Tehnoloģijas

Balticom plāno palielināt apgrozījumu par 12%

Lelde Petrāne, 20.07.2015

Jaunākais izdevums

Telekomunikācijas pakalpojumu sniedzēja AS Balticom 2014. gadā strādājusi ar labiem finanšu rādītājiem, liecina iesniegtais gada pārskats, ziņo klientuportfelis.lv.

Lursoft rīcībā esošie dati rāda, ka pērn uzņēmums, apgrozot 5,608 milj.EUR, sasniedzis augstāko neto apgrozījumu kopš tā dibināšanas 1999. gada maijā. Uzņēmuma vadība norāda, ka apgrozījuma pieaugumu veicinājusi reklāmas akciju izmantošana, kā arī nepārtraukta pārklājuma zonu paplašināšana, kas nodrošināja klientu skaita pieaugumu.

Balticom peļņa aizvadītajā gadā salīdzinājumā ar 2013. gadu pieauga teju divas reizes un sasniedza 411,774 tūkst.EUR. Lielāku peļņu nekā 2014. gadā uzņēmums sasniedza vien 2007. un 2008. gadā.

Iesniegtajā Balticom vadības ziņojumā norādīts, ka 2015. gadā ieplānots palielināt neto apgrozījumu 12% apmērā, modernizēt esošo sakaru tīklu elektronisko sakaru pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai, nodot ekspluatācijā televīzijas tīklu mikrorajonā Ziepniekkalns 1, kā arī datu pārraides tīklus Imanta, Zolitūde, Šampētera, u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lattelecom: Speedtest.net mērījumu mehāniska summēšana nav korekts veids, kā noteikt ātrāko interneta nodrošinātāju

LETA, 21.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Speedtest.net bezmaksas interneta ātruma mērījumu rīks ir piemērots, lai veiktu individuālā pieslēguma ātruma pārbaudi, ko ietekmē ne tikai konkrēta pieslēguma tehnoloģija, bet arī klienta datora specifiskie uzstādījumi, tāpēc šo individuālo mērījumu mehāniska summēšana nav korekts veids, kā noteikt ātrāko interneta nodrošinātāju, uzskata telekomunikāciju operatora Lattelecom galvenais tehnoloģiju direktors Uldis Tatarčuks.

Kā norādīja Tatarčuks, mērījumā netiek izdalītas dažādas interneta pārraides tehnoloģijas - optikas un vara tīkli skatīti vienkopus. «Proti, ja esam ātrākie gan sprintā, gan maratonā, vidējais ātrums būs zemāks salīdzinājumā ar tiem, kuri skrien tikai sprinta distanci,» salīdzināja Tatarčuks.

«Lattelecom uzticas starptautiskās interneta tehnoloģiju kompānijas Akamai Technologies ik ceturkšņa pētījumam, kas tiek veikts, lai noskaidrotu interneta pieslēgšanās ātrumu, platjoslas interneta kvalitāti, kā arī kopējās nozares tendences starp tehnoloģiju ziņā attīstītākajām pasaules valstīm,» piebilda Tatarčuks. «Latvija vienīgā no Baltijas jau ilgāku laiku ir to desmit valstu topā, kas iedzīvotājiem nodrošina labāko fiksēto platjoslas internetu ar ātrumu virs 25 megabitiem sekundē (Mbit/sek).»

Komentāri

Pievienot komentāru
Sakaru tehnoloģijas

SPRK saņēmusi 119 sūdzības par elektronisko sakaru pakalpojumiem; visvairāk par Bite Latvija

LETA, 01.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) kopš šā gada sākuma ir saņēmusi 119 sūdzības par dažādiem jautājumiem saistībā ar elektronisko sakaru pakalpojumiem, pavēstīja SPRK pārstāvji.

Sūdzības sniegtas par SIA "Bite Latvija", SIA "Tele2", SIA "Baltcom", SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT), SIA "Tet", AS "Balticom", SIA "Livas KTV" un citiem pakalpojumu sniedzējiem.

Vienlaikus starp mobilo sakaru pakalpojumu sniedzējiem visvairāk jeb 50 sūdzību saņemtas par "Bite Latvija", no kurām 15 gadījumos sūdzības bijušas par interneta pakalpojuma kvalitāti. Savukārt par "Tele2" kopumā šogad saņemtas 24 sūdzības, no kurām trijos gadījumos tās bijušas par interneta pakalpojuma kvalitāti.

Saistībā ar LMT sniegtajiem elektronisko sakaru pakalpojumiem SPRK līdz šim šajā gadā saņēmusi 12 sūdzības, no kurām piecos gadījumos sūdzības bija par interneta pakalpojumu kvalitāti. Pārējās bija par rēķiniem, numura lietošanu, galalietotāja tiesībām un ierīcēm.

Komentāri

Pievienot komentāru