Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izstādē «Vide un Enerģija 2010» no 14. līdz 17. oktobrim Ķīpsalā pirmoreiz plašākai publikai tiks «atrādīts» Latvijā radītais elektriskais motocikls Elmoto 1 – mocis, kam «degvielas» izmaksas ir Ls 10 uz 3 000 km.

Elektriskā motocikla radītāji Dzintars Mednis un Raivo Saļms pirms gada sāka virzīt ideju par motocikla elektrificēšanu. Projekta finansētājs un izstrādātājs ir uzņēmums EMT, savukārt mehānisko darbu un krāsošanas veikšanas sadarbības partneris – uzņēmums Hornet. Elmoto 1 pirmo reizi tika iedarbināts šā gada 30. septembrī, tāpēc daļa tehnisko datu vēl nav fiksēti.

Raivo Saļms: «Man liekas, ka ir iznācis ļoti labs kompromiss starp jaudu un ātrumu – ikdienas lietošanai vai braukšanai pa mežu prototipa dinamika šajā fāzē liekas optimāla. Domāju, ka nelielu gabalu braucējiem, kas meklē ekonomisku izdevīgumu, Elmoto 1 varētu būt ļoti pievilcīgs braucamrīks.»

Kā zināms, no 14. līdz 17. oktobrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 6. starptautiskā izstāde «Vide un Enerģija 2010», kurā šogad tiks akcentēti energoefektivitātes, vides tehnoloģiju un infrastruktūras uzlabošanas risinājumi, ko piedāvās uzņēmēji no Latvijas, Kanādas, Beļģijas, Vācijas, Lielbritānijas, Itālijas, Polijas, Čehijas, Lietuvas un citām valstīm.

Izstādes ekspozīciju papildinās daudzveidīga semināru programma par aktuāliem energoefektivitātes jautājumiem, klimata pārmaiņu tehnoloģijām, to finansējumiem un ilgtspējīgas «zaļās» enerģijas jautājumiem.

Izstādi rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Vides ministriju, Rīgas Enerģētikas aģentūru un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru.

Komentāri

Pievienot komentāru