Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalā, Tīklu ielā 10, Jūrmalas ostas pārvalde atklājusi publiskā jahtkluba Jūrmala administrācijas centru. Līdztekus Jūrmalas ostas attīstībai, kuras izbūve veikta šogad, tas nodrošinās pamatprasības jahtu ostas piekļuvei un pieejamajiem pakalpojumiem.

Jaunuzceltajā jahtkluba administrācijas ēkā jahtkluba klientiem ir pieejamas dušas, labierīcības, kā arī veļas mazgāšana un žāvēšana. No jahtkluba Jūrmala administrācijas centra tiks nodrošināti arī radiosakari atpūtas kuģošanas līdzekļiem, informē Jūrmalas pilsētas dome.

Jahtklubā šovasar tika izbūvēts 80 metrus garš pontons, kur ir nodrošinātas stāvvietas 35 kuģošanas līdzekļiem. Jahtkluba klientiem un apmeklētājiem ir pieejams elektrības un ūdens pieslēgums, autostāvvieta, kā arī iespēja izmantot slipu atpūtas transportlīdzekļa ielaišanai ūdenī. Teritorijā ir ierīkots interneta pieslēgums, nodrošināta iespēja veikt dalīto atkritumu šķirošanu, kā arī videonovērošana un apsardze klientu drošībai.

Jahtklubs Jūrmala nodrošina dažādas atpūtas iespējas, tostarp ūdens sporta inventāra nomu, kā arī tūrisma objektu apskati.

Jūrmalas ostas pārvalde 2015. gada nogalē, piesaistot Eiropas Reģionālās Attīstības fonda (ERAF) finansējumu, uzsāka Centrālās Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas projektu SmartPorts.

Par projekta līdzekļiem jahtkluba teritorijā tiks uzstādīts aprīkojums navigācijas drošības un vides aizsardzības prasību izpildei, kā arī ostu pakalpojumu paplašināšanai un uzlabošanai: tehnisko ūdeņu pieņemšanas sūkņu stacija, interaktīvs e-kiosks un videonovērošanas sistēma, kā arī bojas, lai nodrošinātu atbilstošas kvalitātes navigācijas ceļu un navigācijas zīmes Lielupes attekā. Projekta kopējās izmaksas ir 80 000 eiro, no tiem ERAF finansējums ir 68 000 eiro, 8 000 – Jūrmalas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums un 4 000 eiro – valsts budžeta dotācija.

Komentāri

Pievienot komentāru