Foto

Asus «pasaulē lielākajā planšetdatorā» apvieno Windows 8 un Android

Gunta Kursiša, 05.06.2012

Jaunākais izdevums

Datortehnoloģiju kompānija Asus prezentējusi savu jaunāko ierīci – planšetdatora un klēpjdatora hibrīdu, kas nodēvēts par «pasaules lielāko planšetdatoru», vēsta BBC.

«Klēpjdatora režīmā» ierīce darbojas, izmantojot jaunāko Windows 8 OS operētājsistēmu, savukārt Android sistēma tiek izmantota tad, kad ierīce strādā kā planšetdators.

Klēpjdators «kļūst par planšetdatoru» brīdī, kad tā lietotājs pieskaras skārienjūtīgajam ekrānam.

Cits Taivānas kompānijas Asus prezentētais hibrīds Taichi vizuāli izskatās līdzīgi kā klēpjdators, bet tai ir divi ekrāni. Kad dators ir atvērts, uz vienu ekrānu var raudzīties cilvēks, kas sēž klaviatūras daļā, bet uz otru ekrānu – cilvēks, kas sēž pretī. Brīdī, kad klēpjdators tiek aizvērts, tas «pārvēršas» planšetdatorā. «Nav nekā slikta tajā, ja cilvēki sēž blakus viens otram, tomēr šādi tas izskatās labāk,» norāda Asus pārstāvis Džonijs Šihs (Jonny Shih). Arī Taichi darbojas, izmantojot Windows 8 operētājsistēmu.

Tiek paredzēts, ka operētājsistēma Windows 8 OS tiks izmantota arī vairākās citu kompāniju ierīcēs, piemēram, Micro Star International.

Jaunā Windows operētājsistēma ir radīta skārienjūtīgām ierīcēm, piemēram planšetdatoriem, plaukstdatoriem u.c. Saskaņā ar Microsoft teikto operētājsistēma ļaus tā lietotājiem pārslēgties no skārienjūtīgās regulēšanas un datora lietošanu, izmantojot peli vai klaviatūru.

Tiek paredzēts, ka Windows 8 nonāks pārdošanā šā gada rudenī, trīs gadus pēc tam, kad klajā tika laista Windows 7 operētājsistēma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas ražotājs ASUS nācis klajā ar jaunu biznesa datora modeli ASUS M3700 jeb viss vienā (all-in-one), ko jau atzinīgi novērtējuši vairāki vietējie uzņēmēji.

Datortehnika mūsdienās ir jebkura biznesa neatņemam sastāvdaļa, tāpēc svarīgi, lai tā ne tikai apmierinātu visas uzņēmuma vajadzības, bet būtu arī nopērkama par finansiāli izdevīgu cenu, norāda Aigars Paegle, Sherlog Latvija vadītājs. ASUS šajā gadījumā trāpījis desmitniekā - jaunais viss vienā modelis ir gan ērts, jaudīgs, funkcionāls un vizuāli pievilcīgs, gan atbilstošs klientu finanšu prasībām, teic A.Paegle, kurš novērtē arī citas ražotāja piedāvātās iespējas tajā skaitā premium garantijas programmas un augstās kvalitātes servisu.

Apmierina vajadzības

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas ražotājs ASUS ar klēpjdatoru sēriju ExpertBook īsā laikā iekarojis korporatīvo klientu segmentu Latvijā un turpina paplašināt savu biznesa klientu loku.

Neraugoties uz to, ka Latvijā ir daudz ražotāju, kas strādā ar korporatīvajiem klientiem un konkurence šajā segmentā ir ļoti sīva, ASUS veiksmīgi izdevies ienākt šajā tirgū, pierādot sevi kā uzticamu un kvalitatīvu partneri, atzīmē Jānis Šmits, SIA Biroja Tehnikas Eksperts valdes priekšsēdētājs. ASUS ExpertBook sērijas klēpjdatorus izmantojam gan savām vajadzībām, gan tos pārdodam arī uzņēmuma klientiem - citiem komersantiem, stāsta J.Šmits, piebilstot, ka galvenās šo datoru priekšrocības ir premium garantijas serviss un pieejamā cena.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas ražotājs ASUS izveidojis biznesa klēpjdatoru sēriju ExpertBook, kas īsā laikā guvusi popularitāti koorporatīvo klientu vidū.

Biznesa klientiem ražotājs piedāvā gan plašu produktu klāstu jebkura uzņēmuma vajadzībām un iespējas veikt speciālas konfigurācijas pasūtījumus, gan premium garantijas programmas un augstas kvalitātes servisu. Artūrs Kadincovs, SIA Numbero APP vadītājs norāda, ka premium garantijas serviss un pieejamā cena bijuši vieni no galvenajiem iemesliem, kāpēc uzņēmums izvēlējies iegādāties tieši ExpertBook sērijas klēpjdatorus.

Trīs gadu garantija

Dators mūsu biznesā ir ļoti nozīmīgs instruments, tāpēc mēs ar kolēģiem rūpīgi izvērtējām un ilgi analizējām tirgu, līdz nonācām pie lēmuma par konkrētā modeļa iegādi, atzīmē A.Kadincovs. “Šobrīd esam nopirkuši trīs ASUS ExpertBook B7 Flip klēpjdatorus, kas kopumā mums izmaksāja 3600 eiro. Jāsaka, ka līdzīgas konfigurācijas datori pie citiem ražotājiem maksāja krietni dārgāk, tāpēc, ņemot vērā šo faktu un manu iepriekšējo veiksmīgo pieredzi ar citiem ASUS modeļiem, izvēle bija diezgan pašsaprotama. Svarīgs aspekts bija arī premium garantija - ASUS bija vienīgais ražotājs, kas arī juridiskajām personām piedāvāja trīs gadu garantiju jau pamata cenā.. Citi ražotāji fiziskām personām, atbilstoši Patērētāju tiesību aizsardzības likumam, parasti paredz divu gadu garantiju, bet juridiskajām personām - vien gada garantiju. Tas ir ļoti īss periods, jo iepriekš vairākkārt bijām saskārušies ar situācijām, kad, pāris mēnešus pēc garantijas beigām, dators salūzt un mums tas ir jāremontē par saviem līdzekļiem. Šajā gadījumā mēs varam būt pārliecināti, ka trīs gadus varam dzīvot bez liekām galvassāpēm, jo ražotājs ir par mums parūpējies - ja pat datoram kaut kas notiks, tas tiks saremontēts,” atzīmē A.Kadincovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc ilgi gaidītās jaunākās Microsoft operētājsistēmas Windows 8 prezentācijas, kompāniju sagaida grūtāks darbs – pārliecināt lietotājus un mobilo ierīču tirgu dot iespēju Windows 8.

Tehnoloģiju nozares ekspertu reakcija saistībā ar Microsoft Windows 8, kā arī planšetdatoru Surface ir dažāda. Analītiķi norāda, ka Windows 8 ir Microsoft «patiesības mirklis», kurš noteiks, vai tehnoloģiju gigantam izdosies nosargāt savu dominējošo vietu tirgū, raksta Wall Street Journal.

Microsoft un tās partneriem ir pietiekoši «dziļas kabatas», lai Windows 8 operētājsistēmas reklamēšanai varētu tērēt miljoniem ASV dolāru. Tomēr eksperti norāda uz patērētāju pagaidām nezināmu reakciju, kā arī Windows 8 piemērotu lietojumprogrammu trūkumu. Tā, piemēram, datoru ražotājs Acer ceturtdien samazinājis savas pārdošanas apjomu prognozes, daļēji norādot uz pircēju zemo interesi par Windows 8. Izaicinājumus rada arī pats tirgus, kurā aizvien nozīmīgāku lomu spēlē tādas mobilās ierīces kā planšetdatori. Šajā jomā Microsoft nāksies spēkoties ar tādiem milžiem kā Apple un Samsung.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Papildināts - Microsoft: šis gads paies Windows un Office zīmē

Sanita Igaune, Jānis Rancāns, 10.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft jaunākā operētājsistēma Windows 8 tirgū parādīsies šā gada oktobrī. Savukārt ierīču ražotājiem Windows 8 būs pieejama augusta pirmajā nedēļā, lai tie varētu operētājsistēmu uzstādīt datoros, planšetdatoros un viedtālruņos, pavēstījusi kompānija.

Šogad īpaša vērība tikšot pievērsta Microsoft jaunākajai operētājsistēmai Windows 8 un biroja programmatūrai Office – īpaši birojam «mākonī» - Office 365. Liels uzsvars šogad tiks veltīts arī Windows Phone 8, Windows Server 2012 un Windows Azure iespējām, jūlijā notiekošajā Microsoft Worldwide Partner konferencē Toronto akcentēja Microsoft vadītājs Stīvs Balmers.

Mēnesī kompānijas «mākoņa» spēkam pievienojas ap 1000 jaunu parteru, norādīja S. Balmers. Viņš atzina, ka pirms pāris gadiem, kad kompānija runāja par «mākoņa» iespējām, viņš bija diezgan piesardzīgs, jo pieļāva, ka daži partneri varētu tam pretoties, tomēr šobrīd var redzēt «mākoņa» spēku pilnā apmērā. Attiecībā uz Office 365 viņš solīja, ka kompānija strādās pie tā, lai šajā jomā partneriem būtu vieglāk sadarboties ar saviem klientiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft: Windows 8 bauda «satriecošu» debiju

Jānis Rancāns, 01.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft operētājsitēma Windows 8 savas gaitas sākusi «satriecoši», un kopš tās laišanas klajā Windows 8 atjauninājums ticis lejupielādēts jau četrus miljonus reižu, pavēstījis kompānijas izpilddirektors Stīvs Balmers.

Lietotāji, kas savos datoros izmanto vecākas Windows versijas, var lejupielādēt sistēmas atjauninājums, kas ļauj tiem pāriet uz Windows 8. Šo iespēju pirmajās dienās, kopš Microsoft nākusi klajā ar jaunāko operētājsitēmu, izmantojuši četri miljoni, skaidroja S. Balmers.

S. Balmers arī uzsvēra, ka uz jaunāko Windows operētājsistēmu jau pārgājuši miljoniem uzņēmumu un ka Windows 8 tirdzniecības apjomi ir daudz augstāki par tiem, kurus pirmajās dienās piedzīvoja Windows 7, vēsta AFP. «Cilvēku entuziasms saistībā ar jaunajiem produktiem ir patiešām satriecošs,» sacīja S. Balmers.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas ražotāja ASUS klēpjdatoru sērija ExpertBook īsā laikā guvusi korporatīvo klientu atzinību, sevišķi novērtēts ražotāju vidū ir militārās izturības standarts.

Ar militārās izturības standartu MIL-STD-810H, kas apliecina ierīces izturību pret triecieniem, karstumu, aukstumu un putekļiem, aprīkotas visas ExpertBook sērijas ierīces. Kā norāda ražotājs, šis ir viens no galvenajiem aspektiem, kas atšķir šīs sērijas datorus no mājas lietošanai paredzētajiem. Tāpat ar papildu aizsardzību aprīkotas arī visas ieejas, izejas un eņģes, lai tās varētu izturēt biznesa darba vides slodzi ar lietošanas laiku 8-10 stundas dienā. Šo aspektu īpaši novērtējis arī SIA KVS, kas pirms pāris mēnešiem iegādājās savu pirmo ExpertBook sērijas datoru.

Izturīgs pret triecieniem

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Tendences un aktuālās apvienošanās elektronisko sakaru nozarē

Ivo Maskalāns,Zvērinātu advokātu biroja BORENIUS zvērināts advokāts, 28.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektroniskie sakari ir tā nozare, kurā attīstība šobrīd notiek dinamiski un inovatīvi. Tas attiecas arī uz apvienošanās darījumiem nozarē, jo vairāki Eiropas uzņēmumi pēdējā laikā aktīvi paplašina un dažādo gan savu pakalpojumu klāstu, gan arī darbības teritorijas.

Telekomunikāciju nozari, kā aktuālu un svarīgu nozari, savā nesenajā runā uzsvēra arī Eiropas Komisijas (EK) Priekšsēdētāja vietnieks, Joahims Almunja, kurš ir atbildīgs par ES konkurences politiku. Savā šī gada 21. februāra runā viņš minēja, ka pašlaik EK skata divus apvienošanās darījumus nozarē: vienā Īrijā 02 iegādājas Hutchison, otrā, Telefonica iegādājas KPN E-Plus biznesu Vācijā.

Šādos apstākļos tirgū parasti nevar sūdzēties par konkurences trūkumu. Lai gan vēsturiski elektronisko sakaru nozare varētu asociēties ar lielu, agrāk valstij piederošu uzņēmumu, kas neizjūt īpašu konkurences spiedienu, šobrīd konkurences aina elektronisko sakaru nozarē ir pavisam cita. Tas visvairāk ir saistīts ar jaunu pakalpojumu rašanos, un izmaiņām patērētāju pieprasījumā pēc elektronisko sakaru pakalpojumiem. Šīs tendences ir izmainījušas arī pašu priekšstatu par to, kas varētu tikt uzskatīts par elektronisko sakaru pakalpojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī šķiet, ka planšetdatoru trakums jau ir noskrējies, tomēr joprojām šādas ierīces tiek ražotas un pirktas. Prātīgi izvēloties sev atbilstošāko planšetdatoru, varam savā rīcībā iegūt noderīgu rīku ar ko ērti aplūkot iecienītās tīmekļa vietnes, izlasīt jaunākos e-pastus, klausīties mūziku un skatīties video, kā arī pakavēt savu laiku ar kādu interesantu spēli. ASUS ZenPad 10 pavisam noteikti ir ierīce, ko ir vērts apskatīt!

Planšetdatora dizains veidots ASUS Zen dizaina valodā, un, lai arī tā korpuss izstrādāts no plastmasas (ar ādai raksturīgu rievojumu), ierīce kopumā izskatās zolīda. Metāliskā josla, kas pa perimetru apjož ekrānu, to padara pat elegantu. Ierīcei ap ekrānu ir šauras apmales, tieši tik platas, lai ierīci varētu ērti noturēt rokā. ASUS ZenPad 10 ir nopērkams trīs izteiksmīgās krāsās – baltā, melnā un bēšā.

Ierīces 10.1 collu IPS LCD displeja 1280x800 pikseļu izšķirtspēja atbilst ierīces cenai, taču kopumā tas ir pietiekami košs, ar plašu, līdz pat 178° skata leņķi un pārklāts ar Corning Gorilla Glass aizsargstiklu. Planšetdatorā iestrādāta ASUS Tru2Life attēla apstrādes tehnoloģija, kas līdzīgi kā dārgiem televizoriem rūpējas par to, lai uz displeja tiktu izvadīts maksimāli reālistisks attēls ar precīzāku kontrastu, augstāku asumu un detalizācijas pakāpi. Pateicoties šai tehnoloģijai, labi saskatāmas būs pat pašas smalkākās detaļas. Displejam ir iebūvēta automātiskā apgaismojuma regulācija, tāpēc tas būs labi saskatāms arī spožos Saules staros. ASUS Bluelight Filter parūpēsies par to, lai mazinātu nevēlamo zilo apgaismojumu, kas naktīs mums zog miegu. Savukārt, ASUS TruVivid tehnoloģija uzlabo skārienjūtīgā ekrāna reakcijas rādītājus, kā arī nodrošina lielāku ekrāna virsmas optisko caurspīdīgumu (>94%) un skaidrāku, spilgtāku krāsu attēlojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Asus 360 grādu leņķī atlokāmais klēpjdators ZenBook Flip S dižojas ar košu OLED 4K skārienekrānu, ātru procesoru un ilgu baterijas darbību.

Kad pagājušās desmitgades sākumā pasauli strauji pārņēmušais planšetdatoru bums bija pārdzīvots, lietotāji iepazinuši skārienjutīgo plāksnīšu plusus un mīnusus, un konstatējuši, ka tas tomēr nebūs pilnvērtīgs, visās situācijās izmantojams darbarīks, ražotājiem nācās meklēt jaunu piedāvājumu pārdošanas apjomu saglabāšanai. Alternatīva tika atrasta diezgan ātri – plānā klēpjdatorā tika «iesēdināts» skārienjutīgs ekrāns un abas korpusa daļas savienotas ar 360 grādu leņķī atveramu eņģi. Pēc šādas receptes pirms pieciem gadiem radās arī Asus ZenBook Flip sērija.

Sērijai augot un pilnveidojoties, 2020. gada nogalē pie patērētājiem devās 360 grādos atverams ultraplānais klēpjdators biznesa klases izpildījumā ZenBook Flip S UX371.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākā Microsoft operētājsistēma Windows 8 būs katastrofa datorspēļu izgatavotājiem un ienesīs lielas izmaiņas šajā nozarē, pavēstījis kompānijas Valve vadītājs un bijušais ASV tehnoloģiju milža darbinieks Geibs Nūvels (Gabe Newel).

Runājot Sietlā notikušajā datorspēļu konferencē Casual Connect, G. Nūvels arī norādīja, ka viņa kompānija izvēlēsies atvērtā koda operētājsistēmu Linux, lai mazinātu riskus, kurus izraisīšot Windows 8, vēsta BBC.

Jaunākā Windows 8 operētājsistēma, visticamāk, likšot vairākiem datorspēļu ražotājiem pamest tirgu, jo ietekmēs izgatavotāju pārdošanas apjomus. Analītiķi uzskata, ka G. Nūvela paziņojumi saistīti ar to, ka Windows 8 operētājsistēmā tiks iekļauts Microsoft veikals Windows Store un atsevišķās operētājsistēmas versijās tas būšot vienīgais veids, kādā varēs iegūt lejupielādējamu programmatūru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Windows 8 globālos veiksmes ūdeņos Microsoft nav ievedis; Latvijā cer uz labākiem rādītājiem.

Microsoft (MS) vadītājam Stīvam Balmeram jācer, ka, pērn oktobrī tautās palaisto operētājsistēmu Windows 8 nodēvējot par «likmi uz kompāniju», viņš būs pāršāvis pār strīpu. Par spīti oficiālajiem pārdošanas datiem un centieniem caur puķēm runāt par programmatūrā veicamajiem uzlabojumiem, eksperti vērtē, ka patiesībā MS taisa pagriezienu par 180 grādiem, jo piedzīvojusi lielāko jauna produkta izgāšanos biznesa vidē pēdējo 30 gadu laikā.

Kompānija pati ziņo, ka līdz šim pārdoti 100 milj. Windows 8 licenču, kas ir līdzvērtīgi agrāko operētājsistēmu noieta raidītājiem, intervijā Bloomberg sacīja MS Windows nodaļas finanšu direktore Tamija Rellere. Viņa arī teica, ka MS plāno līdz gada beigām Windows 8 ieviest «uzlabojumu».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Asus ZenBook Pro Duo" sniedz iespēju vienlaikus darīt vairāk, kaut katrā ekrānā skatīties citu filmu.

Klēpjdatoru nozares attīstībā var vilkt zināmas paralēles ar viedtelefoniem. Pēc agrīniem eksperimentiem agrāk vai vēlāk lielākie ražotāji nonāca pie līdzīgiem modeļiem un turpināja tos atražot, iekļaujot pa nelielam uzlabojumam. No lietotāja skatupunkta tas nemaz nav slikti, jo, nomainot ierīci, produktīvu darbu var turpināt bez īpašas pierašanas. Tomēr kādu īstu inovāciju ik pa laikam prasās gan. Ar aizraujošiem jaunumiem pērnā gada nogalē pie patērētājiem devās "Asus", prezentējot ļoti neparastu klēpjdatoru ar veseliem diviem ekrāniem – "ZenBook Pro Duo".

Dizains

(Raksta autora vērtējums: 8 punkti no 10)

Klēpjdatoru ražotāji jau agrāk pamanījušies iestrādāt nelielus ekrānus pamatnes daļā. "Apple MacBook" ir "Touch Bar" skārienekrāna josla, tas pats "Asus" pirms pāris gadiem displeju iestrādāja skārienpaliktnī. Taču "ZenBook Pro Duo" ir pirmais, kurā sekundārais OLED ekrāns ir gandrīz tikpat liels kā tastatūra un to var pārtaisīt par primārā ekrāna «pagarinājumu». Proti, dokumentu var atvērt pa abiem ekrāniem – 15 collu galveno un 14 collu palīgdispleju – un skatīt krietni lielākā izmērā. Protams, ar pārrāvumu ekrānu savienojuma vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Otrs ekrāns darbam un nedarbiem

Jānis Vēvers, 22.05.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Asus" plānā klēpjdatora "ZenBook 14" skārienpaliktnis "ScreenPad 2.0" ir ekrāns, kurā nemanīti var skatīties kaut filmu, vienlaikus strādājot galvenajā displejā.

Kopš klēpjdatoru pirmsākumiem lietotāji ir ilgojušies pēc plānākām un vieglākām iekārtām, un daudziem joprojām atmiņā ir episkais mirklis, kad Stīvs Džobss izņēma jauno "MacBook Air" no aploksnes. Vēlme lietot kompaktu datoru ir loģiska, jo kurš gan vēlas ikdienā nēsāt līdzi lielas, smagas somas. Taču šodien ar parocīgu izmēru vairs nepietiek pircēju piesaistīšanai, jo viņi vēlas arī pienācīgu jaudu un papildu lietošanas ērtības. Tas piespiež ražotājus atraisīt radošo garu.

Ja pirms pāris gadiem pietika reklāmas materiālos pateikt, ka izdevies 14 collu ekrānu ievietot 13 collu displejam paredzētā korpusā, tad tagad ar to ir par maz. Tādēļ "Asus" jaunāko "ZenBook 14" piesaka kā kompaktāko 14 collu klēpjdatoru ar "ScreenPad 2.0" skārienpaliktni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Microsoft pārdevis jau 60 miljonus Windows 8 kopiju

Jānis Rancāns, 10.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Desmit nedēļu laikā kopš tirdzniecībā parādījās jaunākā Microsoft operētājsitēma Windows 8 kompānijai izdevies pārdot jau 60 miljonu tās licenču un atjauninājumu.

Windows 8 tirdzniecības apjomi palielinās aptuveni līdzīgi tiem, kādus baudīja Windows 7, kas dienas gaismu redzēja 2009. gadā, sacīja Microsoft Windows operētājsistēmu struktūrvienības finanšu direktore Tāmi Rellere.

Kopš novembra, kad Microsoft pavēstīja, ka ir pārdoti 40 miljoni Windows kopiju, kompānijai izdevies pārdot 20 miljonus jaunās operētājsistēmas licenču un atjauninājumu.

Microsoft arī norāda, ka paredz tirdzniecības apjomu kāpumu, jo šā gada laika palielināsies ierīču skaits, kuras ir sertificētas izmantot Windows 8. Patlaban šādu ierīču skaits sasniedzis 1,7 tūkstošus vienību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas, 29. jūlija, Windows 10 kā bezmaksas atjauninājums kļūs pieejams esošajiem Windows 7 un Windows 8.1 lietotājiem 190 valstīs un turpmāk arī kopā ar jaunajām Windows ierīcēm. Gan individuālie lietotāji, gan uzņēmumi turpmāk varēs izmantot Microsoft Edge, Xbox App, Office Mobile lietotnes.

Windows 10 iekļauj vairākus jauninājumus drošības un funkcionalitātes jomās, kā arī sniedz lietotājiem vienotas platformas pieredzi dažādās ierīcēs — datoros, planšetdatoros, telefonos, Raspberry Pi, Xbox One, HoloLens un citās. Jauno operētājsistēmu papildinās arī atjaunots digitālais veikals Windows Store un lietotņu izstrādes rīks Windows Software Development Kit.

«Šodien sākas jauns Windows laikmets,» saka Terijs Meiersons (Terry Myerson), Microsoft Windows un ierīču grupas viceprezidents.

Jaunajā operētājsistēmā ir atjaunots pierastais Start menu, kas papildināts ar Live Tiles, kas rāda aktuālo saturu atkarībā no konteksta. Windows 10 esot līdz šim drošākā Microsoft operētājsistēma ar uzlabotu Windows Defender un SmartScreen, kas palīdz aizsargāt pret vīrusu un pikšķerētāju (phishing) uzbrukumiem, kā arī ar Windows Hello — sistēmu, kā pieslēgties mājaslapām un lietotnēm, neievadot paroles.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar "ZenBook Duo" klēpjdatoru "Asus" padara divu ekrānu ierīces pieejamākas plašākam lietotāju lokam.

Nebija pagājis pat pusgads kopš "Asus" izrādīja intriģējošo divu ekrānu klēpjdatoru "ZenBook Pro Duo", kad pa tā iemīto taciņu pie patērētājiem devās "vieglākā" versija "ZenBook Duo". Tas bija sagaidāms un loģisks solis, jo aptuveni 3000 eiro cenas dēļ sākotnējais modelis ir pa kabatai vien nelielam pircēju lokam. "Duo" reti izmantoto divu ekrānu risinājumu padara pieejamu vairāk lietotājiem, nelaupot īpaši daudz no oriģinālās ieceres.

Dizains

(Raksta autora vērtējums: 7 punkti no 10)

"ZenBook Pro Duo" aptaustījušajiem "Duo" vairs neizsauks tādu sajūsmu, kā "pirmatklājējiem". Abi ir ļoti līdzīgi, tomēr šādas tādas atšķirības "lec acīs". Pirmā no tām ir izmērs. "Duo" ir kompaktāks un vieglāks. Ja "Pro" modelim galvenais ekrāns ir 15 collas un sekundārais 14, tad "mazākais brālis" apveltīts ar 14 collu galveno un 12,6 collu sekundāro ekrānu virs tastatūras. Tas arī ir vienīgais skārienjutīgais šajā modelī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Datoru ražotājs Asus tirgus daļu Baltijā cer audzēt līdz 25%

Nozare.lv, 25.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas datortehnikas ražotājas Asus nākotnē cer palielināt savu portatīvo datoru tirgus daļu Baltijas valstīs līdz 25%, salīdzinot ar 20% 2011.gadā, norāda Asus attīstības menedžeris Baltijas valstīs Rihards Stankovs.

«Nākotnē mēs plānojam nostiprināt savas pozīcijas portatīvo datoru tirgū un palielināt tirgus daļu līdz 25%,» teica Stankovs.

2011.gadā Baltijas valstīs (Lietuvā, Latvijā un Igaunijā) kopējais "Asus" portatīvo datoru pārdošanas apjoms veidojis 20%. Pēc pētījumu kompānijas GfK Retail and Technology Baltic datiem, kopumā Baltijas valstīs 2011.gadā tika pārdoti 377 000 portatīvo datoru, no kuriem 76 000 bija Asus produkti.

Asus Baltijas valstis liek cerības uz savu pēc svara vieglāko un pēc izmēriem plānāko Ultrabook datoru sēriju.

«Novērots, ka, pērkot portatīvo datoru, aizvien vairāk tiek pievērsta uzmanība iespējām to ērti pārnest, kas izraisa palielinātu interesei tieši par ultra-plāniem portatīvajiem datoriem no Ultrabook klases. Šīs Asus ierīces divu gadu laikā ieņems 30%-40% no kopējā portatīvo datoru tirgus,» norādīja Stankovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ministri atbalsta jaunas nodevas ieviešanu uzņēmējiem par apvienošanās ziņojumiem

BNS, 05.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabineta komiteja pirmdien atbalstīja grozījumus Konkurences likumā, kas paredz jaunas nodevas ieviešanu uzņēmējiem par apvienošanās ziņojumu izskatīšanu, aģentūra BNS uzzināja valdības komitejas sēdē.

Lai uzņēmumiem atvieglotu apvienošanās paziņošanas pienākumu, grozījumi likumā paredz paplašināt saīsināto apvienošanās ziņojumu iesniegšanas gadījumu skaitu, kā arī paredz tiesības KP atbrīvot iesniedzēju no atsevišķas informācijas iesniegšanas pienākuma. Grozījumi paredz, ka uzņēmumiem, kuri vēlēsies apvienoties, būs jāsamaksā noteikta valsts nodeva par apvienošanās ziņojuma izvērtēšanu. Plānots, ka 2000 eiro būs jāmaksā par saīsinātā apvienošanās ziņojuma iesniegšanu, 4000 eiro - ja gada apgrozījums ir starp 30 un 80 miljoniem eiro, savukārt 8000 eiro - ja apgrozījums ir virs 80 miljoniem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

«Windows Factory» - Latvijā ražojam energoefektīvus logus un varam to pierādīt!

, 10.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Ja ir vajadzīgi logi, kas palīdzēs samazināt apkures izmaksas un ilgi kalpos, drošāk ir pirkt Latvijā ražotos. Tad ir daudz lielāka garantija, ka tie tiešām ir tik kvalitatīvi un energoefektīvi, kā apgalvo to ražotājs,» skaidro uzņēmuma «Windows Factory» www.windowsfactory.lv direktors ZEMGUS LIEPA

Kādas priekšrocības pircējs iegūst, iegādājoties Latvijā ražotus logus?

Pircējam tad ir daudz lielāka garantija, ka uzņēmums, no kā logus iegādājies, tik drīz nepazudīs. Ja arī logiem kas notiks, tas nodrošinās solīto garantijas remontu. Tas tāpēc, ka uzņēmums, kas logus ražo Latvijā, visticamāk ir investējis savā attīstībā, iegādājies ražošanas iekārtas, darba galdus, galu galā tam rūp sava reputācija.

Ar uzņēmumiem, kas importē logus, mēdz būt visādi. Piemēram, ļoti bieži ir tā, ka uzņēmējs nodibina nelielu firmiņu, noīrē telpas tirdzniecībai. Pēc gada vai diviem no šī uzņēmuma vairs nav ne vēsts. Cilvēki, aptvēruši, ka iegādātie logi nav lietojami, izmisumā zvana mums un vaicā: «Kur vērsties? Kam prasīt garantijas remontu?»

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft pārdevis rekordskaitu Windows 8 licenču

Jānis Rancāns, 28.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Microsoft pirmajā mēnesī kopš tirdzniecībā nonāca Windows 8 operētājsistēma pārdevusi jau 40 miljonus licenču, tādējādi pārspējot sava priekšgājēja Windows 7 panākumus.

Lai gan Microsoft nav sniegusi precīzus Windows 7 pirmā mēneša tirdzniecības apjomu datus, analītiķi norāda, ka Windows 8, visticamāk, savu priekšteci ir pārspējis, jo Windows 7 desmit pirmajās eksistences nedēļās izdevās pārdot 60 miljonus licenču.

Microsoft Windows struktūrvienības vadītāja Tāmi Rellere (Tami Reller), runājot investoriem veltītā konferencē, gan lika noprast, ka lielāko daļu no 40 miljoniem pārdoto licenču nodrošinājusi iepriekšējo Windows operētājsistēmu atjaunināšana uz Windows 8, vēsta Reuters.

Skaitlis tomēr nenozīmē to, ka Windows 8 savās ierīcēs patlaban lieto ievērojams skaits cilvēku. Daļa no licenču pircējiem ir datoru ražotāji, kas tirgū piedāvā Windows 8 ierīces.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Izpētīts, cik lielu daļu interneta lietotāju ietekmēs Windows XP atbalsta pārtraukšana

Lelde Petrāne, 08.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar šodienu, 8.aprīli, Microsoft pārtrauc operētājsistēmas Windows XP tehnisko atbalstu, tomēr operētājsistēmas lietotāji vēl teju gadu turpinās saņemt drošības atjauninājumus. Šī lēmuma pamatā ir fakts, ka Eiropā un citur operētājsistēma Windows XP vēl aizvien tiek diezgan plaši pielietota. Lai iegūtu precīzākus statistikas datus par Windows XP izmantošanu, Gemius ir veicis pētījumu par interneta datu plūsmu, kas nāk no ierīcēm ar šo operētājsistēmu.

Kā liecina pētījuma dati, Latvijā un pārējās Baltijas valstīs vēl arvien lielu daļu no internetā veiktajiem skatījumiem veido ierīces, kas aprīkotas ar Windows XP operētājsistēmu - Latvijā tie ir 22%, bet Lietuvā un Igaunijā 18% no visiem interneta lapu skatījumiem. Savukārt kopš 2012.gada līdz pat šim brīdim visvairāk izmantotā operētājsistēmas versija ir Windows 7, kas Latvijā veido 56% no interneta datu plūsmas, bet Lietuvā un Igaunijā, attiecīgi, 54% un 52% no visas interneta datu plūsmas.

Gemius pētījumā iekļauto valstu vidū Windows XP lielākā popularitāte ir novērojama Bosnijā un Hercogovinā, kur 38% no tiešsaistes interneta datu plūsmas tiek ģenerēti no stacionārajiem un portatīvajiem datoriem ar Windows XP operētājsistēmu. Nākošā seko Bulgārija ar 33% un Baltkrievija ar 29%. Vismazākais īpatsvars no interneta datu plūsmas, lietojot Windows XP, novērojams Dānijas (4%), Portugāles (15%) un Slovākijas (18%) tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Asus Zenbook 3 UX390UA patiks lietotājiem, kuri lauvastiesu darbalaika pavada izbraukumos, pārlidojumos un konferencēs

No vienas tikšanās uz otru skrienošie, mūždien izbraukumos esošie savas jomas profesionāļi izsenis meklējuši vieglu, plānu, bet vienlaikus pilnībā funkcionālu datoru. Tādu, kas neapgrūtinātu pārvietošanos un būtu izmantojams pat šaurajos lidmašīnu ekonomiskās klases sēdekļos. Parasti šādas superplānas iekārtas asociējas ar Apple ražotajiem MacBook, taču arī pie Microsoft Windows operētājsistēmas pieradušos lietotājus ražotāji laiku pa laikam aplaimo ar prasībām vairāk vai mazāk atbilstošu ierīci. Viens no tādiem ir jaunais Asus Zenbook 3 UX390UA.

Šis dators pārstāv salīdzinoši jaunu klēpjdatoru atzaru, un tā redzamākā iezīme ir absolūts minimālisms. Zenbook 3 ar 12,5 collu pa diagonāli lielu ekrānu ir ne vien ļoti plāns un viegls, bet tam pat nav klēpjdatoros ierasto pieslēgvietu, tādēļ visa datu pārraide notiek bez vadiem vai arī ar vienīgo USB-C ligzdu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompāniju Microsft un Google starpā radušās jaunas nesaskaņas pēc tam, kad interneta gigants bloķējis Windows Phone YouTube lietojumprogrammu.

Google uzskata, ka Windows Phone YouTube lietojumprogramma pārkāpj pakalpojuma lietošanas noteikumus, vēsta BBC. Interneta gigants lūdzis, lai Microsoft programmu izstrādā, izmantojot HTML5 programmēšanas valodu. Savukārt kompānija Microsoft norāda, ka tas nav iespējams un Google apzināti traucē Windows Phone platformas attīstībai un izvirza tādus noteikumus, kuriem nav pakļauta, piemēram, Apple.

Strīds starp Google un Microsoft saistībā ar pieeju YouTube no Windows Phone ierīcēm ilgst jau kādu laiku. Šā gada maijā Google bloķēja Microsoft izveidoto YouTube lietojumprogrammu, kā iemeslu minot, ka tā pareizi neattēlojot reklāmas materiālus. Kompānijas vienojās, ka kopīgi strādās, lai izveidotu lietojumprogrammas jaunu versiju. Interneta milzis uzstājis, lai jaunākā versija tiktu izstrādāta, izmantojot, HTML5 valodu nevis Windows Phone esošos standartus. Microsoft to uzskata par «dīvainu un negodīgu» prasību, jo gan Android, gan Apple alternatīvas neesot izstrādātās šādā veidā, bet Google prasības izpildīšana ir sarežģīta un laikietilpīga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bijušais Windows vadītājs skaidro, kādēļ pats izmanto iPhone

Gunta Kursiša, 14.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziņas, ka bijušais Microsoft Windows nodaļas vadītājs Stīvens Sinofskis (Steven Sinofsky) pats ikdienā izmanto iPhone, rosinājušas jautājumu, kādēļ vienam no kādreizējiem nozīmīgākajiem Microsoft darbiniekiem, kuram analītiķi reiz prognozēja Microsoft vadītāja amatu, jāizmanto konkurentu radīta ierīce, raksta Business Insider.

Atbildot uz Spark Capital partnera Bidžana Sabeta (Bijan Sabet) jautājumu interneta vietnē bijansabet.com, bijušais Windows nodaļas vadītājs norādīja, ka konkurentu ražotās tehnoloģijas viņš izmanto, lai izpētītu, kā tās darbojas. «Man ir bijis ikviens iPhone (kā arī ikviens iPad, un Galaxy un Kindle), kurš jebkad nonācis tirgū,» raksta S. Sinofskis. «Ir ļoti labi izmantot produktu «dienu un nakti»,» pauda bijušais Windows vadītājs, norādot, ka iPhone viņš nu jau lieto aptuveni mēnesi, lai to labāk novērtētu. Jau rakstīts, ka pērnā gada novembrī S. Sinofsksis daudziem nozares ekspertiem un analītiķiem par lielu pārsteigumu pameta Windows nodaļas vadītāja amatu.

Komentāri

Pievienot komentāru