Jaunākais izdevums

Kompānija King, kura izstrādājusi mobilo telefonu spēli Candy Crush Saga plāno iet ASV biržā, un daži analītiķi prognozē, ka uzņēmums varētu piesaistīt vairāk nekā 5 miljardus dolāru, tādējādi aiz sevis atstājot virkni citu tehnoloģiju kompāniju, raksta Reuters.

Veiksmīgā Twitter ieiešana vērtspapīru tirgū un Facebook akcijas pieaugums ir veicinājis runas tirgus dalībnieku vidū, ka vairākas tehnoloģiju kompānijas šajā gadā varētu ieiet tirgū. Kā piemēri tiek minēti Spotify, AirBnB, Square, kā arī King. Tiesa gan, daļa analītiķu apšauba, vai King spēj ilgtermiņā nodrošināt tik strauju izaugsmi, ko lielākoties veicina citu spēļu izstrādātāju grūtības.

Spēles Farmville izstrādātāja Zynga akcijas cena kopš sākotnējā publiskā piedāvājuma 2011. gada beigās ir sarukusi uz pusi, bet Somijas Rovio patlaban stagnē, nespējot atkārtot 2010. gada spēles Angry Birds panākumus.

Pagājušajā gadā Āzijas tirgos varēja redzēt dažus veiksmīgus IPO, piemēram, Japānas mobilo spēļu izstrādātāja GungHo Online Entertainment, taču Rietumu tirgos nav bijis tik veiksmīgs debijas stāsts mobilo spēļu izstrādātāju frontē, kas ir iedvesmojis investorus.

Candy Crush Saga, kuras princips ir novietot trīs vienas krāsas saldumus rindā un tad tie pazūd, pērn bija visvairāk lejuplādētā bezmaksas aplikācija, kā arī gada ienesīgākā aplikācija. Kopumā kopš spēles palaišanas tirgū 2012. gadā tā ir lejupielādēta vairāk nekā 500 miljonus reižu. Pamatspēle ir bez maksas, tomēr spēlētājiem ir jāmaksā par papildus dzīvībām vai papildus iespējām.

King ienākumi pērn bija 1,9 miljardi dolāru jeb 5 miljoni dolāru dienā. Tās peļņa pirms procentu maksājumiem, nodokļiem un amortizācijas bija 825 miljoni, kas ir ievērojami vairāk nekā 2012.gadā, kad tā bija vien 28,5 miljoni dolāru.

King dibināta 2003.gadā Zviedrijā. Uzņēmums kopumā piedāvā 180 spēles 14 valodās mobilajiem telefoniem, Facebook, kā arī savā mājaslapā, tomēr trīs ceturtdaļas ienākumu nes tieši Candy Crush Saga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo telefonu spēles Candy Crush Saga veidotāja King Digital Entertainment akcijas cena otrajā dienā pēc tirdzniecības sākšanas biržā turpinājusi sarukt.

King akcijas cena pirmajā dienā nogāzās par 16%, un nākamajā dienā saruka par 2,68%.

Tādējādi tas ir lielākais no jauna biržā iekļauta ASV uzņēmuma akcijas cenas kritums pēdējo četru mēnešu laikā. Jāatzīmē, ka kompānija IPO laikā akcijas piedāvāja lētāk nekā tā lielākie konkurenti.

Kā skaidro Sica Wealth Management eksperti, akcijas cenas kritumu veicināja investoru bažas, ka Candy Crush popularitāte drīz izgaisīs, un uzņēmums vairs negūs tik lielus ienākumus. Viņi skaidro, ka daudzi ieguldītāji domāja, ka pēc biržas atvēršanas akcijas cena pēc inerces ies uz augšu, taču tas nenotika, un, ja tas nenotiek, visticamāk, kāpumu nevar gaidīt, tādēļ daudzi slēdz pozīcijas pēc iespējas ātrāk, lai minimizētu zaudējumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Candy Crush Saga izstrādātājs IPO laikā piesaista 500 miljonus dolāru

Žanete Hāka, 26.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilās spēles Candy Crush Saga izstrādātājs King Digital Entertainment sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) laikā piesaistījis 500 miljonus ASV dolāru, raksta Wall Street Journal.

Kopumā pārdoti 22,2 miljoni kompānijas akciju.

Vienas akcijas cena noteikta 22,5 dolāri, kas ir pa vidu sākotnēji noteiktajam cenas diapazonam – 21 līdz 24 dolāriem.

Uzņēmuma akcijas trešdien sāks tirgot Ņujorkas biržā.

Pārdodot akcijas, 350 miljonus ASV dolāru piesaistījis King un 150 miljonus dolāru – iepriekšējie investori, kā, piemēram, privātā kapitāla kompānija Apax Partners LLP.

Kaut arī Candy Crush Saga ir kļuvusi iecienīta visā pasaulē, un pagājušajā mēnesī ik dienas piesaistīja 97 miljonus lietotāju, King nesastapās ar tik lielu investoru interesi, kā iepriekš citas interneta kompānijas, piemēram, Facebook un Twitter. Pieprasījums pēc šo uzņēmumu akcijām bija tik liels, ka tās pārdeva akcijas par augstāku cenu nekā sākotnēji tika plānots.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plaši zināmās mobilās spēles Candy Crush Saga izstrādātāja King Digital Entertainment akcijas cena pēc tirdzniecības sesijas sākuma Ņujorkas biržā saruka par 15%, liecina Reuters dati.

King sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) laikā piesaistīja aptuveni 500 miljonus ASV dolāru, piedāvājot akciju par 22,5 dolāriem, kas ir vidējā atzīme sākotnēji noteiktajā cenas diapazonā.

King akcijas cena tirdzniecības sesijas sākumā maksāja 20,5 dolārus un tad saruka līdz 19,08 dolāriem par akciju.

Db.lv jau rakstīja, ka, kaut arī Candy Crush Saga ir kļuvusi iecienīta visā pasaulē, un pagājušajā mēnesī ik dienas piesaistīja 97 miljonus lietotāju, King nesastapās ar tik lielu investoru interesi, kā iepriekš citas interneta kompānijas, piemēram, Facebook un Twitter. Pieprasījums pēc šo uzņēmumu akcijām bija tik liels, ka tās pārdeva akcijas par augstāku cenu nekā sākotnēji tika plānots.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Candy Crush izstrādātāja vērtība nogāžas par piektdaļu

Žanete Hāka, 14.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālo tīklu un mobilo telefonu spēļu izstrādātāja King Digital Entertainment akcijas cena saruka pēc tam, kad uzņēmums paziņoja par sliktākiem otrā ceturkšņa ieņēmumiem nekā gaidīts, jo mazinājās Candy Crush Saga ienākumi, raksta Reuters.

Kompānija plāno, ka ieņēmumi šajā gadā sasniegs 2,25-2,35 miljardus ASV dolāru. Iepriekš tika paredzēti ienākumi 2,55-2,65 miljardu eiro apmērā.

King otrā ceturkšņa rezervācijas, kas liecina par nākotnes ieņēmumiem, bija 611 miljoni dolāru, kas ir par 27% vairāk nekā pirms gada, tomēr tas ir mazāk nekā pagājušajā ceturksnī, kad tā ziņoja par rezervācijām 641,1 miljona eiro apmērā. Kopumā 2. ceturksnī uzņēmuma ienākumi sasniedza 594 miljonus dolāru, salīdzinot ar 456 miljoniem dolāru pirms gada.

King paziņoja arī par speciālo dividenžu 150 miljonu ASV dolāru apmērā jeb 46,9 centus par akciju izmaksu.

Pēc šiem paziņojumiem uzņēmuma akcijas cena saruka par 22% līdz 18,2 dolāriem par akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Candy Crush Saga īpašnieku vidū varēs iekļūt, samaksājot 24 dolārus

Žanete Hāka, 12.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo tālruņu spēļu attīstītājs King Digital Entertainment sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) laikā plāno piedāvāt 22,2 miljonus vērtspapīru, raksta MarketWatch.

Vienu akciju plānots pārdot par cenu 21-24 dolāri. Tādējādi IPO laikā paredzēts piesaistīt 532,8 miljonus dolāru.

Kā liecina uzņēmuma sniegtā informācija, privātā kapitāla uzņēmuma Apax Partners, kuram patlaban pieder lielākā kompānijas daļa, akciju īpatsvars saruks no 48% līdz 44%.

Db.lv jau rakstīja, ka spēle Candy Crush Saga, kuras princips ir novietot trīs vienas krāsas saldumus rindā un tad tie pazūd, pērn bija visvairāk lejuplādētā bezmaksas aplikācija, kā arī gada ienesīgākā aplikācija. Kopumā kopš spēles palaišanas tirgū 2012. gadā tā ir lejupielādēta vairāk nekā 500 miljonus reižu. Pamatspēle ir bez maksas, tomēr spēlētājiem ir jāmaksā par papildus dzīvībām vai papildus iespējām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan šis gads ASV akciju tirgū iesācies visai nepārliecinoši, ir kompānijas, kuru akciju cenas spējušas demonstrēt straujāku pieaugumu. Turklāt, lai cik tas arī nešķistu dīvaini, pastiprināti tiek pirktas to kompāniju akcijas, kuras jau ilgstoši nespēj strādāt ar peļņu un kurām peļņas ziņā liesi gadi tiek prognozēti arī nākotnē, novērojis Bloomberg.

Pamatā tiek liktas cerības uz dažādiem ar lielāku risku saistītiem tautsaimniecības sektoriem, piemēram, interneta tehnoloģiju sektoru.

Investoru omu uzlabojuši arī vairāki milzīgi korporatīvie darījumi, kur, piemēram, farmācijas kompānija Actavis par 25 miljardiem ASV dolāru lēmusi pārņemt biotehnoloģiju kompāniju Forest Laboratories, kura savu darbību saista ar zāļu izstrādi pret Alcheimera slimību. Tāpat vēl pagājušajā nedēļā Facebook lēma par 19 miljardiem ASV dolāru iegādāties tiešsaistes uzņēmumu WhatsApp. Zināmas spekulācijas un ažiotāža saistās arī ar jauniem spēlētājiem akciju tirgū – tiek gaidīta, piemēram, King Digital Entertainment debija biržā, kas izstrādājusi šobrīd populāro spēli Candy Crush Saga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas uzņēmums Rovio Entertainment Ltd., slaveno Angry Birds spēļu veidotājs, paziņojis, ka likvidēs līdz pat 130 darbavietām, kas atbilst apmēram 16% no darbaspēka, ziņo The Wall Street Journal.

«Mēs veidojām savu komandu, pieņemot, ka notiks straujāka izaugsme nekā ir noticis īstenībā,» atzinusi pati kompānija.

Spēļu veidotājs norādījis, ka vislielāko izaugsmi turpmāk redz tieši spēlēs un patēriņa produktos, nevis citās nišās, kurās tas centies ielauzties.

Rovio un Angry Birds spēļu sērijai «spārnus apgriezusi» spēcīgā konkurence ar tādiem spēļu izstrādātājiem kā Supercell (Clash of Clans, Hay Day, and Boom Beach) un King Digital Entertainment (Candy Crush Saga).

Komentāri

Pievienot komentāru