Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arvīds Vītols Seces pagastā, savas dzimtās mājas pagalmā, uzcēlis bišu māju. Pusotra stāva ēka apvieno ko attāli līdzīgu mazai fermai, kurā izvietoti 16 stropi, kā arī medus apstrādes telpa un birojs, vēsta reģionālais laikraksts Staburags.

Pirms septiņiem gadiem pamazām realizēta ideja par bišu māju. Arvīds teic, ka, domājot par vecumdienām, lai viss būtu pie rokas — bites, medus sviedes un pārējais ikdienā nepieciešamais, šāda māja ir lielisks risinājums. Sākumā līdzīga ideja noskatīta kādā žurnālā, bet tur ēkas vietā bija vagoniņš. Arvīds šo ideju paturpinājis, un vēlāk pieredzi gūt braukuši citi dravnieki.

Mājas celtniecībā izmantoti gan projekta līdzekļi, gan personīgie, piemēram, kokmateriāli. Stropi tajā izvietoti tā, ka apkopšana, piemēram, rāmīšu izņemšana, ir maksimāli ērta, jo viena puse stropa izvietota ēkas iekšpusē, skrejas — ārpusē. Te top arī krēmveida medus, bišu maize medū. To kā labu enerģijas avotu iecienījuši sportisti. Notiek arī ziedputekšņu žāvēšana. Ziemu bitenieks pārsvarā pavada dzīvoklī pilsētā, un tas ir laiks, kad nodarboties ar vaska sveču gatavošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru