Citas ziņas

Ceļojumu rezervācija internetā aug pat krīzes laikā

Sandra Dieziņa, 08.03.2010

Jaunākais izdevums

Eiropā arī krīzes laikā, kad bija vērojams būtisks tūrisma nozares kopējais kritums, tiešsaistes ceļojumu rezervēšana ir saglabājusi augošu tendenci.

Travelport rīcībā esošie dati liecina, ka Eiropā veikto interneta ceļojumu rezervāciju apjoms ir audzis par 6%.

Travelport pārstāvniecības vadītāja Baltijas valstīs Rūta Skujeniece norāda: «Pieaugot tiešsaistes ceļojumu rezervēšanas apjomam, strauji pieaug arī datu plūsma interneta vidē. Safe Harbour drošības sertifikācija nozīmē to, ka Travelport GDS tehnoloģiju lietotāju, proti, ceļojumu aģentūru, darbība atbilst likumdošanas prasībām par datu privātumu un drošību.»

Travelport GDS ir pirmā no pasaules vadošajām globālo rezervāciju sistēmām, kas saņēmusi Safe Harbor sertifikātu, kas apstiprina, ka ceļojumu rezervēšana (arī izmantojot internetu) notiek saskaņā ar likumdošanā noteiktajiem personu datu drošības standartiem un garantē maksimālu datu drošību.

Safe Harbor ir programma, kas izveidota, sadarbojoties ASV valdībai, Eiropas Komisijai un Šveices valdībai, lai harmonizētu atšķirības starp Eiropas Savienības un ASV privātuma un datu aizsardzības likumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Travelport dubulto ceļojumu rezervāciju apjomu Baltijas valstīs

Ingrīda Drazdovska, 25.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļojumu rezervāciju apjoms Travelport GDS sistēmā Baltijas valstu tūrisma aģentūrās šā gada pirmajā pusgadā ir pieaudzis par 91.6%, salīdzinot ar 2009. gada pirmo pusgadu, informē tūrisma produktu rezervēšanas sistēmu izstrādātājs Travelport.

Travelport pārstāvniecības vadītāja Baltijas valstīs Rūta Skujeniece to pamatoja ar veiksmīgu sadarbību ar tūrisma produktu rezervēšanas portāliem. Pagājušajā gadā sāktā sadarbība ar interneta aģentūrām www.greitai.lt, www.flysiesta.lv un www.bookinghouse.ee. Pērn veikti ieguldījumi jauna klientu apkalpošanas portāla izveidē, jaunu darbinieku piesaistīšanā un apmācībā.

Eiropas ekonomikai pamazām atveseļojoties, pieaug arī ceļotāju optimisms un atjaunojas interese par tūrisma produktu – aviobiļešu un naktsmītņu, rezervēšanu un iegādi. Veselīga attīstība ir vērojama biznesa ceļojumu segmentā, bet arī atpūtas ceļojumus rezervē vairāk, viņa skaidroja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Jauns tūrisma portāls profesionāļiem

Ingrīda Drazdovska, 20.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma produktu rezervēšanas sistēmu izstrādātājs Travelport atklāj jaunu ceļojumu rezervēšanas portālu Travelport Leisure (travelportleisure.com) profesionāļiem.

Tas nodrošina ceļojumu aģentūrām Latvijā un visā Baltijā tiešu pieeju pasaules lielāko tūrisma pakalpojumu sniedzēju datu bāzēm un iespēju izmantot speciālās, ar Travelport grupas līgumiem garantētās cenas.

Rūta Skujeniece, Travelport pārstāvniecības vadītāja Baltijas valstīs, norāda, ka, piedāvājot izmantot šo rezervēšanas portālu bez maksas, uzņēmums vēlas pavērt plašākas iespējas arī nelielām un reģionālām tūrisma kompānijām.

Tas nodrošina pieeju vairāk nekā 35 000 viesnīcām un 135 000 izklaides pakalpojumiem GTA tīklā, kā arī HotelClub by Orbitz (57 000 viesnīcu 134 valstīs), Kuoni Connect (15 000 dizaina un kūrorta viesnīcu), Hostelworld.com ( 24 000 atpūtas mītņu), Cars by TUI ( 9 miljoni autonomas piespēju 174 valstīs) piedāvājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īstenojot valsts un Eiropas Savienības pasākumu Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos, Talsu novada pašvaldība varēs apgūt 3,7 miljonus eiro lielu finansējumu, lai sakārtotu pašvaldībai piederošos ceļus uz lauksaimnieciskās ražošanas uzņēmumiem un zemnieku saimniecībām. Talsu novada pašvaldības līdzfinansējums programmas attiecināmām izmaksām ir 10%, līdz ar to lauku ceļu sakārtošanā kopumā tiks ieguldīts 4,1 miljons eiro, informē novada pašvaldībā.

Talsu novada Attīstības plānošanas nodaļas vadītāja vietniece Jolanta Skujeniece pastāstīja, ka Talsu novadā sakārtojami grants ceļi aptuveni 200 kilometru garumā, kas ir aptuveni divas reizes vairāk, nekā novadam piešķirtie līdzekļi ļaus pārbūvēt. Tiesa, pašvaldība ņems vērā, lai katrā novada pārvaldes teritorijā tiktu sakārtots vismaz viens grants ceļš.

Izvērtējot, kuru ceļu pārbūve ir nepieciešama visvairāk, laika posmā no 24. novembra līdz 2. decembrim 15 Talsu novada pārvalžu teritorijās pašvaldības speciālisti tikās ar lauku uzņēmējiem, lai apzinātu situāciju un uzklausītu viņu viedokli. Programma paredz, ka ceļiem jābūt sakārtotiem prioritārā secībā pēc to nozīmības uzņēmējdarbības un tās konkurētspējas veicināšanā. Šajās sapulcēs piedalījās gandrīz 100 novada lauku uzņēmēju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 2013.gada beigām Talsos plānots atjaunot Sauleskalna estrādi un izveidot radošo kvartālu pilsētas centrā.

Brīvdabas estrādes kompleksa rekonstrukcija un Radošās sētas izveide jeb Tautas nama un mūzikas skolas rekonstrukcija ar savienojošās galerijas un pagalma izbūvi notiks vienlaikus. Jau noslēdzies iepirkums par Radošās sētas būvniecību un tuvākajās dienās plānots izsludināt arī iepirkumu par būvdarbiem Sauleskalna estrādē. Projekta mērķis ir tuvināt amatniecību un amatiermākslu sabiedrībai, aktivizēt ienākošo tūrismu.

Ēkas atrodas Talsu vecpilsētā, kas ir pilsētbūvniecības piemineklis, un pašvaldība cer, ka Radošā sēta ieinteresēs arī tūristus. «Pavisam no jauna tiks būvēta savienojošā galerija, taču arī esošo ēku rekonstrukcija būs pietiekami nopietna, jo, izņemot Tautas nama ēku, pārējās rekonstruējamās ēkas ir avārijas stāvoklī,» stāsta projekta vadītāja Jolanta Skujeniece. Arī Tautas nams šogad nosvinējis simts gadu jubileju. Projekta autori paredzējuši, ka abas ēkas - Tautas nams un Mūzikas skola - tiks apvienotas. Pagalms šo kompleksu papildinās kā iespējamā atpūtas vieta un arī kā brīvdabas skatuve. Kompleksā vēl ir bijusī katlu māja, dzīvojamā ēka un saimniecības ēka, kur plānots izvietot amatnieku telpas, izstāžu zāli, kamerzāli un nodarbību telpas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Džeimijs Olivers ir viens no populārākajiem un bagātākajiem šefpavāriem pasaulē. Viņš ir radījis biznesa impēriju, kurā netrūkst ne restorānu, ne veikalu, ne virtuves trauku, pārtikas, žurnālu, grāmatu, DVD un televīzijas raidījumu producentu kompānijas. Kā Džeimijam Oliveram, iesaistītam tik daudzpusīgās aktivitātēs, izdodas saglabāt savas vērtības un attīstīt zīmolu? Grāmatā «Bizness Džeimija Olivera stilā"»tiek atklāti Džeimija panākumu noslēpumi un 10 slepenās stratēģijas, kuras var izmantot ikvienā biznesā un karjerā. No angļu valodas tulkojusi Signe Skujeniece.

Komentāri

Pievienot komentāru