Brīvais vilnis izveido produktu Āzijas tirgum 

Lai noturētu savas pozīcijas tirgū, AS Brīvais vilnis pastāvīgi uzlabo produkcijas kvalitāti un tās daudzveidību, saglabājot ražošanas tradīcijas.

Jeļena Šaldajeva, 17.10.2019
1/10

Brīvais vilnis valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Arnolds Babris

Foto: Maksims Frederiks Šaldajevs

AS Brīvais vilnis uzsāk jaunu ražošanas sezonu ar apņēmību īstenot jaunas idejas. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Arnolds Babris norāda, ka, izstrādājot jaunus produkcijas veidus, tiek ņemtas vērā ne vien garšas īpašības, bet arī ietekme uz veselību. Pateicoties termiskajai apstrādei, konservi nesatur mākslīgos pārtikas produktu konservantus, un uzņēmums nelieto garšas pastiprinātājus.

A. Babris piebilst, ka tiek uzlabota ne vien produkta garša, bet arī tā iepakojums. Brīvais vilnis sadarbībā ar Šveices uzņēmumu O Klein izstrādāja caurspīdīgo vāciņu, kurš nu jau kļūst ļoti populārs un pieprasīts. Plastmasas vāciņu ir vieglāk atvērt, un caur to ir redzams produkts. Kopā ar Vācijas kompāniju Vaidenhamer tika iegūta augstvērtīga plastmasas caurspīdīga konservu kārba, kura ir labāka par stiklu un kurā produkta garša ir labāka nekā jebkurā citā iepakojumā.

Zivju vitamīni no Minhauzena

«Ar vienu zivju konservu kārbiņu nedēļā pietiek, lai piesātinātu ķermeni ar mikroelementiem, kurus satur zivis. Vieni no mūsu veselīgākajiem konserviem ir laša pastēte ar augstu kalcija saturu. Pas- tētē esošais zivju asaku kalcijs ir viegli absorbējams cilvēka organismā, un ar to var aizstāt mākslīgos kalcija preparātus. Pastēti pagatavo, pievienojot asakas, kas termiskās apstrādes rezultātā kļūst mīkstas un viegli pārstrādājas organismā,» skaidro A. Babris.

Uzņēmums izveidojis produktus Apceptas brētliņas burkānu mērcē un Apceptas brētliņas sojas mērcē. Brētliņas sojas mērcē ir Āzijas tirgum orientēts jauns produkts. «Āzijā ir iecienītas saldskābās garšas. Mēs atradām vecajā uzņēmuma paraugu produktu klāstā apceptu brētliņu saldskābā ābolu mērcē, atjaunojām recepti un tagad esam uzsākuši ražot konservus. Zivs apvienojumā ar ābolu mērci rada ļoti interesantu garšu un patīkamu pēcgaršu. Domājam, ka Apceptās brētliņas ābolu mērcē garšos bērniem un tiem, kuriem nepatīk tradicionāli sāļie konservi,» stāsta A. Babris.

Lai uzrunātu bērnus un mainītu viņu priekšstatu par zivju konserviem, Brīvais vilnis sāka ražot Barona Minhauzena konservus, kas ir īpaši pagatavotas, apceptas brētliņas ābolu un tomātu mērcē.

Visu rakstu lasiet 17. oktobra laikrakstā Dienas Bizness, vai meklējot tirdzniecības vietās.

Abonē (zvani 67063333) vai lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!

Jau pirms Saeimas vēlēšanām Jaunā Konservatīvā partija solīja, ka visas trīs Latvijas lielās ostas ir jāpaliek zem valsts jumta, tādēļ ASV sankcijas pret Aivaru Lembergu un vairākām juridiskajām personām ir uzlūkojamas kā politisko solījumu pildīšana un vienlaikus politiskās varas pārvēršana ekonomiskajā.

Tevi varētu interesēt

Nasdaq Riga šā gada 19. jūnijā pieņēma lēmumu apstiprināt AS Brīvais vilnis...

AS «Brīvais vilnis» iesniedzis Nasdaq Riga iesniegumu par AS «Brīvais vilnis» publiskajā...

Darba devēji, kuriem ir vairāk nekā 50 nodarbināto, ir izveidojuši iekšējās trauksmes...

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) saņēmusi SIA Mūsu investīciju fonds iesniegumu...

SIA Mūsu investīciju fonds izteiktā AS Brīvais vilnis obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma...

Nepalaid garām

Dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" projekta īstenotāji atklājuši pirmās nākotnes infrastruktūras...

Nākamajā gadā uzņēmējiem gaidāms ne viens vien izaicinājums, taču tajā pašā laikā...

Par čeku loterijas devumu ēnu ekonomikas apkarošanā un nodokļu ieņēmumu palielināšanā varēs...

Ekonomikas izaugsmes bremzēšanās ir vērojama, taču vismaz tuvāko gadu laikā tik dziļa...

Latvijas tehnoloģiju uzņēmumi saredz iespēju darbiniekiem strādāt attālināti, taču ļaut strādāt...

Novembra sākumā Rīgā, Ģertrūdes ielā atklāts salons BG Suits, kas piedāvā gan...

Norisinājusies ikgadējā Dienas Biznesa rīkotā TOP 500 apbalvošanas ceremonija, kurā tiek atvērts...

No šīs sadaļas

Šajā piektdienā biznesa portāls Db.lv saviem lasītājiem piedāvā iespēju ielūkoties SIA "Gamma...

Šonedēļ rubrikā "Kā top?" portāls Db.lv piedāvā aplūkot, kā uzņēmumā "Sveet Memory"...

3D kartes, sākot ar magnētiņu pie ledusskapja līdz A0 formāta Alpu kalnu...

SIA «Gaļsaimnieks» ņemtajos Polijas izcelsmes putnu gaļas paraugos konstatēta Salmonella enteritidis...

AS «Olainfarm» atklājusi jaunu ražošanas korpusa ēku, kuras būvniecībā un iekārtu iegādē...

Mašīnbūves uzņēmuma SIA «Bucher Municipal» valdē iecelti divi jauni valdes locekļi, tostarp...

Pašlaik arī Latvijā tiek veikts lidmašīnās «Airbus A220» izmantoto dzinēju monitorings, sacīja...

Lielbritānijas iedzīvotājs Džeimss Maksijs 13 gadu vecumā savu vecāku saimniecībā izveidoja nelielu...

Sliktās ražas dēļ augļu un dārzeņu pārstrādes ceham trūkst izejvielu....

Inovācijām pārtikas jomā vajadzīga sadarbība gan starp uzņēmējiem un pētniekiem, gan starpvalstu...