Ražošana

Apstrīd 4 miljonus eiro vērtā Rail Baltica Latvijas posma izpētes konkursa rezultātus

Žanete Hāka, 22.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu Uzraudzības birojs (IUB) saņēmis sūdzību, kurā tiek apstrīdēti Satiksmes ministrijas (SM) izsludinātā Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas Rail Baltica Latvijas posma detalizēta tehniskās izpētes un ietekmes uz vidi novērtējuma konkursa rezultāti.

Kā liecina informācija IUB mājaslapā, konkursā uzvarējis uzņēmums SIA Grupa 93, un kopējā paredzamā līgumcena ir 3,99 miljoni eiro.

Konkursu apstrīdējis SIA Konsorcijs Euroestudious un Projekts 3. Pagaidām nav zināms, kad IUB izskatīs sūdzību.

Projekts Rail Baltica II ir viens no nozīmīgākajiem SM pārziņā plānotajiem transporta infrastruktūras attīstības projektiem.

Janvārī SM izsludināja atklātu konkursu uz Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas Rail Baltica II Latvijas posma detalizētu tehnisko izpēti un ietekmes uz vidi novērtējumu.

Detalizētās tehniskās izpētes mērķis ir noteikt precīzu plānotās dzelzceļa līnijas Rail Baltica II novietojumu Latvijas teritorijā, tajā skaitā savienojumus ar ostu un lidostu, un veikt nepieciešamās izpētes un priekšdarbus dzelzceļa līnijas būvprojektēšanas, zemju atsavināšanas un būvniecības procesu uzsākšanai līdz 2020.gadam.

Konkursa uzvarētājam 28 mēnešos no līguma noslēgšanas dienas būs jāveic detalizēta tehniskā izpēte, ietverot ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojuma sagatavošanu un tehnisko risinājumu sagatavošanu, finanšu un ekonomisko aprēķinu veikšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru