Jaunākais izdevums

No šodienas Baltijas tirgū darbu sāk jauna advokātu alianse Ellex, kas apvieno Baltijas vadošos advokātu birojus. Alianses Latvijas partneris būs Latvijas tirgū ilggadēji strādājošais advokātu birojs LAWIN Kļaviņš un Slaidiņš, kas turpmāk darbosies ar jaunu zīmola nosaukumu - Kļaviņš Ellex, teikts paziņojumā medijiem.

Jaunā alianse Lietuvā, kas līdz šim bija zināma kā LAWIN Lideika, Petrauskas, Valiunas, turpmāk darbosies ar zīmolu Valiunas Ellex. Savukārt Igaunijas partneris būs Raidla Ellex, līdz šim pazīstams kā Raidla, Lejiņš & Norcous.

Visi alianses biroji sniedz pilna spektra juridiskos pakalpojumus gan Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, gan ārvalstu uzņēmumiem. Alianses darījumu portfeli veido reģiona nozīmīgākie pārrobežu un prominenti vietējie projekti.

Advokātu birojs Kļaviņš Ellex juridisko pakalpojumu jomā darbojas kopš 1992. gada (savulaik kā Kļaviņš & Slaidiņš, vēlāk kā LAWIN). Advokātu biroju Latvijā apvieno 8 partneri un tajā strādā 54 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Izveido advokātu biroju apvienību Cobalt

Žanete Hāka, 19.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstu advokātu biroji Raidla Lejiņš & Norcous Latvijā un Lietuvā un Lawin Igaunijā izveidojuši jaunu dinamisku advokātu biroju apvienību – Cobalt, informē Cobalt pārstāvji.

Vienlaicīgi darbību uzsāk Cobalt birojs Baltkrievijā.

Cobalt ir cieši integrēta advokātu biroju pārrobežu apvienība, kas sniedz juridiskos pakalpojumus Baltijā un Baltkrievijā.

Cobalt Latvijas biroja vadošā partnere Dace Silava-Tomsone norāda: «Ir īstais brīdis, lai mūsu vairāk nekā 20 gadus krāto pieredzi pārnestu jaunā līmenī. Pēdējos gados mēs novērojam straujas izmaiņas tajā, kā tiek praktizēta juridiskā profesija. Paaugstināta efektivitāte, zināšanu vadība, inovatīvu sistēmu un procesu izmantošana ir tas, ko šodien tirgus pieprasa arī no juridiskā atbalsta sniedzējiem.»

Cobalt birojus vadīs Martins Simovarts (Igaunijā), Dace Silava-Tomsone (Latvijā), Irmants Norkus (Lietuvā) un Darja Žuka (Baltkrievijā).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

COBALT un BORENIUS izveido lielāko advokātu biroju

Dienas Bizness, 23.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izveidojot lielāko advokātu biroju apvienību reģionā, no nākamā gada 1. janvāra kopā sāks strādāt divu vadošu advokātu biroju – COBALT (Latvijā iepriekš - Raidla Lejiņš & Norcous) un Borenius – komandas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Baltkrievijā. Pēc apvienošanās jaunajā apvienībā visā reģionā praktizēs vairāk nekā 180 advokātu un juristu, un tā turpinās darbu, izmantojot COBALT zīmolu, teikts paziņojumā medijiem.

Latvijas biroja 50 advokātu un juristu komandu vadīs Dace Silava-Tomsone un Lauris Liepa. Abu biroju pārstāvji kā galveno apvienošanās ieguvumu redz iespēju klientiem nodrošināt vēl lielāku pievienoto vērtību lietu risināšanā. Tas saistīts gan ar reģiona vadošo advokātu plašo pieredzi, gan iespēju biroja juridiskajam personālam daudz dziļāk specializēties konkrētās tiesību nozarēs.

Latvijas COBALT birojā strādās 8 partneri - Dace Silava-Tomsone, Ģirts Lejiņš, Guntars Zīle, Ingrīda Kariņa-Bērziņa un Toms Šulmanis no COBALT, un Lauris Liepa, Indriķis Liepa un Gatis Flinters, kuri līdz šim praktizēja Borenius.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Ellex Kļaviņš atsakās no atzinuma sagatavošanas par OIK tiesiskuma izvērtējumu

Lelde Petrāne, 20.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ZAB Ellex Kļaviņš atsakās no atzinuma sagatavošanas par OIK tiesiskuma izvērtējumu un iespējamo atcelšanu

«ZAB Ellex Kļaviņš vienmēr ir ļoti atbildīgi izturējies pret interešu konflikta jautājumiem. Vienmēr pamatoti izvērtējam, vai varam uzņemties konkrēto darbu. Tieši šādi rīkojāmies arī, iesniedzot cenas piedāvājumu atzinuma sagatavošanai par OIK atcelšanas iespējām. Proti – nesaskatījām interešu konfliktu, kam būtu jebkāda negatīva ietekme atzinuma sagatavošanā.

Norādām, ka medijos izskanējusī informācija par to, ka mūsu birojs sniedzis sūdzību Eiropas Komisijā, pārstāvot OIK saņēmušu klientu, neatbilst patiesībai,» teikts ZAB izplatītajā paziņojumā.

«Kā to esam norādījuši, arī sniedzot paskaidrojumu Ekonomikas ministrijai, ZAB Ellex Kļaviņš (tolaik LAWIN) 2011.gadā pārstāvēja Ilmāru Poikānu (NEO), pārsūdzot regulatora lēmumu, ar kuru tika veiktas elektroenerģijas tarifu izmaiņas. Jānorāda, ka šī ir publiski pieejama informācija, un sūdzības būtība bija tieši pretēja un virzīta uz to, lai elektrības aprēķina metodoloģija būtu skaidra un patērētājiem saprotama. Šis darbs nekādi tiešā veidā nebija saistīts ar atbalstu OIK sistēmai. Juridiskos pakalpojumus I.Poikānam pārtraucām sniegt 2011.gada beigās,» paskaidro ZAB.

Komentāri

Pievienot komentāru