Pasaulē

Arī Barclay’s apsver radikālas pārmaiņas

Jānis Rancāns, 26.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas bankas Barclay’s lielākie akcionāri aicinājuši Entoniju Dženkinsu (Antony Jenkins), bankas jauno izpilddirektoru, atteikties no investīciju struktūrvienības.

Pēdējo nedēļu laikā A. Dženkinss aizvadījis tikšanās ar vismaz 30 Barclay’s lielākajiem akciju turētājiem, kuri norādījuši, ka britu bankai būtu jāapsver Šveices UBS piemērs, kas nesen pavēstīja, ka samazinās savu investīciju biznesu un atlaidīs 30 tūkstošus cilvēku, vēsta Financial Times.

Avoti britu bankā norādījuši, ka investoru asinīm liekot vārīties fakts, ka pēc reorganizācijas uzsākšanas strauji palielinājusies UBS akciju vērtība. Tiekoties ar izpilddirektoru, investori esot arī pauduši savu izbrīnu par joprojām nemainīto bankas investīciju struktūrvienības darbības stratēģiju.

Britu bankas izpilddirektors iecerējis Barclay’s veikt apjomīgas reformas, lai samazinātu darbības izmaksas, tomēr patlaban vēl nav izlēmis investīciju struktūrvienības nākotni, norādījuši avoti.

Db.lv jau vēstīja, ka UBS plāno likvidēt vairāk nekā trešo daļu darba vietu savā investīciju pakalpojumu struktūrvienībā, lai tādējādi uzlabotu savu finansiālo stāvokli. Analītiķi pieļauj, ka izmaiņas skars ne tikai UBS.

Aizvadītajā gadā Šveices finanšu milzis jau pavēstīja, ka likvidēs 3,5 tūkstošus darba vietu. Patlaban UBS kopumā strādā 63,5 tūkstoši darbinieku.

Šveices lielākās bankas rekonstrukciju vada tās jaunais izpilddirektors Sergio Ermoti (Sergio Ermotti), kurš bankas «stūri» pārņēma pirms 13 mēnešiem pēc tam, kad viņa priekštecis Osvalds Gruebels (Osvalds Gruebels) atkāpās saistībā ar skandālu, kad banka zaudēja divus miljardus ASV dolāru, nodarbojoties ar vērtspapīru spekulācijām.

Jāatgādina, ka vasaras sākumā Barclay’s nonāca skandāla epicentrā, kad sākumā Lielbritānijas un ASV regulatori bankai par krāpšanos ar Libor un Euribor likmēm piemēroja 290 miljonu mārciņu (aptuveni 248 miljonu latu) lielu sodu. Saistībā ar skandālu no amata atkāpās bankas toreizējais vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru