Jaunākais izdevums

Banka Citadele piešķīrusi 4,5 miljonu eiro aizdevumu “Baltic Dairy Board”, kas ir viena no lielākajām piena/sūkalu proteīnu ražotnēm Ziemeļeiropā un daļa no “Vilvi Group”, kas ir viena no Lietuvas piena pārstrādes tirgus līderēm.

“Baltic Dairy Board” ir viena no lielākajām piena/sūkalu olbaltumvielu ražotājām Ziemeļeiropā un viena no retajām ražotnēm, kas ar moderno tehnoloģiju palīdzību ražo GOS koncentrātu/pulveri, kas vēlāk tiek izmantots zīdaiņu pārtikas ražošanā. Tāpat Bauskā bāzētajā uzņēmumā tiek pārstrādāti piena produkti (tajā skaitā bioloģiskais piens), lai tos pēc tam varētu izmantot sviesta, piena, siera, piena olbaltumvielu pulvera, kā arī piena laktozes koncentrāta un citu produktu ražošanā. Uzņēmums, kuru Latvijā vada viens no valdes locekļiem Kaspars Kazāks, aizvadītajā gadā strādāja ar peļņu 1,47 miljonu eiro apmērā.

Latvijas uzņēmuma kontrolpaketi 2021. gada aprīlī iegādājās Lietuvas piena pārstrādes spēlētājs “Vilvi Group”, kā sastāvā ietilpst seši uzņēmumi, kas ražotos piena, siera un proteīna produktus eksportē uz vairāk nekā 60 valstīm visā pasaulē.

“Mēs esam priecīgi, ka, izvērtējot Vilvi Group rezultātus, kredītreitingu un Latvijā bāzētā uzņēmuma potenciālu, izdevies vienoties par sadarbību ar jauno finansējuma partneri. Ceram, ka šis finansēšanas projekts būs sākums ilgtermiņa sadarbībai,” teic Gintaras Bertašius, uzņēmuma “Vilkyškiu pienine” ģenerālmenedžeris.

“Investējot Latvijas uzņēmumā “Baltic Dairy Board”, “Vilvi Group” ir nostiprinājusi un paplašinājusi savu produktu klāstu. “Vilvi Group” ir ne tikai ilgtermiņa pieredze, audzējot savu tirgus daļu organiski, bet nu arī caur uzņēmumu pievienošanu grupai, un tas ir pozitīvs indikators visaptverošai grupas attīstībai nākotnē,” norāda Vaidas Žagūnis, Citadeles korporatīvo klientu pārvaldības vadītājs Baltijā, valdes loceklis.

“Vilvi Group” Lietuvā un Latvijā pieder piecas piena pārstrādes ražotnes, ražotie produkti Lietuvā tiek tirgoti zem preču zīmes “Vilkyškiu pienine”, bet ārzemēs – “Vilvi”.

Bez “Baltic Dairy Board” un “Vilkyškiu pienine “ grupas sastāvā ietilpst arī tādi uzņēmumi kā “Modest”, “Kelmes pienine”, “Kelmes pienas” un “Pieno logistika”.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas piena pārstrādes uzņēmums "Vilkyškiu pienine" kļuvis par Latvijas piena pārstrādes uzņēmuma SIA "Baltic Dairy Board" vienīgo īpašnieku, iegādājoties 30% uzņēmuma kapitāldaļu, liecina "Vilkyškiu pienine" paziņojums "Nasdaq" Viļņas biržai.

Darījuma summa netiek atklāta.

Kapitāldaļas "Vilkyškiu pienine" nopircis no SIA "KIK Asset Management", kuras īpašnieki ir Kaspars Kazāks (63,33%) un Ilona Kazāka (36,67%).

Jau ziņots, ka 2021.gadā "Vilkyškiu pienine" iegādājās 70% "Baltic Dairy Board" kapitāldaļu.

"Vilkyškiu pienine" akcijas tiek kotētas Viļņas biržas oficiālajā sarakstā. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ar 51% akciju ir "Swisspartners Versicherung AG Zweigniederlassung Österreich".

"Baltic Dairy Board" pagājušajā gadā strādāja ar 15,416 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 3,3 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās vairākkārt un sasniedza 617 797 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru