Ražošana

Ar smagu darbu atkopušies no krīzes

Monta Glumane, 09.09.2019

Līcis-93 ražošanas vadītāja Regīna Rūmniece

Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sekojot pieprasījumam, zivju pārstrādātāji maina paradumus un pielāgojas klientu prasībām, kas kļuvušas tehniski sarežģītākas

SIA Gamma Holdings A.O.I. zivju pārstrādes uzņēmumi Līcis-93 un SIA Gamma-A pēdējā gada laikā uzlabojuši rādītājus. Gammai-A par 37% palielinājies apgrozījums un zaudējumi no 4,5 miljoniem eiro samazināti līdz 300 tūkstošiem eiro. Savukārt Līcim-93 apgrozījums kāpis par 31%, un zaudējumus uzņēmums samazinājis no pusmiljona eiro līdz 165 tūkstošiem eiro. Uzņēmumi plāno, ka arī šis gads noslēgsies ar pozitīviem rādītājiem, tomēr par kopējo situāciju nozarē grūti spriest. «Tas ir atkarīgs no katra uzņēmuma individuāli. Mums klājas normas robežās. Ir ļoti daudz darba. Mēs cenšamies veikt uzlabojumus, piemēram, tehniskā līmenī, lai mazāk varētu iesaistīt cilvēkus, tomēr ir procesi, kur to nevar,» komentē Līcis-93 ražošanas vadītāja Regīna Rūmniece. Viņasprāt, konkurence tirgū joprojām ir sīva, jo zivju pārstrādes uzņēmumi ir samazinājušies, daļa likvidēti. Pēc R.Rūmnieces domām, galvenais ir cilvēku resurss un produktu kvalitāte.

Pārceļas uz Kolku

Nesen Gamma-A slēdza savu ražošanu Rīgā un pārcēla tās uz Līcis-93 Kolkā. «Esam sistematizējuši biznesu, optimizējuši ražošanas jaudas un pārskatījuši produktu portfeli, kas ļauj ražot rentablāk. Mūsu mērķis ir efektīvi strādāt ar to resursu, kas mums ir. Mums ir premium klases produkts, tāpēc mēs nekonkurējam ar cenu un neiesaistāmies cīņās tajā segmentā,» komentē Gamma-A pārstāvis Kaspars Cveiģelis. Šobrīd mēnesī uzņēmums spēj saražot aptuveni miljonu bundžu, taču drīzumā apjomu plāno kāpināt līdz 1,5 miljoniem. Mēnesī tiek pārstrādātas aptuveni 260 tonnas svaigo izejvielu. Svaigās zivis - reņģes un sardīnes - tiek noķertas Baltijas jūrā, pēcāk tiek ražotas pēc klientu vēlmēm.

Visu rakstu lasiet 9. septembra laikrakstā Dienas Bizness, vai meklējot tirdzniecības vietās.

Abonē (zvani 67063333) vai lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru