Ražošana

Apstrīd 4,5 miljonu latu vērto Latvenergo elektropārvades līniju trašu tīrīšanas konkursu

Žanete Hāka, 19.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mažistrādes uzņēmums SIA MVR Lux iesniedzis sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) saistībā ar AS Latvenergo iepirkuma konkursu par elektropārvades līniju trašu tīrīšanu, liecina informācija IUB.

Pagaidām gan nav noteikts datums, kad sūdzība tiks izskatīta.

Db.lv jau rakstīja, ka iepirkumu konkursā par uzvarētāju izvēlēti astoņi Latvijas uzņēmumi, tostarp arī Konkurences padomes par konkurences kropļošanu šā gada jūnijā sodītais SIA Telms un SIA Vidzemes energoceltnieks.

Konkursā noskaidrojies, ka elektropārvades līniju trašu tīrīšanas darbi, kuru kopsumma ir vairāk nekā 4,48 miljoni latu, tiks uzticēti a/s Ferrus, SIA MVR lux, SIA Baltic engineering service, SIA Vidzemes energoceltnieks, SIA Telms, SIA M&G projekts, SIA SSG un SIA Ošvalki.

Paredzēts, ka darbi tiks veikti par 4,5 milj. Ls, kas ir par trim miljoniem latu mazāk nekā tika plānots iepriekš.

Iepirkums tiek veikts termiņā uz diviem gadiem, darbus paredzēts veikt a/s Sadales tīkls 30 reģionālajās nodaļās.

Jāatgādina, ka konkurss atkārtoti tika izsludināts šā gada martā pēc tam, kad, pamatojoties uz aizdomām par nelikumīgu savstarpēju vienošanos augstajam cenu piedāvājumam, a/s Sadales tīkls februāra sākumā pārtrauca iepirkumu procedūru elektrolīniju trašu tīrīšanai.

Latvenergo meitas uzņēmums a/s Sadales tīkls februārī arī lūdza Konkurences padomei ierosināt lietu saistībā ar elektrolīniju trašu tīrīšanu no bīstamiem kokiem un zariem, norādot uz faktiem, kas, pēc uzņēmuma domām, liecina par komersantu iespējamo aizliegtu savstarpējo vienošanos.

Komentāri

Pievienot komentāru