Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz to, ka salīdzinoši nesen dienas gaismu ieraudzīja iPhone 5, kompānija Apple decembrī uzsāks jauna viedtālruņa testa versijas ražošanu, atsaucoties uz Ķīnas laikrakstu Commercial Times, vēsta tehnoloģiju portāls DigiTimes.

Apple esot uzsākusi jaunā viedtālruņa, saukta par iPhone 5S, sertefikācijas procesu un tiek prognozēts, ka pilna apmēra ražošana varētu tikt uzsākta 2013. gada pirmajā ceturksnī, bet tirdzniecībā ierīce, iespējams, parādīsies nākamā gada jūnijā.

Pasaules tehnoloģiju mediji norāda, ka grūti spriest par izskanējušās informācijas ticamību, tomēr, ja Apple izstrādā jaunu viedtālruni, tas varētu tikt aprīkots ar A6x procesoru, kas ir ātrāks nekā iPhone 5, kā arī ar NFC (Near Field Communication) tehnoloģiju atbalstu, kas pamazām kļūst par nozares standartu.

Db.lv jau vēstīja, ka Apple ar iPhone 5 viedtālruni nāca klajā septembrī. Ierīce padarīta plānāka un spēj izmantot jaunākās paaudzes komunikāciju tīklus, kā arī aprīkota ar jaudīgāku procesoru.

iPhone 5 tirdzniecības uzsākšana izraisīja plašu ažiotāžu un tās pirmajās dienās Apple izdevās pārdot vairākus miljonus ierīces modeļu. To valstu sarakstā, kurā iPhone 5 tirdzniecība tika uzsākta 28. septembrī Latvija netika iekļauta.

Viedtālruņa tirdzniecība Latvijā tika uzsākta novembra sākumā un pirmajā dienā pēc šī telefona bija izveidojusies vairākus tūkstošus gara «virtuāla rinda». LMT klientiem iPhone 5 iespējams iegādāties bez pirmās iemaksas kopā ar LMT pieslēgumu Pirmais. Slēdzot līgumu uz diviem gadiem, 16GB modeli varēs iegādāties par 30 Ls mēneša maksu, 32GB modeli par 33 Ls un 64GB modeli – par 36 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru