Citas ziņas

Diskutēs par IT nozares eksporta iespējām

Vēsma Lēvalde, 28.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

29.aprīlī Latvijas vēstnieki un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares pārstāvji diksusijā meklēs iespējas palielināt nozares eksporta apjomus.

Tikšanās iecerēta apaļā galda veidā un tās galvenais uzdevums ir uzņēmējiem kopīgi ar ārlietu dienesta pārstāvjiem meklēt iespējas un risinājumus nozares eksporta apjoma palielināšanas veicināšanai, strādājot pie jaunu eksporta tirgu un produkcijas nišu identificēšanas un apgūšanas. Pēc ekspertu domām informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozare ir īpaši nozīmīga Latvijas eksporta izaugsmei, jo tās attīstībai vairāk nepieciešamas zināšanas un idejas, nevis iespaidīgas investīcijas un tai Latvijā šodien vēl joprojām ir ievērojams neatklāts potenciāls. Apaļā galda diskusijā klātienē un video - tiešsaistes režīmā piedalīsies Latvijas vēstnieki Azerbaidžānā, Ukrainā, Portugālē, Brazīlijā, Ēģiptē un Gruzijā. Vēstnieki sniegs uzņēmējiem savu ieskatu par aktuālo situāciju attiecīgajā rezidences valstī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarē.

Līdz ar šo apaļā galda diskusiju Ārlietu ministrija turpina pasākumu ciklu Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem sniedz iespēju uzņēmējiem nodibināt tiešus kontaktus ar vēstniekiem ārvalstīs un veicina izpratni par Latvijas ārlietu dienesta atbalsta iespējām, norāda ĀM. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem norisinās reizi mēnesī un turpināsies visa gada garumā. Nākamā diskusija plānota maijā. Tā būs veltīta mašīnbūves un metālapstrādes nozarei.

Komentāri

Pievienot komentāru