Jaunākais izdevums

Berlīnē sācis darbu Eiropas lielākais patēriņa sīkrīku un mājsaimniecības elektrotehnikas gadatirgus Internationale Funk Austellung (IFA). Pirmajā pasākuma dienā to apmeklējuši jau aptuveni divi tūkstoši cilvēku.

Izstādē liela uzmanība pievērsta planšetdatoriem, interneta televīzijas iekārtām, kā arī dažādām hibrīdierīcēm. Pasākuma nozīmīgumu akcentējusi Vācijas kanclere Angela Merkele, kas no Ķīnas, kur atrodas valsts vizītē, nosūtījusi videoapsveikumu, kurā teikts, ka tehnoloģiju nozares kompānijas spēlē svarīgu lomu valsts ekonomikas attīstībā.

Gadatirgū atbalsojies arī kompānijas Samsung zaudējums «patentu karā» ar Apple. Dienvidkorejas tehnoloģiju milža piedāvājums ir visaptverošs – sākot no viedtālruņiem, beidzot ar videokameru, kuru iespējams kontrolēt ar balsi. Kā atzīmē Vācijas mediji, šādi Samsung pūlas demonstrēt, ka ir ļoti dažādu ierīču ražotājs.

Tāpat liela uzmanība pasākumā tiek pievērsta dažādām enerģijas taupīšanas iekārtām.

IFA ir nozīmīga vieta, kurā kompānijas «atrāda» savus ražojumus. Aizvadītajā gadā gadatirgū tika noslēgti līgumi par kopējo vērtību ap 3,7 miljardiem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Berlīnē notikušajā elektronikas izstādē IFA 2017 izrādītās tehnoloģijas liek domāt, ka jau pavisam drīz sarunāšanos ar sadzīves tehniku uztversim kā normālu parādību

Gudrāka un savstarpēji savienota sadzīves tehnika, ekrāni visās malās, arī gleznu vietā, un sarunas balsī ar priekšmetiem – šādi IFA 2017 iezīmējusi tuvākās nākotnes patērētāju elektronikas aprises. Berlīnes izstāžu centra milzīgajos paviljonos tehnoloģiju kompānijas tradicionāli izstāda iepriekš neredzētas inovācijas; dažas tendences bija īpaši uzkrītošas.

Ultra HD ir ikdiena

4K jeb Ultra HD izšķirtspēja televizoriem vairs nav nekas pārsteidzošs, taču šajā izstādē milzu ekrāni ar astoņiem miljoniem attēlu veidojošo pikseļu bija it visur – gan kā izstādes objekti, gan kā informatīvi palīglīdzekļi citu produktu stendos. Samsung prezentēja televizora un digitālā gleznu rāmja krustojumu The Frame 43 collu versijā, kas izslēgtā stāvoklī kļūst par gleznu. Vienlaikus korejieši paziņoja par sadarbību ar slaveno Madrides Prado mākslas muzeju, un šī savienība paredz, ka lietotājiem ielādēšanai digitālajā rāmī būs pieejamas tūkstoš slavenu mākslinieku gleznu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

FOTO: IFA 2018 paredz, ka cilvēkiem vairs nebūs jādomā par sadzīvisku lietu kārtošanu

Jānis Vēvers, speciāli DB no Berlīnes, 07.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patērētāju elektronikas izstādē IFA 2018 ieskicētā nākotnes vīzijā cilvēkiem vairs nebūs jāapgrūtina sevi ar domām par sadzīvisku lietu kārtošanu, piektdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Savstarpēji savienotas ierīces, digitāli asistenti, izklaidējoši un izpalīdzīgi roboti un iespaidīgi ekrāni – aptuveni tāds ir nupat Berlīnē notikušās patērētāju elektronikas izstādes IFA 2018 dominējošo tēmu saraksts. Lai arī šogad apmeklētāji netika lutināti ar negaidītiem, revolucionāriem risinājumiem, vairāk nekā 1800 ražotāju Messe Berlin izstāžu kompleksa 26 hallēs izstādītie produkti ļāva gūt diezgan skaidru priekšstatu, kas sagaida patērētājus tuvākajos gados.

Ar patīkamu satraukumu nākotni var gaidīt tie, kuriem patīk rosīties virtuvē. Tās iekārtu aprīkošana ar papildu iespējām kļuvusi par vienu no aktuālākajām ražotāju intereses sfērām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz nestabilo ekonomisko gaisotni, kas vērojama daudzviet pasaulē, sadzīves elektropreču bizness saglabā augšupeju, secināms Eiropā lielākajā plaša patēriņa elektronikas izstādē IFA, kas šonedēļ norit Berlīnē. Turklāt globālā tirgus pieaugumu nozares pārstāvji šogad prognozē 14% apjomā, bet viedtālruņu tirgus apjoma pieaugums sasniegšot pat 41%, ceturtdien raksta laikraksts Diena.

Tirgus attīstību nosaka nozares dominējošie spēlētāji, un viens no tādiem ir Samsung. Vairāk nekā puse Eiropā pārdoto viedtālruņu nāk no šā dienvidkorejiešu ražotāja. Turklāt Samsung ir arī Eiropā lielākais televizoru pārdevējs. IFA mediju pasākumos uzņēmuma runas vīri, izklāstot piecu gadu nākotnes vīziju, pievērsās tā dēvētajam lietu internetam un ar to saistītajai tā sauktās Viedās mājas, kurā savā starpā sazinās dažādas elektroierīces, tematikai. Ja ir produkts vai lieta un ir internets, tad atliek tikai domāt, kā šīs lietas padarīt vadāmas un sasaistāmas, izmantojot interneta iespējas.

Izstādē Samsung prezentēja savu pirmo Viedās mājas produktu līniju. Pirms gada dienvidkorejieši nopirka amerikāņu uzņēmumu SmartThings, kas, līdzīgi kā Latvijas AirDog, sāka ar naudas vākšanas kampaņu (nauda bija nepieciešama dažādu Viedās mājas elementu ražošanai) interneta platformā Kickstarter 2012. gadā. Savukārt 2014. gadā dienvidkorejiešu gigants amerikāņu Viedās mājas aprīkojumu jau pārpirka par 200 miljoniem ASV dolāru ( 179,18 miljoni eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patērētāji vēlas ieguldīt naudu jaunos, inovatīvos produktos, tādēļ uzņēmumiem ātrā tempā jāspēj izstrādāt iespējām aizvien bagātākas elektroierīces, rāda pētījumi.

Tuvākajos gados elektronikas ražotāji sadarbosies aizvien ciešāk, apvienos prasmes, lai kopīgi radītu inovatīvus produktus. Šādu nākotnes tendenci šā gada aprīļa nogalē Andalūzijā notikušajā patērētāju elektronikas un sadzīves tehnikas izstādes IFA globālajā preses konferencē ieskicēja tās rīkotāji.

Lai arī IFA Berlīnē tradicionāli notiek septembra pirmajās dienās, globālajā preses konferencē jau pavasarī masu mediji tiek iepazīstināti ar nozares aktuālajām tendencēm. Un šogad svarīgākā ir kopīga inovāciju ražošana.

Nauda no blakus produktiem

Kompetenču apvienošana kopīga mērķa īstenošanai gan nav jauna. Uzņēmumi jau desmitgadēm ilgi atsevišķos projektos sadarbojušies pat ar konkurentiem, lai radītu tehnoloģijas vai produktus, kas vienatnē nav bijis pa spēkam. Taču tagad šī tendence tehnoloģiju nozarē pieņemšoties spēkā, un tam ir loģisks pamatojums. Daudzās jomās pamatprodukti, kā viedtelefoni, televizori, biroja tehnika, sadzīves tehnika, ir noslīpēti ļoti augstā līmenī. Patērētāji ar tiem ir apmierināti un iegādājušies visu nepieciešamo. Šī iemesla dēļ tirgus aug ļoti lēni, un ražotājiem jāmeklē jauni veidi, kā padarīt produktus pievilcīgākus. Piesaistot citu jomu uzņēmumus, ražotāji meklē iespējas, kā padarīt produktus interesantākus vai kā izstrādāt labākus aksesuārus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nokia Lumia prezentē trīs jaunus viedtālruņus; Latvijā divi būs pieejami oktobrī

Žanete Hāka, 04.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien izstādē IFA 2014 Berlīnē Nokia prezentēja trīs jaunus Lumia viedtālruņus — Nokia Lumia 830, Nokia Lumia 730 Dual SIM un Nokia Lumia 735 ar 4G, informē kompānijas pārstāvji.

Paredzēts, ka tuvākajā laikā Latvijā būs pieejami divi no šiem viedtālruņiem – Nokia Lumia 830 un Nokia Lumia 735 ar 4G atbalstu.

Jaunais Nokia Lumia 830 aprīkota ar Windows Phone 8,1 operētājsistēmu ar Lumia Denim atjauninājumu, 1,2GHz Snapdragon četrkodolu procesoru. Nokia Lumia 830 ir 16 Gb iebūvētā atmiņa, bet, ievietojot microSD atmiņas karti to var palielināt līdz 128 Gb. Papildus ir nodrošināti arī bezmaksas 15 Gb datu uzglabāšanai OneDrive mākoņkrātuvē.

Viedtālrunis ir aprīkots ar 10 megapikseļu PureView kameru ar ZEISS optiku, Rich Recording iespēju..

Nokia Lumia 830 ir aprīkots ar 5 collu ClearBlack ekrānu, kas nodrošina kvalitatīvu tā satura nolasīšanu arī saules gaismā, un Curved Gorilla 3.0 ekrāna stikliņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

FOTO: Elektronikas ražotāji izstādē IFA Berlin demonstrē jaunākos sasniegumus

Db.lv, 30.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 31.augusta līdz 5.septembrim Berlīnē notiks viena no lielākajām elektronikas preču un sadzīves tehnikas izstādēm Eiropā IFA (Internationale Funkausstellung).

30.augustā izstādes norisē bija iespēja ielūkoties medijiem.

Ik gadu izstādi apmeklē vairāk nekā 200 tūkstoši cilvēku un tajā savus jaunākos sasniegumus demonstrē 1000 dalībnieku, kas piedāvā patērētāju elektroniku, tajā skaitā, Microsoft, Bang & Olufsen, Casio, Samsung, LG, Sony, Huawei, ZTE, Asus, Acer, Toshiba, Philips, Panasonic, Amazon un citi.

Galerijā augstāk iespējams ielūkoties izstādes norisē!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz līdz šim vājo rezultātu kopš gada sākuma, zelta cena varētu pieaugt līdz 5000 ASV dolāriem par unci, uzskata Euro Pacific Capital vadītājs Pīters Šifs.

Kā raksta MarketWatch, tādējādi viņš paredz, ka zelta cena no pašreizējās atzīmes var pieaugt par vairāk nekā 300%. Zelta cena patlaban atrodas pie 1225,2 dolāriem.

Šajā gadā zelta cena ir palielinājusies par gandrīz 3%, bet aizvien atrodas ļoti tālu no 2011. gadā sasniegtās vēsturiski augstākās atzīmes – 1900 dolāriem.

Pēdējo mēnešo laikā zelta cenas rezultāti nav bijuši īpaši spīdoši, taču tieši tas ir uzlabojis P. Šifa prognozes par turpmāko cenas virzienu.

«Patiesībā nav nekādu ierobežojumu, cik augstu zelta cena var pieaugt,» viņš sacījis MarketWatch. Eksperts norāda, ka ASV ekonomikas dati ir bijuši ļoti slikti un par spīti tam, Federālo Rezervju sistēma ir mainījusi savu nostāju. «Pirmajā ceturksnī ekonomikas dati ir bijuši ļoti slikti, un arī otrajā ceturksnī tie būs ļoti slikti,» viņš paredz. «FRS aizvien izturas tā, it kā drīz plānotu celt likmes, taču tas nenotiks,» uzskata eksperts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc preču pirkšanas ažiotāžas pērnā gada nogalē, kad straujās rubļa devalvācijas ēnā cilvēki Krievijā centās atbrīvoties no rubļu uzkrājumiem, lielā mērā pārvēršot tos tādās ilgtermiņā lietojamās sadzīves elektroprecēs kā televizori, ledusskapji un tamlīdzīgi, nu iestājusies pretēja tendence – elektropreču tirgū Krievijā sācies dziļš kritums. Līdzīgas tendences ir daudzās bijušā padomju reģiona valstīs, ceturtdien raksta laikraksts Diena.

Ainu paspilgtina fakts, ka drūmu skatu nākotnē rāda ne tikai šī gada pirmā ceturkšņa statistika, bet arī patērētāju noskaņojuma aptaujas un tirgus ekspertu prognozes.

Šogad notikušajā lielākās vācu plaša patēriņa sadzīves elektronikas izstāžu kompānijas IFA rīkotajā mediju saietā nozares eksperti prognozēja strauju pārdošanas lejupslīdi Krievijā. Piemēram, šogad lielās sadzīves tehnikas – ledusskapju, veļas mašīnu un tamlīdzīgi – vienību skaita samazinājums varētu pārsniegt 20%, lēš globālās tirgus izpētes kompānijas GfK eksperts Friedemans Stokle. Savukārt GfK mazumtirdzniecības un tehnoloģiju tirgu izpētes virziena vadītājs Jurgens Boinijs Krievijas tirgus atlabšanu prognozē tikai 2018. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Huawei apsteidz konkurentus, iestrādājot Mate 20 Pro ekrānā pirkstu nospiedumu lasītāju un iespēju bez vadiem no telefona lādēt citas ierīces

Reizēm ir labāk neko nesasolīt un tad pamatīgi pārsteigt – tādas pārdomas bija, oktobrī skatoties Huawei jaunākā flagmaņa Mate 20 Pro prezentāciju. Visu vasaru plūda baumas, ka jaunajam iPhone būs ekrānā iestrādāts pirkstu nospiedumu lasītājs, taču rudenī izrādījās, ka Touch ID vispār ir izņemts no telefona. Tikmēr ķīnieši bez liekas ažiotāžas pirmie iemontēja šādu lasītāju sava flagmaņa ekrānā.

Atbrīvošanās no fiziska pirkstu nospiedumu lasītāja atraisījusi Huawei dizaineriem rokas maksimāli simetriska telefona izveidē. Ja vien aizmugurē nebūtu iestrādāts prāvs četrstūris, kurā pa pāriem izvietotas trīs fotokameras lēcas un zibspuldze, Mate 20 Pro no abām pusēm izskatītos vienāds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecībā Dienvidkorejā parādījusies jaunākais tehnoloģiju kompānijas viedtālruņa un planšetdatora «krustojums» Galaxy Note 2. Latvijā jaunā Samsung ierīce tās cienītājiem būs pieejama tikai oktobra beigās.

Samsung cer, ka jaunākās ierīces debija būs vēl sekmīgāka nekā tās priekšgājējs populārais Galaxy Note, kurš pasaulē pārdots desmit miljonos eksemplāru.

Kā Db.lv noskaidroja Samsung pārstāvniecībā, Galaxy Note 2 Latvijā varētu parādīties orientējoši oktobra pēdējā nedēļā vai novembra sākumā. Ierīces aptuvenā cena Latvijā varētu būt ap 699 eiro.

Samsung Galaxy Note 2 aprīkots ar 1,6 GHZ divkodolu procesoru, 5,55 collu ekrānu, diviem gigabaitiem operatīvās atmiņas un Android 4.1 Jelly Bean operētājsistēmu. Ņemot vērā Note sērijas ierīču iespaidīgo ekrāna izmēru, tehnoloģiju eksperti nereti to dēvē par savienojuma posmu starp planšetdatoriem un viedtālruņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamajā mēnesī Samsung Electronics iepazīstinās ar rokaspulkstenim līdzīgu ierīci Galaxy Gear, ar kura palīdzību var zvanīt, izmantot internetu, kā arī lasīt epastus, aģentūru Bloomberg informējušas uzņēmumam tuvu stāvošas personas.

Galaxy Gear darbinās Google Android sistēma un šajā gadā to plānots laist pārdpšanā, lai pārspētu potenciāli konkurējošu produktu no Apple. Jauno ierīci Samsung prezentēs 4. septembrī, kas ir divas dienas pirms IFA patērētāju elektroierīču šova Berlīnē.

Jāpiebilst, ka februārī arī Apple tuvu stāvošas personas atklāja, ka aptuveni 100 dizaineri strādā pie rokaspulkstenim līdzīgas ierīces, un plānots, ka tirgus ar to tiks iepazīstināts jau šogad.

Pērn Samsung kļuva par lielāko viedtālruņu ražotāju, pārspējot Apple.

Samsung aprīlī sāka viedtālruņa Galaxy S4 tirdzniecību. Pieprasījums pēc ierīces bija tik liels, ka kompānijai bija grūtības izpildīt visus pasūtījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

FOTO: Jaunākie tehnoloģiju brīnumi lielākajā Eiropas izstādē IFA

Žanete Hāka, 01.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban Berlīnē norisinās lielākā tehnoloģiju izstāde Eiropā IFA, kuras laikā starptautiskās kompānijas demonstrē jaunākās ierīces, ko tās piedāvās tuvākajā sezonā.

Izstādē tiek demonstrētas jaunāko modeļu ierīces, sākot no viedtālruņiem un laptopiem līdz pat ledusskapjiem un veļasmašīnām.

Ieskats izstādē – galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

FOTO: Ražotāji IFA 2019 demonstrē jaunākos plaša patēriņa elektronikas sasniegumus

Žanete Hāka, 06.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien Berlīnē sākusies elektronikas izstāde IFA 2019, kurā ražotāji demonstrē jaunākos sasniegumus plaša patēriņa tehnikas jomā.

Izstāde ilgs līdz 11.septembrim.

Pērn izstādē piedalījās 1814 dalībnieki un to apmeklēja 244 tūkstoši apmeklētāju. Izstādes laikā notika vairāk nekā 1,5 miljoni tikšanas, bet kopējais pasūtījumu apmērs sasniedza 4,7 miljardus eiro.

Galerijā augstāk - ieskats izstādē!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju uzņēmums LG Corporation ar jaunu astoņu collu planšetdatoru papildinājis G klases zīmola sēriju.

LG G Pad 8.3 ir arī pirmais uzņēmuma astoņu collu kategorijas planšetdators, kas aprīkots ar Full HD displeju. Ierīces oficiālā debija ir paredzēta IFA tirdzniecības izstādē Berlīnē nākamajā nedēļā.

Ierīce aprīkota ar Qualcomm Snapdragon 600 1,7 GHz četrkodolu procesoru, 4600 mAh akumulatoru, 2GB lielu operatīvo atmiņu, 16 GB iebūvēto atmiņu, 5 MP aizmugurējo un 1,3 MP priekšējo kameru, kā arī ar Android 4.2.2 Jelly Bean operatīvo atmiņu.

Kompānija LG norāda, ka jaunais planšetdators aprīkots ar lietojumprogrammu Qpair, kas nodrošina to, ka uz viedtālruni saņemtie zvani un īsziņas parādās arī G Pad ierīcē. Qpair LG G Pad 8.3 ļauj savienot arī ar citu ražotāju viedtālruņiem un planšetdatoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas tehnoloģiju kompānija Acer nākusi klajā ar jaunu viedtālruni Liquid S2, kas aprīkots ar sešu collu skārienjūtīgu ekrānu.

Ierīce, kura oficiāli tiks prezentēta IFA tirdzniecības izstādē Berlīnē nākamajā nedēļā, aprīkota ar 2,2 GHz Qualcomm Snapdragon 800 procesoru, 13 megapikseļu aizmugurējo kameru, 2 megapiskeļu priekšējo kameru, 2 GB operatīvo atmiņu, 16 GB iebūvēto atmiņu un Android 4.2.2.

Acer uzsver, ka ierīce aprīkota ar 4K augstas izšķirtspējas video ierakstīšanas funkciju - saskaņā ar kompānijas apgalvoto Liquid S2 ir pirmais viedtālrunis pasaulē, kuram ir šāda funkcija. Paredzēts, ka viedtārunis tirdzniecībā nonāks oktobra beigās un vispirms Eiropā.

Šā gada pirmo ceturksni Acer noslēgusi ar 17,4 miljonu ASV dolāru lielu peļņu, kas bijis pieaugums salīdzinājumā ar attiecīgu laika posmu pirms gada. Periodā no šā gada janvāra līdz martam, salīdzinot ar tādu pašu laiku pirms gada, par 19% samazinājušies kompānijas ienākumi. Tam par iemeslu galvenokārt bijis vājais globālais pieprasījums personālajiem datoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

CAT triecienizturīgais viedtelefons S41 pats ar vienu uzlādi kalpo ilgi un spēj padalīties enerģijā ar citiem

Triecienizturīgie, ūdensdrošie telefoni visnotaļ veiksmīgi atraduši nišu arī viedo ierīču tirgū, «uzrunājot» ne vien celtniekus un citus glaunajiem «glāstekļiem» ne pārāk labvēlīgā vidē strādājošos, bet arī aktīva dzīvesveida piekopējus. Celtniecības tehnikas ražotāja CAT pērnā rudenī IFA izstādē Berlīnē prezentētais S41 ir solis vēl tālāk šajā virzienā, jo tas vilina patērētājus, kuriem patīk klejot ārpus civilizācijas vismaz pāris dienas. Divus gadus veco CAT S40 aizstājušais modelis neizceļas ar tik savdabīgu ekstru, kāda S60 ir termokamera, taču tam ir sava unikālā iezīme.

Tāpat kā citi nocietinātie tālruņi, S41 nav diezko glīts. Tas ir masīvs, ietērpts uzkrītošā triecienizturīgā sintētiskā materiāla apvalkā un izdekorēts ar automašīnas riepas protektoru atgādinošu reljefu. Tomēr bruņoto sajūtu pabojā tukšums zem aizmugurējā vāka, kā dēļ tas pie stiprāka spiediena ielokās. Lai pasargātu Gorilla Glass 5 aizsargstikla klāto ekrānu, korpusa malas izvirzītas dažus milimetrus uz priekšu. Līdz ar to dizaineri izveidojuši vietu, kur ap ekrānu neizbēgami krāsies netīrumi. Tā gan nebūs liela bēda, jo S41 atbilst IP68 standarta prasībām un to var droši nomazgāt zem silta ūdens strūklas, izpeldināt kādā tilpnē vai arī iemest sniegā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony tehnoloģiju pasākumā Berlīnē IFA 2013 prezentējusi jaunu viedtālruni savā ūdensizturīgo ierīču sērijā – Xperia Z1.

Jaunais viedtālrunis tiek pozicionēts kā ierīce ar «revolucionāru» 20,7 megapikseļu kameru. Tehnoloģiju eksperti atgādina, ka, piemēram, Nokia Lumia 1020, ir vēl lielākas izšķirtspējas - 41 megapikseļa - kamera, tomēr tajā pašā Nokia tālrunis ir «izlecējs», un Sony varētu rādīt piemēru citiem viedierīču ražotājiem. Xperia Z1 viedtelefonā ir BIONZ attēlveidošanas tehnoloģija, kā arī G Lens optiskās sistēmas tehnoloģija.

Līdztekus jaunumam Xperia Z1 pasākumā tika prezentēti arī ierīcei paredzētie objektīvi – QX10 un QX100. Katram objektīvam ir savs sensors, attēlu apstrādes programmatūra, mikrofons, baterija un atmiņas karte. Izmantojot Near field communication (NFC) tehnoloģiju, iespējams objektīvus savienot ar Android vai iOS operētājsistēmas ierīci un uzņemt attēlus arī tad, ja viedtālrunis un objektīvs atrodas atstatus viens no otra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tehnoloģiju apskats: Daudzi ekrāni vienā

Jānis Vēvers, 20.04.2018

Samsung CHG90 ir ne vien liels un iespaidīgs, bet paver ļoti plašas ekrāna pielāgojuma iespējas. Tas padara monitoru pievilcīgu ne vien datorspēļu cienītājiem, bet arī dažādu nozaru profesionāļiem, dodot iespēju «izklāt» kaut 1,2 metrus garu Excel lapu, vai darboties sešos logos reizē.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērnajā rudenī Berlīnes IFA izstādē Samsung stendā starp daudziem jaunumiem bija kāds neparasts veidojums, kas acīmredzami mulsināja vienu otru vidusmēra datorlietotāju. Plats un ieliekts kā televizors, taču ar šķietami horizontāli nocirstu pusekrānu. Tas bija tolaik tikko prezentētais ultraplatais 49 collu spēļu monitors CHG90, kas tīri labi noder arī grafisko darbu veikšanai un strādāšanai vairākos logos vienlaikus.

Samsung CHG90 izskatās nudien iespaidīgi. Ekrāna daļa ir 120 centimetrus plata, bet statīva kāja aizņem aptuveni 80x40 centimetru laukumu, tādēļ monitors aizpilda krietnu daļu no galda virsmas. Atšķirībā no modernajiem televizoriem, tas nav ne plāns, ne viegls – 15 kilogrami ar visu statīvu, kaut arī visa «uzparikte» ir tikai pusmetru augsta.

Izliektais korpuss aiz ekrāna ir gandrīz 10 centimetrus biezs, turklāt tā vidū ir paprāvs izvirzījums – savienojums ar statīvu, kas vienlaikus nodrošina iespēju pieregulēt ekrāna leņķi un notur to vajadzīgajā stāvoklī. Lai arī monitors izskatās smagnējs, 12 kilogramu ekrāna daļas grozīšana neprasa īpašu piepūli. Tiesa, manevra iespējas ir salīdzinoši nelielas – to var atgāzt par dažiem grādiem atpakaļ un mazliet pagriezt uz sāniem. Vērienīgākām kustībām patiesībā traucē paša monitora gabarīti. Pievilcīgākam izskatam ap savienojuma vietu gredzena formā izvietotas diodes, kas monitora darbošanās laikā izstaro spilgti zilu gaismu.

Komentāri

Pievienot komentāru