Finanses

Biko-Lat kredītlīnija palielināta līdz 5,5 miljoniem eiro

Žanete Hāka, 18.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Danske Bank noslēgusi līgumu ar SIA Biko-Lat par kredītlīnijas palielināšanu līdz 5,5 miljoniem eiro, tādejādi nodrošinot uzņēmumam papildu apgrozāmos līdzekļus viena miljona eiro apmērā, informēja Danske Bank.

Papildu piešķirtais kredītlīnijas apjoms ļaus uzņēmumam izlīdzināt sezonālo pārdošanas svārstību ietekmi uz uzņēmuma darbību un turpināt paplašināt savu darbību.

«Aizvadītie pāris gadi biznesā bijuši kā treniņnometne samērā ekstrēmos apstākļos – dažus tā ir salauzusi, taču daudziem palīdzējusi kļūt daudz spēcīgākiem, liekot izvētīt savu darbību, atmest lieko, attīstīt stiprās puses, kā arī būt radošiem, meklējot iespējas attīstībai,» saka Danske Bank Latvijā vadītājs Raivis Kakānis.

«2012.gadā Biko-Lat apgrozījums bija 31,2 miljoni latu, kas ir 6% pieaugums attiecībā pret 2011.gadu,» stāsta SIA Biko-Lat valdes loceklis Valts Kurpnieks, piebilstot, ka aizvadītajos gados kompānija veikusi apjomīgu darbu ražošanas procesu optimizācijā, veicot investīcijas jaunās iekārtās, kā arī regulāri paaugstinot vadošo speciālistu kvalifikāciju.

«Jebkura uzņēmuma veiksmīgas attīstības stūrakmens ir skaidrs mērķis – ja ikviens uzņēmuma darbinieks virzās uz tā sasniegšanu, tad panākumi ir tikai laika jautājums,» uzsver V. Kurpnieks. «Pēdējo gadu laikā lielu vērību pievērsām produktu klāsta paplašināšanai – uzsākām ražot koka logus un durvis Lielbritānijas tirgum un dārza mēbeles pasūtītājiem Francijā. Šāda produktu un realizācijas tirgu diversifikācija padara mūs mazāk ievainojamus.»

Biko-Lat ražo žāvētus, ēvelētus kokmateriālus, apdares un terases materiālus, sētas, dārza mēbeles, koka logus un durvis, kā arī koka paneļu mājas. SIA Biko-Lat ir Norvik hf (Īslande) grupas uzņēmums. Norvik hf ir daudznozaru kompānija, kas darbojas celtniecības materiālu, sadzīves tehnikas, sporta preču un pārtikas vairumtirdzniecībā un mazumtirdzniecībā, kā arī kokapstrādes nozarē ar biznesa struktūrvienībām Lielbritānijā, Zviedrijā, Latvijā, Igaunijā un Krievijā.

Komentāri

Pievienot komentāru