Jaunākais izdevums

Līdz šim Latvijā bija tikai viens pludmales sporta centrs - Brazīlija. Saskatot biznesa iespējas šajā nišā, tikko izveidots līdzgaitnieks - Beach Box.

Beach Box projekta īstenotāji idejas smēlušies no redzētā citās volejbola hallēs ārpus Latvijas, internetā pētījuši arī kādas Kanādā esošas halles būvniecības nianses, atklāj halles vadītājs Arnis Tunte.

Pludmales volejbola halles Beach Box projekta īstenotāji tai atrašanās vietu meklējuši tuvu Rīgas centram, ar ērtu piekļuvi. «Izskatījām dažādas alternatīvas, bet priekšroku devām zālei, kas atrodas VEF sporta kluba teritorijā. Esam noslēguši ilgtermiņa nomas līgumu,» stāsta halles vadītājs A. Tunte. 1000 m2 hallē izveidoti četri laukumi, bet tās tehniskās iespējas elastīgas - laukumus iespējams piemērot citiem pludmales sporta veidiem, izklaides pasākumiem un dažādām sacensībām. Līdzās laukumiem izveidota atpūtas zona ar pludmales bāru.

Beach Box pārstāvis nevēlējās atklāt projekta realizēšanā ieguldītās investīcijas, vien norādīja, ka halle iekārtota apmēram mēneša laikā, lauvas tiesu darbu veikuši projekta īstenotāji paši saviem spēkiem. Beach Box kā savas priekšrocības attiecībā pret konkurentiem uzskata ērtu izvietojumu tiem, kas dzīvo un strādā pilsētas centrā vai tuvumā, bezmaksas auto stāvvietu. Halle konkurēšot arī ar cenu - tā esot draudzīgāka par tirgū pašlaik raksturīgo.

Plašāk lasiet laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Latvijas Volejbola federācijas valdes locekli, pludmales sporta centra Brazīlija īpašnieku Andri Blaku

Lelde Petrāne, 18.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Latvijas Volejbola federācijas valdes loceklis, pludmales sporta centra Brazīlija īpašnieks Andris Blaka.

Andris Blaka ir Jūrmalā augusta beigās notiekošā starptautiska mēroga turnīra pludmales volejbolā vīriešiem CEV Satellite Jūrmala idejas iniciators. Šāda mēroga turnīrs pēdējo piecu gadu laikā Baltijas valstīs nav noticis, tas ir iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) 2014. gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā ar iespēju sportistiem iegūt reitinga punktus.

Brazīlija ir izklaides un sporta centrs, kas piedāvā uzspēlēt pludmales volejbolu, neizbraucot no Rīgas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degsme, ticība un pārliecība, ka cītīgs darbs nes augļus, ir Latvijas sieviešu volejbola izlases galvenās treneres Ingunas Minusas sabiedrotie

Inguna pati izprot «drēbi» un ir piedzīvojusi gan spožu uzvaru pludmales volejbola disciplīnā Eiropas līmenī, gan, protams, izjutusi zaudējuma smeldzi, bet tā rūdās tērauds. Fakts, ka pats savulaik esi bijis profesionāls sportists, nepadara par lielisku treneri, viņasprāt, tam ir jābūt dabas dotam talantam. Ir jābūt vēlmei sevi pilnveidot un jāspēj motivēt komanda neatlaidīgam, ilgstošam darbam, tikai tad var plūkt augļus – uzvaras.

Fragments no intervijas, kas publicēta 26. oktobra laikrakstā Dienas Bizness:

Patlaban Latvijā par sporta karaļa titulu cīnās te hokejs, te futbols, te basketbols. Volejbols cīņā par troni vismaz pagaidām aktīvi nepiedalās. Kādēļ, tavuprāt, volejbols nespēj popularitātes ziņā apsteigt citus sporta veidus un atrodas tādā kā pabērna lomā?

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

FOTO: 300 tonnas smilšu un pludmales volejbols Doma laukumā

Laura Mazbērziņa, 28.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Doma laukumā ir izbērtas gandrīz 300 tonnas smilšu, jo no 28. augusta līdz 1. septembrim, tur noritēs Rīgas pludmales volejbola nedēļa.

Rīgas pludmales volejbola nedēļā katru dienu notiks dažādi pasākumi - tradicionālais pludmales volejbola turnīrs «King&Queen», Bērnu diena, amatieru turnīrs, kā arī Eiropas mēroga smilšu cīņas, kurā savu dalību jau ir apstiprinājuši Latvijas vadošie pludmales volejbola dueti – Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kā arī Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs.

«Pludmales volejbols ir demokrātisks un ikvienam pieejams sporta veids, ko var spēlēt teju jebkurā vietā. Kāpēc gan neļauties kādai avantūrai? Aizdomājos, ka būtu interesanti sarīkot turnīru Doma laukumā, uz vairākām dienām bruģēto laukumu pārveidojot par pludmales volejbola valstību. Tas ir izdevies – esam gatavi vest uz Doma laukumu smilšu kravas, bumbas un volejbola tīklus, pierādot, ka nekas šajā pasaulē nav neiespējams. Parādīsim gan pilsētas iedzīvotājiem, gan viesiem, ka pludmales volejbols ir viens no aizraujošākajiem sporta veidiem pasaulē,» stāsta Arnis Tunte, SIA «O-Sands» vadītājs, pasākuma idejas autors un galvenais rīkotājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Pasaules volejbola turnīra posms Jūrmalā – ieguvums ne tikai sportam, bet arī ekonomikai

Jānis Buks, Latvijas Volejbola federācijas prezidents, 19.06.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītās nedēļas nogalē Jūrmalā norisinājās Pludmales volejbola pasaules līmeņa turnīrs "Beach Pro Tour Challenge Jūrmala", kurā četras dienas Majoru saulainajā pludmalē noritēja spraigas spēles ar negaidītu lielu dalībvalstu skaitu – 32.

Pasākuma rīkošanā ieguldīts milzīgs komandas darbs. Eiropā ir daudz vietu, kur var spēlēt pludmales volejbolu, konkurence pasākumu rīkotāju vidū ir sīva, tāpēc sarunu process bija garš, taču mums izdevās sevi pierādīt no labākās puses. Kā sava veida mēraukla pasaules volejbola turnīriem ir Šveices pilsēta Gštade, kas allaž izceļas ar visaugstāko organizatorisko līmeni, līdz ar to šobrīd, runājot ar delegāciju pārstāvjiem un dzirdot, ka mūsu posms tiek salīdzināts ar Šveici, zinu, ka esam paveikuši lielisku komandas darbu. Uzskatu, ka šādi pasākumi ir milzīgs ieguvums ne tikai Latvijas sportistiem, bet arī ekonomikai.

Kopā mūsu valstī bija ieradušās teju 100 komandas no visas pasaules. Viskuplāk pārstāvētās delegācijas bija no Ķīnas, Brazīlijas un ASV. Bez tam daudzas delegācijas mūsu valstī uzturas jau vairāk nekā nedēļu, trenējoties gan Rīgā, gan Jūrmalā un sildot mūsu valsts ekonomiku – mitinoties viesnīcās, izmantojot ēdināšanas un izklaides iespējas. Notikumiem seko līdzi arī ārvalstu mediji, līdz ar to Latvijas vārds izskan visā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Londonas Olimpiskajām spēlēm sekojuši līdzi 74% Latvijas iedzīvotāju

Lelde Petrāne, 21.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2012.gada Londonas Vasaras Olimpisko spēļu norisei sekojuši līdzi 74% Latvijas iedzīvotāju, turklāt visbiežāk, skatoties spēļu translācijas televīzijā. Latvijas iedzīvotāji par iecienītākajiem sporta veidiem Olimpisko spēļu laikā atzinuši pludmales volejbolu, BMX un vieglatlētiku, liecina mediju aģentūras Mindshare veiktais pētījums par iedzīvotāju interesi par Londonas Vasaras Olimpiskajām spēlēm.

Visbiežāk Latvijas iedzīvotāji Londonas Olimpiskajām spēlēm sekojuši līdzi, skatoties translācijas televīzijā (85%), savukārt 57% respondentu norādījuši, ka par aktualitātēm uzzinājuši, lasot ziņas internetā un laikrakstos. Visaktīvāk ziņām internetā un laikrakstos sekojuši līdzi iedzīvotāji vecumā no 20 līdz 29 gadiem (65%). Jaunieši vecumā līdz 19 gadiem aktīvi smēlušies informāciju arī sociālajos tīklos (norādījuši 43% aptaujāto jauniešu), kā arī no draugiem un paziņām (35%). Savukārt spēļu translācijas internetā skatījušies 20% iedzīvotāju (norādījuši 30% vīriešu un 16% - sieviešu).

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Papildināta galerija - Sākam biznesu: Izveido smilšu kasti volejbolistiem

Linda Zalāne
, 02.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pludmales volejbola halles biznesa pamatā – cilvēku vēlme noķert vasaru ziemā, kad ar basām kājām var sajust mīkstās smiltis un spēlēt volejbolu

Līdz šim Rīgā darbojās divas pludmales volejbola halles, bet kopš pagājušā gada rudens tām piepulcējies O-Sands Olimpiskajā sporta centrā (OSC), pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness. Ideju par savu halli izlolojis Arnis Tunte, kurš ar šo sporta veidu ir saaudzis jau kopš pusaudžu gadiem. Viņš ir strādājis OSC, vasarās organizējis ārā pludmales volejbola darbību. «Sešus gadus ar vienu acs kaktiņu lūkojos uz šo telpu un sapņoju, ka šeit reiz varētu izveidot pludmales volejbola halli. Biju jau izdomājis visas nianses – kur atradīsies laukumi, kur sēdvietas, kā risināt to, ka, aktīvi spēlējot, smiltis saceļ putekļus,» atzīst A. Tunte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Tiek atklātas Covid-19 pandēmijas ietekmētās Tokijas olimpiskās spēles

LETA, 23.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 23.jūlijā tiks atklātas Tokijas vasaras olimpiskās spēles, kas Covid-19 pandēmijas dēļ tika pārceltas no pērnā gada uz šo vasaru.

Atklāšanas ceremonija Tokijas olimpiskajā stadionā sāksies plkst.14 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijai (LTV).

Nāciju parādi uzsāks antīko olimpisko spēļu mājvieta Grieķija, bet pēc tam valstis sekos pēc japāņu alfabēta, izņemot mājinieci Japānu, kas stadionā iesoļos kā pēdējā. Latvijas delegācija stadionā iesoļos kā 194., sarkanbaltsarkano karogu nesot tenisistei Aļonai Ostapenko un 3x3 basketbola izlases spēlētājam Agnim Čavaram.

Ceremonijas noslēgumā tiks iedegta 2021.gada vasaras olimpisko spēļu lāpa.

Covid-19 ierobežojumu dēļ atklāšanas ceremonija un spēļu sacensības noritēs bez skatītāju klātbūtnes.

Tokijai olimpisko spēļu rīkošana tika uzticēta 2013.gadā, kad tās kandidatūra tika atzīta par labāko konkurencē ar Stambulu un Madridi. Tokija olimpiskās spēles uzņēma arī 1964.gadā. Tokijai tika uzticēta arī 1940.gada spēļu rīkošana, taču vēlāk tā atteicās uzņemt sporta forumu, kas vēlāk Otrā pasaules kara dēļ tika atcelts pavisam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Drošas braukšanas skolas jauno vadītāju Jāni Vanku

Lelde Petrāne, 29.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild SIA Drošas braukšanas skola vadītājs Jānis Vanks. «Uzņēmumu ir radījuši entuziasti, kam patīk strādāt gan ar auto, gan cilvēkiem. Bieži iesaistāmies un arī paši īstenojam satiksmes drošībai veltītus sociālos projektus,» par savu darbavietu stāsta J. Vanks.

Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Viss, kas saistīts ar automašīnām un braukšanu, ir mana sirds lieta. Šajā nozarē vēl ir daudz darāmā. Jāstrādā, lai valstī mazinātu ceļu satiksmes negadījumu un tajos cietušo skaitu. Tas ir izaicinājums, un man patīk izaicinājumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Ceturto reizi Latvijas uzņēmēji vienosies kopīgā sporta pasākumā

Lelde Petrāne, 10.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lielākās uzņēmēju organizācijas – Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ceturto gadu organizē Latvijas Uzņēmēju sporta spēles 2016, kas norisināsies no 10. līdz 12.jūnijam atpūtas kompleksā Lejastiezumi pie Usmas ezera.

Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone komentē: «Uzņēmēju sporta spēles organizējam ar mērķi veicināt saliedētību uzņēmumu kolektīvos un lai pēc labi padarīta darba sekotu laba atpūsta vasaras sākumā. Turklāt, kā zināms, vislabākās idejas rodas neformālas tīklošanās reizēs – un Uzņēmēju sporta spēlēs būs visplašākās kontaktu dibināšanas iespējas.»

10.jūnija vakarā sporta garu meklēs Nakts stafetē. Savukārt oficiāla Sporta spēļu atklāšana notiks 11. jūnija rītā, kad, piedaloties LDDK un LTRK vadībai, tiks svinīgi pacelts Sporta spēļu karogs un komandas piedalīsies kopīgā gājienā. Latvijas Uzņēmēju sporta spēļu programmā būs gan tradicionālie komandu sporta veidi – basketbols, futbols, pludmales volejbols, – gan individuālie sporta veidi, kā arī tiek plānoti dažādi pārsteigumi un izklaides programma. Mammas un tēti varēs neuztraukties par saviem bērniem, jo tie tiks pieskatīti un izklaidēti visas dienas garumā, piedāvājot viņu vecumam atbilstošas sportiskas aktivitātes. Par sportistiem rūpēsies arī Latvijas Uzņēmēju sporta spēļu 2016 vadītājs un aktieris Andris Bulis. Bet vakara noslēgumā sporta cienītājiem būs iespēja baudīt Intara Busuļa un Abonementa orķestra koncertu.

Komentāri

Pievienot komentāru