Finanses

Ekonomikas ministrija aicinās piešķirt papildu finansējumu atbalstam mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem

Žanete Hāka, 20.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai palielinātu to ģimeņu skaitu, kas ar valsts atbalstu varēs vieglāk saņemt kredītu mājokļa iegādei, Ekonomikas ministrija uvākajā laikā aicinās valdību piešķirt papildu finansējumu 635 tūkstošu eiro apmērā programmas turpmākai īstenošanai, stāsta ekonomikas ministre Dana Reizniece – Ozola.

Ekonomikas ministrija rosinās valdību piešķirt 635 tūkstošus eiro valsts a/s Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum, lai nodrošinātu turpmāku pirmā mājokļa programmas īstenošanu. Papildu finansējumu plānots novirzīt no ienākumiem, kas saņemti valsts budžetā saistībā ar piešķirtajām termiņuzturēšanās atļaujām.

Kā zināms, lai ģimenēm ar bērniem atvieglotu iespēju nodrošināt pirmo iemaksu kredītam mājokļa iegādei vai būvniecībai, Ministru kabinets 2014. gada 5. augustā apstiprināja Ekonomikas ministrijas izstrādāto valsts atbalsta programmu dzīvojamās telpas iegādei vai būvniecībai personām, kuru apgādībā ir nepilngadīgi bērni.

Atbalsta programmas ietvaros valsts a/s Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum izsniegs (uz laiku līdz 10 gadiem) un administrēs galvojumu personai, ar kuru kopā dzīvo un kuras apgādība ir vismaz viens nepilngadīgs bērns. Altum galvojumu izsniegs pēc tam, kad aizdevējs būs piešķīris aizdevumu vai rakstiski apliecinājis, ka aizdevums tiks piešķirts. Atbalsta sniegšanai valsts šobrīd ir paredzējusi 332 678 eiro.

2015. gada 14. janvārī banka Citadele un Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum parakstīja līgumu par sadarbību valsts atbalsta programmā mājokļu iegādei. Līdz ar līguma parakstīšanu Citadele kļuva par pirmo komercbanku Latvijā, kas izsniegs hipotekāros kredītus Latvijas ģimenēm ar bērniem, atvieglojot nosacījumus par pirmo iemaksu, kas līdz šim ģimenēm ir bijis būtiskākais šķērslis sava mājokļa iegādei.

Komentāri

Pievienot komentāru