Karjera

Atvērtā tipa biroju darbinieki ir nelaimīgi un slimo biežāk

Dienas Bizness, 28.05.2013

Jaunākais izdevums

Atvērtā plānojuma biroji padara darbiniekus neproduktīvus, nelaimīgus un palielina saslimšanas risku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad cilvēks maina darbavietu un izvēlas starp divām līdzīgām kompānijām, izšķirties par labu vienai vai otrai palīdz darba vide, biroja iekārtojums un iekšējā kultūra.

Kopumā darba vidi ietekmē fiziskā vide, kultūra, tas, kā kolēģi un vadītāji cits pret citu izturas, un tehnoloģijas, ar ko jāstrādā. «Mums bija sajūta, ka Latvijā mazliet trūkst izpratnes par to, kas ir labs birojs. Vēlējāmies labāk izprast, kas notiek to uzņēmumu vidū, kas par to domā un iegulda darba vidē. Tāpēc nolēmām veikt pētījumu, lai palīdzētu darba devējam celt produktivitāti un kopumā nodrošināt labāku vidi saviem darbiniekiem,» saka Marta Kāle, darba devēja tēla konsultāciju uzņēmuma Erda līdzradītāja.

Erda un nekustamo īpašumu kompānijas Vastint Latvija kopīgi veiktajā pētījumā par darba vidi aptaujāti 65 uzņēmumi. «51% gadījumu aptaujātie domāja, ka elastība nozīmē atvērtā plānojuma biroju. Joprojām ir darba telpas, kas tā top, bet atvērtā plānojuma birojs vairs netiek uzskatīts par labāko iespējamo. Ir svarīgas gan tādas telpas, kur strādāt komandās, gan privātas telpas, kur parunāt pa telefonu vai pastrādāt klusumā, kā arī paēst un atpūsties,» saka M. Kāle.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Noslēpumainajā kalnā» Lietuvā patlaban novietoti vairāk nekā 200 tūkstoši krustu un citu kristietības simbolu, kas izgatavoti no dažādiem materiāliem – koka, metāla u.c. Svētceļnieki «patiešām» tic, ka Kristus var darīt brīnumus, raksta medijs Daily Mail.

Krustu kalns (Kryžių kalnas), kas atrodas aptuveni divpadsmit kilometru attālumā no Šauļiem, sācis veidoties pirms vairāk nekā 150 gadiem, raksta medijs. Tradīcijas novietot šajā vietā krustus saknes meklējamas 1831. gadā, kad pēc neveiksmīgas sacelšanās pret toreizējo Krievijas caru daudzi nemiernieki gāja bojā. Tā kā mirušo līķi netika atrasti, sacelšanās dalībnieku radinieki Krustu kalnā viņu piemiņai novietojuši krustus. Savukārt padomju laikā krusti kļuva par simbolu lietuviešu pretestībai pret komunistisko režīmu, un KGB divreiz neveiksmīgi mēģinājis nolīdzināt Krustu kalnu, noskaidrojis Daily Mail.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Biroju ēku īpašniekiem konkurence liks uzlabot piedāvājumu

Andris Vārna - VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) valdes loceklis, 14.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Komerctelpu nomas segmentā tuvākajos gados tendences noteiks šobrīd būvniecības stadijā esošie modernie biroji Skanstē, Teikā, Pārdaugavā un pilsētas centrā. Tā kā būs pieejamas mūsdienīgas darba telpas vairāku desmitu tūkstoši kvadrātmetru platībā, tad jau esošo biroju ēku īpašniekiem konkurences apstākļos nāksies uzlabot savu piedāvājumu.

Interese par plašiem, moderni aprīkotiem, energoefektīviem augstākās klases birojiem ir stabila jau vairākus gadus. Pēdējos divos gados ir novērota arī pastiprināta interese no investoru un attīstītāju puses. Pieaugot piedāvājumam, teorētiski varētu tikt novērotas arī nomas maksas izmaiņas.

Šogad komercsektorā izmaiņas mazāk skars nomas cenas, vairāk – līguma papildnosacījumus, piemēram, autostāvvietas, citas izmaksas, u.t.t. Nomas maksas esošajiem līgumiem pēdējos divos gados tiek pārskatītas atbilstoši inflācijai – par aptuveni 3% gadā, tādēļ jaunajiem projektiem nomas maksas nebūs kardināli atšķirīgas no tagadējām: B klases birojiem – aptuveni 8 – 13.5 eiro par kvadrātmetru mēnesī, A klases birojiem – 14 – 17 eiro par kvadrātmetru mēnesī, neskaitot apsaimniekošanas un citas papildu izmaksas. Ir novērots neliels nomas maksas pieaugums B1 klases birojiem, ko ir noteikusi A klases biroju telpu ierobežotais piedāvājums Rīgas biroju tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Britu prese velta asu kritiku Putinam saistībā ar Malaizijas lidmašīnas notriekšanu Ukrainā

LETA, 21.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas mediji svētdien veltījuši izteikti skarbu kritiku Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, vainojot viņu Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanā Ukrainā.

Visu politisko nokrāsu laikraksti teju vienbalsīgi atzinuši, ka Putins ir atbildīgs par šo traģēdiju, norādot uz pierādījumiem, kas par to liecina.

Laikraksts The Times vēsta, ka raķeti, ar kuru lidmašīna tika notriekta, separātistiem piegādājusi Krievija.

The Daily Mirror vāku rotā attēls, kurā it kā redzams viens no separātistu kaujiniekiem ar notriektās lidmašīnas «melno kasti» rokās un liels uzraksts - «Kas jums ir slēpjams, Putina kungs?».

Jau vēstīts, ka Ukrainas Drošības dienesta (UDD) publiskotā informācija liecina, ka Maskava un Kremļa atbalstītie separātisti mēģina noslēpt pierādījumus par notikušo avāriju, tostarp iegūt lidmašīnas «melnās kastes».

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

ASV iespējams tikt pie pašam sava «Google biroja»

Dienas Bizness, 18.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vērojot Google biroja iekārtojumu, kādreiz esi aizdomājies/-usies, ka arī sev vēlētos tādu vietu, kur strādāt? Izrādās, ka tas nemaz nav tik neiespējami, vienīgi tev jādzīvo ASV.

ASV kompānija LiquidSpace nodarbojas ar biroja telpu izīrēšanu, turklāt piedāvājumā ir arī īstermiņa īre - pie sava biroja iespējams tikt pat uz stundu. LiquidSpace no saviem konkurentiem atšķiras ar to, ka kompānijas piedāvājumā ir ne tikai tradicionāli, «sausi» biroji, bet arī neikdienišķi iekārtotas darba vietas.

Turklāt kompānijas telpas pieejamas dažādās vietās ASV, kā arī nereti biroji atrodas samērā ekskluzīvās vietās. Cenas biroju īrei, ņemot vērā Kompānijas lielo piedāvājumu, ir ļoti dāžādas, bet vidēji vieta vienam cilvēkam atvērtā tipa birojā maksā ap 30 ASV dolāriem stundā. Īrējot telpu uz ilgāku laiku, cena par stundu ir zemāka. Jāpiebilst, ka kompānija arī piedāvā telpas, kas pieejamas bez maksas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skanstē topošais biroju komplekss “Verde” un Baltijas vēja enerģijas ražotāja “Eesti Energia” meitasuzņēmums “Enefit” noslēguši ilgtermiņa sadarbības līgumu par telpu nomu divos “Verde” A ēkas stāvos - 9. stāvā tiks iekārtoti “Enefit” biroji, bet 1. stāvā – Latvijā pirmais “Enefit” privāto un juridisko klientu apkalpošanas centrs.

Jaunās “Enefit” biroja telpas būs trīs reizes lielākas nekā šobrīd – virs 900 m2, un turpmāk zem viena “Verde” jumta apvienosies visi trīs “Enefit” uzņēmumi Latvijā – “Enefit”, “Enefit Connect” un “Enefit Green”.

Tāpat kā līdz šim, arī jaunajās telpās uzņēmums darbosies hibrīda režīmā – būs gan atvērtā tipa darbavietas, gan atsevišķi kabineti, kā arī “metropoles” tipa zona.

"Mūsu uzņēmums strauji aug un attīstās, līdz ar to arī vajadzība pēc daudz lielākām biroja platībām. Telpu izvēle jaunajā “Verde” kompleksā ir likumsakarīgs solis, jo labiekārtota un ērta vide ir kritiski svarīga efektīvam darbam. Zaļā enerģija un ilgtspējīgi risinājumi ir viens no “Enefit” darbības stūrakmeņiem," komentē Krists Mertens, “Enefit” valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

[FOTOREPORTĀŽA] Nekustamā īpašuma attīstīšanas un tirdzniecības grupas Pillar birojā

Linda Zalāne, 25.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma attīstīšanas un tirdzniecības grupas Pillar birojs iekārtots minimālisma stilā, taču telpās netrūkst mājīgumu akcentu

illar ir ABLV Bank meitas uzņēmums, un tā administratīvā ēka ir pirmā, kas uzbūvēta uz bankai piederošās 24,5 ha plašās teritorijas, kur nākamajos 20 gados tiks attīstīts vērienīgas New Hanza City projekts – kvartāls kādreizējais Rīgas Preču dzelzceļa stacijas vietā – starp Hanzas, Pulkveža Brieža, Skanstes un Sporta ielu. Pillar pārraudzībā būs šī kvartāla attīstība un īpašumu pārvaldīšana.

Šī ir pagaidu ēka, raksturo Pillar izpilddirektore Ieva Valtere. Tā ir būvēta no Latvijā ražotiem saliekamajiem koka paneļiem. Teorētiski šo māju vēlāk būs iespējams pārvietot citur. Ēku projektējusi biroja A Plus arhitekte Dace Kalvāne. Kopējā Pillar biroja platība ir 850 m2; darbinieki tajā strādā kopš šā gada sākuma. Ik dienas birojā strādā 38 darbinieki, bet vieta ir vēl desmit cilvēkiem, kuri nodarbosies ar jaunā kvartāla attīstīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Eksperts: Ar labu ideju un mazām izmaksām var panākt fantastisku rezultātu

Kristīne Stepiņa, 13.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī valsts ir produkts, kuru var pārdot līdzīgi kā citas plaša patēriņa preces

Tāda ir lietuviešu izcelsmes žurnālista un mārketinga eksperta Ķēstuta Isaka (Kestutis Isakas), kurš jau vairāk nekā 20 gadus dzīvo un strādā Latvijā, pārliecība.

Fragments no intervijas, kas publicēta 9. jūnija laikrakstā Dienas Bizness:

«Lietuvā bija tāds zīmols Olialia, kas uz franšīzes pamata ražoja dažādus produktus – čipsus, saldējumu, kolu. Viņi visas savas reklāmas aktivitātes balstīja uz skaistām meitenēm, blondīnēm, un vēlējās piesaistīt ārzemju investorus. Man radās ideja iesaistīt Lietuvas blondīņu organizāciju, paziņojot ka šīs dāmas vēlas Maldīvās izveidot blondīņu salu, kurā strādās tikai blondīnes, lidmašīnas uz šo salu pilotēs tikai blondīnes un tamlīdzīgi. Protams, tas nebija pa īstam, tā bija fake ziņa (viltojums) ar gana lielu humora devu. Rezultātā par šo faktu, ka lietuvieši plāno taisīt blondīņu salu, pa visu pasauli tika izplatīti 15 tūkstoši ziņu. Tas izskanēja gan BBC, gan CNN, Daily Mail, Sky News, The Guardian, The Daily Telegraf un citviet. Turklāt sabiedrībā izvērtās plašas diskusijas par to, vai netiks pārkāptas cilvēktiesības, proti, brunešu tiesības u.c. Pēc šīs sensācijas, kuras radīšanas izmaksas bija niecīgas, uzņēmums atrada investoru – kādu indiešu miljardieri, un šobrīd šis zīmols tiek attīstīts Indijā un citās pasaules valstīs. Tas ir lielisks piemērs, kā ar labu ideju un mazām izmaksām var panākt fantastisku rezultātu. Šādas idejas ir īpaši nepieciešamas tādām mazām valstīm, kādas ir Baltijas valstis. Taču diemžēl tādu nav nedz privātajā, nedz valsts sektorā. Latvija kā valsts sevi pozicionē, filmējot dažādus klipus par dabu, sūtot pasaulē vēstījumu – ja tu mīli Latviju, Latvija mīl tevi, bet ar to vien ir par maz. Nedz Latvija, nedz Lietuva nespēj sevi izcelt uz pārējo valstu fonu.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas nekustamā īpašuma attīstītāja "Pro Kapital" investīcijas Klīversalas kvartāla attīstībā varētu sasniegt kopumā 150-170 miljonus eiro, intervijā sacīja "Pro Kapital" vadītājs Paolo Mikeloci.

Viņš norādīja, ka kopumā Klīversalas kvartālā plānotas 10 ēkas. Pašlaik "Pro Kapital" ir uzbūvējis divas ēkas - Kuģu ielā 26 un Kuģu ielā 28, kur atrodas "River Breeze Residence", kā arī tiek īstenots projekts "Blue Marine", kas būs trešā ēka.

Mikeloci stāstīja, ka "Blue Marine" projektam Klīversalā pašlaik tiek pabeigts tehniskais projekts, un drīzumā "Pro Kapital" plāno izsludināt iepirkumus būvdarbiem. Kopējās investīcijas "Blue Marine" projektam ir aptuveni 16 miljoni eiro.

Klīversalu papildinās vēl viens daudzdzīvokļu nams 

Nekustamo īpašumu attīstītājs “Pro Kapital” būvēs septiņstāvu dzīvojamo ēku “Blue Marine”...

Plānots, ka daudzdzīvokļu ēkai "Blue Marine" būs septiņi virszemes stāvi un 101 dzīvoklis - sākot ar "studio" tipa līdz četru guļamistabu apartamentiem "penthouse" stilā.

Viņš piebilda, ka "Pro Kapital" domā arī par to, kā šajā vietā attīstīt infrastruktūru un pakalpojumus. Tostarp Mikeloci informēja, ka Tallinā "Pro Kapital" līdzīgi attīstīja Kalarannas kvartālu.

"Mēs nevēlamies veidot slēgtu telpu. Mēs vēlamies izveidot vietu, kura ir atvērta pārējai pilsētai, un tas ir ļoti svarīgi. Tādēļ mēs vēlamies, lai tur būtu kafejnīcas, restorāni, citi pakalpojumu sniedzēji. Mans viedoklis ir, ka komerctelpām, galvenokārt, vajadzētu būt pakalpojumiem, kas tiek sniegti cilvēkiem, kuri dzīvo vai strādā šajā reģionā. Tas paredz kafejnīcas, spa un skaistumkopšanas pakalpojumus," sacīja Mikeloci.

FOTO: Gada balvu Rīgas arhitektūrā 2019 saņem River Breeze Residence 

Pasaules arhitektūras dienā, kas šogad tiek atzīmēta 7.oktobrī, pasniegta Gada balva Rīgas...

Turklāt, tā kā Klīversalas kvartālā ir piekļuve ūdenim, "Pro Kapital" nākotnē plāno attīstīt arī pakalpojumus, kas ir saistīti ar to. Tostarp iecerēts izveidot promenādi.

Mikeloci piebilda, ka Klīversalā būs arī biroji, bet uz tiem nebūs uzsvars, pamatā tomēr būs dzīvokļi un pakalpojumu vietas.

Jau ziņots, ka Klīversalas kvartāls ir jauns dzīvojamais rajons Daugavas un Āgenskalna līča krastos. Kvartāla kopējā teritorija ir 5,5 hektāri, un 10 gadu laikā tajā paredzēts uzbūvēt ēkas ar apmēram 600 dzīvokļiem. 2018.gada vidū ekspluatācijā tika nodota kvartāla pirmā ēka - "River Breeze Residence" ar 48 dzīvokļiem un kopējo platību 12 850 kvadrātmetru, kurā tika investēti 15,25 miljoni eiro.

Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītājs "Pro Kapital Grupp" 2020.gadā strādāja ar 57,3 miljonu eiro zaudējumiem, kas ir divas reizes vairāk nekā 2019.gadā, kamēr kompānijas ieņēmumi veidoja 19,2 miljonus eiro, uzrādot samazinājumu par 65% salīdzinājumā ar gadu iepriekš.

Uzņēmums attīsta nekustamo īpašumu projektus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. "Pro Kapital" akcijas kotē Tallinas biržas oficiālajā sarakstā. Kompānijas kapitālā 54,7% akciju pieder "Raiffeissen Bank International".

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto stāsts

Microsoft birojs Latvijā: darba galdu katru dienu var izvēlēties citu

Linda Zalāne, 25.02.2014

«Lielajā semināra telpā atrodas arī milzīga izmēra skārienjūtīgs 65 collas Prestigio Multiboard dators – multifunkcionāla tāfele ar Windows 8. Ierīce ir paredzēta izglītības iestādēm un sanāksmju telpām ar pilnu Windows 8 funkcionalitāti, tostarp iespēju vienlaicīgi atvērt divus ekrānus un izmantot skārienjutīgas virsmas priekšrocības. Prestigio Multiboard cena ir apmēram 5000 eiro,» stāsta Microsoft Latvija sabiedrisko attiecību un sabiedrisko projektu vadītāja Kristīne Mennika

Foto: Edmunds Brencis, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ik rītu gluži kā mājās Microsoft Latvija darbinieki pārbauda katrs savu pastkasti, kas izvietota līdzās ģērbtuvei, nolūko, kurā no darba vietām tajā dienā vēlētos sēdēt .

Microsoft Latvija nomā telpas 800 m2 lielā platībā Rīgas centrā.

Biroja koncepts atbilst uzņēmuma īstenotajai pieejai citviet pasaulē. Proti, jaunie Microsoft biroji tiek veidoti pēc atvērtā tipa standarta, turklāt darbiniekiem nav ierādīta konkrēta darba vieta. To katru dienu var izvēlēties citu. Microsoft Latvija līgumā noteikts, ka pusi darba laika uzņēmumā nodarbinātie drīkst strādāt ārpus biroja telpām.

Birojā strādā 34 darbinieki, bet darba vietas ir tikai 29, un reti kad tās visas ir aizņemtas. Arī uzņēmuma vadītājam nav sava darba kabineta ar ādas krēslu un ozolkoka galdu. Viņš tāpat kā citi darbinieki katru dienu izvēlas, kur vēlas sēdēt un strādāt, stāsta Microsoft Latvija sabiedrisko attiecību un sabiedrisko projektu vadītāja Kristīne Mennika. Brīvais darba vietu sadalījums esot ērts un nerada sarežģījumus. Piemēram, daudziem kolēģiem bieži jādodas komandējumos un viņiem nav nepieciešams atsevišķs galds, kuru noklāt ar līmlapiņām vai foto rāmīšos. Latvijas birojā bieži ierodas strādāt arī citu Microsoft filiāļu kolēģi, un viņiem nav jāprasa, pie kura galda drīkst apsēsties. Ja uz galda atrodas vien monitors un tastatūra, tātad šī vieta ir brīva. Katram darbiniekam ir savs skapītis, kur turēt personiskās mantas. Darba dienas beigās visi darba vietu sakārto. Tas disciplinē un palīdz neapaugt ar liekām mantām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

InDi biroju centra rekonstrukcijai saņem 8,4 miljonu eiro aizdevumu

Zane Atlāce-Bistere, 11.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Danske Bank un SIA Ganību Dambja Biznesa Centrs noslēgušas līgumu par finansējumu 8,4 miljonu eiro apmērā investīcijām esošajā InDi biroju centrā, kā arī esošo saistību refinansēšanai, informē bankā.

Daļa no piešķirtā aizdevuma – 1,7 miljoni eiro – tiks izmantoti stāvvietu teritorijas paplašināšanai, iegādājoties blakus esošo zemes gabalu, kā arī InDi biroju centra 1. stāva telpu rekonstrukcijai 4 000 kvadrātmetru platībā, ar mērķi pārveidot esošās noliktavu telpas par biroju telpām. Tāpat rekonstrukcijas plāni paredz apkārtējās vides uzlabošanu nomnieku komforta līmeņa paaugstināšanai.

SIA Ganību dambja biznesa centrs pārstāvji norāda, ka uzņēmuma mērķis ir nodrošināt saviem klientiem mūsdienīgas biroja telpas, radītas, domājot par klientu darbinieku ērtībām.

«Pirmā stāva telpu rekonstrukcija ļaus mums radīt citādu, Latvijā vēl nebijušu darba vidi. Atvērta tipa biroji tiek projektēti, koncentrējoties uz darbinieku komfortu,» skaidro uņēmuma valdes locekle un līdzīpašniece Zanda Zemniece.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Igauņi saskata Rīgas nekustamā īpašuma tirgus potenciālu

Monta Glumane, 26.02.2019

(No kreisās) Igauņu uzņēmēji Ulo Adamsons (Ülo Adamson) un Aadu Oja (Aadu Oja). Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā.

Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igauņu nekustamā īpašuma attīstītāji «Estera Development», piesaistot pūļa finansēšanas platformu Crowdestate, turpina investīcijas Latvijā, taču arī atzīst šī finansēšanas modeļa nepilnības.

Jāatgādina, ka platforma «Crowdestate» sniedz iespēju lielam skaitam mazu investoru finansēt liela mēroga nekustamā īpašuma projektus.

Ēku komplekss «Liepziedi» bija pirmais «Estera Development» projekts Latvijas nekustamā īpašuma tirgū, kas 2016. gada augustā dažu dienu laikā ar «Crowdestate» palīdzību piesaistīja finansējumu projekta attīstībai no gandrīz 400 privātiem investoriem. Finansējuma apjoms no investoriem veidoja 750 000 eiro, savukārt pilnais atmaksas apmērs (ieskaitot procentu maksājumus) bija 987 187 eiro.

Šobrīd attīstītājs uzsācis jaunu projektu «Mākoņkalns», kas ir viens no «Estera Development» lielākajiem projektiem un tajā paredzēts izveidot 700 jaunus dzīvokļus. Jau 2013. gadā igauņu uzņēmēji Ulo Adamsons (Ülo Adamson) un Aadu Oja (Aadu Oja) Valdlaučos par aptuveni vienu miljonu eiro iegādājās septiņus zemes gabalus, kas vēlāk tiks sadalīti 16 mazākos, lai uz katra no tiem būvētu vismaz četras līdz sešas ēkas. Arī šim projektam attīstītājs ir piesaistījis pūļa finansēšanas platformu «Crowdestate». Ar tās palīdzību iegūti 450 000 eiro un šobrīd iesaistīti aptuveni 500 investori. Šis finansējums veido tikai nelielu daļu no kopējām investīcijām, piemēram, projektā «Liepziedi» kopējās investīcijas bija 6 miljoni eiro, bet «Crowdestate» līdzfinansējums - 750 000 eiro. Projektā «Mākoņkalns» plānots ieguldīt vairāk nekā 50 miljonus eiro un tas tiks attīstīts soli pa solim. Plānots, ka teritorijā būs ne tikai dzīvojamās platības, bet arī bērnudārzs, basketbola laukums un citas aktivitātes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biroju centrs Place Eleven noslēdzis nomas līgumu ar uzņēmumu Mars par biroja telpu iznomāšanu 660 m2 platībā Rīgā, Skanstes biznesa centra rajonā, Sporta ielā 11. Place Eleven būvniecību plānots pabeigt līdz šā gada beigām.

Saistībā ar darbības paplašināšanu Latvijā uzņēmumam radusies nepieciešamība pēc plašākām biroja telpām. Būtiska Mars uzņēmuma kultūras sastāvdaļa ir open space jeb tā dēvētie atvērtā tipa biroji.

SIA Mars Latvia ir viena no vienpadsmit Mars Europe vienībām.

Place Eleven ēku veidos 14 stāvi biroju telpu, apzaļumota jumta terase, kā arī apakšzemes stāvvieta vairākos stāvos 400 automašīnām un 80 velosipēdiem. Kopējā biroju centra platība būs 24 000 m2, bet kopējā biroju platība būs 15 000 m2. Place Eleven biroju centra attīstītājs ir Hanner Group, ģenerāluzņēmējs ir SIA Alfa Construction, kas ir Hanner Group meitasuzņēmums Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Centralizācija – valsts pārvaldes uzņēmumu nākotne

Žanete Hāka, 10.06.2020

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs

Foto: Ritvars Skuja/DIENAS BIZNESS

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākotnē uzņēmumi daudz lielāku uzmanību pievērsīs attālinātam darbam, un par to aktīvi jādomā arī valsts iestādēm. Nesen Valsts nekustamie īpašumi īstenojuši biroja centralizāciju, pārvietojot birojus no trim adresēm uz vienu, un pirmie rezultāti jau redzami – darbinieku savstarpējā sadarbība ir uzlabojusies, kā arī gūts būtisks izmaksu ietaupījums. Biroju centralizācija ir valsts pārvaldē strādājošo uzņēmumu nākotne, intervijā "Dienas Biznesam" uzsver VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

VNĪ pēdējo gadu laikā veikta pārmaiņu stratēģija – kas līdz šim paveikts tās ietvaros?

Esam strādājuši vairākos virzienos, pievēršot uzmanību procesu digitalizācijai, efektivizācijai un centralizācijai. Viena no nozīmīgām stratēģiskajām prioritātēm, ko pēdējā laikā esam paveikuši, ir VNĪ biroja centralizācija, pārceļoties no trim adresēm uz vienu – Talejas ielā 1. Līdz ar šo pārcelšanos esam izveidojuši mūsdienīgu valsts pārvaldes iestādes biroju. Šis solis uzlabojis uzņēmuma darba efektivitāti un ļauj ietaupīt valsts budžeta līdzekļus. Birojā īstenots pilnīgi jauns, aktivitātēs bāzēts koncepts, sadalot biroju zonās, un tajā nevienam – pat valdes priekšsēdētājam – nav sava kabineta, tādēļ sadarbība starp kolēģiem notiek ik brīdi. Ieguvumi ir vērojami jau uzreiz – notiek aktīvāka sadarbība un komunikācija starp kolēģiem un nodaļām, kā arī regulāra ikdienas komunikācijas apmaiņa. Tā rezultātā vairs nav tik bieži jāorganizē speciālas sapulces, jāsauc kolēģi uz sarunām kabinetā, bet, blakus sēžot, var apmainīties viedokļiem – komunikācija notiek raiti, un nav nekādu pārrāvumu, uzlabojas darbinieku iesaiste. Šis modelis ir piemērojams arī citām valsts pārvaldes iestādēm. Pēc mūsu domām, šis ir arī labs veids, kā piesaistīt jaunus darbiniekus, kuriem ir svarīgi, kādā vidē viņi strādā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu tehnoloģiju uzņēmums Twino atvēris hibrīdbiroju Rīgā, tādējādi sekojot pirms gada pieņemtajam stratēģiskajam lēmumam par darba kultūras maiņu un iespēju darbiniekiem turpmāk strādāt no jebkuras vietas pasaulē.

Biroja izveidē investēti aptuveni 120 000 eiro.

Jaunais Twino birojs veidots kā komunikāciju platforma starp dažādām auditorijām, tostarp ne tikai starp uzņēmuma darbiniekiem, bet arī startup ekosistēmu, finanšu tehnoloģiju nozares pārstāvjiem un citām iesaistītajām pusēm. Birojs kalpos arī kā improvizēta studija dažādiem nozares pasākumiem.

“Pirms vairāk nekā gada Twino pieņēma stratēģisku lēmumu mainīt mūsu līdzšinējo darba kultūru. Jau pašas pandēmijas sākumā lēmām, ka attālinātas darba iespējas darbiniekiem saglabāsim arī pēc veselības krīzes, tādēļ pieņēmām lēmumu pārveidot arī biroja plānojumu, nosliecoties par labu mazākām, bet modernākām, videi draudzīgākām un atraktīvākām biroja telpām Rīgas centrā. Pie jaunā biroja koncepcijas un labiekārtošanas strādājām gandrīz gadu un šobrīd esam gatavi vērt Twino jaunā biroja durvis”, skaidro Twino Grupas izpilddirektore Anastasija Oļeiņika.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Arābu šeihi izķer divus miljonus eiro vērtu luksusa kempinga auto

Gunta Kursiša, 11.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dubaijā par diviem miljoniem eiro pārdošanā nonākusi pasaulē dārgākā «mobilā māja» - 12,4 metrus gara luksusa automašīna eleMMent Palazzo, kas pārklāta ar zeltu, aprīkota ar 101 centimetra platekrāna televizoru, kokteiļbāru, apsildāmo grīdu un kamīnu, raksta The Daily Mail.

«Mobilās mājas» spēj pašas sevi nomazgāt pēc brauciena cauri Tuvo Austrumu tuksnešiem, un tās jau izpelnījušās lielu interesi arābu šeihu vidū,» raksta medijs, norādot, ka par šo braucamrīku interese varētu būt ikvienam multimiljonāram.

EleMMent Palazzo radījusi Austrijas kompānijas Marchi Mobile, un automašīna pieejama ar zelta pārklājumu vai arī baltā krāsā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Londonā uzbrukumā pie parlamenta ēkas gājuši bojā 5, ievainoti 40 cilvēki

LETA, 23.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonā pie parlamenta ēkas trešdien notika terorakts, kurā nogalināti pieci cilvēki, tai skaitā uzbrucējs, un ievainoti vēl 40, paziņoja Lielbritānijas pretterorisma spēku vadītājs Marks Raulijs.

Uzbrucējs vispirms uz parlamentam līdzās esošā Vestminsteras tilta ar automašīnu ietriecās gājējos, trīs nogalinot un desmitiem ievainojot.

Pēc tam uzbrucējs pie parlamenta ēkas nodūra policistu, bet pašu uzbrucēju nošāva bruņoti policisti.

Izceļoties apšaudei ar uzbrucēju pie parlamenta ēkas, tika slēgta Vestminsteras pils, ziņoja amatpersonas.

Policija šobrīd uzskata, ka uzbrucējs rīkojies viens. Kā paziņoja Londonas policija, tā pret uzbrukumu pie parlamenta ēkas attiecas kā pret "teroristisku incidentu, līdz nebūs zināms kas cits".

Britu policija vēlāk izteica aizdomas par ar islāmistiem saistītu terorismu šī uzbrukuma organizēšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Lielbritānija gatavojas likvidēt vairākus desmitus tūkstošu valsts aparāta darbavietu

LETA--AFP, 13.05.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāki desmiti tūkstoši valsts ierēdņu Lielbritānijā zaudēs darbu, valdībai īstenojot jaunus izmaksu samazināšanas pasākumus, piektdien paziņoja breksita iespēju un valdības efektivitātes ministrs ministrs Džeikobs Rīss-Mogs.

Viņš nenoliedza medijos izskanējušo informāciju, ka darbu varētu zaudēt 91 000 valsts ierēdņu.

Uz raidorganizācijas "Sky News" uzdoto jautājumu Rīss-Mogs atbildēja: "Zinu, ka tas skan satraucoši, bet mēs atgriezīsimies pie valsts ierēdņu skaita, kāds mums bija 2016.gadā."

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons intervijā laikrakstam "Daily Mail" sacīja, ka "mums jāsamazina valdības izdevumi, lai samazinātu dzīves dārdzību."

Viņš norādīja, ka nepieciešams likvidēt 91 000 darbavietu jeb 20% no kopējām valsts aparāta darbavietām, lai ietaupītu aptuveni 3,5 miljardus sterliņu mārciņu (4,1 miljards eiro) gadā.

Rīss-Mogs skaidroja, ka valsts aparāts pēdējos gados ticis palielināts, lai risinātu jautājumus saistībā ar valsts izstāšanos no Eiropas Savienības un pandēmiju, taču "tagad mēs cenšamies atgriezties pie normāla līmeņa."

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Baltijas jūras kruīza kuģis pārvērties «peldošā hospitālī»

Jānis Rancāns, 13.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānija šogad piedzīvojusi spēcīgu norovīrusa uzliesmojumu. Saslimušo vidū ir arī vairāki simti kruīzu kuģa Oriana pasažieri, kas nesen no Sauthemptonas ostas devies kārtējā braucienā pa Baltijas jūru. Pasažieriem likts palikt kajītēs un aizliegts pamest kuģi.

Lielbritānijā ar norovīrusu varētu būt saslimuši vairāk nekā 750 tūkstoši cilvēku, atsaucoties uz Lielbritānijas Veselības aizsardzības ministriju, vēsta britu laikraksts The Guardian. Līdz šim Lielbritānijā oficiāli reģistrēti 2,6 tūkstoši norovīrusa gadījumu, tomēr britu ministrija norāda, ka uz katru reģistrēto gadījumi ir vismaz 288 nereģistrēti. Norovīrusa uzliesmojums Lielbritānijā ir spēcīgākais pēdējo gadu laikā.

Dramatiski notikumi risinās uz kruīzu kuģa Oriana, kur, kā norāda aculiecinieki, vīruss plosās kā savvaļas ugunsgrēks un situācija atgādinot «peldošu hospitāli». Kopumā uz kuģa atrodas 1,8 tūkstoši cilvēku, no kuriem slimības simptomi reģistrēti aptuveni 400 pasažieriem, pavēstījis prāmja operators kompānija P&O Cruises.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

797 ģimenes Latvijā saņem bērnu pabalstu no Lielbritānijas

Dienas Bizness, 28.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Lielbritānijas nodokļu maksātāju naudas katru gadu 30 miljoni mārciņu tiek maksāti bērnu pabalstos ģimenēm, kas dzīvo ārpus valsts, atsaucoties uz Daily Mail, vēsta Īrijas latviešu portāls Baltic Ireland.

Tādējādi tiekot atbalstīti 20,4 tūkstoši ģimeņu ar 34 268 bērniem citās Eiropas Savienības (ES) valstīs.

Gandrīz divas trešdaļas šādu ģimeņu dzīvo Polijā – 13174 ģimenes ar 22093 bērniem. Pēc tam skaita ziņā seko Īrija ar 1231 ģimeni un 2505 bērniem, Lietuva – 1215 ģimenes ar 1712 bērniem, Latvija – 797 ģimenes ar 1091 bērnu un Francija – 789 ģimenes ar 1429 bērniem, informē medijs.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons atzinis, ka nav iespējams pārtraukt pabalstu izmaksu valstī dzīvojošo imigrantu ārvalstīs dzīvojošajiem bērniem. Tomēr līdz ar pret imigrantiem noskaņotās Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) uzvaru Eiropas Parlamenta un vietējās vēlēšanās ir paredzams, ka pieaugs spiediens uz valsts vadītāju, lai panāktu, ka imigrantiem būtu iespējams pretendēt uz pabalstiem tikai pēc pieciem valstī pavadītiem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par jaunāko interneta sensāciju kļuvušas Krievijas fotogrāfa Murada Osmana Instagram fotogrāfijas, kurās redzams kā viņa draudzene Natālija Žakharova viņu pie rokas vadā pa dažādām pasaules vietām.

Katrā pāra fotogrāfijā sieviete redzama no aizmugures, aiz rokas vedot fotogrāfu pa zināmākajām pasaules vietām. Fotogrāfijas uzņemtas Londonā, Honkongā, Venēcijā, Bangkokā u. c.

Fotogrāfiju sērija interneta lietotāju vidū kļuvusi populāra un piesaistījusi vairāk nekā 50 tūkstošus sekotāju.

Pirmā fotogrāfija tikusi uzņemta Barselonā. «Natālija bija nedaudz apvainojusies, kad es fotografēju visu pēc kārtas un saķēra mani aiz rokas,» laikrakstam The Daily Mail sacīja M. Osmans. «Tas gan netraucēja man turpināt visu fotografēt un tā arī viss sākās.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas prezidenta vēlēšanas ir Eiropas politisko ziņu zenītā, taču turpat netālu drīzumā ir gaidāms vēl viens liels notikums, kas var kalpot par vējrādi Francijas vēlēšanām un, iespējams, Eiropas ģeopolitiskajai nākotnei.

Nīderlandes prezidenta vēlēšanas notiks 15. martā, un šobrīd cīņa par valdības krēslu ir izveidojusies starp diviem kandidātiem, Gērtu Vilderu - populistiskās Party of Freedom (PVV) partijas pārstāvi, un esošo premjerministru Marku Riti, kas vada daudz konservatīvāko People's Party for Freedom (VVD).

Eiropas tirgi aktīvi sekos līdzi Nīderlandes vēlēšanām ne tikai, lai saprastu, kā un kurš varētu uzvarēt Francijas prezidenta vēlēšanās, bet arī, lai liktu likmes par/pret Eiropas Savienības dezintegrāciju, vēsta The Daily Mail.

Eiropas finanšu tirgi šogad ir ļoti augoši. Eiropas Stoxx 600 indekss, spēcīgas ekonomikas dēļ, sasniedzis 3% atzīmi un 2016. gadā tas pieauga par vairāk nekā 9%. Tomēr Eiropas Savienības destabilizācija varētu satricināt līdz šim stabili augošos Eiropas finanšu tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Singapore Airlines lidmašīna piedzīvojusi ekstrēmu turbulenci

Jānis Rancāns, 07.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidsabiedrības Singapore Airlines lidojuma no Singapūras uz Londonu pasažieri piedzīvoja nepatīkamu pārsteigumu, kad lidmašīna negaidīti ielidoja gaisa bedrē un strauji zaudēja augstumu.

Lidaparātam strauji nokrītot par divdesmit metriem, ievainojumus guva 11 pasažieri un viens apkalpes loceklis. Gaisa bedrē lidmašīna ielidoja uzreiz pēc tam, kad bija pasniegtas brokastis, kas kritiena laikā tika izmētātas pa visu salonu.

Kāds pasažieris sarunā ar ABC News pastāstīja, ka īsi pirms gaisa bedres lidmašīnas kapteinis paziņojis, ka brokastis uz laiku tiek pārtrauktas un visiem ir jāpiesprādzējas. Nākamajā mirklī sekojis straujš kritiens un viss, kas neesot bijis piesiets, ieskaitot cilvēkus, triecies pret lidmašīnas griestiem.

Lidsabiedrība Singapore Airlines norāda, ka pasažieri cietuši nelielus ievainojumus un tiem sniegta medicīniskā palīdzība uzreiz pēc ierašanās Hītrovas lidostā Londonā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Divi poļi, apturot ražošanas procesu, BMW radījuši apjomīgus zaudējumus

Lelde Petrāne, 21.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Luksusa autoražotājs BMW aprēķina zaudējumus, kurus radījuši divi poļu izcelsmes tehniķi, kas atpūtas brīdī apreibinājušies ar narkotikām un alkoholu, kā rezultātā apturējuši ražošanu, vēsta Daily Mail.

Incidents Minhenes rūpnīcā noticis 3. martā, bet tikai tagad nonācis plašākas sabiedrības ausīs.

Saskaņā ar mediju ziņoto, divi vīrieši - abi montieri - autoražotājam apturētās ražošanas dēļ radījuši zaudējumus gandrīz viena miljarda mārciņu apmērā. BMW gan noliedz tik apjomīgus zaudējumus.

Montāžas līnija bijusi apturēta uz 40 minūtēm. Vīrieši bijuši strādāt nespējīgi. Tas noticis vēlajā maiņā vakarā.

Polijas pilsoņi montējuši automašīnu izplūdes sistēmas.

Autoražotājs uzsver, ka šis ir pirmais šāda veida gadījums rūpnīcā. Viens no vīriešiem atlaists no darba, otrs - pilda citus amata pienākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru