Nekustamais īpašums

Bijušo Liepājas maiznīcu nopērk Krievijas kapitāla SIA Geokom

Dienas Bizness, 29.01.2014

Jaunākais izdevums

Kļuvis zināms bijušās maiznīcas Rīgas ielā 63/65 jaunais īpašnieks, kurš arī ir rekonstrukcijas ierosinātājs. Tā ir SIA Geokom, kurai jau pieder ēka Celtnieku ielā 12, ziņo portāls liepajniekiem.lv.

Kā liecina Liepājas Tiesas zemesgrāmatas nodaļas dati, 2013.gada 8.novembrī noslēgts pirkuma līgums, saskaņā ar kuru bijušās Liepājas maiznieka apbūves īpašnieks tagad ir SIA Geokom. Kopumā nekustamais īpašums uzņēmumam izmaksājis 98 889,59 eiro – 42 686,15 eiro par zemi un 56 203,44 eiro par ēkām. 24.janvārī īpašuma tiesības nostiprinātas zemesgrāmatā.

Nekustamais īpašums sastāv no divām caurlaides ēkām, ražošanas korpusa – pārvaldes ēkas, piecām noliktavu ēkām, mehāniskās darbnīcas ēkas, divām garāžas ēkām, galdnieku darbnīcas ēkas un darbnīcas ēkas. Kopējā zemes platība ir 9766 kvadrātmetri.

Jau iepriekš rakstījām, ka Būvvalde apstiprinājusi arhitektūras un plānošanas uzdevumu ēku rekonstrukcijai Rīgas ielā 63/65. Rekonstrukcijas pasūtītājs ir SIA Ektornet Comercial Latvia. Ektornet pārstāvis toreiz pastāstīja, ka projekts Būvvaldē iesniegts ēku jaunā īpašnieka vārdā.

Portāls sazinājās ar projektā iesaistīto Eduardu Slavinski, kurš SIA Liepājas Celtnieks LV valdes loceklis. Viņš sīkākus komentārus nesniedza, bet atklāja, ka tad, kad reāli tiks palaistas iekārtas un būs rezultāts, īpašnieks būs gatavs pastāstīt vairāk. Sagatavošanās darbi varētu aizņemt vairākus mēnešus.

Agrāk Rīgas ielā 63/65 atradās Liepājas maiznieks, kurš 2005.gadā apvienojās ar Jelgavas maiznieku, izveidojot SIA JLM grupa. Par spīti optimistiskajām prognozēm, 2008.gadā uzņēmums darbību beidza, un no tā brīža ēka nav izmantota. No 2010.gada ēkas bija vispirms A/S Swedbank īpašums, pēc tam nonāca SIA Ektornet Commercial Latvia īpašumā.

SIA Geokom arī ir iegādājusies ēku Celtnieku ielā 12, kuru plāno pārveidot par viesnīcu. Uzņēmuma vienīgā valdes locekle un dalībniece no 2013.gada aprīļa ir Krievijas pilsone Vera Kandaurova.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Daugavpilī notiks Vakanču gadatirgus

Gunta Kursiša, 25.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpilī Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) 29. aprīlī rīkos Vakanču gadatirgu, kuram pieteikušies 40 darba devēji, kas kopumā piedāvās 300 vakances.

Darbiniekus šajā pasākumā meklēs tādi uzņēmumi kā a/s Ditton pievadķēžu rūpnīca, a/s Latvijas maiznieks, SIA Rimi Latvija, SIA Aurora Baltika, SIA Šafrans, SIA Kover, SIA Antaris, SIA Lattex D, SIA Axon cable, ARD Būvserviss, SIA VAV textile group, SIA Latgales sakaru serviss, biedrība Integrum Plus, SIA Sadzīves pakalpojumi, SIA Modes formula, SIA Latgales priede M., biedrība Asmu Latgalīts un citi. Tādējādi strādājošie tiek meklēti darbam tirdzniecībā, būvniecībā, metālapstrādē, kokapstrādē, šūšanā, mārketingā, ēdināšanā, signalizācijas un sakaru sistēmu projektēšanā, tekstilizstrādājumu un apģērbu ražošanā, elektromontāžā, lauksaimniecībā, automobiļu remonta un citās jomās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielāko komercķīlu devusi SIA Tilts

Žanete Hāka, 06.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) ierakstītas 84 komercķīlas, bet 63 tika dzēstas, liecina UR dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 261 miljards eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 173 miljardi eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 126 miljardi eiro.

Lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devusi SIA Tilts – 14 miljonu eiro apmērā. Ķīlas ņēmējs bijusi AS Norvik banka. Otra lielākā komercķīla bijusi 8,9 miljonu eiro vērtībā un to devusi lauksaimniecības SIA Augstkalnu druvas, kā parādnieku norādot AD Biogāzes stacija.

Aizvadītajā nedēļā SIA Liepājas enerģija devusi 5,7 miljonu eiro vērtu komercķīlu, kuru ņēmusi AS SEB banka, savukārt juridisko pakalpojumu SIA DMT Pluss devusi 3,4 miljonu eiro komercķīlu, kuru ņēmis KS ABLV Private Equity Fund 2010.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Šogad segti maksātnespējīgo uzņēmumu darbinieku prasījumi 926 tūkstošu eiro apmērā

Žanete Hāka, 16.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada astoņos mēnešos Maksātnespējas administrācija segusi maksātnespējīgo uzņēmumu darbinieku prasījumus 926 tūkstošu eiro apmērā, informē Maksātnespējas administrācijas direktora vietniece Baiba Banga.

Līdzekļi izmantoti 83 maksātnespējīgo uzņēmumu 1137 darbinieku prasījumu apmierināšanai. Vidējā viena darbinieka prasījumu segšanai piešķirtā summa šā gada astoņos mēnešos bija 814 eiro.

Lielākās summas no darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem 2015.gada astoņos mēnešos izmaksātas: maksātnespējīgās SIA Kurzemes finieris 106 darbinieku prasījumu apmierināšanai 143 tūkstošu eiro apmērā; SIA LRD Ražotne 68 darbinieku prasījumu apmierināšanai 86,8 tūkstošu eiro apmērā; AS Balvu maiznieks 72 darbinieku prasījumu apmierināšanai 69,7 tūkstošu eiro apmērā, kā arī citu uzņēmumu darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru