Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Anitas Harju vadītā vasaras māja Jaunvosi šomēnes saņēmusi kādu īpašu apbalvojumu, vēsta reģionālais laikraksts Alūksnes Ziņas.

Brīvdienu māja Jaunvosi viesnīcu meklēšanas mājas lapā booking.com atrodama jau kopš 2012.gada. Ar tās paldzību Alūksnes un Apes novados var atrast 18 viesu namus un naktsmītnes. Šogad viesu nams Jaunvosi ieguvis apmeklētāju atzinību par 2014.gadu - viesu namu tīkls piešķīris Jaunvosiem 8,8 balles.

Pārsvarā viesu namā viesojas viesi no Latvijas, kā arī Krievijas. «Pie mums ilgstoši uzturas arī dažādi strādnieki, kuri, piemēram, remontē ceļus vai būvē kaut ko. Uz tūristiem vien viesu namam noturēties būtu grūti. Tādu īstu tūristu ir maz, tiesa, vasarā vairāk ceļo ģimenes,» atzīst A.Harju.

Ar viesiem bijuši dažādi kuriozi. «Daudzi pat nezina, kas tad īsti ir lauki, un ir bijis tā, ka cilvēks attopas pie Siguldas, zvana un jautā, vai būs ūdens. Es gan tad nereti jokoju, ka te cilvēki nemazgājas peļķēs un nestaigā tikai pufaikās,» smej A.Harju.

Kādam citam pilsētniekam gadījies vēl kāds kuriozs, kad pašam nācies kurināt virtuvē krāsni - cilvēks malku licis cepeškrāsnī. «Ir bijuši visādi gadījumi, kuri izbrīna,» stāsta A.Harju.

Viesu nama uzturēšana prasa finansiālus ieguldījumus, un A.Harju atzīst, ka nopelnītā nauda ir jāizlieto viesu nama uzlabošanā. «Tad vajag krāsni pārbūvēt, tad boileru mainīt, skursteņi jāpārmūrē, dziļurbuma akā jāpērk sūknis. Tās visas ir it kā nepamanāmas lietas, kurās ir jāiegulda,» stāsta A.Harju.

Plašāk - laikrakstā Alūksnes Ziņas.

Komentāri

Pievienot komentāru