Karjera

Diriģenta Imanta Kokara mazdēls nodibina online vokālo skolu

Monta Glumane, 20.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Diriģenta Imanta Kokara mazdēls Edvards Kokars nodibinājis online dziedāšanas skolu VocalMaster Latvia, kas piedāvā meistarklases iesācējiem, mūzikas mīļotājiem, kā arī profesionāļiem.

Viņš stāsta, ka online skolas koncepts ir īstenots jau daudzās pasaules valstīs. Atšķirīgi mēdz būt tikai mehānismi, kā notiek pašas apmācības. E.Kokars norāda, ka pasaulē plaši izplatīta ir prakse, kad online skolas platformā ir iespējams iegādāties abonementu vienam mēnesim vai ilgākam periodam. Pēc tam skolas klients izmanto tur izvietotos izglītojošos video materiālus, lai apgūtu sev vēlamās zināšanas.

Pēc reģistrācijas meistarklasēm, to dalībnieki tiek apvienoti ikmēneša grupās un apmācību procesā notiek savstarpēja studentu komunikācija, izmantojot sociālo tīklu platformas.

Vokālā skola katram dalībniekam nodrošina kuratoru, kas sniedz atbalstu tehniskos jautājumos, kā arī palīdzību vokālo vingrinājumu izpildei. Skolas programma sastāv no vairāk nekā 120 video lekcijām, demonstrācijām un vingrinājumiem. Dalībniekiem plānots organizēt arī tikšanās un meistarklases, kurās klātienē būs iespēja attīstīt vokālās nianses pasniedzējas Annijas Kokares vadībā.

E.Kokars norāda, ka skolas izveidē investētie līdzekļi ir grūti izmērāmi. Vokālās skolas tehniskais nodrošinājums izmaksājis aptuveni 5000 eiro. «Svarīgi ir saprast, ka mēs netirgojam parastus video vingrinājumus - tādus katram ir iespējams atrast YouTube platformā, taču cilvēku, kas sasniedz rezultātu, šādi sevi apmācot, ir ļoti maz. Mēs pārdodam rezultātu,» stāsta E.Kokars.

VocalMaster meistarklašu dalības maksa ir robežās no 40 līdz 4200 eiro. Viņaprāt, tas ir lētāk nekā vairākas reizes mēnesī apmeklēt vokālo pasniedzēju. «Salīdzinājumam - lai šo visu apgūtu kādā no Londonas augstskolām, ir jārēķinās ar vismaz trīs gadiem savas dzīves un apmēram 70 000 eiro lieliem izdevumiem,» viņš norāda.

Lai padarītu šo produktu eksportspējīgu, tiek izstrādāta arī angļu un krievu valodas versija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS "Pasažieru vilciens" akcionāru sapulcē 25.janvārī apstiprināta kompānijas pagaidu padome, informē Satiksmes ministrijā (SM).

Par padomes priekšsēdētāju ievēlēts AS "Sakret Holdings" padomes priekšsēdētāja vietnieks Artis Grinbergs, savukārt par padomes locekļiem ievēlēti SM Aviācijas departamenta direktors Artūrs Kokars un uzņēmējs Mikus Ozols.

Padome savas pilnvaras pildīs līdz atklātā konkursā tiks izvēlēti jauni uzņēmuma padomes locekļi. Konkursu uz "Pasažieru vilciena" padomes locekļu amatiem ministrija plāno izsludināt tuvākajā laikā.

A.Grinbergs ieņem Domnīcas "Certus" padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu. Pirms tam viņš strādājis par Veselības ministra padomnieku digitālās transformācijas jautājumos, Ekonomikas ministra padomnieku ekonomikas jautājumos, kā arī ieņēmis citus amatus.

Komentāri

Pievienot komentāru