Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome otrdien atbalstīja kompānijas Bradley techniks limited ieceri būvēt ēku kompleksu Strēlnieku ielā 8, informē Rīgas domes pārstāvji.

Uz aptuveni 4000 kvadrātmetru lielā zemesgabala plānots rekonstruēt teritorijā esošo manēžas ēku un tās piebūvi, nojaukt zemes gabalā esošo mazvērtīgo apbūvi un tās vietā būvēt jaunu multifunkcionālu ēku kompleksu ar publiskai funkcijai atļauto palīgizmantošanu ne mazāku kā 30%.

Ēku augstums paredzēts līdz 7 stāviem. Kopā plānots uzbūvēt 71 dzīvokli, stāvvietas 60 automašīnām, kā arī izveidot zaļo zonu 193 kvadrātmetru platībā.

Sabiedriskās apspriešanas laikā saņemta viena aptaujas anketa un viens personas iesniegums. Saņemtajā anketā, kura ir būvniecības ieceri atbalstoša, minēts, ka tiks sakārtota apkārtēja vide un rekonstruēts arhitektūras piemineklis. Savukārt iesniegumā ar 8 iedzīvotāju parakstiem izteiktas bažas par būvniecības ieceres iespējamo nelabvēlīgo ietekmi uz blakus mājas pamatiem.

Attīstības priekšlikums un plānotā būvniecības iecere atbilst Rīgas teritorijas plānojumā 2006.–2018. gadam noteiktajai zemes gabala atļautajai izmantošanai un apbūves noteikumu prasībām. Eksperti atzinuši, ka konkrētā projekta multifunkcionālā kompleksa realizācija negatīvi neietekmēs vides stāvokli un iedzīvotāju sadzīves apstākļus, bet gluži otrādi – uzlabos situāciju, ņemot vērā būvju likvidāciju degradējošā teritorijā. Vērtētāji secinājuši, ka apbūves realizācija un tās apkārtnes labiekārtošana neatstās negatīvu iespaidu uz apkārtnē esošo nekustamo īpašumu vērtību. Būvniecības ieceri atbalstījusi Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija.

Komentāri

Pievienot komentāru