Karjera

DB Akadēmijā iepazīstinās, kā noteikt adekvātus mērķus

Žanete Hāka, 21.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kontrole nav jāuztver kā negatīvs process uzņēmumā, bet kā palīdzība sasniegt rezultātu, pirmdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Uzņēmumos bieži vien var vērot situāciju, kad neizdodas izpildīt noteiktos mērķus, taču, izvērtējot aspektus, nereti nākas konstatēt, ka tiek noteikti lieli plāni, taču nevienam nav skaidrības, kā tos sasniegt, norāda SIA Komercizglītības centrs biznesa trenere, Pārdošanas vadīšanas eksperte Inese Ranceva, kura trešdien, 23.novembrī, notiekošajā DB Akadēmijā Adekvāti mērķi un efektīvs rezultātu sasniegšanas plāns, izglītos par to, kā un kādus mērķus noteikt, lai visi darbinieki saprastu, kā tos sasniegt, kā arī kādus kontroles procesus īstenot, lai mērķi kļūtu sasniedzami.

Uzņēmumos mērķi bieži vien tiek noteikti formāli – tie var būt lieli, taču ne vienmēr būs iespējams tos īstenot. Tāpat nereti mērķus uzņēmumā nosaka vadītājs viens pats, kā rezultātā pārējie darbinieki nav apmierināti. Rezultātā esošie vadītāji, kuriem šīs lietas ir jāizpilda, tos neakceptē, notiek klusais boikots, un tas jau ir kritērijs, ka sasniegumu nebūs, norāda eksperte.

Visu rakstu Mērķi nepielāgo tirgus situācijai iespējams izlasīt pirmdienas, 21.novembra, laikrakstā Dienas Bizness, 5.lpp.!

Komentāri

Pievienot komentāru