Jaunākais izdevums

Tuvojas septembris, un, kā ierasts, arī šogad paredzams, ka tehnoloģiju kompānija Apple prezentēs jaunus viedtālruņus, raksta Business Insider.

Šajā gadā tirgus gaida modeļus iPhone 11, iPhone 11 Pro un iPhone 11 Pro Max. Paredzams, ka iPhone 11 būs lētākais modelis no šiem trim variantiem, un būs XR pēctecis, kura cena bija no 750 dolāriem, savukārt abi Pro modeļi būs turpinājums iPhone XS un iPhone XS Max, kuri maksā, sākot no 1000 un 1100 dolāriem.

Informācija liecina, ka iPhone 11 Pro būs mazāks ekrāns - 5,8 collas, iPhone 11 - 6,1 collas, bet iPhone 11 Pro Max - 6,5collas.

Tāpat tiek runāts, ka visiem tālruņiem būs jaunas kameras, un diviem no tiem - trešā aizmugures kameras lēca.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple iPhone 15 ir pieejams jau kādu laiku. Un šobrīd iPhone 15. sērijas tālruņi ir jaunākie un labākie pieejamie Apple tālruņi tirgū. Tie piedāvā vairākas jaunas funkcijas un uzlabojumus salīdzinājumā ar iepriekšējo paaudzi, tostarp pārveidotu dizainu, ātrāku procesoru un labāku kameru sistēmu.

Bet vai tiešām katru gadu ir nepieciešams atjaunināt savu iPhone uz jaunāku modeli, vai arī iPhone 14 joprojām ir pietiekami labs? Noskaidrosim, ko piedāvā Apple iPhone 15, un salīdzināsim šo jauno tehnoloģisko brīnumu ar savu priekšteci – iPhone 14.

Iepazīsties ar Apple jaunākajiem modeļiem

Tāpat kā katru gadu, Apple neaprobežojas tikai ar vienu jaunu tālruņa izlaidumu; tā vietā iPhone 15 sērija piedāvā vairākus jaunus tālruņu modeļus. Šī pieeja nodrošina, ka cilvēkiem ir iespēja izvēlēties sev piemērotāko ierīci, kas lieliski atbilst viņu vajadzībām un vēlmēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

iPhone 11 Pro Max plusi un mīnusi

Jānis Vēvers, 11.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple šā gada iespaidīgākais tālrunis iPhone 11 Pro Max beidzot ticis pie trīskāršas fotokameras, taču visā citā ir pārāk līdzīgs diviem pēdējiem priekšgājējiem

Cik gan ātri spēj mainīties vienas kompānijas filozofija attiecībā uz pašu izstrādātajiem produktiem! Vēl šīs desmitgades sākumā Apple ar katru otro jauno iPhone modeli centās pārsteigt savus klientus, ieviest patiešām inovatīvas lietas, bet šobrīd ir sajūta, ka uzņēmumā valda pilnīgi pretējs noskaņojums – ka tikai neaizbiedēt senos, lojālos āboltelefonu fanus ar kaut ko neparastāku. Septembra sākumā prezentētais Apple iPhone 11 Pro izskatās kā divus gadus vecā iPhone X klons ar lielāku kameras bloku aizmugurē, un tas nozīmē, ka amerikāņi tālruņa dizainu nav mainījuši jau trīs gadus pēc kārtas.

Šķiet, ka septembra pasākuma vienīgā intriga bija – cik modeļus Apple piedāvās? Šogad tie ir trīs – iPhone 11, iPhone 11 Pro un iPhone 11 Pro Max. Lielākais un jaudīgākais no tiem uzreiz pēc prezentācijas pasākuma Euronics veikalā nonāca DB rīcībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paplašinot pakalpojumu klāstu 13 Eiropas valstīs, sākot no 26. jūnija Visa kartes lietotāji Latvijā var norēķināties izmantojot Apple Pay, informē Visa.

Tiesa, izvēloties šo norēķinu iespēju, redzams, ka pašlaik Apple pay pieejams tikai Monese un Revolut karšu īpašniekiem (skatīt galerijā).

«Revolut» saviem klientiem ir ieviesis «Apple Pay» ne vien Latvijā, bet vēl 27 valstīs, informē Revolut. Salāgot savu «Revolut» karti ar «Apple Pay» funkciju klienti var gan caur «Revolut» sīklietotni, gan caur «Wallet» sīklietotni.

«Mūsu galvenais mērķis – sniegt klientiem lietderīgu rīku, kas palīdzētu pārvaldīt ikvienu viņu personīgo finanšu jomu. Iespēja norēķināties ātri, ērti un droši ir neatdalāma no šī mērķa. Šī funkcija ir būtiska mūsu klientiem visā Eiropā, tādēļ priecājamies, ka šodien to varam piedāvāt jau 28 valstīs. Tas ir svarīgs solis, sniedzot mūsu klientiem iespēju pārvaldīt savas finanses tā, ka viņi paši vēlas», apgalvo Arthur Johanet, «Revolut» maksājumu ar kartēm vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju gigants "Apple Inc." otrdien rīkotajā virtuālajā mediju pasākumā prezentēja četrus jaunus viedtālruņa "iPhone" modeļus, kas gan nepiedāvā satraucošas dizaina izmaiņas vai revolucionāras funkcijas, vismaz salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes ierīcēm.

Tā vietā "Apple" jaunajiem telefoniem - "iPhone 13 mini", "iPhone 13", "iPhone 13 Pro" un "iPhone 13 Pro Max" - sniedzis paredzamus uzlabojumus, starp kuriem ir uzlabotas kameras, ilgākas darbības akumulators un ātrāka apstrādes jauda.

Turklāt pretstatā iepriekš izskanējušajām baumām uzņēmums šos atjauninājumus nodrošinājis, nepaaugstinot viedtelefonu modeļu pamata cenu.

"iPhone 13 Pro" ar 6,1 collas ekrānu un "iPhone 13 Pro Max" ar 6,7 collu ekrānu aprīkots ar "Apple" jauno un jaudīgo "A15 Bionic" procesoru, kas, pēc uzņēmuma apgalvotā, esot ātrākais procesors, kāds jebkad uzstādīts viedtelefonā. Tas sniegs "iPhone" uzlabotas mašīnmācīšanās spējas, tostarp iespējas veikt reāllaika video analīzi un analizēt tekstu fotogrāfijās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank ieviesusi Apple Pay norēķinu iespējas tiešsaistes tirgotājiem visās trīs Baltijas valstīs.

Tagad iepērkoties internetā, pircējiem ir iespēja veikt apmaksu ne tikai ar bankas maksājumu kartēm vai internetbankas risinājumu, bet arī caur e-maku - Apple Pay. Šobrīd šādu iespēju var izmantot visi e-komercijas lietotāji savās Apple ierīcēs, iepērkoties pie tirgotājiem, kuri izmanto Swedbank EveryPay risinājumu.

Kā norāda Valdis Vaišļa, Swedbank Naudas pārvaldības daļas vadītājs: “Pēdējo trīs gadu laikā klientu interese veikt maksājumus caur Apple e-maku ir bijusi ļoti augsta. Maksājumu skaits 2022. gadā pieaudzis 3,5 reizes un sasniedzis 50 miljonus maksājumu. No kopējiem Swedbank apkalpotajiem maksājumiem tirdzniecības vietās, tie jau aizņem 20%. Un īpaši straujš pieaugums novērots tieši pagājušajā gadā, kad ar Apple e-maka starpniecību pārskaitīti 627 miljoni eiro. Tagad ieviestā iespēja arī tirgotājiem ļauj iekļaut Apple Pay savās e-komercijas platformās, kas palīdzēs klientiem vēl vienkāršāk samaksāt par precēm un pakalpojumiem.”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu tirgus dalībnieki šobrīd aktīvi mēģina izzīlēt to, kāda varētu būt ASV un Irānas saasinājumu attīstība. Pagaidām joprojām lielākajai daļai Volstrītā bāzes scenārijs paredz to, ka tālāki asumi būs, lai gan tie tomēr nepāraugs plašākā jaunā karadarbībā.

Tādējādi, neskatoties uz dažādiem nemierīgiem jaunumiem, gada sākums daudzām populārām akcijām ir bijis visai veiksmīgs. Turpina pieaugt, piemēram, lielo ASV tehnoloģiju līderu akciju vērtība. Apple akcijas cena kopš gada sākuma palielinājusies par 1,6%, Alphabet (Google mātes uzņēmums) pat par 4,1% līdz 1395 ASV dolāru atzīmei un Facebook - par 3,8%.

Liela daļa aptaujāto finanšu ekspertu teic, ka, ģeopolitikai esot sakarsētai, finanšu tirgū sagaidāmas palielinātas svārstības. Viedokļi par nepieciešamajām darbībām ar naudu šādos laikos gan ir visai dažādi. Visai daudzi turpina norādīt, ka jebkuru straujāku akciju atkāpšanos drīzāk derētu izmantot, lai šos vērtspapīrus iegādātos lētāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pusnaktī no ceturtdienas uz piektdienu iDeal veikalā tirdzniecības centrā Akropole tika prezentēti jaunie iPhone 11.

«Apple fani, kas ieradās šeit šovakar, kā arī milzīgais priekšpasūtījumu skaits liecina, ka interese par Apple ierīcēm katru gadu pieaug. Priekšpasūtījumu statistika rāda, ka pircēji biežāk izvēlas iPhone 11 Pro Max un tikko prezentēto pusnakts zaļo krāsu. Gandrīz tikpat populāra ir astropelēkā krāsa,» stāsta iDeal mārketinga vadītāja Anna Klimoviča. Pēc viņas teiktā, vērojama jauna tendence – lietotāji vairāk izvēlas lielākas ietilpības tālruņus. Priekšpasūtījumu statistika liecina, ka vairākums pircēju priekšroku deva viedtālruņiem ar 256 GB lielu krātuvi.

iPhone 11: svarīgākās inovācijas

10. septembrī Kalifornijā tika prezentēti iPhone 11.sērijas viedtālruņi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

FOTO, VIDEO: Apple produktu cienītājiem Rīgā jauns veikals

Ilze Žaime, 28.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā Spice Rīgā atvērts jaunākais Apple Premium Reseller veikals, ko pārstāv iDeal. Jautāts par Apple produktu dārdzību, iDeal Latvijas filiāles vadītājs Mārtiņš Amtmanis biznesa portālam db.lv atbild, ka tas ir izplatīts stereotips.

Jaunatvērtā veikala kopējā platība ir 152 m2, un tajā strādā seši darbinieki.

iDeal ir autorizētais Apple izplatītājs Latvijā. Pirmais iDeal Apple Premium Reseller veikals Latvijā tika atvērts pirms desmit gadiem – 2008. gadā.

M. Amtmanis kā iemeslu veikala atvēršanai tieši tirdzniecības centrā Spice min to, ka tas esot «viens no jaudīgākajiem iepirkšanās centriem Rīgā gan piedāvājuma, gan izvietojuma ziņā» un apkārt esošie zīmoli jau piesaista īsto publiku. Izvēle atvērt veikalu Spicē bijusi acīmredzama.

iDeal otrajā veikalā ieguldītās investīcijas esot ievērojamas, taču precīzu apjomu M. Amtmanis neatklāj. Esot saņemts arī ražotāja atbalsts, un iDeal cer ieguldīto naudu atpelnīt aptuveni gada laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Tele2" ir kļuvis par pirmo operatoru Latvijā, kura 5G tīklā ir iespējams lietot iPhone viedtālruņus, informē uzņēmums.

Tas nozīmē, ka "Tele2" klienti, kuriem ir iPhone 13, iPhone 12 un iPhone SE (3. paaudzes) telefoni, var pieslēgties "Tele2" 5G tīklam un baudīt tā priekšrocības.

"Līdz ar 700 MHz frekvenču spektra iegūšanu, kas ir nepieciešams 5G tīkla plašāka pārklājuma veidošanai, un iPhone funkcionalitātes papildinājumu, sniedzot iespējas "Tele2" klientiem 5G tīklā izmantot vairākus iPhone modeļus, 5G tehnoloģijas attīstība uzņem gaitu. "Tele2" aprīlī sāks aktīvu 5G pārklājuma izvēršanu visā valstī. Šobrīd mūsu 5G tīkls darbojas 16 apdzīvotās vietās Latvijā un līdz gada beigām šādu vietu skaits pieckāršosies", stāsta "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. "Paplašinoties 5G tīkla pārklājumam, ieguvēji būs arī 4G tīkla lietotāji, jo 5G tīklu primāri plānots izvērst vietās, kur nepieciešama papildu kapacitāte 4G tīklā."

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

FOTO: Apple ikgadējā Worldwide Developers Conference prezentē jaunumus

Žanete Hāka, 04.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadīta ikgadējā Apple izstrādātāju konference Worldwide Developers Conference (WWDC), kuras laikā, kā ierasts, uzņēmuma pārstāvji iepazīstināja ar vairākiem jaunumiem.

Apple prezentēja jaunu, jaudīgu datoru profesionāļiem Mac Pro un ekrānu Apple Pro Display XDR ar Retina 6K 32 collu ekrānu. Tika ziņots, ka datora sākumcena būs 5999 dolāri, taču netika minēts, cik maksās dārgākais modelis.

Tāpat uzņēmums atklāja jaunāko macOS Catalina operētājsistēmu, kas papildināta ar jaunām aplikācijām un jaunu tehnoloģiju attīstītājiem. Ar jauno operētājsistēmu Apple nomaina iTunes ar aplikācijām Apple Music, Apple Podcasts un Apple TV. Operētājsistēma piedāvās arī Sidecar funkciju, kas ļaus izmantot iPad kā otro ekrānu.

Apple klātesošos iepazīstināja arī ar iOS 13, kas piedāvās jaunas funkcijas, uzlabotas foto, vienkāršāku veidu, kā ātrāk pieslēgties aplikācijām un mājaslapām, izmantojot Apple ID. Tāpat paplašināta Apple Maps aplikācija, uzlaboti atgādinājumi, īsziņas un citas funkcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas Konkurences padome pirmdien paziņoja, ka ASV informācijas tehnoloģiju gigantam "Apple" piemērojusi desmit miljonu eiro naudassodu par maldinošiem apgalvojumiem attiecībā uz vairāku viedtelefonu "iPhone" modeļu ūdens izturības īpašībām.

"Apple" nav skaidri norādījis, ka šī iezīme pastāv noteiktos apstākļos, īpaši laboratorijas testos ar statisku un tīru ūdeni, nevis normālos lietošanas apstākļos, skaidro padome.

Padome savā ziņojumā norāda uz reklāmu apgalvojumiem attiecībā uz "iPhone 8", "iPhone 8 Plus", "iPhone XR", "iPhone XS", "iPhone XS Max", "iPhone 11", "iPhone 11Pro" un "iPhone 11 Pro Max" modeļiem.

Tāpat padome arī kritizējusi "Apple" par atrunu, ka viedtelefonu garantija nesedz šķidrumu izraisītus bojājumus, tai uzsverot, ka tādējādi tiek maldināti patērētāji.

Turklāt "Apple" atteikšanās nodrošināt garantijas remontu, kad attiecīgie "iPhone" modeļi guvuši šķidrumu radītus bojājumus, uzskatāma par agresīvu komercpraksi, konstatējusi Konkurences padome.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju uzņēmums Apple parasti ik gadu septembrī tirgu iepazīstina ar jauniem iPhone modeļiem, un izskatās, ka šajā gadā šī tradīcija tiks turpināta, raksta Business Insider.

Ņemot vērā 2017. un 2018.gada tendences, paredzams, ka arī šajā gadā Apple piedāvās trīs jaunus iPhone modeļus, un viena no lielākajām izmaiņām varētu būt trīs lēcu kameras sistēma. 2017.gadā kompānija prezentēja iPhone 8, iPhone 8 Plus un iPhone X, bet pērn – iPhone XR, iPhone XS un iPhone XS Max.

Apple jāmēģina atgūt pozīcijas, ņemot vērā, ka pēdējā laikā iPhone pārdošanas apjomi samazinās. Gada nogalē apjomi saruka par 15%, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu. Tajā pašā laikā aug citu segmentu ienākumi, un pakalpojumu segmentā ienākumi sasniedza visu laiku augstāko atzīmi – 10,9 miljardus dolāru, taču iPhone pārdošana aizvien veido lielāko uzņēmuma ienākumu daļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple nupat sāka tirgot savus jaunākos iPhone modeļus - iPhone 11, iPhone 11 Pro un iPhone 11 Pro Max. Tāpat uzņēmums savā mājaslapā aizvien piedāvā iegādāties iPhone XR, iPhone 8 un iPhone 8 Plus.

iPhone 11 Pro Max patlaban ir dārgākais iPhone starp uzņēmuma piedāvātaiem tālruņiem, savukārt iPhone 8 ir lētākais modelis, ko iespējams iegādāties Apple mājaslapā. Protams, šos tālruņus iespējams iegādāties ne tikai Apple mājaslapā, bet arī citviet, taču cenas dažādās valstīs atšķiras.

Galerijā augstāk iespējams uzzināt, cik šie tālruņu modeļi maksā 15 pasaules valstīs!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilais telefons jau sen ir zaudējis savu sākotnējo funkciju - saziņas līdzeklis. Attīstoties tehnoloģijām, tas ir kļuvis par nenovērtējamu ikdienas palīgu un tam ir plaša spektra noderīgas funkcijas un iespējas. Šeit dažas no tām!

Informācijas pieejamība 24/7

Lai arī nav veselīgi nepārtraukti būt uz informācijas aprites viļņa, mobilais telefons dod iespēju piekļūt plašam informācijas avotu klāstam. Tas nodrošina pieejamību intereneta ziņu portāliem, to var izmantot izziņas procesos, apmeklējot dažādas informācijas krātuves, var lasīt grāmatas u.c.

Līdzeklis jaunu prasmju un zināšanu apguvei

Ir daudzas popularitāti ieguvušas aplikācijas, kas piedāvā iespēju apgūt dažādas prasmes. Piemēram, valodu apguves aplikācija Duolingo. Dažāda klāsta kursi zinātnes, mākslas, tehnoloģiju u.c. jomās atrodamas tādās aplikācijās kā Coursera, Udemy. Savukārt Skillshare ir vairāk vērsts uz radošo prasmju attīstīšanu - dizainu, mākslu, rakstīšanu u.c. iPhone lietotāji var lejupielādēt dažādas lietojumprogrammas tikai no Apple App Store - no izglītības sfēras līdz radošuma attīstīšanai un izklaidei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pusvadītāju deficīta dēļ Apple samazina iPhone 13 ražošanas apjoma prognozi

LETA--AFP, 13.10.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju gigants "Apple Inc.", visticamāk, līdz gada beigām nespēs sasniegt jauno viedtālruņu "iPhone" ražošanas mērķus, ņemot vērā pusvadītāju deficītu pasaulē, otrdien vēstīja ziņu aģentūra "Bloomberg News".

"Apple" bija iecerējis līdz gada beigām saražot 90 miljonus "iPhone 13", taču uzņēmumam nāksies samierināties ar saražotiem 80 miljoniem viedtelefonu, jo piegādātāji "Broadcom" un "Texas Instruments" nespēj apmierināt pieprasījumu, atsaucoties uz kādu situāciju labi pārzinošu informācijas avotu, ziņo "Bloomberg News".

Tikmēr analītikas uzņēmums "Wedbush" norāda, ka "Apple" Ziemassvētku sezonā būs vairāk nekā piecu miljonu "iPhone 13" deficīts, ja patērētāju pieprasījums saglabāsies šādā apjomā.

"Apple" septembrī prezentēja četrus jaunus viedtālruņa "iPhone" modeļus- "iPhone 13 mini", "iPhone 13", "iPhone 13 Pro" un "iPhone 13 Pro Max".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju gigants "Apple" prezentējis četrus jaunus viedtālruņa "iPhone" modeļus, kas ir piemēroti 5G (piektās paaudzes) mobilo sakaru standartam.

Jaunākiem modeļi ir gan "iPhone 12" ar 6,1 collu ekrānu, kura cena būs no 799 ASV dolāriem un kas kļūs pieejams tirdzniecībā 23.oktobrī, gan "iPhone 12 mini" ar 5,4 collu ekrānu, kas maksās, sākot no 699 dolāriem, un tirdzniecībā būs no 13.novembra.

Apple jauno iPhone 12 prezentēs mēnesi vēlāk 

Tehnoloģiju kompānijas "Apple" viedtālruņa "iPhone" faniem līdz jauna modeļa iegādei nāksies...

Šomēnes klajā tiks laists arī "iPhone 12 Pro" ar lielāku iespēju klāstu un cenu, sākot no 999 dolāriem. Novembrī tam pievienošoties arī "iPhone 12 Pro Max" ar 6,7 collu ekrānu un cenu no 1099 dolāriem.

Visiem jaunajiem viedtālruņa modeļiem ir atšķirīgs dizains ar plakanām malām, kas šī zīmola zinātājiem atgādina iepriekšējos "iPhone 4" modeļus. Tālruņu aizmugurē iestrādātais magnētu bloks ļauj pievienot dažādus aksesuārus – vāciņus, karšu maciņus, bezvadu lādētājus u.c.

Apple kļūst par pirmo ASV kompāniju, kuras vērtība pārsniegusi divus triljonus  

ASV informācijas tehnoloģiju gigants "Apple" trešdien kļuvis par pirmo ASV kompāniju, kuras...

"Šodien ir jauna laikmeta sākums "iPhone"," prezentācijā teica uzņēmuma vadītājs Tims Kuks. Uzņēmumā lēš, ka jaunie "iPhone" modeļi veicinās interesi par viedtālruņu atjaunināšanu, lai tajos varētu izmantot ātrākus mobilos sakarus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas transporta pakalpojumu platforma Bolt piedāvā klientiem iespēju par braucieniem norēķināties arī ar Apple Pay, informē uzņēmumā.

Apple Pay funkcija automātiski parādīsies Apple ierīču lietotājiem kā viena no maksājuma metodēm, ja klients ir atjauninājis Bolt aplikāciju.

«Mēs vienmēr cenšamies piedāvāt risinājumus, kas nodrošinātu mūsu klientiem patīkamāku servisu, tajā skaitā arī ērtu maksājumu sistēmu. Apple Pay iekļaušana mūsu lietotnē palīdzēs klientiem ātrāk, ērtāk un drošāk apmaksāt braucienus,» papildināja Bolt tirdzniecības operāciju vadītājs Martti Ilvess (Martti Ilves).

Maksājumi ar Apple Pay ir pieejami Bolt klientiem Austrijā, Austrālijā, Horvātijā, Kiprā, Čehijā, Igaunijā, Somijā, Francijā, Ungārijā, Kazahstānā, Latvijā, Lietuvā, Maltā, Polijā, Portugālē, Rumānijā, Krievijā, Slovākijā, Zviedrijā, Ukrainā un Lielbritānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple pēc 18 gadu darbības varētu slēgt aplikāciju iTunes.

Uzņēmuma vadītājs Tims Kuks ikgadējā konferencē Worldwide Developers Conference, kas sākas šodien, varētu paziņot par atsevišķām aplikācijām mūzikai, TV un podkāstiem. Aplikācijas jau patlaban pieejamas iPad un iPhones lietotājiem. Šajā gadā konference veltīta programmatūras atjauninājumiem un Apple jaunajai pieejai aplikācijām.

Twitter lietotāji pamanījuši, ka no adreses itunes.apple.com jau patlaban tiek pāradresēti uz music.apple.com. Tāpat mainījušās kategoriju adreses uz, piemēram, apps.apple.com, podcasts.apple.com, tv.apple.com, movies.apple.com un books.apple.com.

ITunes aplikācija pirmo reizi lietotājiem bija pieejama 2001.gada 9.janvārī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cenšoties palielināt savu klientu loku, ASV informācijas tehnoloģiju milzis "Apple Inc." radis risinājumu ekonomiskās krīzes skartajiem patērētājiem un prezentējis pazeminātas cenas jeb "budžeta" viedtālruni "iPhone SE".

Pēc tam, kad jau vairākus gadus "Apple" tālruņu cena grozījusies ap četrciparu skaitli, atjauninātais "iPhone SE" maksās 365 eiro. Jaunais viedtālrunis trīs iespējamās krāsās - baltā, melnā un sarkanā - no 17.aprīļa iepriekšpasūtīšanā būs pieejams vairāk nekā 40 tirgos visā pasaulē.

Izmaksas izdevies samazināt, atsakoties no vairākām tālruņa funkcijām, tai skaitā sejas atpazīšanas. Tālrunim ir mazāks displejs, viena aizmugures kamera, pirkstu nospiedumu sensors un sākuma poga, kā arī bezvadu uzlādes iespēja.

Saskaņā ar uzņēmuma vadības datiem, februārī "Apple" pārdeva mazāk nekā 500 000 "iPhone" tālruņus Ķīnā - vienā no tās lielākajiem tirgiem -, kas kritās par vairāk nekā 60%, salīdzinot ar to pašu mēnesi pērn. "Apple" mazumtirdzniecības veikali, kas ir arī vērtīgs nekustamais īpašums, lai uzņēmums varētu demonstrēt savas jaunākās ierīces, slēgti ārpus Ķīnas līdz turpmākam paziņojumam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sakaru tehnoloģijas

FOTO: Apple prezentējis jaunākos iPhone11 un citus jaunumus

Zane Atlāce - Bistere, 11.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju gigants «Apple» 10.septembrī prezentējis jauno viedtālruņu «iPhone 11» modeļus.

Vienlaikus uzņēmums nāca klaja ar plāniem nodrošināt straumēšanas un spēļu pakalpojumus, lai tādējādi pretotos ražojumu noieta kritumam globālajā viedtālruņu tirgū. Jaunais straumēšanas pakalpojums «Apple TV+» sāks darboties 1.novembrī vairāk nekā 100 valstīs par 4,99 dolāriem mēnesī. Plānots, ka klienti, kas pirks «iPhone», «iPad», «Apple TV», «iPod touch» vai «Mac», pirmo gadu varēs šo pakalpojumu izmantot bez maksas.

Tāpat kompānija plāno uzsākt interneta spēļu abonēšanas pakalpojumu «Apple Arcade», kas arī maksās 4,99 dolārus mēnesī un ietvers vairāk nekā 100 nosaukumu spēles «Apple» viedtālruņiem un datoriem, kuras būs pieejamas apmēram 150 valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienās nav iedomājams nopietns uzņēmums vai jebkuras jomas iestāde, kur lielākā daļa ikdienas procesu netiktu vadīti ar tehnoloģijām. Turklāt tehnoloģiju attīstība pēdējās desmitgadēs šo iespēju ir padarījusi neskaitāmas reizes lētāku un līdz ar to arī pieejamāku gan cenas, gan piedāvājuma ziņā.

Nenoliedzams tehnoloģiju jomas līderis ir Apple, kura ražotās tehnoloģijas un dažādām vajadzībām izstrādātie programmnodrošinājumi aizvien vairāk gan padara vieglāku un vienkāršāku ikdienas procesu vadīšanu biznesā un valsts sektorā, tostarp arī zinātniskajā un studiju darba procesā augstskolās.

Arī Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) ir iegādājusies 16 Apple iMAC, lai aprīkotu LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes datorklasi studentu apmācību vajadzībām, kā arī divus Macbook Pro pasneidzējiem, stāsta LLU Informācijas Tehnoloģiju fakultātes dekāns, inženierzinātņu doktors Gatis Vītols.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) sākusi izmeklēšanas saistībā ar ASV tehnoloģiju kompānijas "Apple" aplikāciju veikalu "App Store" un tās maksājumu platformu "Apple Pay", ņemot vērā bažas, ka uzņēmuma īstenotā prakse negatīvi ietekmē konkurenci.

EK norāda, ka tā sākusi oficiālu izmeklēšanu pret maksājumu platformu "Apple Pay" saistībā ar apsūdzībām, ka "Apple" atsevišķos gadījumos atsaka piekļuvi maksājumu sistēmai.

Komisija arī sākusi otru izmeklēšanu pret "App Store" saistībā ar bažām, ka uzņēmums rada ierobežojumus izstrādātājiem attiecībā uz "iPhone" un "iPad" lietotāju informēšanu par iespējām veikt pirkumus ārpus aplikācijām.

Eiropas Savienības (ES) konkurences komisāre Margrēte Vestagere saka, ka ""Apple", šķiet, ir ieguvis vārtu sargātāja lomu attiecībā uz aplikāciju un satura sadali "Apple" populāro ierīču lietotājiem." Tāpat šķiet, ka "Apple" noteicis nosacījumus tam, kā "Apple Pay" būtu jāizmanto tirgotāju aplikācijās un interneta vietnēs, skaidro Vestagere.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

LG sāk atbalstīt AirPlay 2 un kļūst par pirmo televizoru ražotāju, kas atbalsta HomeKit

Lelde Petrāne, 24.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju uzņēmuma LG Electronics (LG) šā gada AI televizoru modeļos būs pieejams Apple AirPlay 2 un HomeKit, tādējādi LG kļūstot par pasaulē pirmo televizoru ražotāju, kas atbalsta HomeKit. Šīs Apple funkcijas būs pieejamas, veicot programmatūras atjauninājumu 2019. gada LG OLED, NanoCell un UHD televizoriem ar ThinQ AI iespējām.

Izmantojot Apple AirPlay, LG 2019. gada AI televizoru modeļu īpašnieki var straumēt saturu, tostarp ar Dolby Vision atbalstu, no iPhone, iPad un Mac ierīcēm tieši savos televizoros. Lietotāji var skatīties un lejupielādēt savas iecienītākās filmas un televīzijas šovus no Apple TV un citām video aplikācijām, kā arī fotogrāfijas tieši savos LG AI televizoros. Tāpat lietotāji var arī savās mājās atskaņot Apple Podcasts, Apple Music un mūziku no savām bibliotēkām un citiem straumēšanas pakalpojumiem, sasinhronizēti izmantojot savu LG AI televizoru un citus ar AirPlay 2 savietojamus skaļruņus.

HomeKit nodrošina iespēju lietotājiem ērti kontrolēt savus viedos mājokļus ar Home App vai Siri savās Apple ierīcēs. LG AI televizorus iespējams viegli pievienot Home App, ar kuru lietotāji var piekļūt tādām televizora pamatfunkcijām, kā ieslēgšanai un izslēgšanai, skaļuma regulēšanai un kanāla izvēlei. LG AI televizorus arī iespējams pievienot automatizācijas funkcijām, kas pieejamas HomeKit.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānijas "Apple" maksājumu platforma "Apple Pay" neievēro Eiropas Savienības (ES) konkurences noteikumus, secināts Eiropas Komisijas (EK) vairākus mēnešus ilgušajā sākotnējā izmeklēšanā.

"EK ir norādes, ka "Apple" ierobežojusi trešo pušu piekļuvi svarīgai tehnoloģijai, lai tie spētu izmantot "Apple" produktus," saka ES konkurences komisāre Margrēte Vestagere.

EK skaidro, ka, liedzot izstrādātājiem piekļuvi mobilo maku tehnoloģijai "Apple" operētājsistēmā "iOS", tiek kropļota tirgus konkurence un kavētas inovācijas bezkontakta maksājumu jomā.

EK sākusi izmeklēšanas pret Apple Pay un App Store  

Eiropas Komisija (EK) sākusi izmeklēšanas saistībā ar ASV tehnoloģiju kompānijas "Apple" aplikāciju...

Komisija vēstī, ka šāda rīcība samazina patērētājiem izvēles iespējas attiecībā uz mobilo maku izmantošanu viedtelefonos "iPhone".

EK gan nenorāda, ka cik liels naudassods varētu tikt piemērots "Apple", ja šīs apsūdzības tiks paturētas spēkā.

"Apple" tagad ir iespēja sniegt atbildi uz EK sākotnējiem secinājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija "Apple" sūta skaidru vēstījumu cilvēkiem, kuri ir nozaguši viedtālruņus "iPhone" no tās veikaliem: jūs tiekat izsekoti, vēsta "CNN".

Kompānija savus saražotos "iPhone", kas tiek nozagti no mazumtirdzniecības veikaliem, aktīvi atspējo, padarot tos nelietojamus.

"Apple" brīdinājuma ziņojumu ekrānuzņēmumi sāka parādīties tādās interneta vietnēs kā "Twitter" un "Reddit" šīs nedēļas sākumā saistībā ar protestiem pēc Džordža Floida nāves.

"Apple" veikali, kas tikai nesen sāka atsākt darbību visā ASV pēc mēnešiem ilgas slēgšanas globālās pandēmijas dēļ, saskārušies ar vandālismu un zādzībām vairākās vietās, tostarp Ņujorkā, Filadelfijā un Vašingtonā.

"Ierīce ir atspējota un tiek izsekota. Vietējās varas iestādes tiks brīdinātas," liecina atsauce uz šādu ziņojumu, kas publicēta vietnē "Twitter".

Komentāri

Pievienot komentāru