Jaunākais izdevums

A/s Daugavpils dzirnavnieks 2012. gadu noslēdzis ar 620,34 tūkst. Ls lieliem zaudējumiem iepretim 89,46 tūkst. Ls zaudējumiem, ko uzņēmums piedzīvoja 2011. gadā. Tāpat a/s Daugavpils dzirnavnieks pērn par 49,7% nācies samazināt darbinieku skaitu, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma apgrozījums 2012. gadā veidoja 4,26 milj. Ls.

Finansiālo grūtību dēļ 2012. gadā a/s Daugavpils dzirnavnieks nav spējis iegādāties pietiekamu graudu un olbaltumvielu apjomu, un tādēļ sarukuši barības ražošanas apjomi, kā arī ticis samazināts darbinieku skaits. Vidējais strādājošo skaits uzņēmumā 2012. gadā bija 56 darbinieki.

Salīdzinot ar 2011. gadu, aizvadītajā gadā uzņēmuma barības ražošanas apjoms samazinājās par 34,38% jeb par 9,491 tūkst. tonnām, savukārt realizācijas apjoms samazinājās par 32,46% jeb 8,964 tūkst. tonnām, norāda uzņēmuma vadība.

98% no saražotās produkcijas 2012. gadā tika realizēta Latvijas tirgū. Atlikušais apjoms līdz pērnā gada jūnijam eksportēts uz Igauniju, bet pēc tam eksports pārtraukts.

Uzņēmuma saražotās barības lielākie pircēji ir a/s Jēkabpils labība, SIA Ulbroka, z/s Sietiņi, z/s Pļavas.

A/s Daugavpils Dzirnavnieks nodarbojas ar pilnvērtīgas barības un papildbarības ražošanu dzīvnieku uzturam, tās realizāciju, arī graudu iepirkšanu, kaltēšanu, tīrīšanu un uzglabāšanu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,08 milj. Ls.

Ražotāja valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda Elvīra Zviedrāne, bet valdes locekļa amatā darbojas Gaļina Stepanova un Vladimirs Kronbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Daugavpils Dzirnavniekam uzsākts maksātnespējas process

Žanete Hāka, 05.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Decembrī pasludināts AS Daugavpils Dzirnavnieks maksātnespējas process, liecina Lursoft dati.

Līdz ar maksātnespējas uzsākšanu par uzņēmuma administratori iecelta Vija Ritenberga. Jānorāda, ka jau šā gada 30. maijā Daugavpils Dzirnavniekam tika ierosināts tiesiskās aizsardzības process, kas tika izbeigts vien pērnā gada oktobra beigās.

Salīdzinot ar 2012. gadu, pērn uzņēmuma saražotās produkcijas apjoms samazinājās par 30,1% jeb par 5,453 tūkstošiem tonnu, kā arī realizācijas apjomā vērojams vairāk nekā 30% samazinājums. Jāatzīmē, ka 2013. gads bija jau trešais pēc kārtas, ko Daugavpils Dzirnavnieks aizvadīja ar zaudējumiem, un pērn tie bija 323,52 tūkstoši eiro. Kritums vērojams arī uzņēmuma neto apgrozījumā, kas, salīdzinot ar 2012. gada rādītājiem, pērn samazinājās par 25,74% un sasniedza 4,502 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Papildināta - Eksperiments: Kā es vergoju Latvijas uzņēmumā par 20 eiro dienā

Db.lv, 17.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pievienots uzņēmuma komentārs.

Žurnālista un blogera Denisa Bartecka eksperiments šoreiz aizvedis viņu uz Dreiliņiem.

Ieskats sociālajā tīklā Facebook publicētajā D. Bartecka materiālā:

Ik nedēļu no Latgales autobuss ved cilvēkus uz galvaspilsētu. Uz darbu. Uz lielu Latvijas kompāniju. Kompāniju, kuru zina ikviens. Cilvēki brauc strādāt smagu, fizisku darbu. Sešas dienas nedēļā. Ar nereālu darba grafiku. Ar nožēlojami zemu algu. Cilvēki brauc uz verdzību, turklāt brīvprātīgi. Un ne vienu reizi vien. Brauc ar autobusiem, kuri pastāvīgi kursē vairākas reizes nedēļā. Es solīju izmēģināt šo darbu pats un pastāstīt, kā tas bija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Saldo

Lielākais nodokļu parādnieks valstij palicis parādā vairāk nekā 12 miljonus

Elīna Pankovska, 22.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"" Simts lielāko nodokļu parādnieku kopējā parāda summa valsts budžetā uz šā gada pirmo aprīli veidoja 117,41 milj. Ls, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie dati. Savukārt lielākais nodokļu parādnieks valsts budžetam ir parādā vairāk nekā 12 milj. Ls.

Pirmajā vietā simts lielāko nodokļu parādnieku sarakstā atrodas fiziska persona Jevgeņijs Jakovļevs. Viņš pirmajā vietā atrodas jau ilgāku laiku un viņa nodokļa parāda apjoms sasniedzis jau 12,13 milj. Ls. Arī otro vietu ieņem fiziska persona Vadims Mitrofanovs, kura parāds ir 4,85 milj. Ls. Savukārt trešajā vietā atrodas SIA Metalex ar četru miljonu latu lielu nodokļu parādu.

Ceturtajā vietā atrodas SIA Chemi Baltic ar parādu 3,82 milj. Ls, piektajā vietā - SIA Dizaina projekti ar 2,97 milj. Ls parādu, bet sestajā ar 2,54 milj. Ls atrodas Ēriks Mingazetdinovs. Savukārt septītajā vietā arī ir privātpersona - Andrejs Danengiršs, kura saistības pret valsti uz aprīļa sākumu bija 2,44 milj. Ls, astotajā vietā ar 2,34 milj. Ls atrodas SIA NP company, devītajā vietā ar 2,26 milj. Ls – SIA Konti, bet Top 10 noslēdz SIA Cobold, kuras parāds veido 2,14 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Dienas Bizness apkopo gada nozīmīgākās būves Latvijā

Vēsma Lēvalde, Zanda Zablovska, Lāsma Vaivare, 10.12.2013

RĪGA UN REĢIONS

Objekts: Dzīvojamā kompleksa Ģipša Fabrika 2. kārta, Ķīpsala, Balasta dambis 72

Projekta attīstītājs: SIA Domuss
Ģenerālbūvnieks: RBSSKALS Būvvadība
Par projektu: Projektā ar iekšējo dārzu ietilpst 58 elites klases dzīvokļi un četras ekskluzīvas villas, apakšzemes stāvvieta 80 automašīnām.
Kopējais investīciju apjoms: 14 milj. latu
Avots: SIA Domuss

Foto: Kaspars Garda

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad gan galvaspilsētā, gan reģionos uz kopējā būvniecības fona izceļas kultūras un publiskās ārtelpas uzlabošanas projekti; reģionos ir uzbūvēti vairāki ražošanas kompleksi, pielikts punkts nozīmīgu satiksmes infrastruktūras objektu būvniecībai.

Salīdzinot ar t.s. treknajiem gadiem, būvniecības aktivitāte Rīgā vēl krietni atpaliek, tomēr salīdzinājumā ar pagājušo gadu šogad ekspluatācijā nodoti vairāki nozīmīgi projekti. Rīgas pilsētas būvvaldes dati liecina, ka līdz oktobra beigām izsniegti 598 akti par būvju un ēku pieņemšanu ekspluatācijā, kamēr pērn gadā kopumā tika izsniegti 783 šādi akti. Lielākās investīcijas ieguldītas satiksmes infrastruktūras projektos, sakārtotas arī vairākas publiskas teritorijas (Spīķeri, Ziemļblāzma) un rekonstruēti slimnīcu korpusi.

Neatkarīgi no funkcionālās nozīmes būves Kurzemē šogad izceļas ar savdabīgu vizuālo risinājumu. Bez Eiropas līdzfinansējuma būvētie objekti ir nelieli vai specifiski, savukārt ES nauda izmantota ārkārtīgi daudzveidīgi. Pilsētās galvenokārt būvēti sabiedriski objekti un attīstīta infrastruktūra ar ES struktūrfondu palīdzību, turklāt pašvaldība kā pasūtītājs ir bijis nozīmīgs spēlētājs. Arī lauku apvidos ES finansējums joprojām ir būvniecības vilcējspēks. Pēdējos gados arvien biežāk būvniecības pieteikumos parādās nelielas ražotnes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Latvijas pārtikas ražotāji meklē sadarbības partnerus Zviedrijā un Somijā

Lelde Petrāne, 02.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maijā un jūnijā Pārtikas produktu kvalitātes klastera uzņēmumu pārstāvji viesojās Zviedrijā un Somijā, lai tiktos ar potenciālajiem sadarbības partneriem. Kopumā Latvijas pārtikas ražotāji abās valstīs tikās ar gandrīz 80 tirgotājiem, kuriem prezentēja savu produkciju. Kā pēc vizītes atzina uzņēmēji, visticamāk, jau tuvākajā laikā varētu tikt noslēgti arī pirmie sadarbības līgumi par produkcijas eksportu.

No Latvijas uz Zviedriju un Somiju devās tādas kompānijas kā Daugavpils gaļas kombināts, Maiznīca Flora, Brīvais Vilnis, Vinnis un Garšu Fabrika, kā arī Rīgas dzirnavnieks, pārstāvot dažādas pārtikas rūpniecības apakšnozares Latvijā.

Pārtikas produktu kvalitātes klastera attīstības vadītāja Ligita Turnere stāstīja: «Šīs bija ļoti vērtīgas vizītes, jo mūsu uzņēmēji tikās ar lielākajiem Somijas un Zviedrijas vairumtirgotājiem, kā arī mazumtirdzniecības tīklu pārstāvjiem. Kā atzina paši uzņēmēji, iespējas iekļūt šajos Ziemeļvalstu tirgos ir un tuvāko pāris gadu laikā eksporta apjoms varētu palielināties par 25%-30%. Ir cerība, ka jau šā gada beigās uz Somiju varētu tikt nogādātas pirmās kravas ar Latvijas uzņēmumu ražojumiem, kas tika prezentēti tikšanās laikā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stereotipu par labāko darba devēju sabiedrībā veido dažādas iedzīvotāju aptaujas, taču parasti iekārojamāki uzņēmumi jau pieder vietējā mēroga uzņēmējdarbības elitei , trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Interneta personāla atlases uzņēmuma CV – Online Latvia veiktajā aptaujā TOP darba devējs 2014 šogad pirmo reizi tika noteikti labākie darba devēji arī reģionos, radot jaunas izpētes dimensijas. Kurzemē 1. vietu reputācijas topā ieņem SIA Ventspils nafta termināls, Zemgalē – a/s Dobeles dzirnavnieks, Vidzemē – a/s Cēsu alus, bet Latgales populārākais darba devējs ir a/s Latvijas maiznieks.

Iekārotākie darba devēji reģionos ir lielie uzņēmumi, kuriem ir atpazīstams zīmols un kuri ar savām aktivitātēm ir spējuši radīt sapņa darbavietas tēlu darba tirgū. 20% respondentu ir balsojuši par esošo darba devēju, bet 10% par iekārojamāko darba devēju ir nosaukuši savu bijušo darbavietu, kas liecina, ka vērā ņemamas ir uzņēmumu veiktās aktivitātes darbā ar personālu. Uzņēmumu pārstāvji neslēpj, ka ne tikai personāla vadībā, bet arī iekšējās un ārējās komunikācijās ir ieguldīts pamatīgs darbs, mērķtiecīgi veidojot publisko tēlu, kas ir licis pamatus sapņu darbavietas statusam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Labākie uzņēmumi vides jomā saņem Zaļās izcilības balvas

Dienas Bizness, 10.12.2015

SIA "ZAAO" valdes priekšsēdētājs Aivars Sirmais (no labās), Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Inga Koļegova un "Zaļās izcilības balvas" laureāta uzņēmuma jurists Edgars Atlācis

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai godinātu labākos uzņēmumus vides jomā, no šī gada Valsts vides dienests (VVD) ieviesis apbalvojumu Zaļās izcilības balva. Augstāko vērtējumu saņēmusi atkritumu apsaimniekotāja SIA Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija (ZAAO), informē VVD pārstāve Jūlija Ņikitina.

ZAAO saņēma 14 punktus, kas ir maksimālais iespējamais novērtējums.

13 punktu novērtējumu saņēma tādi uzņēmumi kā SIA AGA, SIA Cemex, AS Latvijas Gāze Inčukalna pazemes gāzes krātuve un AS Valmieras stikla šķiedra.

12 punkti piešķirti uzņēmumiem SIA Avoti SWF, SIA Intergaz, AS Latvenergo par Tec - 1 un Tec - 2 darbību, SIA Rubate Metal, SIA Ulbroka, AS Latvijas Finieris meitasuzņēmumam RSEZ SIA Verems, SIA Vika Wood un SIA Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca Ventspilī.

11 punktus saņēmuši tādi uzņēmumi kā SIA Baltimar VT, SIA Daugavpils ūdens, SIA EuroMaint Rail, SIA HGF Rīga, SIA Neste Latvija par divu automātisko degvielas uzpildes staciju darbību Ventspilī, RSEZ AS Rēzeknes dzirnavnieks un AS Rīgas siltums par visu desmit siltumcentrāļu un katlumāju darbību.

Komentāri

Pievienot komentāru