Viedokļi

Dienas Biznesa klubā uzņēmēji un Valsts prezidents Bērziņš diskutē par atbildību valsts pārvaldē

Sanita Igaune, 23.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienas Biznesa kluba 2014. gada sezonas pirmais viesis bija Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš. Neformālā diskusijā par dažādiem ar valsts attīstību saistītiem jautājumiem sarunā ar prezidentu iesaistījās ietekmīgākie Latvijas uzņēmēji - Dienas Biznesa kluba biedri.

Laimdotas Straujumas (V) veidotā un trešdien Saeimas apstiprinātā valdība ir samērīgs risinājums, izraudzītie ministri ir pieredzējuši. Kopumā jāatceras, ka šobrīd valdībā iesaistītās politiskās partijas vairāk raugās uz rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, tāpēc viss būs atkarīgs no īstenotajiem darbiem, jo arī šajos mēnešos pastāv iespējas sevi parādīt, tā Dienas Biznesa rīkotajā Uzņēmēju klubā, kurā ir ietekmīgākie Latvijas uzņēmēji, sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš. Protams, jaunajai valdībai priekšā būs arī grūti risināmi jautājumi un būtu brīnums, ja būtu citādi, tomēr prezidentam ir pārliecība, ka L. Straujuma ir uz rezultātu orientēts cilvēks.

«Es gribu aktualizēt vienu problēmu Latvijā – valsts pārvaldē neviens ne par ko neatbild, un šī bezatbildība veicina nesodāmību, tāpēc aicinu likumdošanā ieviest normu par valsts amatpersonu personīgo atbildību par viņu pieņemtajiem lēmumiem,» Valsts prezidentu mudināja uzņēmuma Brīvais vilnis valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris.

«Politiķiem tiek uzticēta nodokļu maksātāju nauda, mūsu drošība, labklājība, tāpēc aicinu spert šādu soli, jo jums ir visas iespējas,» uzsvēra A. Babris. Kas to izvērtēs? Šādam solim ir nepieciešama ilgāka laika atskaite, iebilda A. Bērziņš, jautājot, vai, piemēram, Parex bankas gadījumā bijušais premjers I. Godmanis būtu jāsauc pie atbildības.

Plašāk lasiet 23. janvāra laikrastā Dienas Bizness!

Komentāri

Pievienot komentāru