Tirdzniecība un pakalpojumi

Benu aptieku īpašnieku vadīs Leons Jankelevičs

Žanete Hāka, 02.10.2013

Jaunākais izdevums

No nākamā gada 1. jūlija par Baltijā lielākā farmaceitisko produktu izplatītāja Tamro Baltija rīkotājdirektoru kļūs Leons Jankelevičs, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Tā kā L. Jankelevičs amatā stāsies tikai nākamā gada vasarā, pagaidu pienākumus no 1. oktobra līdz 1. jūlijam pildīs Phoenix Grupas Dānijas struktūrvienības vadītājs Henriks Kāstrups. Viņš pārņems darba pienākumus no līdzšinējā uzņēmuma vadītāja Baltijā Sakari Ahdekivi.

L. Jankelevičs ieguvis maģistra grādu biznesa vadībā Edinburgas Biznesa skolā. Savukārt praktiskā pieredze un zināšanas par farmācijas nozari uzkrātas L. Jankeleviča iepriekšējā amatā – viņš bijis Igaunijas medikamentu lieltirgotavas Magnum Medical valdes priekšsēdētājs, stāsta Tamro valdes locekle Dita Martinsone.

Tamro Baltija pārdošanas apjomi ir 250 miljoni eiro gadā. Baltijas reģionā uzņēmums nodarbina vairāk nekā 1200 darbinieku. Tamro Baltija pieder Benu aptieku tīkls, kurā pašlaik ir vairāk nekā 200 aptieku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā laikā ir notikušas izmaiņas Baltijā vadošā medikamentu vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības uzņēmuma Tamro Baltics vadībā. B2C kanāla un komercdirektors Kristers Tamms (Krister Tamm) iecelts par Tamro Baltics izpilddirektora vietnieku, kā arī valdei pievienojušies trīs jauni dalībnieki – Aleksejs Boroduļins, Uldis Priekulis un Inese Žēpere.

Pēc līdzšinējā Tamro Baltics B2B kanālu un piegādes ķēdes direktora Kestuta Dubinkas lēmuma aiziet no uzņēmuma pēc 20 gadu darba, tostarp pēdējos trīs gadus strādājot Baltijas valdes sastāvā, tika nolemts paplašināt Baltijas valdes sastāvu.

“Paplašinātā komanda ļaus mums vairāk koncentrēties uz iespējām Baltijas veselības aprūpes tirgū, kā arī izmantot iekšējo efektivitāti Baltijas valstīs kopā ar mūsu spēcīgajām vietējām vadības komandām Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Būdami lielākais farmācijas vairumtirgotājs Baltijā un vadošais aptieku tīkls, esam apņēmušies rūpēties par pacientiem un klientiem visās Baltijas valstīs,” par izmaiņām uzņēmuma valdē saka Tamro Baltics izpilddirektors Leons Jankelevičs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Farmācijas produktu izplatītājs TAMRO Baltics, attīstot uzņēmuma darbību Latvijā un Baltijā, atklājis jauno biroja un noliktavas kompleksu, kas atrodas Dreiliņos, Noliktavu ielā 5.

Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

Kompleksa kopējā platība ir 7 100 kvadrātmetri, no kuriem 4 600 aizņem noliktava, bet 2 500 – biroja telpas. Jaunajā kompleksā šobrīd strādā 130 darbinieki. Izbūvējot jauno loģistikas un distribūcijas centru, TAMRO Baltics optimizējis savus loģistikas pakalpojumus un preču nodrošinājumu saviem klientiem – aptiekām, slimnīcām, aprūpes iestādēm, doktorātiem. Iegādāti jauni autokrāvēji, kas uzlabo gan darba drošību, gan efektivitāti. Konveijera apkalpošanas kapacitāte pieaugusi līdz 1200 sūtījumiem stundā.

Jaunajā biroja un noliktavas kompleksā modernizētas telpas gan loģistikas, gan administrācijas darbiniekiem. TAMRO darbiniekiem ir pieejamas dažādas palīgtelpas, piemēram, ēdnīca, atpūtas telpas, sporta nodarbību un arī masāžu telpas. Gan noliktavas, gan biroju telpu izveidē ievēroti dabai draudzīgi un ekoloģiski būvniecības principi. Visā objektā izmantots LED apgaismojums un ieviesti vairāki inovatīvi un energoefektīvi risinājumi. Jaunajā noliktavā ir temperatūras un mitruma kontroles sistēma, kā arī gaisa kondicionēšanas sistēma, tādējādi nodrošinot garantētu temperatūras režīmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zāļu lieltirgotava SIA «Tamro» pagājušajā finanšu gadā no 2017.gada 1.februāra līdz 2018.gada 31.janvārim, salīdzinot ar gadu iepriekš, palielināja apgrozījumu par 15,4% jeb 15,663 miljoniem eiro līdz 117,634 miljoniem eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 6,8% jeb 105 tūkstošiem eiro un pagājušajā finanšu gadā bija 1,647 miljoni eiro.

Uzņēmums gada pārskatā atzīmē, ka tas ne tikai nostiprināja savas pozīcijas Latvijas zāļu tirgū, kur tam pieder 20,5% tirgus, bet arī paplašināja piegādes Eiropas Savienībā. Pagājušajā finanšu gadā SIA «Tamro» Latvijā pārdeva produkciju 88,791 miljona eiro apmērā (pieaugums par 2,8%, salīdzinot ar 2016.gadu), uz Eiropas Savienības valstīm eksportēja produkciju 21,810 miljona eiro vērtībā (kāpums par 39,9%), kā arī uzņēmums eksportējis produkciju 7,033 miljonu eiro vērtībā uz citām valstīm, kur iepriekš nav pārdevis produkciju, liecina gada pārskats.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Tamro Baltics vadīs Leons Jankelevičs

Žanete Hāka, 11.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par zāļu vairumtirdzniecības uzņēmuma Tamro Baltics, kam pieder arī Benu aptiekas visā Baltijā izpilddirektoru kļuvis Leons Jankelevičs, informē uzņēmuma pārstāvji.

Jaunā izpilddirektora pienākums būs vadīt zāļu vairumtirdzniecības uzņēmumu Tamro un Benu aptieku mazumtirdzniecības tīklu Latvijā, Igaunijā un Lietuvā.

Pēc L.Jankeleviča teiktā, Tamro darbība Baltijā ir bijusi stabila, un arī turpmāk viņš vēlas nodrošināt Tamro Baltija veiksmīgu attīstību.

Līdz šim L.Jankelevičs strādājis kompānijā PricewaterhouseCoopers, ir bijis Eesti Post valdes loceklis un zāļu tirdzniecības uzņēmuma Magnum Medical valdes priekšsēdētājs. L.Jankelevičam ir maģistra grāds starptautiskajā uzņēmējdarbības vadībā, kas iegūts Heriota-Vata Universitātes Edinburgas Biznesa Skolā.

Zāļu vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības uzņēmums Tamro Baltics, kas darbojas visās trijās Baltijas valstīs, nodarbina gandrīz 1200 strādājošo un ietilpst PHOENIX koncernā, kurš darbojas 25 Eiropas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Tamro Latvija īpašnieks pabeidz lielāko iegādes darījumu uzņēmuma vēsturē

Db.lv, 04.11.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tamro Latvija īpašnieks PHOENIX Group ir iegādājies farmācijas vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības uzņēmuma McKesson Europe daļas, tādējādi nodrošinot sev Eiropā lielākā farmācijas vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības uzņēmuma pozīciju.

Darījums tika noslēgts 2022. gada 31. oktobrī pēc atļaujas saņemšanas no iesaistīto valstu konkurences uzraudzības iestādēm.

Saskaņā ar 2021. gada jūlijā noslēgto pirkuma līgumu starp McKesson un PHOENIX, darījums ietver McKesson uzņēmumus Beļģijā, Francijā, Īrijā, Itālijā, Portugālē un Slovēnijā, kā arī Eiropas galveno mītni, finanšu pakalpojumu centru Lietuvā, Vācijas uzņēmumu Recucare GmbH un mazākuma daļu kopuzņēmumā Brocacef Groep Nīderlandē.

Ar šo iegādi PHOENIX grupa ienāk jaunos veselības aprūpes tirgos Beļģijā, Īrijā, Portugālē un Slovēnijā, vienlaikus paplašinot savu pašreizējo darbību Francijā un Itālijā. Pēc iegādes grupa tagad ir pārstāvēta 29 valstīs, tai ir vairāk nekā 45 000 darbinieku, 224 uzņēmumi, kas darbojas farmācijas vairumtirdzniecības un pirmsvairumtirdzniecības jomā, kā arī vairāk nekā 3200 grupai piederošu aptieku un 17 000 partneru aptieku. Tādējādi PHOENIX grupa nostiprina savas pozīcijas kā Eiropas vadošais farmācijas vairumtirgotājs, aptieku operators un pakalpojumu sniedzējs farmācijas nozarē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijā ir vidēji viena aptieka uz 2200 iedzīvotājiem, un konkurence ir īpaši sīva, jo, piemēram, Somijā ir aptieka uz katriem 6700 iedzīvotājiem

«Daži no maniem kolēģiem citās valstīs jūtas ļoti ērti, bet mums par savu vietu zem saules ir jācīnās,» atzīst Leons Jankelevičs (Leon Jankelevitsh), Tamro Baltics izpilddirektors. Galvenie konkurenti katrā valstī ir atšķirīgi, un neesot daudz spēcīgu Baltijas līmeņa spēlētāju. Viņa skatījumā, bez Benu vēl tikai Euroaptiekai ir labs aptieku pārklājums visā Baltijā. «Taču mēs Baltijā konkurējam ne tikai par klientiem, bet arī par darbaspēku. Tas ir nozīmīgs izaicinājums visam sektoram visās trijās valstīs. Vispirms tas bija aktuāli Igaunijā, tad sekoja Latvija un Lietuva, un tagad visa Baltija saskaras ar izaicinājumu, ka trūkst farmaceitu. Visiem spēlētājiem ir izaicinājums, kā būt efektīviem, attīstīt pakalpojumus un palikt konkurētspējīgiem klientu acīs bez īpaša izmaksu pieauguma atalgojumā. Tas ir vēl viens papildu konkurences līmenis,» uzsver L. Jankelevičs. Viņš arī piebilst, ka īpaši svarīgi ir ne tikai piesaistīt darbiniekus, bet arī viņus noturēt. Tas nav tikai jautājums par atalgojumu. Ir iespējams pārvilināt darbiniekus no konkurentiem, bet viņus spēj noturēt laba vadības komanda, kompānijas kultūra, izaugsmes iespējas u.tml. «Tas ir komplekss jautājums, kam pievēršam īpašu uzmanību. Mūsu reputācija kā darba devējam ir spēcīga, bet labi saprotu, ka tas var mainīties, ja vien ar to nestrādāsim katru dienu,» saka L. Jankelevičs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Samazinājies reklāmu apjoms žurnālos un radio; pieaugums avīzēs

Dienas Bizness, 30.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada jūnijā, salīdzinot ar aizvadītā gada jūniju, reklāmas apjoma pieaugums ir fiksēts avīzēs un TV, bet kritums – žurnālos, vidē un radio.

To apliecina pētījumu aģentūras TNS apkopotie jūnija televīzijas, preses, radio un vides reklāmu apjomi. TNS Reklāmu reģistra vecākais klientu vadītājs Oskars Rumpēters norāda, ka jūnijā neierasti augstākais reklāmas apjoma pieaugums ir bijis avīzēs, kas turpina tendenci šī medija reklāmas apjoma stabilizācijā. Negaidīti samazinājies reklāmas apjoms gan žurnālos, gan vidē un radio.

Televīzijā šā gada jūnijā raidīta kopumā 59381 reklāmas minūtes, kas bijis par 11% vairāk nekā aizvadītajā gadā. Lielākie reklāmdevēji televīzijā pēc apjoma minūtēs bijuši Tele2, Reckitt, Benckiser, Bite, LMT un Henkel.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Benu aptieka Latvija apgrozījums pērn, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, audzis par 7%, sasniedzot 48 miljonus eiro, liecina Lursoft dati.

Pēc nodokļu nomaksas uzņēmums guva peļņu 837 tūkstošu eiro apjomā.

SIA Benu Aptieka Latvija vadība norāda, ka uzņēmuma galvenais uzdevums nākotnē ir klientu plūsmas un apgrozījuma saglabāšana, vienlaicīgi optimizējot un meklējot iespējas izmaksu nolūkā stabilizēt aptieku peļņas un rentabilitātes rādītājus.

Tirdzniecības kompānija reģistrēta 1995. gadā kā Latvijas-Amerikas kopuzņēmums SIA Hansa-Pharma. Savu pašreizējo nosaukumu uzņēmums ieguva šī gada februārī, savukārt zīmola maiņa notika jau krietni agrāk – 2012. gada vasarā, kad 21 aptiekas nosaukums Rīgā tika mainīts no Ģimenes aptiekām uz Benu aptiekām.

Komentāri

Pievienot komentāru