Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA BAU-HOW Baltic parakstījusi līgumu ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) par 14 miljonus eiro vērta ES struktūrfondu projekta Būvniecības moduļu industriālā ražošana īstenošanu.

Līdz šim uzņēmums ir veiksmīgi uzsācis savu darbību nomātā rūpnīcā Ventspilī. Noslēgti vairāki lieli darījumi par daudzstāvu dzīvojamo māju un viesnīcu moduļu piegādi Norvēģijā un Dānijā, kas pilnībā noslogo esošās rūpnīcas jaudas. Papildus tiek veikts darbs ar nākamajiem projektiem, lai nodrošinātu nepārtrauktu ražošanas procesu. Paredzot nākotnes tirgus attīstību, 2010. gadā uzņēmums plāno uzsākt jaunas rūpnīcas celtniecību, kurā pilnvērtīgu ražošanu varētu sākt 2011.gada beigās.

Jaunās rūpnīcas būvniecībai uzņēmumam ir piešķirts ES struktūrfondu finansējums aktivitātes Augstas pievienotās vērtības investīcijas ietvaros. Jaunās rūpnīcās kopējās investīcijas plānotas 14 milj. eiro apmērā, no kurām 4,2 milj. eiro veidos līdzfinansējums no ES struktūrfonda līdzekļiem. Jaunās rūpnīcas platība paredzēta 17 tūsktoši m2, un tajā moduļu ražošana tiks veikta pēc ražošanas konveijera principa. Jaunajā rūpnīcā BAU-HOW Baltic plāno nodarbināt līdz 250 darbiniekiem, lielākā daļa no kuriem tiks apmācīti esošajā rūpnīcā. Visa jaunās rūpnīcas saražotā produkcija 100% apmērā tiks eksportēta. Kompānija plāno arī veidot jaunas ražotnes otrā Ventas krastā. Kopumā paredzēts izveidot četras rūpnīcas, kurās nodarbinās 1000 darbinieku.

Viens no galvenajiem priekšnoteikumiem Ventspils atrašanās vietas izvēlē un minēto investīciju projektu īstenošanā ir veiksmīgā BAU-HOW Baltic sadarbība ar Ventspils pilsētas domi un Ventspils Brīvostu, kas uzņēmušās izbūvēt pievadceļus un infrastruktūru nākotnes rūpnīcas teritorijā, kā arī turpināt uzturēt labvēlīgo uzņēmējdarbības vidi kopumā. Db jau rakstīja, ka SIA BAU-HOW Baltic ir norvēģu uzņēmumu grupas BAU-HOW meitas uzņēmums, kas dibināts 2007. gadā. Rūpnīcā, kuras kopējā platība ir 1.3 hektāri, norisinās būvniecības moduļu rūpnieciska ražošana. Moduļus iespējams izmantot dzīvojamo māju, biroju, viesnīcu un citu ēku būvniecībai. Patlaban rūpnīcā pēc Norvēģijas klientu pasūtījuma būvē moduļus studentu dienesta viesnīcai. Kompānijas mērķa tirgus ir Skandināvijas valstis, kurās būvniecības tirgus aug. Kompānija patlaban nodarbina 70 cilvēkus, kā arī drīzumā plāno pieņemt darbā vēl 50 darbiniekus, preses konferencē informējis SIA BAU-HOW Baltic valdes priekšsēdētājs Vladimirs Čamāns.

Foto: Ventspils dome

Komentāri

Pievienot komentāru