Pārtika

Biovela ražotajā Mājas desā konstatēta bīstama baktērija

Zane Atlāce - Bistere, 11.11.2016

Jaunākais izdevums

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Lietuvas uzņēmuma Biovela UAB Mesos Perdirbimo Paqalinys ražotajā auksti kūpinātajā Mājas desā konstatējis cilvēka veselībai bīstamo verotoksigēno E. Coli baktēriju, kas var izraisīt diareju un hemolītisko urēmijas sindromu, citiem vārdiem sakot - caureju vai pat asiņaino caureju, informē PVD pārstāve Ilze Meistere.

PVD aicina nelietot uzturā Lietuvas uzņēmumā Biovela UAB Mesos Perdirbimo Paqalinys ražoto auksti kūpināto Mājas desu, kuras derīguma termiņš ir 2017. gada 22. janvāris, svītru kods - 4770118401377.

Ražošanas uzņēmums ir garantējis, ka līdz šīs dienas beigām piesārņotā produkta partija tiks izņemta no tirdzniecības.

PVD par konstatēto ir informējis Lietuvas Pārtikas un veterināro dienestu, kā arī ziņojis Eiropas Savienības Ātrajā brīdināšanas sistēmā, lai par bīstamo produktu brīdinātu arī citas Eiropas Savienības dalībvalstis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lauku tūrisma attīstībai paredzēto naudu iegulda greznās uzņēmēju privātmājās

LETA--BNS, 27.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāki apsviedīgi Lietuvas uzņēmēji un ar politiķiem saistītas personas izlietojušas lauku tūrisma attīstīšanai paredzētos Eiropas Savienības (ES) atbalsta līdzekļus greznu privātmāju celtniecībai, šai nolūkā kļūstot par zemniekiem vai vismaz lauciniekiem, raksta Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas ziņu portāls "Lrt.lt".

2007.-2013.gada finansējuma periodā ar Zemkopības ministrijas Nacionālās maksājumu aģentūras (NMA) starpniecību Lietuvā lauku tūrisma attīstībai kopumā tika sadalīti gandrīz 40 miljoni eiro, ko drīkstēja saņemt tiklab fiziskās personas, kā lauksaimnieki vai lauku iedzīvotāji. Kopumā šādu atbalstu saņēmušas 346 personas, un maksimālā atbalsta summa vienam projektam sasniegusi 200 000 eiro.

Par ES 2007.-2013.gada daudzgadu budžeta atbalsta līdzekļiem tapušo lauku tūrisma objektu darbības uzraudzība jāveic Nacionālajai maksājumu aģentūrai, bet tikai tikmēr, kamēr turpinās uzraudzības laiks, un pēc tam atbalsta saņēmējam vairs nav pienākuma attīstīt šo biznesu, norāda portāls.

Komentāri

Pievienot komentāru