Jaunākais izdevums

Dānijas alus ražotājam Carlsberg samazinot bezmaksas alus apjomu saviem darbiniekiem no trīs pudelēm līdz vienai, jau kopš pagājušās trešdienas turpinās kompānijas Kopenhāgenas apkaimē esošās ražotnes darbinieku streiks, ziņo Swedish Wire.

«Streiko aptuveni 250 mūsu rūpnīcas darbinieku un šoferu,» sacījis Carlsberg pārstāvis Jens Beke.

Tā kā jau vairākas dienas netiek piegādāta produkcija no vienas no lielākajām Carlsberg ražotnēm, arodbiedrības un Dānijas Darba devēju asociācija uzsākušas sarunas par situācijas risinājumu, kamēr Kopenhāgenā vēl pavisam nav pazudis Carslberg ražotais alus.

«Mums nav ne jausmas, cik ilgs būs šis streiks, taču mēs ceram, ka tas būs pēc iespējas īsāks,» tā J. Beke.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas tiesa izlēmusi, ka Carlsberg alus ražošana ir «vitāli svarīga» nodarbe, tādējādi ievietojot alus darīšanu vienā kategorijā ar medicīnas precēm un ūdeni.

Dānijas alus ražošanas kompānija Lietuvas tiesā vērsās, lai atturētu savus darbiniekus no streikošanas, aicinot noteikt alus darīšanu par vitāli svarīgu nodarbošanos, vēsta The Telegraph. Carlsberg Klaipēdas tiesai norādīja, ka uzņēmuma Lietuvas ražotnes strādnieki gatavojas streikot «labākās sezonas laikā».

Tiesa atbalstījusi Carlsberg lūgumu un pasludinājusi, ka alus ražotāja darbinieku streiks ir nelegāls un jāaptur uz vismaz 30 dienām, norāda britu laikraksts. Carlsberg darbinieku neapmierinātību izsaukuši darba apstākļi un zemā alga. Streiks tika plānots jūnijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Amber Distribution Latvia izpilddirektoru Pāvelu Fiļipovu

Lelde Petrāne, 09.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild alkoholisko dzērienu importētājas un izplatītājas SIA Amber Distribution Latvia izpilddirektors Pāvels Fiļipovs. «Mēs esam vienīgais uzņēmums, kas mazumtirgotājiem vietējā tirgū izplata AS Latvijas balzams ražoto produkciju un lielākais alkoholisko dzērienu importētājs Latvijā. Mūsu atbildības joma ir arī Latvijas balzama ražoto produktu mārketings. Amber Distribution Latvia ir daļa no Baltijā lielākās alkoholisko dzērienu holdingkompānijas Amber Beverage Group,» stāsta P. Fiļipovs.

Kā un kad radās Jūsu pārstāvētā uzņēmuma nosaukums un logo?

Mēs esam daļa no Amber Beverage Group, kas tika izveidota 2014.gadā. Šajā holdingkompānijā ietilpst tādi uzņēmumi kā alkoholisko dzērienu ražotājs AS Latvijas balzams, mazumtirgotāji - SIA Bravo jeb LB veikali Latvijā un Bravo Alco Lietuvā, loģistikas uzņēmums Amber Logistics, kā arī dzērienu izplatītāji Bennet Distributors Lietuvā un Amber Distribution Estonia Igaunijā. Uzņēmuma nosaukums balstās uz vārdu «dzintars», kas ir vietējais dārgakmens ar senu vēsturi un tirdzniecības tradīcijām, ar ko var lepoties visas Baltijas tautas. Ar to simboliski – gan logo, gan nosaukuma ziņā - saistīts grupas nosaukums.

Komentāri

Pievienot komentāru