Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dolārs šonedēļ piedzīvoja vērtības kritumu zem 51,5 santīmu atzīmes, norāda SEB bankas eksperti.

Viņi skaidro, ka pārsvarā šis vērtības kritums jānoraksta uz prieku par pozitīvām eiro procentu likmēm un piesardzību pirms ASV darba tirgus datu publicēšanas piektdien. Šonedēļ publicētie ASV ekonomikas dati bija pozitīvi – lieliski privātā sektora darba vietu dati, labi iknedēļas darba tirgus dati, pozitīva IKP datu korekcija, vispārējās ekonomiskās aktivitātes mērens pieaugums .

Ja vien darba tirgus dati nepabojās bildi, ir redzama ļoti laba bāze dolāra vērtības pieaugumam, kad prieks par eiro likmēm izplēnēs, un galu galā vāja eiro zonas izaugsme un dārgs eiro ir ļoti slikta kombinācija, uzskata SEB bankas Finanšu tirgus pakalpojumu vadītājs Andris Lāriņš.

Pēc likmju pazemināšanas novembrī, Eiropas Centrālā banka (ECB) gada pēdējā sanāksmē nolēma ieturēt pauzi. Uz 1,1% (no 1%) paaugstināta nākamā gada IKP prognoze, bet uz 1,1% (no 1,3%) pazemināta nākamā gada inflācijas prognoze. ECB tehniski ir gatava negatīvām procentu likmēm un ir gatava papildināt tirgus atbalstu ar naudas resursiem ar nosacījumu, ja šī nauda tiek līdz reālajai ekonomikai.

Tā kā tuvākajā laikā negatīvas likmes nedraud un ECB ir piesardzīga pret turpmāko atbalstu tirgum, eiro cena pēc ECB sapulces pakāpās virs 1,367 dolāriem (nedēļas pirmajā pusē eiro paslīdēja zem 1,353 dolāriem).

Komentāri

Pievienot komentāru