Finanses

Cīņa OCTA tirgū un lielu atlīdzību pieteikumi iedragā If rādītājus

Žanete Hāka, 07.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

If uzņēmuma Igaunijā un tā filiāļu Latvijā un Lietuvā konsolidētā peļņa šā gada sešos mēnešos sasniegusi 5,6 miljonus eiro, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Pagājušā gada attiecīgajā laika periodā uzņēmums Baltijas tirgū nopelnīja 12,4 miljonus eiro.

If Baltijas tirgū parakstīto bruto prēmiju apjoms šā gada sešos mēnešos bija 61,4 miljoni eiro (43,2 miljoni latu), kas, salīdzinot ar 61,1 miljonu eiro (42,9 miljoniem latu) pērnā gada attiecīgajā periodā, ir par 0,6% vairāk.

Savukārt If P&C Insurance AS Latvijas filiāles (If Apdrošināšana) parakstīto bruto prēmiju apjoms šā gada sešos mēnešos bija 10 miljoni latu. Arī pērn attiecīgajā laika periodā parakstīto prēmiju apmērs bija 10 miljoni latu.

Šā gada sešos mēnešos uzņēmuma izmaksāto atlīdzību apmērs Baltijas valstīs kopumā bija 32,1 miljons eiro (22,6 miljoni latu), kas, salīdzinot ar 2012.gada attiecīgajā laika periodā izmaksātajiem 28,4 miljoniem eiro (20 miljoniem latu), veido izmaksu palielinājumu 13.2% apmērā.

Savukārt šī gada sešos mēnešos If Apdrošināšana klientiem izmaksāto atlīdzību apmērs Latvijā ir 5.6 miljoni LVL (2012.gada attiecīgajā laika periodā – 4.6 miljoni LVL).

Kopējais klientu skaits Baltijas valstīs ir pieaudzis no 363 tūkstošiem līdz 370 tūkstošiem, un tas ir par 1.7% vairāk nekā gadu iepriekš.

«Gan uzņēmuma, gan apdrošināšanas nozares izaugsmes tempus kopumā negatīvi ir ietekmējusi saspringtā cīņa par cenām OCTA segmentā gan Latvijā, gan Igaunijā,» norāda If P&C Insurance valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs.

Turklāt 1. ceturksnī uzņēmums visās trijās Baltijas valstīs saņēmis vairākus ārkārtīgi lielus atlīdzību pieteikumus. Proti, ir saņemti atlīdzību pieteikumi par vairākiem postošiem ugunsgrēkiem no koksnes pārstrādes uzņēmumiem, turklāt ne tikai If apdrošināšanās sabiedrībā, bet tādus saņēmuši arī konkurenti.

Komentāri

Pievienot komentāru