Tirdzniecība un pakalpojumi

Apranga Group Latvijā un Lietuvā atver jaunu veikalu tīklu Dshop

Žanete Hāka, 04.04.2013

Jaunākais izdevums

Lietuvas mazumtirdzniecības kompānija Apranga Group atvērusi pirmo Dshop veikalu Lietuvā, Klaipēdā, liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Vilnius.

Nākamais veikals tiks atvērs Kauņā. Latvijā pirmais Dshop veikals jau atvērts tirdzniecības centrā Spice.

Dshop ir jauna Spānijas zīmola Desigual biznesa koncepcija, kas domāta franšīzes partneriem. Patlaban Desigual ir viens no straujāk augošajiem zīmoliem Eiropā, un patlaban tas ir pārstāvēts vairāk nekā 100 valstīs. Līdz šī gada beigām plānots atvērt vairāk nekā 100 jaunus Dshop veikalus.

Patlaban Apranga Group pieder 139 veikali Baltijas valstīs – 91 – Lietuvā, 36 Latvijā un 12 Igaunijā.

Uzņēmuma akcijas tiek kotētas NASDAQ OMX Vilnius biržā un kopš gada sākuma vienas akcijas cena augusi par vairāk nekā 80%.

Desigual pārdošanas apjomi 2011. gadā sasniedza 560 miljonus eiro, kas bija par 27% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Apranga šogad nopelnīšot vairāk nekā iepriekš paredzēts

Gunta Kursiša, 11.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā, ka šā gada deviņos mēnešos Apranga koncerns nopelnīja vairāk nekā tika iepriekš paredzēts, kā arī to, ka ir atvērti jauni kompānijas veikali, kompānija šogad kopumā paredz lielāku peļņu, nekā tā prognozēja iepriekš, liecina kompānijas paziņojums.

Apranga Group paredz, ka 2012. gadā tās apgrozījums būs par 16,9 milj. eiro lielāks nekā iepriekš paredzēts un sasniegs 150,6 milj. eiro.

Jau rakstīts, ka kopumā šā gada deviņos mēnešos vislielākais Apranga Group apgrozījuma kāpums no visām Baltijas valstīm ir bijis Latvijā – salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo laika posmu, Apranga Group Latvijā apgrozīja par 30,3% vairāk, sasniedzot 26,5 milj. eiro.

Deviņu mēnešu laikā Apranga Group atvēra 16 jaunus veikalus, ieskaitot divus Burberry, trīs Massimo Dutti un piecus Aldo zīmola veikalus. Kopumā šogad Apranga cer atvērt 17 jaunus veikalus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Covid-19 skarto nozaru sarakstā aicina iekļaut arī nepārtikas tirdzniecību

Anda Asere, 26.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas izcelsmes Baltijas apģērbu tirdzniecības kompānija "Apranga Group" rosina koronvīrusa ietekmēto nozaru sarakstā ietvert arī nepārtikas tirdzniecības uzņēmumus.

"Latvijā nepārtikas preču tirdzniecībā strādā aptuveni 40 tūkstoši cilvēku – 1/20 daļa no visa valstī esošā darbaspēka. Vairāk nekā puse no viņiem ir jauni cilvēki, kuri uztur savu ģimeni un kam ir ilgtermiņa finanšu saistības. Viņi ir patērētāji un ekonomikas mugurkauls un viņi nevar pārciest šo krīzi bez valdības atbalsta. Mēs atbalstām visus Eiropas un vietējā līmenī pieņemtos pasākumus, kas nepieciešami pandēmijas ierobežošanai. Vīruss neapstājas pie robežām un tas nepazīst nekādus ierobežojumus – mēs visi cietīsim no tā izraisītajām sekām, tāpēc arī atbildei jābūt solidārai," uzskata Rimants Pervenecks (Rimantas Perveneckas), "Apranga Group" ģenerāldirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Apranga apgrozījums audzis par 17,6%

Gunta Kursiša, 03.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas mazumtirgotājas Apranga Group apgrozījums šā gada novembrī veidoja 13,2 miljonus eiro, kas ir par 17,6% vairāk nekā uzņēmums apgrozīja tādā pašā laika posmā pērn, liecina kompānijas paziņojums biržā NASDAQ OMX.

Laikā no šā gada janvāra līdz novembrim Apranga Group mazumtirdzniecības apgrozījums (ieskaitot pievienotās vērtības nodokli) bija 138,1 milj. eiro, kas, salīdzinot ar 2011. gada attiecīgo periodu, ir 23,6% kāpums.

Gada pirmo vienpadsmit mēnešu laikā no trim Baltijas valstīm Apranga Group mazumtirdzniecības apgrozījums visvairāk pieauga Latvijā (+25,9%). Lietuvā gada griezumā vērojams 23,5% apgrozījuma kāpums, bet Igaunijā – 19,8% apmērā.

Pašlaik Apranga Group ir 134 veikali ar kopējo platību 66,3 tūkst. kvadrātmetri. Veikalu kopējā platība gada laikā palielinājusies par 2,6%.

Lielākais Apranga Group īpašnieks ir koncerns MG Baltic.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Apranga apgrozījums Latvijā aug par 14,2%

Žanete Hāka, 01.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada novembrī Lietuvas apģērbu mazumtirdzniecības uzņēmuma Apranga Group apgrozījums sasniedzis 16,4 miljonus eiro, kas ir par 11% vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā periodā, liecina uzņēmuma paziņojums Nasdaq Vilnius.

11 mēnešu periodā Apranga Group mazumtirdzniecības apgrozījums sasniedza 166,5 miljonus eiro, palielinoties par 9,4%, salīdzinot ar pērnā gad attiecīgo periodu.

Apranga Group apgrozījums Lietuvā gada laikā audzis par 5,2%, Latvijā – par 14,2%, bet Igaunijā – par 21%.

Patlaban Apranga Group pieder 160 veikali Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Apranga Group, investējot 300 tūkstošus eiro, atvērusi Sandro un Maje veikalu Lietuvā

Db.lv, 22.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas apģērbu mazumtirdzniecības tīkls Apranga Group atvēris pirmos luksusa apģērbu veikalus Sandro un Maje Lietuvā, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Vilnius.

Abu veikalu izveidē Apranga Group investējis 300 tūkstošus eiro.

Sandro veikala platība ir 115 m2, bet Maje – vairāk nekā 100 m2. Abi veikali atvērti saskaņā ar franšīzes līgumu ar Francijas kompāniju SMCP.

2016.gadā Apranga Group atvēra Sandro un Maje veikalus Rīgā.

Patlaban Apranga Group pieder 184 veikali Baltijas valstīs: 112 – Lietuvā, 43 – Latvijā un 29 – Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Apranga apgrozījums straujāk audzis Latvijā

Žanete Hāka, 01.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas mazumtirgotāja Apranga Group mazumtirdzniecības apgrozījums septembrī sasniedzis 16,4 miljonus eiro, kas ir par 6% vairāk, salīdzinot ar pērnā gada septembri, liecina paziņojums NASDAQ OMX Vilnius.

Savukārt šā gada deviņos mēnešos Apranga Group kopējais apgrozījums sasniedzis 121,6 miljonus eiro, kas ir par 10,5% vairāk nekā pērn attiecīgaja periodā.

Šā gada deviņos mēnešos Apranga Group apgrozījums Lietuvā sasniedza 76,4 miljonus eiro, kas ir par 10% vairāk nekā pērn. Tirdzniecības apgrozījums Latvijā audzis par 12,7% līdz 29.9 miljoniem eiro, bet Igaunijā par 8,9% līdz 15,3 miljoniem eiro.

Šā gada deviņos mēnešos Apranga Group atvērusi 11 veikalus, rekonstruējusi astoņus, bet slēgusi vienu. Patlaban uzņēmumam pieder 144 veikali Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Apranga Group apgrozījums Latvijā audzis par 3%

Žanete Hāka, 01.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada maijā Lietuvas apģērbu mazumtirdzniecības uzņēmuma Apranga Group apgrozījums sasniedzis 16,5 miljonus eiro, kas ir par 10,7% vairāk nekā pērn attiecīgajā mēnesī, liecina paziņojums Nasdaq Vilnius.

Piecos mēnešos Apranga Group apgrozījums sasniedzis 72,2 miljonus eiro, kas ir par 9,2% vairāk nekā pirms gada.

Šā gada piecos mēnešos Apranga Group mazumtirdzniecības apgrozījums Lietuvā palielinājās par 8,8%, Latvijā – par 3%, bet Igaunijā – par 24,3%.

Patlaban Apranga Group pieder 166 veikali Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Apranga apgrozījums Latvijā audzis par 10,5%

Žanete Hāka, 03.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada maijā, salīdzinot ar pērnā gada maiju, Lietuvas mazumtirgotāja Apranga Group apgrozījums visās Baltijas valstīs palielinājies par 21,3% līdz 14,4 miljoniem eiro (10,08 miljoniem latu), liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Vilnius.

Savukārt šā gada piecos mēnešos Apranga Group mazumtirdzniecības apgrozījums sasniedzis 60,6 miljonus eiro (42,42 miljonus latu), kas ir par 11,7% vairāk nekā pirms gada.

Piecos mēnešos, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, mazumtirdzniecības apgrozījums Lietuvā audzis par 11,6%, Latvijā – par 10,5% un Igaunijā – par 15,1%.

Patlaban Apranga Group pieder 141 veikals.

Apranga Group akcijas cena kopš gada sākuma pieaugusi par 15,02% un pirmdien viena uzņēmuma akcija maksā 1,722 latus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Apranga nākamgad plāno kāpināt apgrozījumu par 8%

Žanete Hāka, 20.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas apģērbu mazumtirgotājs Apranga Group nākamajā gadā plāno apgrozījumu palielināt par 8%, salīdzinot ar šā gada gaidāmo apgrozījumu, liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Vilnius.

Paredzēts, ka kopējais apgrozījums nākamgad sasniegs 182 miljonus eiro.

Nākamajā gadā uzņēmums plāno atvērt vai rekonstruēt 25-30 veikalus, un kopējās investīcijas varētu sasniegt aptuvwni 6,4-7,2 miljonus eiro.

Db.lv jau rakstīja, ka šā gada desmit mēnešos Apranga Group mazumtirdzniecības apgrozījums sasniedza 137,3 miljonus eiro, kas ir par 10% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā. Oktobrī uzņēmuma apgrozījums sasniedza 15,7 miljonus eiro, kas ir par 5,9% vairāk nekā pagājušā gada oktobrī.

Desmit mēnešos Apranga Group mazumtirdzniecības apgrozījums visstraujāk audzis Latvijā – par 13,3%, Lietuvā – par 9% un Igaunijā – par 8,6%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Apranga Group iegādājusies piecus Mango veikalus Igaunijā un Latvijā

Žanete Hāka, 02.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas mazumtirdzniecības uzņēmums Apranga Group noslēdzis piecu Mango veikalu iegādi Igaunijā un Latvijā, liecina paziņojums NASDAQ OMX Vilnius.

Šie veikali atrodas Tallinā, Viru Keskus un Rocca al Mare tirdzniecības centros, kā arī Rīgas tirdzniecības centros Alfa, Galerija Centrs un Galleria Riga.

Veikali iegādāti no Latvijas kompānijas SIA Imobile Style un tās radniecīga uzņēmuma Igaunijā.

Līdz šim Apranga Group piederēja seši Mango veikali Lietuvā un pa vienam Latvijā un Igaunijā. Apranga Group atvēra pirmo Mango franšīzes veikalu Viļņā 2000. gadā.

Tādējādi pēc darījuma Apranga Group kopumā Baltijas valstīs piederēs 149 veikali: 93 Lietuvā, 41 Latvijā un 15 Igaunijā. Uzņēmums pārstāv tādus zīmolus kā Zara, Burberry, Gucci, Dolce & Gabbana, Hugo Boss, Emporio Armani, Ermenegildo Zegna, Ralph Lauren, Massimo Dutti, Max Mara, Mango, Bershka, Pull and Bear, Mexx, Stradivarius, Promod, s.Oliver, Desigual, Aldo, Tom Tailor, Tommy Hilfiger, Marella, Strellson, Diesel, Morgan, Jack and JonesZ un citus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Apranga investēs vairāk nekā 6 miljonus eiro luksusa segmentā

Žanete Hāka, 16.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas apģērbu mazumtirgotājs Apranga Group luksusa veikalu segmentā investējis aptuveni 20 miljonus Lietuvas litu (vairāk nekā 4 miljonus latu), liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Vilnius.

Uzņēmums šonedēļ atvēris dažādu luksusa zīmolu veikalu Tallinā. Veikalā pārstāvēti tādi zīmoli kā Gucci, Dolce & Gabbana, DSquared2 un Ralph Lauren. Investīcijas veikalā sasniedz 0,5 miljonus eiro, un kopējais veikala lielums ir 350 kvadrātmetri.

Patlaban attīstība luksusa segmentā ir viens no Apranga Group stratēģiskiem mērķiem. Kopumā šogad ir atvēri vai atjaunoti seši veikali – Burberry veikals Tallinā, Rīgā, pēdējā koncepta veikals Emporio Armani un Ermenegildo Zegna Rīgā, kā arī Nude Tallinā un Rīgā.

Kopējais investīciju apjoms šajos projektos sasniedz 3,2 miljonus eiro.

Tāpat šajā nedēļā Apranga Group ir sākusi luksusa veikalu reorganizāciju Viļņas rātslaukumā. Līdz nākamā gada beigām tajā tiks atvērti Burberry, Emporio Armani, Ermenegildo Zegna un Hugo Boss, kā arī Mados Linija veikali. Šajā projektā investīcijas veido 2,9 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Apranga apgrozījums Latvijā audzis par 25,6%

Žanete Hāka, 03.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada janvārī Lietuvas apģērbu mazumtirgotāja Apranga Group mazumtirdzniecības apgrozījums sasniedzis 14,2 miljonus eiro, kas ir par 11,7% vairāk nekā pirms gada, liecina uzņēmuma paziņojums biržā.

Janvārī Apranga mazumtirdzniecības apgrozījums Lietuvā pieauga par 7%, Latvijā – par 25,6%, bet Igaunijā – par 10,1%.

Patlaban Apranga Group pieder 147 veikali Baltijas valstīs.

Db.lv jau rakstīja, ka šajā gadā Apranga Group plāno apgrozījumu palielināt par 8%, salīdzinot ar pērnā gada apgrozījumu, liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Vilnius.

Paredzēts, ka kopējais apgrozījums šogad sasniegs 182 miljonus eiro.

Šajā gadā uzņēmums plāno atvērt vai rekonstruēt 25-30 veikalus, un kopējās investīcijas varētu sasniegt aptuveni 6,4-7,2 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Apranga Group apgrozījums Latvijā audzis par 6,8%

Žanete Hāka, 02.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada februārī Lietuvas apģērbu mazumtirdzniecības uzņēmuma Apranga Group apgrozījums sasniedzis 12,5 miljonus eiro, kas ir par 12,9% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā, liecina paziņojums Nasdaq Vilnius.

Šā gada divos mēnešos Apranga Group mazumtirdzniecības apgrozījums auga par 10% līdz 27,7 miljoniem eiro.

Lietuvā divos mēnešos apgrozījums audzis par 7,2%, Latvijā – par 6,8%, bet Igaunijā – par 32%.

Patlaban Apranga Group pieder 163 veikali. Apranga Baltijas valstīs pārstāv tādus zīmolus kā Aldo, Bershka, Promod, Mango, Pull&Bear, s.Oliver, Zara, Moskito, Coccinelle, Marella, Tom Tailor, Armani Jeans, Burberry, Emporio Armani, Hugo Boss un citus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas centrā durvis vēris luksusa modes zīmola Hugo Boss veikals, informē Apranga Group pārstāvji.

Jaunais Hugo Boss konceptveikals atrodas 520m2 telpās. Veikalā atklāta jauna private fitting jeb individuālās apģērbu pielāgošanas zona.

Atbilstoši franšīzes līgumam Hugo Boss veikalu pārvalda vadošais modes mazumtirgotājs Lietuvā un Baltijas valstīs – Apranga Group.

Hugo Boss ir pirmais zīmols, ar kuru uzņēmums Apranga uzsāka darbību Latvijas tirgū, komentē uzņēmuma Apranga Groupģenerāldirektors Rimants Perveneckis. Tērbatas un Elizabetes ielas stūra ēkas telpas kompānija ir gaidījusi 10 gadus, tāpēc jaunatvērtais Hugo Boss veikals uzņēmumam ir īpašs notikums, ar kuru tas nostiprina savas pozīcijas Elizabetes ielā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas tirgū ir vairākas perspektīvas akcijas, norāda eksperti

Baltijas akciju tirgū līdz ar notikumu virkni, kas aptvērusi Ukrainas krīzi, šogad pārsvarā dominē visai negatīvas tendences. Piemēram, OMX Baltic Benchmark indeksa vērtība kopš gada sākuma sarukusi par 3,9%, bet Rīgas biržās OMXR indeksa – pat par 6%. Cenu kritums vērojamas arī Igaunijas kompānijām, kur Tallinas tirgu raksturojošā OMXT indeksa vērtība kopš gada sākuma sarukusi par 5,2%. Uz pārējo fona gan pamatīgi izceļas Lietuvas tirgus, kura raksturojoša OMXV cenu indeksa vērtība pieaugusi vairāk nekā par 7%.

Vērtspapīru eksperti norāda, ka pēdējā laikā Baltijas biržās ir novērojama salīdzinoši zema tirdzniecības aktivitāte – tas esot arī daļēji saistīts ar akciju mīšanas ziņā sezonāli klusākā vasaras perioda tuvošanos. «Svarīgākais nesenās pagātnes faktors, kas ietekmēja akciju cenas Baltijas valstu biržās, ir krīze Ukrainā. Nestabilitāte austrumos, protams, negatīvi ietekmēja to uzņēmumu akciju cenas, kuri strādā šajos tirgos. Piemēram, Olainfarm akciju cena no februāra beigām līdz šim brīdim ir samazinājusies aptuveni par 11,5%. Kopumā, raugoties uz akciju indeksiem Baltijas valstīs, jāteic, ka pagājušā gada laikā akciju cenas nav uzrādījušas ne būtiskus kāpumus, ne kritumus. Piemēram, OMX Baltic Benchmark indekss šobrīd ir aptuveni 3% zemāk nekā pirms gada,» situāciju Baltijas akciju tirgū ieskicē Swedbank finanšu tirgus daļas investīciju jomas vadītājs Jānis Spriņģis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Straujāko peļņas kāpumu varētu uzrādīt City Service, Premia Foods, Apranga un Ekspress Grupp

Žanete Hāka, 18.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar Tallinna Kaubamaja finanšu rezultātu publiskošanu, trešdien ir sākusies Baltijas uzņēmumu otrā ceturkšņa darbības rezultātu paziņošana, norāda LHV bankas Latvijas pārstāvniecības vadītājs Māris Rambaks.

Igaunijas vadošais mazumtirdzniecības uzņēmuma apgrozījums otrajā ceturksnī sasniedzis 123.8 miljonus eiro, kas ir par 4,2% vairāk, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu. Tikmēr tīrā peļņa esot dubultojusies līdz 4,6 miljoniem eiro. Tiesa gan, tas galvenokārt skaidrojams ar dividenžu nodokli, kurš šogad tika iekļauts pirmā ceturkšņa rezultātos, uzsver M. Rambaks.

No 18 kompānijām, kurām seko LHV analītiķi, lielākie apgrozījuma pieaugumi otrajā ceturksnī tiek gaidīti no Siauliu Bankas - par 44,7%, City Service - par 17%, Grindeks - par 14,9%, Apranga - par 14,8%, Olympic Entertainment Group – par 14,4% un Olainfarm – par 10,6%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Apranga apgrozījums pērn sasniedzis rekordaugstu līmeni

LETA, 02.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstīs strādājošā Lietuvas apģērbu tirdzniecības tīkla Apranga Group mazumtirdzniecības apgrozījums pērn veidojis 529,6 miljonus litu (108,03 miljonus latu), kas ir par 23,4% vairāk nekā 2011.gadā, teikts uzņēmuma publiskotajā paziņojumā.

Tādējādi kompānijas apgrozījums sasniedzis visu laiku augstāko līmeni, un tas bijis par 4% lielāks salīdzinājumā ar 2008.gadā reģistrēto pirms krīzes līmeni.

Apranga apgrozījums 2012.gadā Lietuvā pieaudzis par 23,5%, Latvijā - par 25,1%, bet Igaunijā - par 19,6%.

Savukārt pērnā gada decembrī uzņēmuma apgrozījums veidoja 52,8 miljonus litu (10,7 miljonus latu), kas ir par 21,8% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā 2011.gadā, bet ceturtajā ceturksnī apgrozījums audzis par 17,5% - līdz 149,6 miljoniem litu (30,5 miljoniem latu).

2012.gadā Apranga atvēra 18 jaunus veikalus, rekonstruēja deviņus un slēdza piecus.

Patlaban kompānijai pieder 134 veikali, kuru kopējā platība veido 66 300 kvadrātmetrus, kas ir par 2,6% vairāk nekā 2011.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Swedbank pievienojas Baltijas Tirgus uzturētāju programmai

Žanete Hāka, 01.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank pievienojusies Baltijas Tirgus uzturētāju programmai un uzsāk likviditātes nodrošināšanu trim Baltijas tirgū kotētajām akcijām - Tallink Grupp, Olympic Entertainment Group un Merko Ehitus, informē NASDAQ OMX Riga.

Tirgus uzturētāja uzdevums ir visu tirdzniecības sesijas laiku uzturēt pirkšanas un pārdošanas uzdevumus noteiktā apjomā un cenas robežās, tādējādi nodrošinot papildu likviditāti.

NASDAQ OMX Tallinn valdes priekšsēdētājs Rauno Kletenbergs uzsver, ka likviditātes palielināšana ir viena no biržas galvenajām prioritātēm. Līdz ar Swedbank pievienošanos Baltijas Tirgus uzturētāju programmai tagad tajā ir iesaistījušies visi aktīvākie biržu biedri. Jo vairāk būs tirgus uzturētāju dažādām akcijām, jo izdevīgākas cenas būs ieguldītājiem.

Ieguvumi investoriem ir labākas cenas un mazāks likviditātes risks, jo akciju cena tiek noteikta efektīvāk. Tirgus uzturētāji biržās kotētās akcijas padara pievilcīgākas ieguldītājiem – īpaši tiem, kuri tiecas pēc apjomīgiem ieguldījumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Apranga Group apgrozījums Latvijā audzis par 4,8%

Žanete Hāka, 03.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada jūlijā Lietuvas apģērbu mazumtirdzniecības uzņēmuma Apranga Group apgrozījums sasniedzis 17,7 miljonus eiro, kas ir par 15,5% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, liecina uzņēmuma paziņojums Nasdaq Vilnius.

Septiņos mēnešos apgrozījums sasniedza 105,6 miljonus eiro, kas ir par 10% vairāk nekā pirms gada.

Šā gada septiņos mēnešos Apranga Group mazumtirdzniecības apgrozījums Lietuvā gada laikā pieauga par 9,5%, Latvijā – par 4,8%, bet Igaunijā – par 22,1%.

Patlaban Apranga Group pieder 167 veikali Baltijas valstīs – 99 – Lietuvā, 45 – Latvijā un 23 – Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Apranga Group rekordliels apgrozījums

Žanete Hāka, 01.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada augustā Lietuvas apģērbu mazumtirdzniecības uzņēmuma Apranga Group apgrozījums Baltijas valstīs palielinājies par 17,6% līdz 21,5 miljoniem eiro, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Vilnius.

Tādējādi augustā uzņēmuma apgrozījums sasniedzis rekordlielu apjomu.

Šā gada astoņos mēnešos Apranga Group apgrozījums sasniedzis 134,7 miljonus eiro, kas ir par 8,7% vairāk nekā pirms gada. Uzņēmuma apgrozījums Lietuvā audzis par 5,6%, Latvijā – par 7,1%, bet Igaunijā – par 23,7%.

Patlaban Apranga Group pieder 177 veikali Baltijas valstīs, no kuriem 103 atrodas Lietuvā, 46 – Latvijā, bet 28 – Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Apranga Group apgrozījums audzis par 9%

Žanete Hāka, 02.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas apģērbu mazumtirgotāja Apranga Group apgrozījums šā gada četros mēnešos palielinājies par 9% līdz 46,2 miljoniem eiro, liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Vilnius.

Aprīlī apgrozījums sasniedza 12 miljonus eiro, kas ir par 8,5% vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā mēnesī.

Šā gada četros mēnešos straujākais mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugums bijis Igaunijā – par 14,1%, Lietuvā – par 8,8% un Latvijā – par 7,1%.

Gada sākumā kompānija atvērusi septiņus, slēgusi vienu un rekonstruējusi četrus veikalus. Patlaban Apranga Group pieder 140 veikali.

Kopš gada sākuma Apranga Group akcijas cena pieaugusi par 17,84% līdz 1,75 latiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Apranga Group apgrozījums Latvijā audzis par 2,2%

Žanete Hāka, 02.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada oktobrī Lietuvas mazumtirdzniecības uzņēmuma Apranga Group apgrozījums sasniedzis 20,5 miljonus eiro, kas ir par 14,1% vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā mēnesī, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Vilnius.

Šā gada desmit menešos kompānijas mazumtirdzniecības apgrozījums sasniedza 162,4 miljonus eiro, kas ir par 8,3% vairāk nekā pirms gada.

Šā gada desmit mēnešos Apranga Group apgrozījums Lietuvā pieauga par 8,7%, Latvijā – par 2,2%, bet Igaunijā – par 17,6%.

Patlaban Apranga Group pieder 169 veikali – 100 Lietuvā, 45 – Latvijā un 24 – Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Apranga Group rekordaugsts apgrozījums

Žanete Hāka, 02.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada oktobrī Lietuvas mazumtirdzniecības uzņēmuma Apranga Group apgrozījums sasniedzis 21,9 miljonus eiro, kas ir par 6,6% vairāk nekā pērnā gada oktobrī, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Vilnius.

Oktobrī Apranga Group sasniedzis lielāko mēneša apgrozījumu vēsturē.

Šā gada desmit mēnešos uzņēmuma apgrozījums sasniedza 175,7 miljonus eiro, kas ir par 8,1% vairāk nekā pirms gada.

Desmit mēnešos kompānijas apgrozījums Lietuvā palielinājās par 5,1%, Latvijā - par 6,3%, bet Igaunijā – par 23,2%.

Patlaban Apranga Group pieder 180 veikali – 104 Lietuvā, 47 Latvijā un 29 Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Apranga Group nākamgad plāno investēt 5-6 miljonus eiro

Žanete Hāka, 09.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamajā gadā Lietuvas mazumtirdzniecības uzņēmums Apranga Group plāno sasniegt 230 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,3% vairāk nekā šogad, liecina uzņēmuma paziņojums Nasdaq Vilnius.

Kompānija nākamajā gadā ieplānojusi rekonstruēt vai atvērt 7-10 jaunus veikalus, kopējām investīcijām sasniedzot 5-6 miljonus eiro.

Db.lv jau rakstīja, ka šā gada oktobrī Lietuvas mazumtirdzniecības uzņēmuma Apranga Group apgrozījums sasniedzis 21,9 miljonus eiro, kas ir par 6,6% vairāk nekā pērnā gada oktobrī, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Vilnius.

Oktobrī Apranga Group sasniedzis lielāko mēneša apgrozījumu vēsturē.

Šā gada desmit mēnešos uzņēmuma apgrozījums sasniedza 175,7 miljonus eiro, kas ir par 8,1% vairāk nekā pirms gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Apranga visstraujāk apgrozījumu audzējusi Latvijā

Žanete Hāka, 04.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada desmit mēnešos Lietuvas apģērbu mazumtirgotāja Apranga Group mazumtirdzniecības apgrozījums sasniedza 137,3 miljonus eiro, kas ir par 10% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, liecina paziņojums NASDAQ OMX Vilnius.

Oktobrī uzņēmuma apgrozījums sasniedza 15,7 miljonus eiro, kas ir par 5,9% vairāk nekā pagājušā gada oktobrī.

Desmit mēnešos Apranga Group mazumtirdzniecības apgrozījums visstraujāk audzis Latvijā – par 13,3%, Lietuvā – par 9% un Igaunijā – par 8,6%.

Patlaban Apranga Group pieder 149 veikali Baltijas valstīs. Uzņēmums pārstāv tādus zīmolus kā Zara, Burberry, Gucci, Dolce & Gabbana, Hugo Boss, Emporio Armani, Ermenegildo Zegna, Ralph Lauren, Massimo Dutti, Max Mara, Mango, Bershka, Pull and Bear, Mexx, Stradivarius, Promod, s.Oliver, Desigual, Aldo, Tom Tailor, Tommy Hilfiger, Marella, Strellson, Diesel, Morgan, Jack and JonesZ un citus.

Komentāri

Pievienot komentāru