Ražošana

Brīdina celtniecības bloku ražotāju

Dienas Bizness, 30.10.2014

Jaunākais izdevums

Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālā vides pārvalde (Lielrīgas RVP) izteikusi rakstisku brīdinājumu par iespējamo iekārtas daļas darbības apturēšanu uzņēmuma SIA AEROC objektā Ceļastilbi-1, Saulkalnē, Salaspils pagastā, Salaspils novadā. Brīdinājums izteikts, pamatojoties uz iedzīvotāju regulārām sūdzībām par uzņēmuma ražotnes radīto troksni nakts stundās, vēsta reģionālais medijs Daugavas balss.

Valsts vides dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina informējusi, ka reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām par SIA AEROC ražotnes radīto pārmērīgo troksni nakts stundās, Lielrīgas RVP inspektori jūlija un septembra mēnešos veikuši uzņēmuma iekārtu trokšņa līmeņa mērījumus objektā Ceļastilbi-1, Saulkalnē, Salaspils pagastā, Salaspils novadā.

Pārbaudes notika naktī un abos gadījumos objektā tika konstatēti trokšņa līmeņa pārsniegumi.

Lielrīgas RVP uzņēmumam par pienākumu uzlikusi iesniegt pasākumu plānu, kurā tā pārstāvjiem detalizēti jānorāda informācija par veicamajiem pasākumiem trokšņa emisijas līmeņa samazināšanai. Kā arī vides pārvalde rakstiski brīdinājusi par iespējamo iekārtas daļas darbības apturēšanu uzņēmuma SIA AEROC objektā Ceļastilbi-1, Saulkalnē, Salaspils pagastā, Salaspils novadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Aeroc tiesas ceļā no Valsts vides dienesta piedzīs radītos zaudējumus

LETA, 05.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc konsultācijas ar juristiem būvmateriālu ražotāja SIA Aeroc nonākusi pie secinājuma, ka Valsts vides dienesta (VVD) lēmums apturēt Aeroc piecu autoklāvu darbību nav likumīgs, tāpēc uzņēmums plāno iesniegt prasību tiesā un veikt zaudējumu piedziņu, informēja Aeroc valdes priekšsēdētājs Māris Cimmermanis.

VVD nekādā veidā neņem vērā uzņēmuma prettrokšņu efektīvās operatīvās darbības, jo akreditētas organizācijas testēšanas pārskats pierāda, ka uzņēmums tuvākajām mājsaimniecībām nav traucējošs, uzsvēra Cimmermanis.

«No uzņēmuma puses iesniegtā prettrokšņu pasākumu plāna realizācija, kur ir jāiesaista akreditēta organizācija, objektīvi nav iespējama VVD uzdotajos termiņos. Neskatoties uz to, no VVD ir saņemts lēmums par uzņēmuma daļas apturēšanu, kas nozīmē apturēt ražošanu visā uzņēmumā,» sacīja Cimmermanis.

Viņš norādīja, ka Aeroc ražotne atrodas industriālā zonā, kurai vienā pusē ir automaģistrāle A6, bet otrā pusē maģistrālā dzelzceļa līnija Rīga-Daugavpils, un šie trokšņu avoti ir daudz skaļāki par uzņēmuma darbības radīto troksni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pieņem lēmumu par Aeroc iekārtas daļas darbības atjaunošanu

Lelde Petrāne, 23.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts vides dienests (VVD) pieņēmis lēmumu iekārtas daļas darbības atjaunošanai uzņēmumā SIA Aeroc. Šāds lēmums pieņemts ar mērķi ievērot samērīguma principu un neradīt zaudējumus uzņēmumam, liecina medijiem sniegtā informācija.

SIA Aeroc uzdots saprātīgā termiņā nodrošināt ražotnē veiktās piesārņojošās darbības atbilstību vides aizsardzības normatīvo aktu prasībām, kā arī atbilstību uzņēmumam izsniegtajai atļaujai piesārņojošās darbības veikšanai noteiktā apmērā, neradot nelabvēlīgu ietekmi iedzīvotāju veselībai.

Lai SIA Aeroc varētu atsākt pilnvērtīgu iekārtas darbību, ir nepieciešams noskaidrot, kādi

pasākumi būtu pietiekami efektīvi ražotnes radītā trokšņa ietekmes mazināšanai uz apkārējiem iedzīvotājiem. Savukārt, lai speciālisti spētu piedāvāt šādus pasākumus, ir jābūt iespējai novērtēt iekārtas darbības radīto troksni, kas līdz šim nebija iespējams, jo iekārtas daļas darbība uz laiku tika apturēta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Aptur AEROC iekārtas daļas darbību trokšņa pārsniegumu dēļ

Lelde Petrāne, 04.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts vides dienests (VVD) pieņēmis lēmumu ar šā gada 5. decembri apturēt SIA AEROC iekārtas daļas – piecu autoklāvu - darbību uzņēmuma objektā Ceļastilbos-1, Saulkalnē, Salaspils pagastā, Salaspils novadā.

Lēmums pieņemts pamatojoties uz regulārām iedzīvotāju sūdzībām VVD Lielrīgas reģionālajai vides pārvaldei (Lielīgas RVP) par uzņēmuma radīto troksni nakts stundās laika posmā no 2014. gada 4.jūlija līdz 3. decembrim.

Šā gada 22. oktobrī VVD Lielrīgas RVP izteikusi rakstisku brīdinājumu par iespējamo iekārtas daļas darbības apturēšanu uzņēmuma SIA AEROC objektā Ceļastilbi-1. Kopš oktobra veikti vairāki trokšņa mērījumi, kuros konstatēts trokšņa līmeņa pārsniegums nakts stundās.

Pamatojoties uz trokšņa līmeņa pārsniegumiem, SIA AEROC tika uzdots sagatavot pasākumu plānu trokšņa līmeņa mazināšanai. Taču secināts, ka uzņēmuma veiktie pasākumi pēc brīdinājuma nav bijuši pietiekoši efektīvi, lai samazinātu trokšņa līmeni naktīs ārpus uzņēmuma teritorijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības materiālu ražotāja SIA Aeroc nosaukums mainīts uz SIA Bauroc, liecina informācija Lursoft.

Kompānijas juridiskā adrese ir Ceļastilbi 1, Saulkalne, Salaspils novads. Uzņēmums Komercreģistrā ierakstīts 2002.gada jūlijā.

SIA Bauroc apmaksātais pamatkapitāls ir 3,36 miljoni eiro, bet darbības veidi: būvniecībai paredzēto betona izstrādājumu ražošana.

2015.gadā kompānijas apgrozījums bija 5,5 miljoni eiro, bet zaudējumi – 785,6 tūkstoši eiro. Uzņēmumā strādāja 38 darbinieki.

Kompānijas valdes priekšsēdētājs ir Māris Cimmermanis, bet valdes locekļi – Ervīns Fogts un Māris Vartūns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nosaukti valstī augstākā nozares apbalvojuma Būvindustrijas lielā balva 2018 - Pamatakmens saņēmēji, informē Latvijas Būvinženieru savienība.

Būvindustrijas lielo balvu «Pamatakmeni» kategorijā «Mūža ieguldījums būvindustrijā» saņēma Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Būvkonstrukciju katedras asociētais profesors «emeritus» Guntis Andersons, pensionēts inženieris Uldis Krūskops, SIA «Norma - S» valdes loceklis Andrejs Loze, SIA «Markvarta ģeotehniskais birojs» ģeotehniskās izpētes un ģeotehniskās uzraudzības būvniecībā galvenais ģeotehniķis Valdis Markvarts, pensionēts arhitekts Teodors Nigulis un AS «Yaico», «Aeroc» un «Bauroc» valdes un padomes priekšsēdētājs Igaunijā un Latvijā Jāzeps Paplavskis.

Savukārt būvindustrijas lielo balvu «Pamatakmeni» un gada laureātu titulus kategorijā «Gada inženieris/arhitekts» saņēma: «Gada jaunais inženieris» - AS «UPB» būvinženieris Matīss Sakne, «Gada jaunais arhitekts» -«Mailītis Arhitekti» arhitektu biroja arhitekts, uzņēmuma vadītājs, dibinātājs Austris Mailītis, «Gada inženieris»- LLU Arhitektūras un būvniecības katedras vieslektors, SIA «Vimbas MF» valdes loceklis Mārtiņš Fībigs, «Gada inženieris» - AS «UPB» stikloto risinājumu projektēšanas inženieris Guntars Roga, «Gada inženiere» - SIA «Rere būve» projektu vadītāja Natālija Peņugalova, «Gada būvuzraugs» - SIA «CMB» valdes loceklis, sertificēts ēku un inženiertīklu būvuzraugs Māris Briška.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Sakret Holdings padomes priekšsēdētāju Andri Vanagu

Lelde Petrāne, 09.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild AS Sakret Holdings padomes priekšsēdētājs Andris Vanags. Baltijas būvmateriālu ražotājs AS Sakret Holdings ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums, kas attīsta un pilnveido franšīzes priekšrocības. Sakret Holdings ietilpst četri sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu ražošanas uzņēmumi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Skandināvija ir holdinga lielākais eksporta tirgus, kur uzņēmuma intereses pārstāv vietējie speciālisti.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Vanagu dzimta četrās paaudzēs strādājusi dažādos amatos rūpnīcās, iespējams, tāpēc interese par ķīmiju vienmēr bijusi gan skolā, gan arī vēlāk augstskolā. Esmu ieguvis trīs ķīmijas grādus Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) – inženierzinātņu bakalaura grādu ķīmijas tehnoloģijā, inženiera – ķīmiķa kvalifikāciju un inženierzinātņu maģistra grādu silikātu un augsttemperatūras materiālu ķīmijā un tehnoloģijā. Esmu gandarīts, ka RTU iegūtās zināšanas varu veiksmīgi izmantot praksē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 9. līdz 12. martam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiek 31. starptautiskā būvniecības industrijas izstāde Māja I 2017, kurā tiek prezentēti nozares jaunumi, inovatīvas tehnoloģijas, kā arī aktuāli celtniecības un remonta risinājumi, informē izstādes organizētāji rīkotājsabiedrība BT1.

Ik gadu izstādē piedalās vismaz 350 būvniecības nozares uzņēmumu gan no Austrumeiropas, gan no Rietumeiropas, gan arī no Āzijas. To vidū ir tādas kompānijas kā Tenapors, Reaton, Pata kokmateriāli, Ripo International, LEBENS, SB, Husqvarna, AKB būve, Iļģuciems, Aeroc, Paroc, Preiss Būve, MONIER u. c. Šajā gadā izstādē piedalās 384 uzņēmumi no 11 valstīm.

Ieskicējot šī brīža aktualitātes būvniecībā, Latvijas Būvinženieru savienības (LBS) priekšsēdētājs Mārtiņš Straume norāda, ka arvien aktuālāka kļūst trīsdimensiju projektēšana: «Latvijā aug pieprasījums gan pēc profesionāla darbaspēka, gan tehnoloģijām, kas spētu nodrošināt šādu pakalpojumu.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Papildināta ar FOTO: Bauroc slēdzis ražotni Latvijā un ražošanas ēku pārdod

Db.lv, 23.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gāzbetona ražošanas uzņēmums Bauroc (iepriekš Aeroc) slēdzis ražotni Latvijā, kas atradās Saulkalnē, un patlaban ēka tiek pārdota, novēroja portāls db.lv.

SIA Bauroc valdes priekšsēdētājs Māris Cimmermanis, komentējot šo lēmumu, stāsta: «Lai skaidrotu izveidojušos situāciju, ir jāatgriežas celtniecības buma laikā, kas bija 2005.-2008.gadā. Šajā aktīvajā būvniecības periodā tirgū bija ass celtniecības bloku deficīts un daži uzņēmēji akli investēja un uzbūvēja vairākas jaunas ražotnes Latvijā. Kādu samērā īsu laiku šis mākslīgais pieprasījums tika apmierināts. Tad 2008. gada otrajā pusē notika straujš būvniecības tirgus kritums – iestājās krīze, kuras rezultātā ražotnes tika apturētas. Pēc tam esošās ražotnes tika darbinātas vien ar nelielu jaudu 10-30%, kas, protams, nav ekonomiski izdevīgi.»

Rezultātā SIA Bauroc mātes kompānija Bauroc Internacional AS izvērtēja potenciālās iespējas Baltijas un Skandināvijas valstīs, kā arī citos eksporta tirgos un nonāca pie secinājuma, ka Baltijā esošās ražošanas jaudas pret iedzīvotāju skaitu ir pārlieku lielas un tuvākajā nākotnē tās netiks efektīvi izmantotas. Līdz ar to tika pieņemts lēmums aktīvi risināt šo jautājumu, kura rezultātā Bauroc Internacional AS iegādājās jau strādājošu Roclite ražotni Igaunijā, kas nu jau ir otrā ražotne Igaunijā. Latvijas ražotnes tehnoloģiju tika nolemts pārdot un pārvietot ārpus Eiropas Savienības, kas arī realizēts. Šobrīd tiek pārdots Bauroc SIA piederošais nekustamais īpašums Saulkalnē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas finieris koncerna uzņēmums SIA Troja paplašināsies, atverot kokapstrādes ražotni Saulkalnē, informē uzņēmums.

Kompānijas juridiskā adrese ir Ceļastilbi 1, Saulkalne. Ražošanu jaunajās telpās plānots sākt šā gada maijā. Investīciju apmēru jaunajā ražotnē kompānijā solīja atklāt vēlāk.

SIA Troja apgrozījums 2018.gadā sasniedza 26 miljonus eiro, saražojot vairāk nekā 30 000 kubikmetru gatavās produkcijas.

Uzņēmuma pamatdarbības veids ir bērza saplākšņa apstrāde un piezāģēšana, kā arī šūpuļzirdziņu, biroja mēbeļu, akustisko paneļu un ceļa zīmju ražošana.

98% gatavās produkcijas tiek eksportēts uz Rietumeiropas valstīm. Jaunā kokapstrādes ražotne Saulkalnē ar ēku platību vairāk nekā 5000 kvadrātmetru pievienojas esošajai Trojas ražotnei un birojam Rīgā.

Uzņēmumā šobrīd strādā vairāk nekā 160 darbinieku.

Komentāri

Pievienot komentāru