Tirdzniecība un pakalpojumi

BT1 apgrozījums sarucis, bet peļņa pieaugusi

Žanete Hāka, 24.04.2015

Jaunākais izdevums

Izstāžu rīkotāja BT1 apgrozījums pērn nokrities līdz 3,64 miljoniem eiro, liecina Lursoft dati.

Lai arī apgrozījums pērn samazinājās, uzņēmuma peļņa palielinājās līdz 59,404 tūkstošus eiro pēc nodokļu nomaksas. BT 1 rentabilitātes rādītājs 2014. gadā sasniedza 5,78.

BT1 veiktie nodokļu maksājumi valsts kopbudžeta pērn sasniedza 514,12 tūkstošus eiro.

Pagājušajā gadā tika realizētas 38 izstādes 18 projektu ietvaros, kā arī nozīmīgi kultūras projekti, piemēram, Rīgas Domes

Kultūras pārvaldes organizētais Rīgas Ziemassvētku koncerts. Pērn uzņēmums izmēģināja līdz šim nebijušu praksi - apkalpot klientus ārzemēs organizētajās izstādēs, nodrošinot tiem stendu dizaina izstrādes un šo stendu uzbūves pakalpojumus.

Uzņēmuma vadība norāda, ka šā gada pirmie mēneši liecina par to, ka Latvijas ekonomikas ražošanas apjoms palēnām turpina savu augšupeju, līdz ar to klienti izrāda arvien lielāku interesi dalībai BT 1 projektos.

SIA BT1 pamatdarbība saistīta ar izstāžu, gadatirgu, koncertu un dažādu citu pasākumu rīkošanu. BT 1 rīkotie pasākumi noris izstāžu kompleksā Ķīpsalā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Zelta vieta izstādē neeksistē

Linda Zalāne, 22.08.2018

Deutsche Messe AG un Hamburg Messe und Congress pārstāve Latvijā Solveiga Āboliņa.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stenda atrašanās vietai izstādē ir liela nozīme, taču tā nebūt nav vienīgais veiksmes faktors, jo bez cītīga darba pirms pasākuma un tā laikā panākumi nav gaidāmi.

Izstāžu stendu un laukumu cenas ietekmē dažādi faktori, tostarp, piemēram, pasākuma formāts, nepieciešamie resursi tā organizēšanai, arī ekspozīcijas vietas lielums un sadarbības ilgums ar dalībnieku.

«Mūsu pieredze liecina, ka dalībniekiem atdeve būtiski ir atkarīga no tā, kā tas pats ir gatavojies izstādei, kā un cik aktīvi piedalās tajā un kā strādā ar sarīkojumā iegūtajiem kontaktiem pēc tam. Protams, svarīga arī kopējā situācija ekonomikā, nozarē vai darbības nišā,» teic izstāžu kompleksa Rāmava (SIA A.M.L.) valdes loceklis Gusts Lūsis. Viņš ir novērojis, ka Latvijas izstādēs redzamās tehnoloģijas, iespējamie risinājumi un piedāvājums strauji attīstās, bet izstāžu rīkošanai nepieciešamie resursi un izmaksas ar katru gadu pieaug.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izstāžu centrā Ķīpsalā 9.septembrī sāksies starptautiskā pārtikas nozares izstāde "Riga Food 2021", informē pasākuma rīkotāji.

Atklāšanas ceremonijā piedalīsies zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA), Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētāja vietniece Antoņina Ņenaševa (PP), starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības "BT1" valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle, kā arī "Riga Food" vadītājs Rolands Nežborts.

Pēc "Riga Food 2021" atklāšanas, plkst.11.30 tiks apbalvoti izcilas kvalitātes pārtikas produktu - piena un medus - konkursu uzvarētāji.

Šogad izstādē preces un pakalpojumus prezentēs 300 uzņēmumu no kopumā 15 valstīm, tostarp no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Austrijas, Itālijas, Kanādas, Spānijas, Ukrainas. "Riga Food 2021" būs apskatāmi Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Itālijas, Spānijas un Ukrainas kopstendi. Latvijā saražoto vienkopus varēs iepazīt un degustēt Latvijas nacionālajā kopstendā un Zivrūpniecības nozares kopstendā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Ķīpsalas izstāžu centrā izstādēm ir kļuvis par šauru.

Digitālie risinājumi nav mazinājuši interesi par tradicionālajām izstādēm, pērn audzis izstāžu dalībnieku un apmeklētāju skaits; Ķīpsalā tiks būvēta papildu halle, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

2017. gadā starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT1 organizēja 29 izstādes, kurās piedalījās vairāk nekā pieci tūkstoši uzņēmumu, un tās apmeklēja 441,4 tūkst. apmeklētāji.

Pēdējos piecus gadus izstāžu biznesā ir vērojama stabila izaugsme, turklāt ar katru gadu paplašinās pārstāvēto valstu skaits, informē BT1 valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle.

Ķīpsalas izstāžu centru ir iespējams uztaisīt kā konfekti.

Ķīpsalas izstāžu centrā izstādēm ir kļuvis par šauru, atzīst V. Tīle. Jau vairākus gadus tiek meklēti risinājumi, kā Rīga varētu tikt pie jauna un moderna izstāžu centra. «Savulaik bija plāni tādu būvēt netālu no lidostas, tā izmaksas pirms pieciem gadiem tika lēstas ap 160 miljoniem eiro. Tas ir megaprojekts, kas neatpelnītos un būtu no nodokļu maksātāju kabatas. Ķīpsalas izstāžu centru ir iespējams uztaisīt kā konfekti. Tas neprasītu milzīgas izmaksas, ir jāpiebūvē vēl viena halle 8 tūkstošu kvadrātmetru platībā, jāierīko pazemes autostāvvietas, otrais pārvads pāri Zunda kanālam. Tas ir atrisināms,» uzskata V. Tīle.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izstādē Motocikls 2015 līdzās jaunākajiem motociklu modeļiem slavas saulītē gozēsies skaistais un pamanāmais, pašmāju meistaru darinātais baltais gulbis – Harley Davidson motocikls vārdā Vaira, kam tagad mīļi pieglaužas skaists blakusvāģis Imants, informē BT1 pārstāve Inese Libere.

Spoži baltais dzelzs rumaks, kas viens no pirmajiem rotāts ar latvju rakstiem – Lielvārdes jostas elementiem, Rīgas panorāmu un nosaukts bijušās Latvijas prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vārdā, pirmoreiz tika prezentēts 2012. gadā. Tagad to ir papildinājis blakusvāģis, kas nodēvēts eksprezidentes dzīvesbiedra vārdā. Mocīti ir iemīļojuši ne tikai motobraucēji, šis skaistulis vienaldzīgu neatstāj nevienu.

«Kāds tur Raimonds, skaidrs, ka šeit jābūt Imantam, neviens cits te neiederas,» gardi nosmej motobraucējs un instruktors Uģis Spēlmanis, kura vadītā uzņēmuma Tanders paspārnē veikta spēkrata pārbūve. «Doma par blakusvāģi bija skaidra, tiklīdz dzima ideja par Vairu, taču tā realizācija ieilga, jo, kā vienmēr, uzradās neatliekami darbi,» teic motobraucējs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Izstādē Skola 2016 piedalīsies vairāk nekā 140 dalībnieku

Žanete Hāka, 23.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 26. līdz 28. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā jau 22. reizi notiks starptautiskā izglītības izstāde Skola 2016, informē BT1.

Izstādē Skola 2016 piedalīsies vairāk nekā 140 dalībnieku no Latvijas, ASV, Francijas, Kanādas, Krievijas, Nīderlandes un Vācijas, kas prezentēs mācību programmas un dažādus mācību kursus.

Izstādē piedalīsies gandrīz visas Latvijas augstskolas, tostarp arī reģionālās augstskolas.

Vienlaikus Ķīpsalā notiks starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde Latvijas Grāmatu izstāde 2016.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 23.maijā Ķīpsalas izstāžu centra BT1 konferenču zālē norisinājās konkursa Gada aģenti 2018 fināls, kurā tika noskaidroti izcilākie nekustamo īpašumu nozares profesionāļi. Pēc veiksmīgi paveiktiem dažādiem pārbaudījumiem, uzvarētāju titulu sīvā un aizraujošā cīņā ieguva Latio Real Estate, savukārt par labāko kapteini tika atzīts Aigars Strods, kurš pārstāvēja kompāniju Immostate.

Konkursa finālam bija izvirzītas un par labāko nekustamo īpašumu aģentu godu sacentās sešas komandas: Latio Real Estate (kapteinis – Edgars Behmanis), Codo Real (kapteinis – Tomass Riksis), Starlex Real Estate (kapteinis – Artūrs Lazdiņš), Arco Real Estate (kapteinis – Dzintars Bērziņš), Elitestate (kapteinis – Arvis Deksnis) un Immostate (kapteinis – Aigars Strods).

Konkursa pusfinālā komandas risināja dažādus organizatoru sagatavotos uzdevumus. Kopvērtējumā godpilno 1.vietu konkursā “Gada aģenti 2018” izcīnīja “Latio Real Estate” komanda ar kapteini Edgaru Behmani priekšgalā. Sudraba jeb otro vietu ieņēma “Immostate” (kapteinis – Aigars Strods), savukārt trešo vietu ieguva “Codo Real” (kapteinis – Tomass Riksis).

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

Izstādē Auto 2015 demonstrēs jaunākos automašīnu modeļus un tūninga tendences

Žanete Hāka, 31.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamnedēļ, no 10. līdz 12. aprīlim Ķīpsalā interesentus pulcēs starptautiskā autoindustrijas izstāde Auto 2015, kurā būs apskatāmi vieglo automobiļu un apvidus automašīnu modeļi tieši no Ženēvas, kā arī Latvijas un ārvalstu tūninga sniegumi, informē BT1.

Tāpat izstādē varēs iepazīties ar jaunāko komerctransportu un industriālo tehniku, autoservisu aprīkojumu, instrumentiem un aksesuāriem.

Izstādes Auto 2015 apmeklētāji varēs aplūkot jaunākos Alfa Romeo, Fiat, Jeep, Maserati, Nissan, Citroen, Kia, Peugeot, Renault, Subaru, Chrysler, Dodge, Ford, Mazda un citu autoražotāju spēkrati.

Lai apmeklētāji vieglāk orientētos plašajā izstādes piedāvājumā, tā ir iedalīta četrās sadaļās.Auto mehānikas 2015 ekspozīcijā klātienē varēs uzzināt un iepazīties ar Kanādā radīto pretrūsas apstrādes līdzekli Krown T40, kā arī jauno atsāļošanas formulu. Turpat varēs iegriezties arī rezerves daļu vairumtirdzniecības uzņēmuma Inter Cars stendiem un iepazīties ar citu uzņēmumu aprīkojuma, autoservisa iekārtu, instrumentu un aksesuāru jaunāko piedāvājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamnedēļ, no 10. līdz 13. martam, Ķīpsalā notiks izstāde Māja 2016, informē BT1.

Izstādē šogad pulcēsies vairāk nekā 300 uzņēmumu no 12 valstīm: Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Itālijas, Čehijas, Austrijas, Baltkrievijas, Krievijas, turklāt pirmo reizi tajā piedalīsies uzņēmumi no Beļģijas, Šveices un Turcijas.

Izstādes Māja I 2016 vadītājs Roberts Brēde norāda, ka izstādes piedāvājumā spilgti iezīmējas divas polāras tendences – vēlme projektēt energoefektīvu mājokli un vēlme iegādāties jau gatavu moduļa tipu ēku.

Arvien vairāk būvniecības uzņēmumu orientējas uz energoefektivitāti – gan ēku siltināšanā, gan ventilēšanā, gan apgaismošanā – un katru gadu piedāvā arvien jaunus risinājumus, kā labāk ieekonomēt, ieguldot ilgtermiņā. Vienlaikus pieprasītākas kļūst arī moduļa tipa mājas ar jau gatavu mājas koncepciju, saka R. Brēde.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas lielākajā autotūninga šovā Auto Exotica 2015 no 10. līdz 12. aprīlim Ķīpsalā varēs apskatīt superauto Ultima GTR, kas ir ātrāks par Mihaela Šūmahera vadīto Ferrari un tiek uzskatīts par dārgo superauto biedu, informē BT1 pārstāve Inese Libere.

Lielbritānijā ražotais superauto Ultima GTR tehniskie parametri ir visnotaļ iespaidīgi: 700 ZS, tikai 995 kg masa, 0–100 km/h paātrinājums 2,6 sekundēs un maksimālais ātrums vairāk nekā 385 km/h. Šāda veiktspēja ir raksturīga speciāli sagatavotiem autošosejas bolīdiem un formulām, taču Ultima GTR ir sērijveida auto ar pielaidi koplietošanas ceļu satiksmei. Turklāt to ir iespējams iegādāties par visnotaļ saprātīgu cenu – ja itāliešu superauto maksā gandrīz pusotru miljonu eiro, tad britu Ultima uz pusi lētāk.

Auto ir uzstādījis vairākus oficiālus rekordus, piemēram, paātrinājumā līdz 160 km/h un uzreiz pēc tam pilnīgā nobremzēšanā uzrādītais laiks ir 9,4 sekundes, pārspējot tādas pērles kā BugattiVeyron, Koenigsegg un Ferrari Enzo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē, no 15. līdz 17. aprīlim, Ķīpsalā notiks autoindustrijas izstāde Baltijā Auto 2016, informē BT1.

Izstādē varēs aplūkot dažādu marku jaunākos modeļus, piemēram, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Hyundai, Isuzu, Suzuki, SsangYong, Seat, Nissan, Peugeot, Renault, Dacia, Subaru, Chrysler, Dodge, Ford, Mazda un citu autoražotāju,

Apmeklētāji varēs apskatīt gan Latvijas Gada auto 2015 titula ieguvēju Ford Mondeo, gan Latvijas Ģimenes auto 2016 – Ford S-Max, gan arī pagājušajā gadā labāko komerctransportu Ford Transit.

Tāpat eksotisko spēkratu sadaļā Auto Exotica 2016 apmeklētāji varēs aplūkot vairāk nekā 100 tūninga šedevrus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Čehijas, Šveices, Krievijas, Baltkrievijas un Vācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 5. līdz 8. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiek ikgadējā pārtikas ražotāju izstāde Riga Food 2018, informē BT1.

Izstādē vērojamas starptautisku un pašmāju uzņēmumu ekspozīcijas, meistaru sacensības, pārtikas produktu konkursi, jaunumu prezentācijas, izglītojoši semināri, aizraujoši šovi, meistarklases un degustācijas.

Riga Food 2018 savus jaunākos produktus un pakalpojumus prezentē vairāk nekā 700 uzņēmumu kopumā no vismaz 37 valstīm. Tāpat Riga Food 2018 apskatāmi vismaz 12 valstu nacionālie kopstendi – pirmo reizi izstādē būs liels Krievijas uzņēmumu kopstends, kā arī būs apskatāms Lietuvas, Igaunijas Gruzijas, Itālijas, Kanādas, Ukrainas, Polijas, Uzbekistānas, Baltkrievijas, Meksikas un, protams, arī Latvijas nacionālais kopstends. Pirmo reizi izstādē piedalīsies uzņēmums no Kipras, Irānas, Ēģiptes un Albānijas, vairāki uzņēmumi no Ķīnas un pēc ilgāka laika ar ekspozīcijām atgriezīsies Portugāles, Taizemes, Francijas, Armēnijas, Spānijas un Nīderlandes uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 17. līdz 19. aprīlim Ķīpsalā notiks izstāde bērniem un vecākiem Bērnu pasaule 2015, informē BT1.

Šogad Bērnu pasaulē stendos apmeklētāji varēs sastapt jau ierastos uzņēmumus, līdz šim izstādē neredzētus, kā arī vairākus nozarē pavisam jaunus un drosmīgus uzņēmumus. Dalībnieki sola daudzu jaunumu pirmizrādes, kā arī speciāli izstādei gatavotu produktu prezentācijas!, atklāj izstādes Bērnu pasaule 2015 vadītāja Aiva Borska.

Izstādē piedalīsies tādi uzņēmumi kā Pepi Rer, Prof Rostuls, Petra.lv, Space Scooter Baltic, GIGI bloks, Jack & Company, Mojo Design, Troll Smiltene, MGS Factory, Baby-Vest Baltic, Be Hebe un citi, kas izstādē prezentēs jaunākos preču modeļus, aktuālās sezonas kolekcijas un arī daudzu pircēju jau iecienītas preces un pakalpojumus. Apmeklētāji varēs ieraudzīt vairāku jaunu zīmolu preces, piemēram, Deepy Sleepy gultas veļu mazuļiem un Gardenia apģērbus topošajām māmiņām, jaunus mīkstos blokus atpūtai un rotaļām no IGLU Soft Blocks, piknika pledus no EKO YS un citus jaunumus. Kopumā izstādē piedalīsies apmēram 150 Latvijas un Baltijas uzņēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā nedēļas nogalē Ķīpsalā notiek lauksaimniecības, dārzkopības un mežsaimniecības izstāde Nature Expo, informē BT1.

Izstādē aplūkojami stādi, sēklas, augsnes uzlabotāji, dārza tehnika un inventārs, meža un lauksaimniecības tehnika, un tās laikā notiks floristu konkurss un semināri.

Galerijā augstāk iespējams ielūkoties izstādes norisē!

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

FOTO: Balttour 2019 piedāvā ceļojumus un aktīvās atpūtas galamērķus uz gandrīz 200 valstīm

Db.lv, 01.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 1. līdz 3. februārim Ķīpsalā notiek 26. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus «Balttour 2019», kur tūroperatori, tūrisma aģentūras un citi nozares uzņēmumi piedāvā ceļojumus un aktīvās atpūtas galamērķus teju 200 valstīs, informē BT1.

Plānots, ka Balttour 2019 piedalīsies vairāk nekā 880 tūrisma uzņēmumu no aptuveni 40 valstīm un apmeklētāju skaits sasniegs 30 tūkstošus.

Ceļotgribētāji varēs uzzināt par dažādu valstu tūrisma iespējām, kā arī uzreiz izstādē iegādāties ceļojumus.

«Izstādes dalībnieki piedāvās izdevīgus ceļojumus gan uz nemainīgi populārajiem galamērķiem – Turciju, Ēģipti, Spāniju, Grieķiju un citiem, gan piemērotus ceļojumus eksotiska piedzīvojuma cienītājiem – uz Kubu, Seišelu salām, Indonēziju, Taizemi vai Vjetnamu. Tūroperatori, kas darbojas Latvijā, piedāvā galamērķus teju 200 pasaules valstīs, tāpēc katrs Balttour 2019 apmeklētājs trīs dienu laikā Ķīpsalā noteikti atradīs savu ceļojumu,» stāsta «Balttour» projekta vadītājs Dainis Bricis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Baltic Fashion & Textile Riga 2015 pulcēs dizainerus, ražotājus un tirgotājus no 15 valstīm

Žanete Hāka, 09.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 16. līdz 18. aprīlim Ķīpsalā notiks starptautiskā tekstila industrijas izstāde Baltic Fashion & Textile Riga 2015, kas vienkopus pulcēs dizainerus, ražotājus un tirgotājus no vairāk nekā 15 valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Taivānas, Indijas, Spānijas, Itālijas, Uzbekistānas, Turcijas, Pakistānas, Lielbritānijas, Ķīnas, Ukrainas un Apvienotajiem Arābu Emirātiem, informē BT1.

Latvijas ražotājus izstādē pārstāvēs gan nozarē labi zināmi uzņēmumi – Rita, Mežroze, Valērija Lukss, Magnolica un citi, gan nesen dibināti uzņēmumi – Starks LT, Madde, Grey Mouses Design, Amber Sisters Design. Uzņēmumi piedāvās trikotāžas apģērbus sievietēm, sporta un funkcionālos apģērbus, aksesuārus no kaklasaitēm, vintage naktstērpus un citus produktus.

Izstādē neizpaliks arī bez inovācijām, un Latvijas ražotāji un zinātnieki savu veikumu prezentēs Latvijas Tehnoloģiskā centra un Eiropas Biznesa atbalsta tīkla Latvijā organizētajā Inovācijas stendā. ZIG ZAG Factory prezentēs eikalipta auduma gultasveļu, Bogema Lingerie –inovatīvu apakšveļu topošajām un jaunajām māmiņām, Eco Fabrika – dizaina skolas formas. Savukārt uzņēmums O3 modes un tekstila nozares pārstāvjus iepazīstinās ar ozona tehnoloģijām, kas īpaši piemērotas darbam tekstila ražotnēs, kā arī tekstilmateriālu apstrādei. Inovācijas stendā ikviens varēs konsultēties ar profesionāļiem par inovācijām tekstila nozarē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 7. septembrī Ķīpsalā atklāta Baltijas pārtikas nozares izstāde Riga Food 2016, kas vienkopus pulcēs profesionāļus un gardēžus no visas pasaules, informē BT1.

Atklāšanas ceremonijā piedalījās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle un Riga Food vadītājs Rolands Nežborts.

Pēc atklāšanas ceremonijas tika apbalvoti izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursu uzvarētāji medus un piena produktu kategorijās.

Šogad izstādē dalību pieteikuši 700 dalībnieki no 37 valstīm – gan uzņēmumi, kas Riga Food piedalās gadu no gada, gan kompānijas, kas sevi izstādē prezentēs pirmo reizi. Izstādē būs 14 valstu kopstendi. Šogad īpaši kupli būs pārstāvēti Latvijas uzņēmumi, kuri startē ne tikai atsevišķos stendos, bet arī Latvijas nacionālajā kopstendā un Latvijas reģionu ekspozīcijās. Izstādes apmeklējumam ir reģistrējušies profesionālie apmeklētāji no 57 valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

FOTO: Modes un tekstila nozares izstāde Baltic Fashion & Textile Riga 2019

Žanete Hāka, 26.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā nedēļas nogalē, 26.–28. aprīlī, Ķīpsalā notiek Baltijas modes un tekstila nozares izstāde «Baltic Fashion & Textile Riga 2019», informē BT1.

Lai veicinātu Baltijas dizaina popularitāti, šogad izstādē «Baltic Fashion & Textile Riga» pirmo reizi darbojas Fashion Pop-up Street, kurā varēs iepazīt un iegādāties apģērbu un aksesuāru kolekcijas. Lietuvu pārstāvēs dizainers Marijus Vepšta (Marius Vepšta), zīmoli «A.P. Line» un «Shyzuka Bags», Igauniju – «Kyllike» un «Vetka Fashion», bet Latviju – «Linden Leaf», «Loviletters», «Epifania» u. c.

Izstādē darbosies arī Inovāciju stends, kas iepazīstina ar jaunumiem tekstila un modes nozarē Latvijā – transformējamiem mēteļiem no «Espatte», dizaina sporta apģērbu «Fit and Feminine», «Colorfall» lietusmēteļiem un apģērbu sievietēm.

«Baltic Fashion & Textile RIGA» apmeklētāji varēs iepazīt arī «Magnetic Latvia» biznesa inkubatoros attīstītos produktus – «be-with», «RainSisters» mēteļus, «Forgaminnt KIDS» jaundzimušo apģērbu, gultas veļu «MeadowMe», apģērbu pakaramos «Trempel», interjera priekšmetus no «IkoCrochet», zīmola «ZĪLE» apģērbus, kā arī apģērbu ražotāju «MaiMai».

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Autoizstādē gaidīto zvaigzni Ultima GTR konfiscē ceļu policija Varšavā

Dienas Bizness, 10.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ilgi gaidīto izstādes Auto 2015 zvaigzni – Ultima GTR – dienu pirms izstādes ceļā no Čehijas uz Rīgu apturēja ceļu policija, informē BT1 pārtsāve Inese Libere.

Dzeltenā superauto vadītājs Varšavā būtiski pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, traucoties ar 302 km/h vietā, kur atļauts braukt vien ar 80 km/h.

Lai arī naudas sods par šādu pārkāpumu nav liels – 1500 zloti jeb EUR 372, tomēr lielākā skāde ir paša auto konfiskācija. Polijas likumsargiem nebija pārliecības, ka pēc šī pirmā pārkāpuma Ultima GTR vadītājs turpinās ceļu uz Latviju, ievērojot ceļu satiksmes noteikumus.

Automobiļa atgūšanas process, pēc īpašnieka aplēsēm, ilgs vismaz divas nedēļas birokrātisko procesu dēļ. Ultima GTR īpašnieks vietā sarūpējis britu sportisko kabrioletu Aston Martin DB9 Volante ar V12 motoru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā izgatavots saules tricikls – ar saules enerģiju un kāju muskuļu spēku darbināma pārvietošanās ierīce, kuru varēs aplūkot izstādē Vide un enerģija 2016, kas no 13. līdz 16. oktobrim notiks Ķīpsalā, informē BT1.

«Doma par saules velosipēdu automātiski ienāca prātā, kad pludmalē ieraudzīju elektrisko velosipēdu. Ar akumulatoru darbināmais velosipēds var noripot vidēji 35 km, un tad jau ideja, ka akumulatoru braukšanas laikā varētu papildināt ar elektrību no saules baterijas, mani vairs neatstāja,» tricikla ideju komentē Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta zinātnieks Dr. Jānis Kleperis, kura vadībā tapa saules tricikla prototips.

Novērtējot Saules enerģijas potenciālu un neizsmeļamību, trīs Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta jaunieši – Artis Volkovs, Artūrs Gruduls, Mārtiņš Vanags – kopā ar vecākajiem kolēģiem – konstruktoru Jāni Straumēnu un inženieri Vladimiru Ņemcevu – elektrovelosipēda rumbas motoru iemontēja pašu konstruētā tricikla aizmugurējā ritenī, un kājām lika ražot elektrību, griežot pedāļus velotrenažiera ģeneratoram. Papildu elektrisko enerģiju triciklam dod divi 100 W monokristāliska silīcija saules bateriju paneļi, kas izvietoti uz tricikla jumta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Āra teritorijā pie Starptautiskā izstāžu centra Ķīpsalā šodien sākas gadatirgus "Dārzam un dzīvesstilam", kur vienviet varēs iegādāties stādus, puķes, augļu kokus, košumkrūmus, kā arī preces dārza darbiem un atpūtai, informēja Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrībā "BT1".

"Šogad diemžēl iecienītā dārza un dzīvesstila izstāde izpaliek, taču mēs esam raduši iespēju Ķīpsalā sarīkot drošu gadatirgu, jo cilvēki alkst darboties dārzā un audzēt puķes uz balkoniem pat vēl vairāk nekā citus gadus. Gadatirgū teju visu nepieciešamo atradīs gan "zaļo pirkstiņu" īpašnieki, gan atpūtnieki," stāsta izstādes organizators Artūrs Bidiņš.

Tāpat gadatirgū interesenti varēs iepazīties ar stādaudzētavu jaunumiem un saņemt zinošu speciālistu konsultācijas un praktiskus padomus dārza iekopšanā un piemērotāko stādu izvēlē.

Lai gadatirgus apmeklējums būtu drošs gan tirgotājiem, gan apmeklētājiem, ņemot vērā atbildīgo iestāžu rekomendācijas, tiks paplašinātas apmeklētājiem paredzētās ejas, bet tirdzniecības stendi būs izvietoti divu metru attālumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēloties lauzt priekšstatu par ierastajām prezentdāvanām – pildspalvām, krūzēm, USB zibatmiņām un atslēgu piekariņiem, – pašmāju zīmols Amber Sisters design ir radījis oriģinālu biznesa dāvanu kolekciju, kas veidota no vīriešu kaklasaitēm, informē izstāžu sabiedrības BT1 pārstāve Inese Libere.

«Vadot uzņēmumu, esam sapratušas, ka biznesā gaumīgas un pārdomātas dāvanas ir lielā cieņā. Tām jābūt tādām, ko dāvinātājs vēlētos saņemt un lietot arī pats, nevis nolikt kabineta tālākajā stūrī noputēšanai. Un kur vēl piemērotāks izejmateriāls to radīšanai kā mūsu biznesa pamats – vīriešu kaklasaites! Kā dāvanu dāmai esam radījuši kaklarotu, kuru var nēsāt arī kā rokassprādzi vai jostu, savukārt kungam – iesaiņojumu vīna, konjaka vai balzama pudelei,» stāsta zīmola Amber Sisters design vadītāja Vineta Veismane.

Amber Sisters design 2009. gadā izveidoja trīs māsas, un sešu gadu laikā ir radītas vairākas sieviešu rotu kolekcijas no vīriešu kaklasaitēm, kuras iecienījuši klienti kā Latvijā, tā ārvalstīs. 2014. gadā uzņēmums uzvarēja laikraksta Dienas Bizness un t/p Alfa rīkotajā konkursā jaunajiem uzņēmējiem Biznesa eskalators.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrību (BIMAB) atklās elektrisko automobiļu uzlādes vietu, kur autovadītājs varēs pieslēgt savu auto un patstāvīgi veikt uzlādi, turklāt par uzlādi nebūs jāmaksā, informē BT1.

Uzlādes stacijā pie Izstāžu centra būs divas rozetes – uzlādes punkti, un uzlādes ātrums ir 10–15 nobraukuma kilometri stundā. Jaunajā uzlādes stacijā varēs uzlādēt arī elektriskos hibrīdautomobiļus. Informācija par uzlādes staciju tiks ievietota nacionālajā uzlādes vietu kartē latviešu un angļu valodā, kā arī starptautiskajos elektromobiļu navigācijas ierīču resursos, stāsta Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrības valdes priekšsēdētājs Arnis Bergs.

Jaunās elektromobiļu uzlādes vietas atklāšana notiks 13. oktobrī plkst. 11.30 pie Izstāžu centra Ķīpsalā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

12. martā ārkārtējās situācijas dēļ būvniecības izstāde "Māja I 2020" tika pārtraukta un uz trīs mēnešiem "iesaldēta" Izstāžu centrā Ķīpsalā. Ņemot vērā dalībnieku lojalitāti un vēlmi piedalīties, pēc valsts līmeņa ierobežojumu atcelšanas tā atkal atvērta apmeklētājiem.

90% dalībnieku - aptuveni 350 uzņēmumu - turpina dalību izstādē "Māja I 2020", biznesa portālam db.lv pastāstīja Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības "BT 1" valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle.

"No dalības izstādē atteicās tie uzņēmumi, kas piedāvā sezonālas preces vai pakalpojumus, kā arī uzņēmumi, kuriem visas preces jau iztirgotas un jaunas nav piegādātas. Bija uzņēmumi, kas nenoticēja, ka tiks izstrādāts speciāls regulējums biznesa attīstības izstāžu drošības prasībām un izstādes varēs notikt. Skaidrība par regulējumu pēc ārkārtējās situācijas radās pēdējā brīdī. Un faktiski šī viena nedēļa, kad gaidījām regulējuma pieņemšanu, "BT 1" izmaksāja 80 000 eiro. Ilgi nācās skaidrot, ka Izstāžu centra Ķīpsalā kapacitāte un infrastruktūra ļauj nodrošināt visus nepieciešamos epidemioloģiskos drošības pasākumus – informēšanu, distancēšanos, dezinfekciju. Turklāt mēs cilvēku skaita un plūsmas kontroli varam nodrošināt labāk nekā atsevišķos lielveikalos. Ir uzņēmumi, kas pārceļ savu dalību uz nākamo gadu. Dalību "Māja I 2020" ir pieteikuši arī jauni uzņēmumi, kas martā nevarēja piedalīties," stāstīja V. Tīle.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 16. līdz 18. aprīlim Ķīpsalā notiek starptautiskā tekstila industrijas izstāde Baltic Fashion & Textile Riga 2015, kas vienkopus pulcē dizainerus, ražotājus un tirgotājus no vairāk nekā 15 valstīm, informē BT1 pārstāve Inese Libere.

Šogad izstādē būs aplūkojams īpaši plašs tekstilmateriālu un tekstilizstrādājumu klāsts – sākot ar ekskluzīviem audumiem no Itālijas līdz Latvijā ražotai eikalipta auduma gultasveļai.

Izstādē daudzveidīgu ikdienas un darba apģērbu, veļas, trikotāžas izstrādājumu, ādas galantērijas, mājas tekstila, audumu, dzijas, šūšanas piederumu, rūpniecisko iekārtu, to rezerves daļu un palīgmateriālu klāstu prezentē dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Taivānas, Indijas, Spānijas, Itālijas, Uzbekistānas, Turcijas, Pakistānas, Lielbritānijas, Ķīnas, Ukrainas un Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

Izstāde var iepazīties ar plašu diegu, mežģīņu, pogu, pērlīšu, izšuvumu, rāvējslēdzēju klāstu un citiem dekoratīvajiem elementiem, jaunākajiem šujmašīnu modeļiem, tekstila apdrukas iekārtām un citām ražošanas iekārtām, ko prezentē Latvijas, Portugāles, Spānijas, Polijas, ASV ražotāji un tirgotāji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā atklāta 12. Baltijas apvienotā skaistumkopšanas izstāde Baltic Beauty 2016, informē BT1.

No 4. līdz 6. novembrim abās izstādes Baltic Beauty 2016 hallēs – Matu skaistuma pasaule un Sejas un ķermeņa skaistuma pasaule – vairāk nekā 335 dalībnieki no 17 valstīm piedāvās gan profesionālos, gan plaša patēriņa produktus un procedūras, kā arī sniegs konsultācijas. Šogad izstādē ikviens varēs vērot 51 aizraujošu frizieru, kosmetologu, grima mākslinieku un nagu skaistumkopšanas speciālistu konkursu.

Savukārt profesionāļiem būs iespēja papildināt zināšanas dažādās konferencēs.

Arī XXII Friziermākslas festivālā šogad piedalīsies pasaules mēroga meistari – viens no vadošajiem pasaules frizieriem Kristaps Slakters-Zvejsalnieks no Latvijas, friziere Joanna Cani (Ioanna Tzani) no Grieķijas un citi.

Komentāri

Pievienot komentāru