Jaunākais izdevums

Cūku audzēšanas uzņēmuma SIA «Baltic Pork» konsolidētais apgrozījums 2018.gadā bija 6,048 miljoni eiro, kas bija par 17,9% mazāk nekā 2017.gadā, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Arī koncerna peļņa samazinājusies - tā pērn bija 25 tūkstoši eiro, kas bija par 1,592 miljoniem eiro mazāka nekā gadu iepriekš. SIA «Baltic Pork» koncernā bez mātes uzņēmuma ietilpst tā meitas uzņēmumi SIA «BP Energy» un SIA «LB Energy». Savukārt grupas mātes uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bija 5,445 miljoni eiro un tas strādāja ar zaudējumiem 251 tūkstoša eiro apmērā.

SIA «Baltic Pork» gada pārskatā norādīts, ka mainīgie tirgus apstākļi negatīvi ietekmēja uzņēmuma apgrozījumu. Uzņēmuma vadība norāda, ka vidējās cūku pārdošanas cenas 2018.gadā kritušās par 20-25%, savukārt barības cena pieauga par 25%. Uzņēmums šogad plāno turpināt attīstīt ražošanu un paplašināt dzīvnieku turēšanas telpas, tādēļ 2018.gada rudenī ir uzsākta SIA «Baltic Pork» kompleksa rekonstrukcija.

SIA «Baltic Pork» reģistrēta 2000.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 505 020 eiro. Tā vienīgais īpašnieks ir Norvēģijā reģistrētais uzņēmums International Pork Investment AS. 2017.gadā SIA «Baltic Pork» neto apgrozījums bija 6,646 miljoni eiro un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 1,218 miljoni eiro, bet grupas konsolidētais apgrozījums bija 7,371 miljons eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 1,617 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paplašinoties un attīstot ilgtspējīgu cūkgaļas ražošanu Allažu un Lauberes pagastos izvietotajos kompleksos, Baltic Pork piesaistījis finansējumu no bankas Citadele 9,5 miljonu eiro apmērā.

Baltic Pork ir viens no lielākajiem cūkgaļas ražotājiem Latvijā, kas ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību modernos cūku audzēšanas kompleksos īsteno gāzu emisijas samazinošu pilna cikla saimniekošanu. Attīstot ilgtspējīgu ražošanu, uzņēmums investējis biogāzes ražošanas un koģenerācijas staciju būvniecībā pie ražošanas kompleksiem. Cūku kompleksā tiek ražota arī barība cūku audzēšanai, no vietējiem zemniekiem iepērkot graudus, kā arī ieviesta augsta līmeņa biodrošība.

Ņemot vērā, ka šobrīd kompleksos tiek uzturētas 2500 sivēnmātes, gada laikā tiek saražotas apmēram 78000 cūkas. Nākotnē uzņēmums plāno 75 – 100 % ražošanas pieaugumu. Baltic Pork pastāvīgi nodarbina 45 darbiniekus no vietējiem pagastiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cūkkopības uzņēmuma SIA "Baltic Pork" cūku kompleksa būvniecības piekto kārtu par 2,24 miljoniem eiro veiks SIA "Mapri Būve", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

"Baltic Pork" izsludinātajā iepirkumu konkursā pieteicās septiņi pretendenti. Konkursā par uzvarētāju atzīta "Mapri Būve", kuras piedāvātā līgumcena ir 2 239 744 eiro.

Projekts tiks līdzfinansēts ar Lauku atbalsta dienesta (LAD) atbalsta programmas "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās" līdzekļiem.

Atbilstoši izsludinātajam konkursam projektu plānots pabeigt līdz 2025.gada 31.martam. Projekts tiks īstenots Ogres novada Lauberes pagasta īpašumā "Rukši".

Jau ziņots, ka "Baltic Pork" koncerns 2022.gadā strādāja ar 10,037 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 53,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa bija 241 172 eiro pretstatā zaudējumiem 2021.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cūkkopības uzņēmums SIA "Baltic Pork" reģistrējis četras komercķīlas ar kopumā 28,5 miljonu eiro nodrošinātā prasījuma maksimālo summu, liecina "Lursoft" informācija.

Visu "Baltic Pork" komercķīlu ņēmējs ir banka "Citadele". Uzņēmums par labu komercķīlas ņēmējam ieķīlājis vairākas traktortehnikas vienības, komercķīlas devēja mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas.

Komercķīlas reģistrētas pirmdien, 11.janvārī.

Patlaban "Baltic Pork" reģistrētas 13 aktīvas komercķīlas.

Jau vēstīts, ka 2019.gadā "Baltic Pork" apgrozījums bija 7,264 miljoni eiro, kas ir par 33,4% vairāk nekā 2018.gadā, kā arī uzņēmums guva peļņu 1,112 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2018.gadā.

Kompānija "Baltic Pork" reģistrēta 2000.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2 505 020 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums pieder Norvēģijā reģistrētajam "International Pork Investment".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cūkkopības uzņēmums SIA "Baltic Pork" cūku kompleksa būvniecības piektajā kārtā plāno investēt divus miljonus eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Atbilstoši izsludinātajam konkursam projektu plānots pabeigt līdz 2025.gada 31.martam. Projekts tiks īstenots Ogres novada Lauberes pagasta īpašumā "Rukši".

Paredzamā līgumcena ir divi miljoni eiro. Projekts tiks līdzfinansēts ar Lauku atbalsta dienesta (LAD) atbalsta programmas "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās" līdzekļiem.

Pretendenti konkursā var pieteikties līdz 2024.gada 29.janvārim.

Jau ziņots, ka "Baltic Pork" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 10,037 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 53,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa bija 241 172 eiro pretstatā zaudējumiem 2021.gadā.

"Baltic Pork" reģistrēta 2000.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,505 miljoni eiro. Koncernā ietilpst divi meitasuzņēmumi - SIA "BP Energy" un SIA "LB Energy".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cūku audzēšanas uzņēmums SIA «Baltic Pork» pārjaunojis komercķīlu, palielinot nodrošinātā prasījuma maksimālo summu līdz 7,666 miljoniem eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Uzņēmums par labu AS «SEB banka» ieķīlājis ganāmpulku, krājumus, pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības. Komercķīla nodrošina 2010.gadā noslēgtu kredīta līgumu.

Līdz ar jaunās komercķīlas reģistrāciju 13.februārī, dzēsta iepriekš 2010.gadā reģistrētā komercķīla, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa bija 4,695 miljoni eiro.

SIA «Baltic Pork» reģistrēta 2000.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 505 020 eiro. Tā vienīgais īpašnieks ir Norvēģijā reģistrētais uzņēmums «INTERNATIONAL PORK INVESTMENT AS».

2017.gadā SIA «Baltic Pork» neto apgrozījums bija 6,646 miljoni eiro un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 1,218 miljoni eiro. Tas vidēji nodarbināja 35 darbiniekus, un uzņēmuma kopējie maksājumi valsts kopbudžetā veidoja 1,142 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls (LatBAN) un Latvijas Privātā un riska kapitāla asociācija (LVCA) noteikuši nominantus apbalvojumam “Gada investors 2021” par pērnā gada Latvijas nozīmīgākajām investīcijām industrijā.

Uz apbalvojumu pretendē gan privātie investori (komerceņģeļi), gan juridiskie un institucionālie investori, gan privātā un riska kapitāla darījumu konsultanti.

“Gada investors 2021” konferences un apbalvošanas ceremonijas laiks ir pārcelts uz ceturtdienu, 31. martu, plkst. 16.00. Ņemot vērā notikumus Ukrainā, mainīta pasākuma programma, iekļaujot divas ekspertu paneļdiskusijas.

Pirmajā diskusijā informēs par ekonomikas tendencēm un attīstības scenārijiem Latvijā. Otrajā diskusijā uzņēmējdarbības un investīciju vides eksperti no Gruzijas un Izraēlas stāstīs par savu valstu pieredzi – kādas pārmaiņas notiek un kā var atbalstīt valsts ekonomiku kara laikā un pēckara periodā. Savukārt pārstāvis no Ukrainas dalīsies pieredzē galvenokārt par uzņēmējdarbības situāciju līdz karam. “Gada investors 2021” būs skatāms tiešsaistē, LatBAN un LVCA Facebook lapās un LatBAN YouTube kanālā.

Komentāri

Pievienot komentāru