Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr Eiropā uzmanības epicentrā ir Ukraina, kuras galvaspilsētā pulcējas tūkstošiem cilvēku, lai paustu savu nostāju pret prezidentu Viktoru Janukoviču un viņa nesenākajiem lēmumiem, pret valdību vērstas demonstrācijas notiek arī Taizemē, ziņo pasaules mediji.

Tūkstošiem protestētāju pulcējas Taizemes galvaspilsētā Bangkokā. Cilvēki Bangkokā izveidojuši barikādes, lai bloķētu ieeju valdības ēkā. Protestētāji prasa pašreizējā premjera Jingluka Šinavatras (Yingluck Shinawatra) gāšanu.

Lai mazinātu protestus, J. Šinavtara grasās 2. februārī rīkot vēlēšanas, tomēr tas nav spējis nomierināt protestētājus. Viņi uzskata, ka vēlēšanas nenoritētu godīgi un faktiski vara vienalga piederētu premjera brālim Haksinam Šinavatram (Thaksin Shinawatra), kurš ir uzskatāms par miljardieri.

Protestētāji pauž viedokli, ka pašreizējais premjers ir sava bagātā brāļa «pakalpiņš», tāpat demonstranti apsūdz valdību korupcijā, kā arī nelietderīgā nodokļu maksātāju naudas izlietošanā. Opozīcija pauž, ka vadošās amatpersonas ar populistiskiem lēmumiem mēģina «uzpirkt» nabadzīgos lauku iedzīvotājus, vēsta medijs The Peninsula.

Ceturtdien Taizemes militārie spēki vienojās, ka tiksies ar opozīcijas līderiem. Tas esot radījis vēl vairāk neskaidrību par to, kā attīstīsies Taizemes politiskā nākotne.

Jau ziņots, ka tāpat vairākas nedēļas protesti turpinās Ukrainā. Valsts galvaspilsētas Kijevas centrā pulcējas tūkstošiem cilvēku. Protestu laikā atjaunotas milicijas nogāztās barikādes, gāzts un sadragāts Ļeņina piemineklis, kā arī pievērsta starptautiskās sabiedrības uzmanība. Atbalstu protestētājiem paudusi gan ASV, gan ES amatpersonas.

Komentāri

Pievienot komentāru