Finanses

Birža meklē labākos studiju darbus par Latvijas vai Baltijas vērtspapīru tirgu

Žanete Hāka, 19.03.2013

Jaunākais izdevums

NASDAQ OMX Riga izsludinājusi konkursu par labāko bakalaura vai maģistra darbu, kas saistīts ar Latvijas vai Baltijas vērtspapīru tirgu, liecina biržas paziņojums.

Konkursam iesniegtos darbus divās kārtās vērtēs īpaši izveidota profesionāļu vērtēšanas komisija, kurā darbosies biržas pārstāvji, augstskolu mācībspēki, kā arī nozares profesionāļi. Augstāko vērtējumu ieguvušā darba autors saņems biržas balvu 1000 eiro apmērā.

«Katru gadu konkursa darbos atrodam aizvien jaunu skatupunktus uz lietām, kas biržā šķiet pašsaprotamas un ikdienišķas. Tāpēc jau astoto gadu aicinām studentus, kas savos bakalaura vai maģistra darbos ir pētījuši un analizējuši ar Latvijas un/vai Baltijas biržu saistītus jautājumus, pieteikt savus darbus biržas NASDAQ OMX Riga stipendiju konkursam. Dalība konkursā ir arī iespēja sevi pieteikt nozares darba tirgū,» saka Vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja, NASDAQ OMX Baltijas biržu Emitentu pakalpojumu departamenta vadītāja Liene Dubava.

Līdz 1. oktobrim studenti tiek aicināti iesniegt 2012.gada pēdējā ceturksnī un 2013. gadā aizstāvētos bakalaura un maģistra darbus ekonomikas nozarē, kas saistīti ar Latvijas un/vai Baltijas vērtspapīru tirgu. Konkursā var pieteikt darbus gan latviešu, gan angļu valodā, kuri ir saņēmuši augstskolas vērtējumu ne zemāku par 7 punktiem un nav iepriekš iesniegti Baltijas valstu biržu organizētajos konkursos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kapitāla tirgus Latvijā – trešajā desmitgadē, bet joprojām vājš. Vai ir alternatīvas?

Latvijas Bankas ekonomists Egils Kaužēns, 29.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no svarīgām finanšu tirgus sastāvdaļām ir likvīds un efektīvs kapitāla tirgus. Ieguldījumi akcijās un obligācijās ir ilgtermiņa ieguldījumi.

Attīstīts kapitāla tirgus veicina vietējās un ārvalstu investīcijas, uzkrājumu efektīvāku izmantošanu, dodot iespēju krājējiem vairāk nopelnīt, kas īpaši aktuāli zemo procentu likmju apstākļos. Savukārt uzņēmējiem tas dažādo aizņemšanās iespējas uzņēmuma attīstības finansēšanai.

Turklāt lēmumi par investīcijām vai, tieši pretēji, lēmumi par neinvestēšanu ietekmē ne vien pašreizējo tautsaimniecības stāvokli, bet arī summējas tautsaimniecības turpmākās attīstības perspektīvā.

Kāpēc kapitāla tirgus ir tik nozīmīgs:

  1. Uzņēmumi, emitējot vērtspapīrus kapitāla tirgū, piesaista ilgtermiņa finansējumu – gan vietējo, gan ārvalstu, kas dod iespēju uzņēmumiem attīstīties un pilnveidot ražošanu vai pakalpojumu sniegšanu, diversificējot investoru loku;
  2. Mājsaimniecības un uzņēmumi var novirzīt savus uzkrājumus kapitāla tirgus vērtspapīros, kas parasti piedāvā augstāku ienesīgumu nekā noguldījumi bankās;
  3. Kapitāla tirgus dod iespēju sekot dažādu vērtspapīru procentu likmēm, kas ļauj spriest par piedāvājuma un pieprasījuma attiecību finanšu tirgū, par tirgus dalībnieku gaidām par riskiem un ekonomikas attīstību, finansēšanas nosacījumiem;
  4. Ekonomikas izaugsmes modeļos izaugsme ilgtermiņā ir atkarīga no kapitāla lieluma, un kapitāla tirgum ir būtiska loma šī kapitāla piesaistē un izvietojumā tautsaimniecībā;
  5. Labi funkcionējošs kapitāla tirgus palīdz sadalīt kapitālu pa dažādām nozarēm, uzņēmumiem tā, lai tiktu iegūts maksimāls labums tautsaimniecībā, – tiek meklēts optimums no paredzamā vērtspapīru ienākuma un riska.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Varul kļuvis par pirmo Baltijas sertificēto konsultantu NASDAQ OMX alternatīvajā tirgū First North

Žanete Hāka, 14.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas advokātu birojs Varul kļuvis par pirmo Baltijas sertificēto konsultantu NASDAQ OMX organizētajā Baltijas alternatīvajā tirgū First North, informē biržas pārstāvji.

Baltijas Sertificētā konsultanta statuss tiek piešķirts sertificētajiem konsultantiem, kas ir ieguvuši šo statusu vairāk nekā vienā NASDAQ OMX Baltijas biržā. No 2011.gada Varul darbojas kā sertificētais konsultants NASDAQ OMX Tallinn biržā un pirmdien ieguvis statusu arī NASDAQ OMX Riga biržā, tādējādi kļūstot par pirmo Baltijas sertificēto konsultantu.

«Baltijas Sertificētie konsultanti iegūst iespēju sniegt konsultāciju pakalpojumus uzņēmumiem vairākās Baltijas valstīs neatkarīgi no sertificētā konsultanta reģistrācijas valsts,» skaidro NASDAQ OMX Baltijas tirgus Biržas pakalpojumu vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas tirgus indekss “OMX Baltic Benchmark GI” kopš šī gada sākuma turpina sasniegt jaunus rekordus, šonedēļ sasniedzot 1020,53 punktu radītāju, liecina "Nasdaq" Baltijas biržu dati.

Kopš gada sākuma “OMX Baltic Benchmark GI” pieaudzis par 2,79%.Līdzīgā apmērā auguši arī “OMX Tallinn” un “OMX Vilnius” indeksi. Viļņas biržas indekss kopš gada sākuma audzis par 2,54%, sasniedzot 730,26 punktus, bet Tallinas biržas indekss audzis par 2,52% līdz 1311,96 punktiem. Mazāks pieaugums vērojams Rīgas biržā, kuras “OMX Riga” indekss palielinājies par 0,37% līdz 1040,02 punktiem. Gada laikā “OMX Baltic Benchmark GI” audzis par 16,79%,”OMX Tallinn” - par 12,82%, “OMX Riga” - par 11,95%, bet “OMX Vilnius” - par 18,38%.

“INVL Pensiju fondi” vadītājs Andrejs Martinovs skaidro, ka šī tendence kopumā atspoguļo arī citu akciju tirgu pozitīvo dinamiku un var teikt, ka Baltijas tirgus iet kopsolī ar pasaules tendencēm, bet, protams, arī ar savām lokālām niansēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

First North iekļaus Igaunijas uzņēmumu Telescan

Žanete Hāka, 08.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NASDAQ OMX Baltijas alternatīvajā tirgū First North piektdien, 9. augustā, tiks iekļauts Igaunijas veselības diagnostikas pakalpojumu jomas uzņēmums Telescan, liecina paziņojums biržā.

AS Telescan ir šā gada maijā Igaunijā dibināts uzņēmums, kurš pieder Lielbritānijas privātajiem investoriem.

Telescan plāno ieviest zemu izmaksu veselības diagnostikas koncepciju, pielietojot diagnostikas metodes, kas balstītas uz magnētiskās rezonanses attēlveidošanu , datortomogrāfiju un ultraskaņas skenēšanu savienojumā ar vairākām citām augsti attīstītām diagnostikas tehnoloģijām. Diagnostikas rezultāti tiks savietoti ar to ģenētisko informāciju, kā rezultātā kļūs iespējams identificēt bioloģiskos marķierus vairāk nekā 45 galvenajām dzīvību apdraudošām slimībām.

Telescan ir pirmais uzņēmums Igaunijā, kas šogad pievienojas Baltijas alternatīvajam tirgum First North.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Vienīgi NASDAQ OMX Riga noslēdz dienu ar kritumu

Žanete Hāka, 29.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien Baltijas biržas raksturojošais indekss OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,33% līdz 604,19 punktiem, liecina biržu dati.

Vienīgā starp Baltijas biržām kritumu piedzīvoja NASDAQ OMX Riga, kuras indekss saruka par 1,11%. Pārējās Baltijas biržās indeksi auga – lielākais pieaugums bija OMX Vilnius indeksam – par 0,44% līdz 394,01 punktam, savukārt OMX Tallinn pakāpās par 0,28% līdz 803,27 punktiem.

NASDAQ OMX Riga biržā pieaugumu piedzīvoja vienīgi farmācijas uzņēmuma Grindeks akcijas cena – par 0,87%. Savukārt lielākais kritums starp Oficiālā saraksta akcijām bija AS Ventspils naftas akcijai, kuras cena samazinājās par 3,8% līdz 0,962 latiem.

NASDAQ OMX Tallinn lielākais kāpums bija būvniecības kompānijas Nordecon akcijas cenai – par 1,9% līdz 1,07 eiro. Savukārt NASDAQ OMX Vilnius lielāko pieaugumu piedzīvoja piena pārstrādes kompānijas Pieno žvaigždes akcijas cena, palielinoties par 1,05% līdz 1,92 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Neliels kāpums vienīgi Viļņas biržā

Žanete Hāka, 12.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu NASDAQ OMX Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark indekss noslēdza ar kritumu 0,05% apmērā, sasniedzot 638,35 punktus, liecina biržu dati.

OMX Riga indekss praktiski nemainījās un bija 471,18 punkti, Igaunijas OMX Tallinn saruka par 0,34%, savukārt OMX Vilnius indekss nedaudz – par 0,03% - pakāpās, sasniedzot 416,71 punktu.

Aktīvākā tirdzniecība pirmdien notika ar Igaunijas azartspēļu uzņēmuma Olympic Entertainment Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 146,7 tūkstošus latu, akcijas cenai sarūkot par 1%. Otrajā vietā ierindojās Lietuvas Šiauliu bankas ar 69,9 tūkstošu latu apgrozījumu, akcijas cenai pakāpjoties par 0,79%, savukārt trešais lielākais apgrozījums bija ar Lietuvas biržā kotētā Panevežio statybos trestas – 61,45 tūkstoši latu, akcijas cenai pieaugot par 2,88%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rīgas biržā straujākais kritums

Žanete Hāka, 22.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienu NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi noslēdza dažādi, liecina biržu dati.

Akciju tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,1% līdz 636,25 punktiem, savukārt Tallinas biržas indekss bija vienīgais starp Baltijas biržu indeksiem, kas pieauga. OMX Tallinn pakāpās par 0,17% līdz 843,98 punktu atzīmei.

OMX Vilnius saruka par 0,27% līdz 415,13 punktiem, savukārt straujāku kritumu piedzīvoja OMX Riga, kurš saruka par 1,26% līdz 466,94 punktu atzīmei.

NASDAQ OMX Baltijas biržu kopējais Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 619,3 tūkstošus latu. Aktīvākā tirdzniecība notika ar Lietuvas apģērbu mazumtirgotāja Apranga akcijām, apgrozījumam sasniedzot 193 tūkstošus latu. Otrajā vietā ierindojās Igaunijas kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akciju apgrozījums, kas nedaudz pārsniedza 100 tūkstošus latu. Arī trešajā vietā ierindojās Igaunijas uzņēmums – apakšveļas ražotājs Silvano Fashion Group ar 98,6 tūkstošu latu lielu apgrozījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Kāpums vērojams vienīgi Tallinas biržā

Žanete Hāka, 10.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu Baltijas biržas iesāka dažādi – NASDAQ OMX Tallinn indekss pieauga, savukārt NASDAQ OMX Riga un NASDAQ OMX Vilnius – samazinājās, liecina biržu dati.

OMX Tallinn indekss palielinājās par 0,29% līdz 815,49 punktiem. Lielāko kritumu varēja novērot Rīgas biržā, kur OMX Riga indekss saruka par 0,2% līdz 420,54 punktiem, savukārt OMX Vilnius indekss samazinājās par 0,15% līdz 399,62%.

Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,16% līdz 612,74 punktiem.

Tirdzniecība biržās bija diezgan kūtra, un ar Baltijas Oficiālā saraksta akcijām tika veikti 302 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 269 tūkstošus latu. Līderis apgrozījuma ziņā bija Igaunijas kuģotājs Tallink Grupp ar 54 tūkstošiem latu, kā rezultātā akcijas cena pieauga par 1,58%. Otrs lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām – 33,3 tūkstoši latu, un uzņēmuma akcijas cena saruka par 1,53%. Savukārt trešo vietu ieņem azartspēļu kompānija Olympic Entertainment Group ar 27 tūkstošiem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Nasdaq Riga biržas attīstība 20 gadu laikā

Žanete Hāka, 03.09.2015

1993.gada 12.jūlijs

Rīgas Fondu biržas dibināšanas diena. Dibināšanā piedalās četras Latvijas komercbankas - Latvijas Depozītu banka, Zemes banka, Vācijas- Latvijas banka un Centra banka. Pirmais biržas prezidents bija Kārlis Cerbulis.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājuši 20 gadi, kopš dibināta Rīgas birža, un tās nosaukums patlaban ir Nasdaq Riga.

Patlaban vērtspapīru birža Nasdaq Riga ir vienīgais licencētais regulētā vērtspapīru tirgus organizētājs Latvijā un tās galvenais uzdevums ir nodrošināt vērtspapīru tirdzniecību, kā arī gādāt, lai tirgus būtu caurspīdīgs.

Birža saved kopā ieguldītājus, kuriem ir brīvi līdzekļi, uzņēmumus, kuri vēlas piesaistīt papildus kapitālu un biržas biedrus - bankas un brokeru sabiedrības, kuri darbojas kā starpnieki ieguldītāju vārdā un izpilda vērtspapīru rīkojumus, izmantojot elektronisku tirdzniecības sistēmu.

Biržā Nasdaq Riga kotētos vērtspapīrus var pirkt vai pārdot tikai ar Nasdaq Riga biedru - licencētu banku vai brokeru sabiedrību - starpniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Rietumu Bankas obligācijas 13 miljonu vērtībā iekļaus NASDAQ OMX Baltijas biržā

Lelde Petrāne, 06.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 7. decembra NASDAQ OMX Baltijas biržas Parāda vērtspapīru sarakstā tiks iekļautas AS Rietumu Banka subordinētās obligācijas, informēja NASDAQ OMX biržu grupa. Veicot trīs obligāciju emisijas EUR un USD valūtās, Rietumu Banka no investoriem piesaistīja finansējumu 13 miljonu latu apmērā.

«Rietumu Banka ir trešais uzņēmums, kas šogad reģistrējis jaunas obligācijas NASDAQ OMX Baltijas biržā, un to gatavojas darīt arī vēl citi uzņēmumi,» sacīja Daiga Auziņa-Melalksne, NASDAQ OMX Baltijas tirgus Biržu daļas vadītāja.

Obligāciju emisija ir viens no kapitāla piesaistes veidiem uzņēmumiem. Uzņēmumu izlaistās obligācijas tiek piedāvātas un pārdotas vietējiem un starptautiskajiem investoriem un iekļautas biržā. Kapitāla piesaiste ar obligāciju emisiju līdzinās aizņēmumam, tikai šajā gadījumā uzņēmums neaizņemas no vienas kredītiestādes, bet no plaša un daudzveidīga investoru loka un uz paša definētiem nosacījumiem - uzņēmums pats nosaka, uz kādu laiku aizņemsies līdzekļus un uz kādiem procentiem, kāda būs aizņēmuma atmaksas kārtība. Piesaistot kapitālu ar obligācijām uzņēmuma nav arī nepieciešams nodrošināt ķīlu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Sākta AS Capitalia obligāciju kotēšanas procedūra

Žanete Hāka, 29.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nasdaq Riga ir uzsākusi kotēšanas procedūru AS Capitalia obligāciju iekļaušanai Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā.

Kā liecina paziņojums biržā, Nasdaq Riga valdes lēmums par obligāciju iekļaušanu tiks paziņots nekavējoties pēc tā pieņemšanas.

Nasdaq Baltic ir vienots nosaukums, ko lieto, lai apzīmētu uzņēmumus un biržas/regulētos tirgus un alternatīvos tirgus First North, kurus pārvalda NASDAQ OMX grupā ietilpstošie Baltijas valstīs esošie uzņēmumi, t.i. NASDAQ OMX Tallinn AS, NASDAQ OMX Riga, AS un AB NASDAQ OMX Vilnius.

Db.lv jau rakstīja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome oktobra sākumā nolēma atļaut reģistrēt AS Capitalia prospektu obligāciju iekļaušanai biržas Parāda vērtspapīru sarakstā.

Kā informē FKTK, šobrīd AS Capitalia ir emitējusi un biržā tiks iekļautas 1000 uzņēmuma obligācijas ar nominālvērtību 1000 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltic Telekom pievienosies First North

Žanete Hāka, 13.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

21.augustā NASDAQ OMX organizētajā Baltijas Alternatīvajā tirgū First North tiks iekļauts jauns uzņēmums - AS Baltic Telekom, liecina paziņojums biržā.

AS Baltic Telekom ir dibināta šā gada 21. februārī un darbojas kā holdinga kompānija. Tās galvenā darbība ir ieguldījuma AS Telekom Baltija pamatkapitālā pārvalde. Uzņēmumam pieder 19,5% no AS Telekom Baltija akciju kapitāla. AS Telekom Baltija ar zīmolu Triatel Latvijas telekomunikāciju tirgū darbojas jau 13 gadus, piedāvājot mobilos bezvadu datu pārraides pakalpojumus.

«Ienākot biržā saskatām iespējas iegūt lielāku atpazīstamību gan klientu, gan potenciālo investoru lokā, savukārt ieguldītājiem ir radīta iespēja netiešā veidā piekļūt un ieguldīt Latvijas telekomunikāciju sektorā,» skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Grant Thornton Rimess kļūst par First North Sertificēto konsultantu

Žanete Hāka, 30.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

30. jūnijā NASDAQ OMX Tallinas birža piešķīra Sertificētā konsultanta statusu audita un uzņēmējdarbības konsultāciju uzņēmumam Grant Thornton Rimess, kas tādejādi ir kļuvis par Sertificēto konsultantu NASDAQ OMX organizētajā Baltijas alternatīvajā tirgū First North.

Kā liecina paziņojums biržā, Grant Thornton Rimess piedāvās konsultāciju pakalpojumus Igaunijas uzņēmumiem, kuri vēlas iekļaut savas akcijas alternatīvajā tirgū First North.

NASDAQ OMX Tallinas biržas valdes priekšsēdētājs Rauno Kletenbergs norāda, ka ir ļoti svarīgi, lai uzņēmumiem, kas plāno iekļaut savas akcijas alternatīvajā tirgū, būtu izvēle starp vairākiem pieredzējušiem konsultantiem, kas varētu tiem sniegt nepieciešamo atbalstu sagatavošanās procesā.

First North Sertificētais konsultants sniedz uzņēmumiem nepieciešamo atbalstu sagatavošanās procesā uzņēmumu akciju iekļaušanai NASDAQ OMX organizētajā Baltijas alternatīvajā tirgū First North. Sertificētā konsultanta uzdevums ir palīdzēt uzņēmumam izpildīt tirgus noteikumu prasības un sekot līdzi, lai uzņēmums ievērotu informācijas atklāšanas prasības un investoru rīcībā būtu pietiekams informācijas apjoms investīciju lēmumu pieņemšanai. Sertificētā konsultanta statuss tiek piešķirts uzņēmumiem ar atbilstošu pieredzi biznesa konsultāciju vai finanšu starpniecības jomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Straujākais kritums Rīgas biržā

Žanete Hāka, 03.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien kritumu piedzīvoja visi NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi, liecina biržu dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark samazinājās par 0,37% līdz 625,79 punktiem. Straujāko kritumu varēja vērot NASDAQ OMX Riga biržā, kuras indekss samazinājās par 0,93% līdz 449,06 punktiem. Par 0,38% līdz 409,75 punktiem saruka OMX Vilnius, savukārt par 0,24% līdz 839,08 punktiem – OMX Tallinn.

Aktīvākā tirdzniecība otrdien notika ar Igaunijas kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akcijām apgrozījumam sasniedzot 144,4 tūkstošus latu. Otrs tirgotākais uzņēmums bija Igaunijas apakšveļas ražotājs Silvano Fashion Group – apgrozījums sasniedza 104,4 tūkstošus latu, savukārt trešā aktīvākā akcija bija Lietuvas apģērbu mazumtirgotājam Apranga Group, apgrozījumam sasniedzot 36,2 tūkstošus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Rīgas un Tallinas biržās kritums

Žanete Hāka, 02.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas noslēdza ar dažādiem rezultātiem, liecina biržu dati.

Tā, Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,14% līdz 620,71 punktam. Starp Baltijas biržām auga vienīgi NASDAQ OMX Vilnius, kuras indekss palielinājās par 0,32% līdz 407,4 punktiem. OMX Tallinn saruka par 0,13% līdz 815,36 punktiem, savukārt OMX Riga kritās mazāk – par 0,08% līdz 438,47 punktu atzīmei.

Visaktīvākā tirdzniecība otrdien notika ar Igaunijas kompāniju akcijām – lielākais apgrozījums bija ar azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām – 176,9 tūkstoši latu, akcijas cenai sarūkot par 1,09%. Otrajā vietā ierindojās Igaunijas apakšveļas ražotājs Silvano Fashion Group ar 97 tūkstošiem latu, akcijas cenai pieaugot par 0,75%, savukārt trešā aktīvākā tirdzniecība noritēja ar Tallink Grupp akcijām, apgrozījumam sasniedzot gandrīz 89 tūkstošus latu. Uzņēmuma akcijas cena palielinājās par 0,32%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Baltijas biržās kritums

Žanete Hāka, 03.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NASDAQ OMX Baltijas biržas, sekojot pārējo Eiropas akciju tirgu tendencēm, trešdienu noslēdza ar kritumu.

Tā, Baltijas biržas raksturojošais OMX Baltic Benchmark saruka par 0,46% līdz 617,84 punktiem. Lielākais kritums bija vērojams NASDAQ OMX Riga biržā, kuras indekss samazinājās par 1,06% līdz 433,82 punktiem. OMX Vilnius saruka par 0,51% līdz 405,33 punktiem, savukārt OMX Tallinn – par 0,12% līdz 814,42 punktiem.

Aktīvākā tirdzniecība trešdien notika ar Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām, apgrozījumam sasniedzot 322 tūkstošus latu, akcijas cenai sarūkot par 1,5%.

Ievērojami zemāks bija otrs lielākais apgrozījums – 81 tūkstotis latu, ar azartspēļu rīkotāja Olympic Entertainment Group akcijām. Uzņēmuma akcijas cena saruka par 1,1%. Savukārt trešais lielākais apgrozījums bija ar Tallink Grupp akcijām – 75,7 tūkstoši latu, akcijas cenai sarūkot par 0,21%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Visi Baltijas biržu indeksi plusos

Žanete Hāka, 06.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu visi NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi noslēdza pozitīvā teritorijā, liecina biržu dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,33% līdz 625,56 punktiem.

Straujāko kāpumu varēja vērot NASDAQ OMX Riga, kuras indekss pieauga par vairāk nekā 1% līdz 464,61 punktam. Par 0,4% līdz 830,41 punktam palielinājās OMX Tallinn, savukārt par 0,01% līdz 436,72 punktiem – OMX Vilnius.

Kopējais NASDAQ OMX Baltijas biržu Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 716,8 tūkstošus eiro. Aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas ūdensapgādes uzņēmuma Tallinna Vesi akcijām, apgrozījumam sasniedzot 164 tūkstošus eiro. Otrs lielākais apgrozījums bija Igaunijas azartspēļu uzņēmumam Olympic Entertainment Group – 102,9 tūkstoši eiro, savukārt trešā aktīvākā tirdzniecība bija ar Igaunijas mazumtirdzniecības kompānijas Tallinna Kaubamaja vērtspapīriem, apgrozījumam sasniedzot 61,9 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Balva par labākajām investoru attiecībām Baltijā šogad atkal tiek TEO LT

Šonedēļ noticis ikgadējais biržas grupas NASDAQ OMX organizētais Baltic Market Awards pasākums, kura laikā dažādās kategorijas tika godināti Baltijas biržu uzņēmi. Galveno baltu par labākajām investoru attiecībām Baltijas valstīs jau ceturto gadu pēc kārtas saņēma Lietuvas telekomunikāciju uzņēmums TEO LT. Birža informē, ka sīvākie TEO LT konkurenti ir bija Igaunijas ūdensapgādes uzņēmums Tallinna Vesi un investīciju kompānija Invalda. Abi šie uzņēmumi šajā vērtējumā ierindojās attiecīgi 3. un 2. vietā. Latvijas SAF Tehnika šajā vērtējumā ieņēma piekto pozīciju (pirmajā desmitniekā bija arī Grindeks).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Neliels kritums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 10.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas aizvadīja uz pozitīvas nots, un nelielu kritumu piedzīvoja vienīgi OMX Riga indekss.

OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,19% līdz 621,09 punktu atzīmei. Starp Baltijas biržām straujākais kāpums bija vērojams NASDAQ OMX Vilnius, kuras akciju indekss palielinājās par 0,23% līdz 415,93 punktiem. OMX Tallinn pieauga par 0,11% līdz 819,36 punktiem, savukārt OMX Riga indekss samazinājās par 0,02% līdz 449,77 punktu atzīmei.

Tirdzniecības apgrozījums Baltijas Oficiālajā un Otrajā sarakstā otrdien bija lielāks nekā iepriekšējās dienas, sasniedzot 821,7 tūkstošus latu. Kā jau ierasts, pirmo trijnieku, skatoties pēc aktīvākās tirdzniecības, ieņēma Igaunijas biržā kotēto uzņēmumu akcijas. Tā azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akciju tirdzniecības apgrozījums sasniedza 180 tūkstošus latu, vērtspapīra cenai pakāpjoties par 0,53%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Straujākais kāpums Rīgas biržā

Žanete Hāka, 09.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas noslēdza ar dažādiem rezultātiem, liecina biržu dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark saruka par 0,3% līdz 616,76 punktu atzīmei. Starp biržu indeksiem kritumu piedzīvoja vienīgi OMX Tallinn – samazinoties par 0,35% līdz 825,87 punktiem.

Straujākais kāpums bija vērojams Rīgas biržā, kuras indekss OMX Riga pakāpās par 0,51% līdz 452,73 punktiem. Par 0,11% līdz 407,54 punktiem pieauga arī OMX Vilnius.

Aktīvākā tirdzniecība pirmdien, kā jau ierasts, notika ar NASDAQ OMX Tallinn kotēto uzņēmumu vērtspapīriem. Lielākais tirdzniecības apgrozījums bija azartspēļu uzņēmumam Olympic Entertainment Group – 512 tūkstoši latu. Otrajā vietā palika apakšveļas ražotājs Silvano Fashion Group ar 378,9 tūkstošiem latu, savukārt trešā aktīvākā tirdzniecība notika ar kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akcijām, apgrozījumam sasniedzot 46 tūkstošus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Optimisms nav gājis secen arī Baltijas biržām

Žanete Hāka, 05.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdienas tirdzniecības sesiju visas NASDAQ OMX Baltijas biržas noslēdza ar kāpumu, liecina biržu dati.

OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,52% līdz 621,75 punktiem. Lielāko pieaugumu varēja vērot OMX Vilnius biržā – par 0,77% līdz 411,87 punktiem. OMX Tallinn pieauga par 0,5% līdz 817,5 punktiem, bet OMX Riga – par 0,33% līdz 434,99 punktiem.

Kopējais Baltijas Oficiālā saraksta apgrozījums sasniedza 738,8 tūkstošus latu.

Ievērojamu izrāvienu tirdzniecības aktivitātes ziņā piedzīvoja kuģniecības uzņēmums Tallink Grupp, kura tirdzniecības apgrozījums sasniedza 457 tūkstošus latu, akcijas cenai pieaugot par 1,08%. Otrajā vietā ar daudz mazāku apgrozījumu ierindojas ūdensapgādes uzņēmums Tallinna Vesi – 59 tūkstošu latu apmērā, akcijas cenai pieaugot par 0,3%, savukārt trešajā vietā ierindojies Olympic Entertainment Group ar 39,7 tūkstošiem latu, akcijas cenai pieaugot par 0,56%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Straujākais cenas kāpums Oficiālajā sarakstā – Latvijas kuģniecībai

Žanete Hāka, 23.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas pirmo darbdienu NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi noslēdza ar plusiem, liecina biržu dati.

OMX Baltic Benchmark pieauga par 0,34% līdz 628,77 punktu atzīmei. Straujākais kāpums bija vērojams Tallinas biržā, kuru raksturojošais OMX Tallinn pieauga par 0,46% līdz 834,01 punktam. Par 0,18% pieauga OMX Riga indekss, sasniedzot 458,65 punktu atzīmi, savukārt OMX Vilnius pieauga par 0,1% līdz 415,65 punktiem.

Kopējais NASDAQ OMX Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta apgrozījums sasniedza 563 tūkstošus latu. Aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akcijām, apgrozījumam sasniedzot 132 tūkstošus latu un akcijas cenai pieaugot par 0,11%. Otrs lielākais tirdzniecības apgrozījums bija Lietuvas Šiauliu bankas – 87 tūkstoši latu, akcijas cenai palielinoties par 3,85%, savukārt 57 tūkstošu latu apgrozījumu sasniedza tirdzniecība ar Igaunijas azartspēļu uzņēmuma Olympic Entertainment Group akcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kāpums vienīgi Rīgas biržā

Žanete Hāka, 30.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas noslēdza pārsvarā negatīvā teritorijā, OMX Baltic Benchmark pakāpjoties par 0,01%, liecina biržu dati.

Starp biržu indeksiem pieauga vienīgi OMX Riga – par 0,38% līdz 444,25 punktu atzīmei. Par 0,27% līdz 416,49 punktiem samazinājās OMX Vilnius indekss, savukārt par 0,2% līdz 840,16 punktiem saruka OMX Tallinn indekss.

Aktīvākā tirdzniecība trešdien notika ar Lietuvas telekomunikāciju kompānijas Teo LT akcijām, apgrozījumam sasniedzot 163 tūkstošus latu. Otrajā vietā ierindojās iepriekšējo dienu tirdzniecības līderis – Igaunijas azartspēļu uzņēmums Olympic Entertainment Group ar 40,2 tūkstošu latu apgrozījumu, savukārt trešā aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas ūdensapgādes kompānijas Tallinna Vesi akcijām, apgrozījumam sasniedzot 32 tūkstošus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Nedēļu Rīgas birža sāk ar straujāko kritumu Baltijā

Žanete Hāka, 02.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien lielākā daļa NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi saruka, un palielinājās vienīgi Viļņas akciju tirgus indekss, liecina biržu dati.

Baltijas tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark saruka par 0,34% līdz 630,28 punktiem. OMX Riga piedzīvoja straujāko kritumu, samazinoties par 1,53% līdz 451,19 punktu atzīmei, bet OMX Tallinn saruka par 0,64% līdz 835,19 punktiem. Vienīgi nedaudz pieauga OMX Vilnius indekss – par 0,03% līdz 412,99 punktu atzīmei.

Kopējais NASDAQ OMX Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta apgrozījums sasniedza 511 tūkstošus latu. Pirmdien gan tirdzniecības aktivitāte ar atsevišķu uzņēmumu akcijām bija diezgan zema, un neviens no tiem nepārsniedza pat 100 tūkstošus latu. Lielākais tirdzniecības apgrozījums bija Igaunijas azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām – 74 tūkstoši latu, akcijas cenai sarūkot par 1,04%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SAF Tehnikas akcijas cena sarūk par 10%

Žanete Hāka, 05.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas noslēdza ar dažādiem rezultātiem, liecina vērtspapīru tirgus dati.

Tirgu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pakāpās par 0,45% līdz 635,21 punktam. Visstraujāk auga OMX Tallinn indekss, pieaugot par 0,5% līdz 833,01 punktam. OMX Riga pakāpās par 0,31% līdz 479,15 punktiem, savukārt OMX Vilnius nemainījās un bija 451,28 punkti.

Aktīvākā tirdzniecīna, kā jau ierasts, notika ar Igaunijas biržas uzņēmumiem. Vislielākais tirdzniecības apgrozījums bija azartspēļu kompānijai Olympic Entertainment Group – 96,2 tūkstoši eiro. Otra aktīvākā tirdzniecība notika ar Tallinna Vesi akcijām – 92,9 tūkstoši eiro, bet trešajā vietā ierindojās Tallink Grupp ar 81,2 tūkstošiem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru