 miljonus latu (1527 miljonus EEK), informē If P&C Insurance AS Latvijas filiāle.

Atlīdzībās Baltijā If izmaksājusi 38.1 miljonus latu (849 miljonus EEK), kas ir par 13% mazāk nekā 2008.gada deviņos mēnešos.

Peļņas pieaugumu If skaidro ar veiksmīgu kapitāla tirgus izaugsmi. Konsolidētā peļņa iekļauj Igaunijas mātes uzņēmuma un tā filiāļu Latvijā un Lietuvā darbības rezultātus.

«Ekonomiskā lejupslīde Baltijas valstīs, īpaši Latvijā, ietekmējusi gan mūs, gan mūsu klientus. Nekustamo īpašumu tirgus sagrāve, ievērojamie kritumi auto pārdošanā un starptautisko pārvadājumu uzņēmēju grūtības ir galvenie, taču ne vienīgie iemesli nedzīvības apdrošinātāju rezultātu kritumam. Tomēr ir arī pozitīva tendence - krīzes ietekmē ir samazinājies negadījumu biežums. Šī pozitīvā tendence radījusi iespēju piedāvāt labākas cenas apdrošināšanas pakalpojumiem. Tomēr apdrošinātājiem, arī mums, tas nozīmē zemākus ieņēmumus. Tādēļ esam veikuši vairākus būtiskus soļus mūsu darbības efektivitātes uzlabošanai, lai samazinātu izmaksas atbilstoši ieņēmumu kritumam,» tā If P&C Insurance valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs. If īpašnieks ir If P&C Insurance Holding Ltd, lielākais apdrošinātājs Ziemeļvalstīs, kas 100% pieder Sampo grupai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelecom kāro tirgot reģistra datus

Iegādājoties licenci, Uzņēmumu reģistrā ziņas var tirgot jebkurš, taču tikai SIA Lursoft IT noslēdzis līgumu, interesējas arī Lattelcom meita.

To liecina Uzņēmumu reģistra (UR) informācija. «Pašlaik tikai ilggadējais Uzņēmumu reģistra (UR) partneris SIA Lursoft IT ir noslēdzis attiecīgu līgumu ar UR uz vienu gadu par datu bāzēs esošas informācijas izmantošanu - pārdošanu interesentiem,» skaidro UR galvenais valsts notārs Ringolds Balodis. Viņš atzīst, ka tādējādi šobrīd UR informāciju trešajām personām kā atkalizmantotājs drīkst piedāvāt un tirgot tikai SIA Lursoft IT un neviens cits.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Rīgas Centrāltirgus valdē virza Andri Morozovu un Kasparu Zaulu

Zane Atlāce - Bistere, 01.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par akciju sabiedrības Rīgas Centrāltirgus valdes locekļiem tiek izvirzīti Andris Morozovs un Kaspars Zauls – tā nolēmusi amata kandidātu konkursa vērtēšanas komisija, informē Rīgas dome.

Šie kandidāti saņēma visvairāk punktu, izvērtējot viņu atbilstību konkursā izvirzītajiem atlases kritērijiem. Konkursa nolikums paredzēja, ka pretendentiem jābūt ar augstāko izglītību finanšu, ekonomikas, uzņēmējdarbības vai tiesību zinātņu jomā un vismaz trīs gadu pieredzi vadošā amatā. Pretendentam jāspēj orientēties un jāizprot jautājumi, kas saistīti ar Rīgas pilsētas pašvaldības tirgu pārvaldīšanu un apsaimniekošanu.

Konkursā uz divām AS Rīgas Centrāltirgus valdes locekļu vietām kopumā tika saņemti 19 pieteikumi, taču deviņus pieteikumus komisija atzina par neatbilstošiem konkursa izvirzītajiem kritērijiem. Līdz ar to individuālas intervijas komisija veica ar atlikušajiem desmit pretendentiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Rīgas pašvaldības AS Rīgas centrāltirgus valdes priekšsēdētāju kļuvis dzīvokļu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības Mediķis vadītājs Artis Druvinieks, liecina Firmas.lv informācija.

Izmaiņas uzņēmuma valdē reģistrētas šodien, 14.septembrī. Darbu valdē turpina Kaspars Zauls un Valdis Karnītis.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas dome pārstāvis Uģis Vidauskis, konkursā uz šo amatu saņemti 19 pieteikumi, bet pēc kandidātu iesniegto dokumentu izvērtēšanas uz otro kārtu tika virzīti deviņi kandidāti. Konkursa komisija, pamatojoties uz kandidātu vērtēšanas rezultātiem atbilstoši definētajām kandidātu atlases prasībām, 6.septembra sēdē nolēma Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētāja amatam nominēt Druvinieku.

Vidauskis arī atzīmēja, ka Druvinieks ir studējis Baltijas Starptautiskajā akadēmijā, iegūstot jurista kvalifikāciju. Druvinieks patlaban ir dzīvokļu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības Mediķis valdes priekšsēdētājs, iepriekš strādājis par SIA L-Ekspresis biznesa attīstības direktoru, bijis arī šī uzņēmuma valdes loceklis, savulaik strādājis arī par SIA Latvijas Mobilais telefons iepirkumu speciālistu.Rīgas dome kā Rīgas centrāltirgus kapitāldaļu turētājs nešaubās, ka Druvinieks ar saviem pienākumiem tiks galā labi, par ko liecinot viņa kompetences, par kurām pārliecinājās arī konkursa komisija, uzsvēra Vidauskis.

Komentāri

Pievienot komentāru