Citas ziņas

Baltijas AES būvēs itāļi

Sandra Dieziņa, 27.04.2010

Jaunākais izdevums

Krievijas kompānija Inter Rao un itāļu Enel vienojušās par kopējo sadarbību, tostarp līdzdalību Baltijas AES būvniecībā Kaļiņingradā, vēsta Krievijas kompānijas preses dienests.

Dokuments parakstīts Krievijas premjera Vladimira Putina un Itālijas valdības vadītāja Silvio Berluskoni tikšanās laikā.

Parakstītais memorands paredz kopīgu sadarbību kodolenerģētikas jomā, elektroapgādē, elektrostaciju celtniecībā un rekonstrukcijā un citos elektroenerģētikas un tehnoloģisko inovāciju, energoefektivitātes jomā, kā arī energoapgādes nozarē Krievijā u Austrumeiropā.

Baltijas AES tiks veidota no diviem blokiem ar jaudu 1170 Mw katrs. Bloku darbības uzsākšana plānota attiecīgi 2016. un 2018. gadā, paredzot daļas saražotā eksportu uz kaimiņvalstīm.

Inter Rao noteiks nosacījumus investoru piesaistei šim projektam, kā arī elektroenerģijas realizācijas shēmas un jaudas trešo valstu tirgos, savukārt Enel pētīs tehniskās, ekonomiskās, juridiskās nianses ar mērķi pieņemt lēmumu par piedalīšanos šajā projektā kā investoram.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto daļu mazumtirgotājs SIA «Inter Cars Latvija» 2017. gadā strādājis ar neto apgrozījumu 89,949 miljonu eiro apmērā, savukārt uzņēmuma pārskata gada peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 1,743 miljoni eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Salīdzinot ar 2016. gadu, pērn SIA «Inter Cars Latvija» apgrozījums pieauga par 13,930 miljoniem eiro jeb 18,3%, bet uzņēmuma tīrā peļņa pieauga par 20,5%.

Uzņēmums 2017. gadā saglabāja līderpozīcijas autodaļu tirdzniecības nozarē, sacīts «SIA Inter Cars Latvija» gada pārskatā. Apgrozījuma pieaugumu par 11,7 miljoniem eiro nodrošināja tirdzniecības pieaugums Latvijā, bet preču tālākpārdošana uz radniecīgajām sabiedrībām Lietuvā un Igaunijā palielināja apgrozījumu par 2,2 miljoniem eiro.

SIA «Inter Cars Latvija» gada pārskats liecina, ka uzņēmuma ieņēmumi Latvijā pagājušajā gadā veidoja 49,182 miljonus eiro, preču tālākpārdošana uz Lietuvu ienesa 30,271 miljonu eiro, bet uz Igauniju - 9,597 miljonus eiro. Uzņēmums tirgo preces tālākpārdošanā arī uz citām valstīm, taču izņemot Poliju, no kuras ieņēmumi pērn veidoja 833 tūkstošus eiro, tālākpārdošana uz citiem tirgiem ir maznozīmīga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunās tehnoloģijas plus sociālie tīkli, plus izpratne, ka atzinība, statuss ir viens no galvenajiem cilvēku darbības motivatoriem, ir radījis jaunu metodi – spēļošanu (gamification).

Var jau teikt, ka tas nav nekas pilnīgi jauns, jo balstās uz labi zināmām lietām: cilvēku vēlmi gūt panākumus, atzinību, iemantot statusu sociālajā grupā – no vienas puses, un uz sacensību – kurš pirmais, kurš ātrāk, kurš vairāk – no otras. Jaunums ir šo spēles elementu mērķtiecīga iekļaušana IT platformās, aplikācijās utt. Spēles elementu un tehniku izmantošana ārpus spēles vidē – arī tā mēdz teikt par šo metodi.

«Ar spēļošanu mēs vēlamies panākt, lai cilvēki dara tieši to, ko vēlamies,» saka Skots Šnārss (Scott Schnaars) kompānijas Badgeville pārstāvis Eiropas, Āzijas un Āfrikas valstīs. Palielināt darbinieku iesaistītību, ietekmējot viņu ikdienas uzvedību – šādi viņš definē gamification. Marta sākumā viņš viesosies Latvijā Rīgas Ekonomikas augstskolas (SSE Riga) konferencē Motivated by Happiness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

FOTO: Atvērts jauns motociklu aksesuāru un rezerves daļu konceptveikals - I'M Inter Motors

Dienas Bizness, 24.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paplašinot darbību, auto rezerves daļu tirdzniecības uzņēmums Inter Cars Latvija vēris durvis jaunam motociklu aksesuāru un rezerves daļu veikalam I'M Inter Motors, kas atrodas Kārļa Ulmaņa gatvē.

«Zīmols I'M ir Inter Cars centieni ieiet arī moto pasaulē. Inter Motors vārds ir atpazīstams globālā līmenī, un esam gandarīti, ka iedzīvinām to arī Latvijā,» atklāj Inter Cars Latvija direktors Kaspars Viļumsons.

I'M Inter Motors Latvijā piedāvās pilnu motociklu ekipējuma, rezerves daļu, aksesuāru, apkopes līdzekļu un instrumentu klāstu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izveidojot spēcīgu filiāļu tīklu, SIA Inter Cars Latvija ieņem nozīmīgu vietu auto rezerves daļu tirdzniecības jomā

Auto rezerves daļu mazumtirgotājs SIA Inter Cars Latvija kāpinājis apgrozījumu no 1,3 milj. eiro 2011. gadā līdz 55,5 milj. eiro 2015. gadā. Šīs iespaidīgās izaugsmes dēļ uzņēmums ir iekļauts Dienas Biznesa un Lursoft veidotajā straujāk augošo kompāniju jeb Gazeļu sarakstā. «Esam multi zīmolu kompānija, kas tirgo dažādu zīmolu viena veida produktu. Ar to atšķiramies no citiem uzņēmumiem, kas savā klāstā uztur vienu zīmolu no dažādām preču grupām. Aplēses liecina, ka šogad apgrozījums sasniegs 70 milj. eiro, iespējams, tas pietuvosies 80 milj. eiro slieksnim,» stāsta SIA Inter Cars Latvija vadītājs, valdes loceklis Kaspars Viļumsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Inter IKEA Īpašumu daļas uzņēmumus pārdēvēs par Vastint

Žanete Hāka, 22.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Inter IKEA Īpašumu daļas uzņēmumiem tiks mainīts zīmols uz vienotu nosaukumu Vastint, informē kompānijas pārstāvji.

Zīmola maiņa ir dabisks solis, lai atbalstītu organizācijas un tās darbības attīstību, kā arī sekmētu organizācijas izaugsmi nākotnē, skaidro uzņēmums.

Turomāk deviņi Inter IKEA Īpašumu daļas uzņēmumi – Larix Property (Latvija), Pinus Proprius (Lietuva), SwedeCenter (Polija), Pronam (Nīderlande), Galliford (Beļģija), Interprime Properties (Rumānija), LandProp (Apvienotā Karaliste), Vastint Land (pārstāvēts visā Eiropā) un Inter Hospitality (pārstāvēts visā Eiropā) – tiek apvienoti zem kopēja nosaukuma Vastint.

Vastint Holding B.V. ir Inter IKEA Īpašumu daļas holdinga sabiedrība, kas tika dibināta 1989. gadā Nīderlandē. Vastint ir saīsinājums no Vastgoed Internationaal, kas tulkojumā no holandiešu valodas nozīmē starptautiskie nekustamie īpašumi. Šis nosaukums apvieno uzņēmuma izcelsmi Nīderlandē ar 25 gadu pieredzes mantojumu nekustamo īpašumu investīcijās un to attīstīšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasažieru un kravas auto, kā arī motociklu rezerves daļu tirgotājs SIA "Inter Cars Latvija" paplašina loģistikas centru Mārupē teju trīs reizes, informēja uzņēmuma vadītājs Kaspars Viļumsons.

No loģistikas centra Mārupē tiek apkalpoti ne vien uzņēmumi Latvijā, bet arī Igaunijā un Somijā.

Kopējās izmaksas loģistikas centra attīstībā ir 5,3 miljoni eiro. Pēc "Inter Cars Latvija" pasūtījuma "Lumi Capital" ieguldīja 3,8 miljonus eiro 6300 m2 lielā loģistikas centra izbūvē. "Inter Cars Capital Group" papildus ieguldīja 1,5 miljonus eiro loģistikas centra infrastruktūras un plauktu sistēmu izbūvē.

Pēc K. Viļumsona sacītā, šis ir būtisks solis, jo tas ļauj nostiprināt "Inter Cars Latvija" uzsākto attīstības ceļu – pārtapt no rezerves daļu izplatītāja par loģistikas uzņēmumu, kā arī attīstīt augstas kvalitātes pakalpojumu sniegšanu galapatērētājam, piemēram, centralizēti pārvaldot uzņēmumu auto parkus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Šodien laikrakstā

Inter RAO Latvia pārdalīs elektrības pīrāgu

Līva Melbārzde, Māris Ķirsons, 05.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektroenerģijas patērētājiem pieaug izvēles iespējas, jo līdzās lielajiem dūžiem - a/s Latvenergo un Igaunijas Enefit - konkurenci sastādīs Krievijas enerģētikas uzņēmums a/s Inter RAO, ceturtdien informē laikraksts Dienas bizness.

«Šogad, visticamāk, jau pavasarī, noslēgsim pirmos līgumus ar elektroenerģijas galalietotājiem Latvijā, kam no šā gada 1. aprīļa ir jāuzsāk iegādāties elektroenerģiju atvērtajā tirgū,» prognozē SIA Inter RAO Latvia rīkotājdirektors Pāvels Sosņickis.

Viņš zina teikt, ka vairāki iespējamie klienti jau ir saņēmuši cenu piedāvājumu, turklāt Inter RAO Latvia turpina aktīvi piedalīties Latvijas uzņēmumu rīkotos elektroenerģijas iepirkuma konkursos un cenu aptaujās. Viņš gan nemin, vai ir kādas konkrētas nozares vai uzņēmumi Latvijā, kuri kā potenciāli klienti primāri interesētu Krievijas elektroenerģijas tirgotāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Inter Cars Latvija četrkāršo apgrozījumu

Žanete Hāka, 12.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Inter Cars Latvija neto apgrozījums pērn audzis vairāk nekā četras reizes, sasniedzot 34,266 miljonus eiro, liecina Lursoft dati.

Savukārt 2013. gadā tas apgrozīja teju astoņus miljonus eiro. Ievērojami ir kāpusi arī uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas - Inter Cars Latvia 2014. gadā nopelnīja 564,005 tūkstošus eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā 2013. gadā.

SIA Inter Cars Latvija pamatnodarbošanās ir auto daļu mazumtirdzniecība.

Uzņēmuma vadība ziņo, ka līdz aizvadītā pārskata gada beigām uzņēmuma tirdzniecības apjoms, kā arī sadarbības partneru skaits, ir nozīmīgi pieaudzis.

Auto daļu mazumtirgotājs Inter Cars Latvija, izmantojot mātes uzņēmuma atbalstu, šajā gadā plāno atvērt vēl divas jaunas tirdzniecības vietas Valmierā un Jelgavā, tādējādi būtiski palielinot apgrozījumu, kā arī radot jaunas darba vietas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

http://db.lv/uploads/ck/images/Clipboard03(52).jpg

Krievijas energouzņēmums Inter RAO strauji un vērienīgi būvē jaunas stacijas Lietuvas pierobežā. Tas nozīmē, ka Baltijā iecerētie jauno staciju projekti no ekonomiskā un tehniskā viedokļa var arī nerealizēties. Ja tā notiks, tas nozīmē, ka Baltijas elektroenerģijas patērētāji arvien vairāk būs spiesti iepirkt Krievijas elektrību pēc Krievijas diktētas cenas, kas noteikti nebūs zemāka par Nord Pool biržas tirgus cenu.

Kā liecina Inter RAO pārstāvja Nikolaja Stepanova prezentētie kompānijas attīstības plāni Kaļiņingradā, jaunu staciju būvniecība jau notiek. Inter RAO arī neslēpj, ka šajā reģionā pēc dažiem gadiem uzcelto staciju jaudas (pirmo AES bloku paredzēts pabeigt jau 2016. gadā) ievērojami pārsniegs pašas Kaļiņingradas vajadzības, tāpēc elektroenerģiju paredzēts eksportēt uz Lietuvu, Latviju, Igauniju un Poliju, uzbūvējot starpsavienojuma kabeli, arī uz Vāciju un Nīderlandi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldot 3,8 miljonus eiro, nekustamo īpašumu attīstītājs "Lumi Capital" paplašinājis Plieņciema loģistikas centru Mārupē.

Jaunās noliktavu telpas 6300 kvadrātmetru platībā ir nodotas nomniekam – uzņēmumam "Inter Cars", kas nodarbojas ar automašīnu rezerves daļu vairumtirdzniecību un uz ilgtermiņa līguma pamata telpas nomāja jau iepriekš.

"Loģistikas kompleksa paplašināšanas laikā ņēmām vērā visas pastāvīgā nomnieka intereses un vajadzības, kā arī dominējošās tendences loģistikas pasaulē. Esam gandarīti par paveikto – komplekss ir plašs, moderns, tam ir lieliska atrašanās vieta, un esam droši, ka īpašuma vērtība pieaugs un ieguldījumi atmaksāsies," stāsta "Lumi Capital" vadošais partneris Raiko Uri.

Būvdarbus veica "Mapri Ehitus OÜ" meitasuzņēmums Latvijā "Mapri Būve", un darbi sākās pagājušā gada septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstu pārvades sistēmu operatori (PSO) – Igaunijas "Elering", Latvijas AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) un Lietuvas "Litgrid" vienojušies veikt izmaiņas Baltijas energosistēmas balansēšanā, lai mazinātu atkarību no Krievijas energosistēmas – no 1. jūnija patēriņa un ģenerācijas līdzsvaru Baltijā nodrošinās galvenokārt ar Baltijas, Ziemeļvalstu un Polijas tirgū pieejamām balansēšanas jaudām.

Baltijas energosistēma darbojas sinhroni ar Krievijas apvienoto energosistēmu, kas nodrošina Baltijas energosistēmā frekvences stabilitāti un balansu starp patēriņu un ģenerāciju.

"Ņemot vērā Inter RAO ķēdes uzņēmumiem pieaugošos sarežģījumus norēķinu veikšanai bankās, kā arī to, ka finanšu risku dēļ elektroenerģijas birža Nord Pool ir apturējusi sadarbību ar Inter RAO, Baltijas PSO ir vienojušies no 1. jūnija pārtraukt pirkt balansēšanas elektroenerģiju no Inter RAO, lai izslēgtu nepieciešamību veikt maksājumus Krievijas uzņēmumam", skaidro AST valdes loceklis Gatis Junghāns.

Elektroenerģijas pārvades sistēmu operatoru ieviestās izmaiņas samazinās Baltijas valstu atkarību no Krievijas energosistēmas, un veicinās Baltijas energosistēmas elektroenerģijas līdzsvara nodrošināšanu ar Baltijas jūras reģionā esošām balansēšanas jaudām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ražotājs RIŠON INTER iesniedz maksātnespējas pieteikumu

Lelde Petrāne, Žanete Hāka, 21.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA RIŠON INTER Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā iesniegusi maksātnespējas pieteikumu, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

Lieta ierosināta 20. decembrī.

Kā liecina informācija uzņēmuma interneta mājaslapā, SIA Rišon Inter uzsāka savu darbību 1989.gadā ar aizsargstiklu ražošanu. Sākot ar 2005.gadu, kompānija Rišon Inter nodarbojas ar stiklašķiedras kompozīta materiāla ražošanu rūpnīcā ar 3000 m2 lielu ražošanas platību, kas atrodas Salaspilī.

Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Krišjāņa Barona iela 130, liecina Lursoft dati. Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls 3,525 miljoni eiro. Uzņēmuma darbības veids ir stikla šķiedras ražošana.

Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 188,5 tūkstoši eiro, bet peļņa – 616,3 tūkstoši eiro. Kompānijā strādāja 21 darbinieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ikea Eiropā atvērs 100 mazcenas viesnīcas

Lelde Petrāne, 15.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas mēbeļu gigants Ikea plāno atvērt 100 mazcenas viesnīcas dažādās Eiropas vietās, vēsta thelocal.se.

Viesnīcas tikšot atvērtas, domājot par ceļotājiem, kuri taupa naudu, un pirmā šāda viesnīca jau pavisam drīz savas durvis vēršot Vācijā.

«Par pirmās mūsu mazcenas viesnīcas atrašanās vietu Vācijā mēs paziņosim tuvākajās nedēļās, un mēs pašlaik runājam ar viesnīcu operatoriem, lai ātri īstenotu mūsu koncepciju,» laikrakstam Svenska Dagbladet sacījis Haralds Millers no Inter Ikea.

Mazcenas naktsmītņu projektu īstenos Inter Ikea, kompānija, kurai pieder Ikea intelektuālā īpašuma tiesības.

Tomēr viesnīcām nebūšot Ikea zīmols, arī numuriņos nebūšot atrodamas mēbeles ar Ikea zīmolu. Mazcenas viesnīcas tikšot atklātas, sadarbojoties ar jau strādājošiem viesnīcu operatoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Futbolists Eto vēlas piedzīt 3 miljonus eiro no Barcelona

, 27.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Milānas Inter futbola kluba kamerūniešu uzbrucējs Samuels Eto vēlas tiesas ceļā piedzīt 3 miljonus eiro (2.1 miljonus latu) no viņa bijušajiem darba devējiem Barcelona, ziņo diena.lv

Eto uzskata, ka šāgada vasarā, iemainot viņu Inter komandai, Barcelona ir pārkāpusi Spānijas Futbolistu asociācijas apstiprināto noteikumu, kas paredz, ka darījumā iesaistītais futbolists saņem 15% no vienošanās summas. Tā kā Eto tirgus vērtība tika lēsta ap 20 miljoniem eiro (14 miljoniem latu), futbolists pieprasījis 3 miljonus eiro lielu samaksu.

Barcelona kluba pārstāvji pauduši, ka, viņuprāt, šī summa būtu jāmaksā Inter. Tā kā mierizlīgums abu pušu starpā nav panākts, paredzams, ka lietu nākamā gada aprīlī risinās tiesa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Lietā par preču zīmi IKEA spriedumu pasludinās februāra vidū

Žanete Hāka, 08.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstākās tiesas Civillietu tiesu palāta 4.februārī izskatīja Nīderlandes uzņēmuma Inter IKEA B.V. apelācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru uzņēmuma prasība par autortiesību pārkāpuma un preču zīmes IKEA nelikumīgas izmantošanas pārtraukšanu un kompensācijas piedziņu tika daļēji apmierināta.

Tiesa izskatīja lietu pēc būtības un noteica, ka nolēmumu lietā pasludinās 18.februārī plkst. 9.50, informē AT.

Ar Rīgas apgabaltiesas 2013.gada 25.janvāra spriedumu atbildētājam uzlikts par pienākumu dzēst no mājas lapas majlietas.lv preču zīmi IKEA, kā arī turpmāk to tur neievietot. Pārējā daļā uzņēmuma Inter IKEA Systems B.V. prasība pret atbildētāju noraidīta, proti, daļā par pienākuma uzlikšanu pārtraukt Nīderlandes uzņēmuma Inter IKEA Systems B.V piederošo fotogrāfiju nelikumīgu izmantošanu; pienākuma uzlikšanu dzēst no interneta vietnēm Facebook un Twitter preču attēlus un interjera dizaina attēlus un vārdu IKEA, kā arī turpmāk tos tur neievietot; pienākuma uzlikšanu atsaukt reklāmas, kurās izmantots vārds IKEA saistībā ar mājas lapu, kā arī turpmāk neizmantot preču zīmi IKEA reklāmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

EK sāk izmeklēšanu saistībā ar Ikea nodokļu norunām Nīderlandē

LETA, 18.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) pirmdien paziņoja, ka sākusi padziļinātu izmeklēšanu saistībā ar Zviedrijas mēbeļu koncerna «Ikea» nodokļu norunām Nīderlandē.

Šajā izmeklēšanā EK padziļināti izvērtēs veidus, kā «Ikea» varētu būt izmantojusi Nīderlandes struktūrvienību, lai samazinātu nodokļu izdevumus par veikalu ieņēmumiem visā pasaulē.

Komisija aplēses par iespējamiem nodokļu ienākumu zaudējumiem nesniedz, taču Eiropas Parlamenta Zaļo partijas pērn publiskotajā ziņojumā teikts, ka «Ikea» laika periodā no 2009.gada līdz 2014.gadā izvairījusies no nodokļu maksājumiem viena miljarda eiro apmērā.

«Ikea» grupai ir sarežģīta korporatīvā struktūra un to pārvalda dažādi fondi, ļaujot uzņēmumam izvairīties no augstajiem nodokļiem Zviedrijā.

EK izmeklēšana koncentrējas uz divām nodokļu norunām, kas panāktas starp Nīderlandi un Nīderlandē bāzētu struktūrvienību «Inter Ikea», kura saņem franšīzes nodevas no «Ikea» veikaliem visā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto rezerves daļu tirdzniecība vēl nesen bija ļoti konservatīva nozare, kur dominēja fiziskā pārdošana, taču Covid-19 ietekmē arī šajā jomā aizvien pieaug tiešsaistes pakalpojumu loma. Tas nozīmē, ka, reaģējot uz patērētāju uzvedības maiņu, autoservisiem un rezerves daļu tirgotājiem varētu nākties pārstrukturēt savus biznesa modeļus.

Tā uzskata auto un moto rezerves daļu tirgotāja “Inter Cars Latvija” vadītājs Kaspars Viļumsons.

“Inter Cars Latvija” tiešsaistes veikala 2020.gada rezultāti liecina – otrajā pusgadā internetā pārdots piecas reizes vairāk auto un moto preču nekā pirmajā. Turklāt uzņēmums prognozē, ka 2021.gadā tā tiešsaistes tirdzniecības apjomi palielināsies vismaz par 20%.

“Mēs pašlaik varam vērot, ka transportlīdzekļa īpašnieks pats kļūst par rezerves daļu tiešo pircēju. Daļēji to veicina Covid-19 dēļ noteiktie fiziskā kontakta ierobežojumi, bet daļēji arī tas, ka cilvēki kļūst izglītotāki un vēlas vairāk kontrolēt ar spēkratiem saistītās izmaksas,” tā Viļumsons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas Konkurences pārvalde (AGCM) ceturtdien paziņoja, ka piemērojusi 102,08 miljonu eiro naudassodu interneta tehnoloģiju kompānijai "Google" par dominējošā tirgus stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

AGCM norāda, ka "Google", kuras operētājsistēma "Android" un lietotņu veikals "Google Play" dominē Itālijas tirgū, ļaunprātīgi izmantojusi dominējošo tirgus stāvokli, elektrisko automobiļu lietotājiem bloķējot piekļuvi "Enel X" izstrādātai lietotnei.

Regulators pavēstīja, ka liks "Google" nodrošināt "Enel X" izstrādātās lietotnes pieejamību lietotnē "Android Auto", kas atspoguļo "Android" ierīces funkcijas, piemēram, viedtālruni, automašīnas vadības paneļa informācijas un izklaides galvenajā blokā.

AGCM konstatējusi, ka "Google" nav ļāvusi "Enel X Italia" izstrādāt lietotnes "JuicePass" versiju, kas savietojama ar "Android Auto".

"JuicePass" piedāvā ar elektrisko automobiļu uzlādi saistītus pakalpojumus, tostarp iespēju atrast tuvākās uzlādes stacijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Inter Cars Latvija pērn apgrozījis 90 miljonus eiro

Db.lv, 29.04.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas auto un motociklu rezerves daļu tirgotājs Inter Cars Latvija pērn sasniedzis apgrozījumu 90 miljoni eiro, kas ir par 8% vairāk nekā 2019. gadā, informēja uzņēmuma vadītājs Kaspars Viļumsons.

Atbilstoši operatīvajiem un auditētajiem rezultātiem 2020. gadā peļņa pēc nodokļu nomaksas ir divi miljoni eiro – arī par 8% vairāk nekā 2019. gadā.

"2020. gadā mēs spērām vairākus soļus, kas būtiski palīdzēja uzlabot biznesa sniegumu un konkurētspēju. Pirmkārt, mēs trīs reizes paplašinājām un modernizējām mūsu loģistikas centru Mārupē, kas ļauj mums veidot plašākus preču uzkrājumus, līdz ar to uzlabojas pieejamība un mēs varam ātrāk piegādāt nepieciešamās rezerves daļas mūsu klientiem. Otrkārt, sekojot globālajām tendencēm, mēs nostiprinājām un uzlabojām savu e-komercijas kanālu “IC24.lv”, kur arī pērnā gada otrajā pusgadā redzējām strauju izaugsmi," skaidroja K.Viļumsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Abdulmuslimovs palielina savu kapitāldaļu apjomu AB Holding

LETA, 15.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mainījies kapitāldaļu sadalījums uzņēmēja Bislana Abdulmuslimova vadītajā kompānijā AB Holding, liecina Firmas.lv informācija.

B. Abdulmuslimovs palielinājis līdzšinējo 0,1% holdinga kapitāldaļu līdz 33,4%, līdz ar to viņa rīcībā ir 668 holdinga kapitāldaļas.

Savas 5,55% daļas katrs uzņēmējam pārdevuši SIA Freedomlab, SIA Vērdiņš Pluss, SIA Skonto FC, SIA Latbord, Daugavieši un Pildne.

Pārējie 66,6% holdinga kapitāldaļu pieder 12 Latvijas uzņēmumiem, no kuriem daži ir labāk zināmi, bet daži - plašākai sabiedrībai nepazīstami. Tie ir - a/s Ventspils zivju konservu kombināts, SIA GoAdventure, SIA RGK Security, SIA A.R. BCC, SIA AZ-Inter, SIA Baltic Metal Company, SIA Bars Security Inkasso, SIA Baltic Wood Company, SIA Daugavpils gaļas kombināts, SIA Karavela, SIA RGK būve un SIA Rēzeknes gaļas kombināts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Saskata perspektīvu stikla šķiedras kompozītmateriālos

Ingrīda Drazdovska, 09.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stikla šķiedras kompozītmateriāla profilu un konstrukciju ražotāja SIA Rišon Inter produkcija šobrīd nonāk galvenokārt Krievijā un Vidusāzijā.

Konstrukcijām no šī materiāla nākotnē varētu būt arvien plašāks pielietojums, tāda ir ražotāja pārliecība. Pagājušajā gadā 93% saražotā realizēti eksporta tirgū, galvenokārt – austrumos. Tā ražotās konstrukcijas tiek izmantots ostās, tiltu un ceļu būvniecībā, dzelzceļa infrastruktūras objektos, komunālajā saimniecībā u.c.

Šogad SIA Rišon Inter pretendē uz eksporta un inovāciju balvu kategorijās Eksportspējīgākais komersants mazo komercsabiedrību grupā un Inovatīvākais produkts.

Kā inovatīvu produktu uzņēmums pieteicis dzelzceļa pasažieru platformu No citiem Latvijas dzelzceļa sistēmā esošajiem peroniem tas atšķiras ar augstumu – 55 centimetri virs sliedes galviņas, kā to paredz ES standarti. Platforma ir pārklāta ar pretslīdes pārklājumu, tā ziemas laikā neapledo. Latvijā pirmais šādas konstrukcijas perons atrodas pieturas punktā Dendrārijs. Šāds perons ir arī Maskavas stacijā Rževskaja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan publiski apgalvots, ka par SIA Daudznozaru kompānija Daugava puses kapitāldaļu īpašnieku te kļūstot, te atkal nekļūstot uzņēmums, kas tiek saukts par «Bislana Abdulmuslimova vadīto AB holdingu, kura lielākie uzņēmumi pašlaik nodarbojas galvenokārt ar gaļas un zivju pārstrādi», patiesība esot nedaudz cita – kā rāda portāla pietiek.com noskaidrotais, patiesībā SIA AB Holding ir tikai gandrīz tukša izkārtne ar mikroskopiskiem saimnieciskās darbības datiem.

Abdulmuslimova kā valdes locekļa vadītā SIA AB Holding, kurā padomes priekšsēdētāja posteni ieņem Jurģis Liepnieks (padomes locekļi ir arī bijušais iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons, uzņēmēji Guntis Piteronoks un Andris Bite), pagājušo gadu beigusi ar rezultātiem, kas uzņēmumam neļautu pat sapņot par tāda kaut smagā finansiālā stāvoklī esoša, bet ievērojama uzņēmuma kā DK Daugava iegādi, skaidro pietiek.com. Kā rādot Lursoft dati, AB Holding pagājušo gadu beidzis ar 28,5 tūkstošu latu apgrozījumu un 3563 latu peļņu, turklāt tam arī nav bijis nevienas meitas sabiedrības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īsā laikā Baltkrievija no mūsu sadarbības partnera kļuvusi par krīzes un draudu avotu Latvijai, raksta laikraksts Diena. Rakstu sērijā tas ļaus ieskatīties, kā Baltkrievijas biznesa, kriminālā un politiskā vide mijiedarbojas un ietekmē nevien norises Baltkrievijas iekšienē, bet arī Latviju un citas Austrumeiropas un Centrāleiropas valstis.

Baltkrievijas Republikā saražotās tabakas produkcijas apjoms, pēc virknes ekspertu vērtējuma, vismaz divas reizes pārsniedz tās iekšējo patēriņu. Tas rada ideālus priekšnoteikumus gan oficiālajam tabakas izstrādājumu eksportam, gan arī to nelegālai izvešanai pāri robežai.

Raksts krievu valodā lasāms šeit: /uploads/manual/2022/01/20220117-0718-baltkrievijas-kontrabandas-vesture3-rus.pdf

XXI gadsimta pirmās desmitgades sākumā kļuva skaidri ieraugāms faktors, kas sekmēja līdz tam īpašu starptautisku ievērību neguvušu tabakas ražotāju, kā arī tabakas izstrādājumu kontrabandas strauju izaugsmi: lai kā par savu garšu tiktu nievātas zemākās kategorijas cigaretes, izrādījies, ka tieši tās pēdējās desmitgades laikā kļuvušas par īstu zelta āderi. Jo zemāka cena un akcīze nekā citās valstīs, jo tās izdevīgāk vest pāri robežām. Kontrabandas cigaretes no Baltkrievijas turpina plūst Rietumu virzienā. Eiropā ienākumi no nelegālās produkcijas ir ļoti augsti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan līderpozīcijas gāzes un elektroenerģijas tirgos joprojām saglabā bijušie monopolisti, klientu portfeli turpina audzēt arī citi spēlētāji.

Latvenergo tirgus daļa 2018. gada 1. ceturksnī mājsaimniecību segmentā veidoja 92–97%, savukārt juridisko klientu segmentā – 45–55%, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) jaunākie apkopotie dati. Pērnā gada maijā Latvenergo uzsāka arī dabasgāzes tirdzniecību, šogad pietuvojoties lielākā dabasgāzes klientu portfeļa īpašniekam Latvijas Gāze, kas apkalpo 45–55% klientu juridiskajā segmentā. Nozares pārstāvji atzīst, ka konkurence abos tirgos ir vienlīdz spēcīga un tuvākajā laikā tā, visticamāk, saasināsies.

Bijušo monopolistu tirgus daļas abos tirgos ir samazinājušās, secina AJ Power Holding valdes loceklis Roberts Samtiņš. «To var saistīt gan ar pieaugošo konkurenci, gan ar patērētāju zināšanu līmeņa pieaugumu par tirgus iespējām un nebaidīšanos no tirgotāju maiņas. Konkurence ir ļoti aktīva. Pārsvarā klientus uzrunā četri, pieci uzņēmumi, un lēmumu parasti izšķir nianses,» uzskata R.Samtiņš. Viņš atklāj, ka sīvākie AJ Power konkurenti gan dabasgāzes, gan elektroenerģijas tirgū ir abi līderi – Latvijas Gāze un Latvenergo. SPRK sniegtā informācija liecina, ka AJ Power tirgus daļa 2018. gada 1. ceturksnī juridisko klientu segmentā veidoja 5–15%, līdzīgu skaitu klientu apkalpoja arī Inter RAO Latvija un Geton Energy. Inter RAO Latvija rīkotājdirektors Pāvels Sosņickis apgalvo, ka būtiskas izmaiņas tirgus sadalījumā viņš neredz. «Līderi joprojām ir tie paši,» uzsver P. Sosņickis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izvēlēti Ekporta un inovāciju balvas 2011 otrās kārtas uzņēmumi

Gunta Kursiša, 10.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies konkursa Eksporta un inovācijas balva 2011 pirmā kārta, kurā pieteicās 106 uzņēmumi, no kuriem tika izvēlēti 38 uzņēmumi piecās kategorijās, kas piedalīsies konkursa otrajā kārtā.

Pieteikumi tika saņemti no dažādu nozaru uzņēmumiem, bet kopumā tika pārstāvētas visas galvenās eksporta nozares – kokapstrāde un mēbeļu ražošana, metālapstrāde un mašīnbūve, elektronika un elektrotehnika, vieglā rūpniecība, poligrāfijas, būvmateriālu ražošana, pārtikas pārstrāde, tekstilrūpniecība, ķīmiskā un farmaceitiskā ražošana, kā arī IT pakalpojumi.

Kategorijā Eksportspējīgākais komersants lielo un vidējo komercsabiedrību grupā otrajā kārtā tika izvirzīta a/s Baltijas gumijas fabrika, SIA Cemex, a/s Dobeles dzirnavnieks, SIA Gamma-A, a/s Krāsainie lējumi, SIA NP Foods, a/s Laima un a/s Gutta, a/s Severstaļlat, a/s Sidraba, a/s Tieto Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru