Jaunākais izdevums

Eiropas blokķēdes «vienradzis» Bitfury, kompānija, kas izcelsmes dēļ tiek saistīta ar Latviju, noslēgusi 80 miljonus ASV dolāru vērtu privāto kapitālieguldījumu raundu (angliski - private placement), liecina uzņēmuma sniegtā informācija.

Raundu vadīja Korelya Capital, Eiropas izaugsmes kapitāla uzņēmums, aiz kura stāv Korejas digitālais milzis Naver Group.

To atbalstījuši arī tādi investori kā Macquarie Capital, Āzijas finanšu institūcija Dentsu Inc., Eiropas ieguldījumu sabiedrība Armat Group, Eiropas fondu pārvaldnieki Jabre un Lian Group, ieguldījumu sabiedrība Argenthal Capital Partners, apdrošināšanas grupas MACSF un Foyer un Galaxy Digital, specializēta digitālo aktīvu tirdzniecības banka. Piedalījies arī iTech Capital, Austrumeiropas privātā kapitāla uzņēmums un vēsturisks Bitfury investors.

«Mēs pievienojamies Bitfury kā vadošais investors neticami aizraujošā laikā gan šai kompānijai, gan blokķēdes ekosistēmai kopumā,» norāda Antoins Drešs (Antoine Dresch), Korelya Capital līdzdibinātājs. «Bitfury ir izaudzis no maza startup uzņēmuma līdz lielākajam rietumu blokķēdes «vienradzim», kam ir pasaules līmeņa vadība un pieredze, pastāvīgi sniedzot inovatīvus risinājumus visā blokķēdes ekosistēmā,» viņš piebilst.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Latvijas jaunuzņēmumi piesaistījuši vismaz 34,9 miljonus eiro, liecina Latvijas startup asociācijas Startin.LV apkopotā informācija.

Asociācijas projektu vadītāja Elīze Rubesa piebilst, ka gads vēl nav beidzies un, iespējams, dati vēl var mainīties.

Vienu no šā gada publiski zināmajām lielākajām investīcijām – piecus miljonus eiro – piesaistīja tiešsaistes savstarpējo aizdevumu platforma «Mintos». Turpmāk uzņēmuma klientiem būs iespēja atvērt IBAN kontus un saņemt debetkartes. IBAN konts dos iespēju platformas lietotājiem veikt un saņemt maksājumus no visas pasaules, tostarp saņemt algu tieši «Mintos» kontā, savukārt debetkarte ļaus investoriem norēķināties par maksājumiem visā pasaulē, kā arī izņemt skaidru naudu bankomātos. Kopš uzņēmuma darbības sākuma platformā finansēti kredīti vairāk nekā miljarda eiro apmērā, padarot «Mintos» par lielāko šāda veida aizdevumu tirgu pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

2,7 jaunuzņēmumi uz katriem 10 tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju

Anda Asere, 23.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā šobrīd ir vairāk nekā 500 jaunuzņēmumu, ieskaitot arī idejas stadijas projektus.

Tā liecina Baltijas jaunuzņēmumu ekosistēmas pētījums, ko veicis jaunuzņēmumu akselerators "Startup Wise Guys" sadarbībā ar Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta zināšanu un inovāciju kopienu "EIT Digital".

Salīdzinot ar pagājušā gada apskata datiem par 2017.gadu un 2018. gada pirmo pusi, "Startup Wise Guys" mārketinga vadītāja Zane Bojāre min 66 jaunuzņēmumu pieaugumu. "Uz katriem desmit tūkstošiem iedzīvotāju mums ir 2,7 jaunuzņēmumu, Igaunijā 4,9 un Lietuvā - 3,3," viņa saka.

Saistībā ar Latvijas jaunuzņēmumu skaita pieaugumu Z. Bojāre piebilst, ka tas drīzāk saistāms ar Ekonomikas ministrijas pētījumu un to, ka ir apzināts plašāks loks jauno uzņēmēju un arī skaidrāk definēti kritēriji, nevis par patiešām būtisku jaunizveidotu uzņēmumu skaita pieaugumu. "Interesanti, ka saskaņā ar "Startup Lithuania" datiem Lietuvā reģistrēts pieaugums par vairāk nekā 500 jaunuzņēmumiem. Līdzīgi kā Latvijā mēs šo pieaugumu drīzāk saistām ar datu bāzes atjaunināšanu. Igaunija ir vienīgā, kur ir reģistrēts jaunuzņēmumu skaita samazinājums," viņa saka, piebilstot, ka svarīgākais ir tas, ka kopumā tik mazā reģionā kā Baltija ir ļoti augsta aktivitāte un liels jaunuzņēmumu skaits, salīdzinot ar daudz lielākām valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru