Citas ziņas

Dators pret gaļu, grāmatvedības pakalpojumi pret vietu bērnudārzu

Sanita Igaune, 11.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr valdība lemj, kā palielināt nodokļus, uzņēmējdarbības vidē tāpat kā sadzīvē pieaug interese par preču un pakalpojumu apmaiņu jeb barteru, otrdien raksta Latvijas Avīze.

Ekonomisti gan domā, ka pašreizējā situācija var veicināt bartera darījumu pieaugumu, bet plašu tā izplatību negaida. Lielākais bartera trūkums ir neērtums: jāpieliek lielas pūles, lai abas darījumā iesaistītās puses būtu apmierinātas.

«Dod mums maizi, apģērbu, veido frizūras vai izārstē, bet mēs pretim dosim vietu dārziņā vai neaizmirstamu ballīti bērnam! Pretī ņemam jebko!» Piemēram, ar šādu piedāvājumu jau vairāk nekā pusgadu tiek reklamēts SIA BeBe privātais bērnudārzs.

«Ar barteru veicas ļoti labi. Šobrīd trešā daļa ir bartera bērni,» stāsta SIA BeBe valdes loceklis Juris Stikāns. Piemēram, vieta bērnudārzā tiek nodrošināta kādas grāmatvedes bērnam, par ko tiek samaksāts ar grāmatvedības pakalpojumiem. Kāds tētis maksā par bērnudārzu ar mēbeļu izgatavošanu. Kāda cita ģimene J. Stikānam iznomā automašīnu, pretī saņemot vietu bērnudārzā.

Bartera darījumu birža Nordic Barter savu darbību Latvijā sāka 2001. gada vasarā, un tajā iesaistījās vairāk nekā 300 Latvijas uzņēmumu, to skaitā ūdensatrakciju parks Nemo, automašīnu dīleris Nord Auto, ķīmisko apģērbu tīrītava Gaiļezers Plus, restorāns El Primero un citi.

Komentāri

Pievienot komentāru