Tirdzniecība un pakalpojumi

Eksperti: veidosies vairumtirdzniecības milzis

Sandra Dieziņa, 15.02.2010

Jaunākais izdevums

Lietuvas Sanitex nopērkot Latvijas uzņēmumu Avers centrs var veidoties nozares milzis.

Tā uzskata Db aptaujātie pārtikas nozares vairumtirdzniecības uzņēmumi.

Karsten-Sanitex Latvia vadība jau apstiprinājusi, ka viens no Lietuvas lielākajiem patēriņa preču vairumtirgotājiem Sanitex plāno iegādāties Latvijas patēriņa preču izplatīšanas uzņēmumu Avers centrs.

Sanitex jau vērsies Lietuvas Konkurences padomē ar lūgumu atļaut netiešā veidā iegādāties 99.99% Avers centra akciju. Avers centrs valdes loceklis Jaroslavs Grigorjans jau iepriekš uzsvēra, ka tirgū jānotiek spēlētāju koncentrācijai un apvienošanās procesam, lai samazinātu izmaksas.

Tirgu šis darījums ietekmēs pozitīvi, jo apvienojoties abiem uzņēmumiem, taps lielāks spēks ar jaunām potencēm un iespējām, vērtē Havi Logistics (līdzšinējais Baldis) valdes priekšsēdētājs Andris Dobulis.

Sanitex esot viens no lielākajiem un spēcīgākajiem Lietuvas uzņēmumiem, kura ienākšana Latvijā var sapurināt pārējos spēlētājus, kam būs vairāk jāsarosās, lai noturētu savas pozīcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Konkurences uzraugi atļauj Sanitex iegādāties Avers centru

Sanita Igaune, 27.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) ir atļāvusi Lietuvas patēriņa preču vairumtirgotājam piederošajam uzņēmumam - Karsten-Sanitex Latvia apvienoties ar Latvijas patēriņa preču izplatīšanas uzņēmumu Avers Centrs.

Apvienošanās paredzēta Karsten-Sanitex Latvia iegādājoties 99,99% Avers Centrs daļu no uzņēmuma īpašniekiem Mihaila Dmitrijeva, Jaroslava Grigorjana un Mihaila Litevska.

Apvienošanās dalībnieku konkurenti spēj piedāvāt alternatīvu apvienošanās dalībnieku sortimentā esošām precēm, secinājusi KP. Tāpat arī loģistikas pakalpojuma sniegšanas tirgū darbojas liels tirgus dalībnieku skaits, kas nodrošina to klientiem iespējas meklēt jaunus sadarbības partnerus.

Līdz ar to KP uzskata, ka Karsten-Sanitex Latvia un Avers Centrs apvienošanās rezultātā nerodas un nenostiprinās dominējošais stāvoklis, tāpat arī netiek būtiski samazināta konkurence ikdienas patēriņa preču vairumtirdzniecības tirgū un loģistikas pakalpojuma tirgū Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

25 lielākie pārtikas vairumtirgo­tāji pagājušajā gadā spējuši apgrozīt vairāk nekā pusmiljardu latu - 521.5 miljonus

Tā liecina Db veiktais pētījums pēc Lursoft un uzņēmumu sniegtajiem datiem. Vislielāko apgrozījuma pieaugumu pērn uzrādījis pārtikas produktu vairumtirgotājs AS Jungent, augot par 59 % salīdzinājumā ar 2007. gadu. Tomēr, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, apgrozījuma pieaugumi ir daudz pieticīgāki.

Pirmo reizi vairāku gadu gaitā apgrozījums samazinājies Latvijas lielākajam alkohola tirgotājam SIA AV & D, kas nodarbojas ar AS Latvijas balzams produkcijas vairumtirdzniecību, salīdzinot ar 2007. gadu - par 10 %. Arī otra lielākā alkoholisko dzērienu tirgotāja SIA Latalko apgrozījums pērn samazinājies par 13 %. Tomēr jāatzīmē, ka pārējo TOP alkohola tirgotāju apgrozījums ir vai nu palielinājies vai saglabājies 2007. gada līmenī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Lietuvieši plāno pirkt Avers centru

Vēsma Lēvalde, 12.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no Lietuvas lielākajiem patēriņa preču vairumtirgotājiem Sanitex plāno iegādāties Latvijas patēriņa preču izplatīšanas uzņēmumu Avers centrs, Db apstiprināja Karsten-Sanitex Latvia vienīgais valdes loceklis Jevgeņijs Semjaņņikovs.

Sanitex vērsies Lietuvas Konkurences padomē ar lūgumu atļaut netiešā veidā iegādāties 99,99% Avers centra akciju. Sanitex pirks Avers centra akcijas ar Latvijas kompānijas Karsten-Sanitex Latvia starpniecību. Tomēr pirms nav saņemta atļauja no Konkurences padomes, Karsten-Sanitex Latvia vadītājs no komentāriem atturējās.

Db rakstīja, ka pērn ikdienas patēriņa preču vairumtirdzniecības uzņēmums SIA B&S Baltics apvienojas ar Lietuvas AS Sanitex. Darījuma rezultātā Sanitex ieguva izšķirošu ietekmi pār SIA B&S Baltics.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

RSK apdrošināšanas AS vadīs Dainis Virbalis

Vēsma Lēvalde, Db, 20.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par RSK apdrošināšanas AS valdes priekšsēdētāju ar uzņēmuma akcionāra – Rīgas domes - lēmumu iecelts Dainis Virbalis.

Jaunajam vadītājam ir vairāku gadu pieredze uzņēmuma un pārdošanas vadīšanā, kā arī darbā apdrošināšanas biznesā, apgalvo Rīgas dome. Dainis Virbalis iepriekš strādājis par Avers Centrs ģenerāldirektoru. Pirms tam divus gadus jau strādājis uzņēmumā RSK apdrošināšanas AS par filiāļu nodaļas vadītāju un attīstības departamenta direktora vietnieku.

No 2005. līdz 2006.gadam bijis Eden Springs Latvia pārdošanas nodaļas vadītājs, bet no 2003. līdz 2005.gadam - Baltijas Apdrošināšanas Nama banku un līzinga nodaļas vadītājs. D.Virbalis beidzis Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultāti, viņam ir Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā iegūts maģistra grāds biznesa vadībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Schenker vadīs Māris Kleinbergs

Žanete Hāka, 27.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par SIA Schenker vienīgo valdes locekli un vadītāju kļuvis bijušais Latvijas pasta vadītājs Māris Kleinbergs, liecina Lursoft dati.

M. Kleinbergs vadīja Latvijas pastu kopš 2012.gada janvāra, bet pirms tam strādāja vadošos amatos vairākos privātos uzņēmumos. Viņš bijis direktors transporta un loģistikas uzņēmumā Baltic Logistic Solutions, loģistikas direktors kompānijā Avers centrs u.c.

Uzņēmums Schenker specializējas starptautiskos un iekšzemes sauszemes pārvadājumos, avio, jūras un dzelzceļa kravu pārvadājumos, kā arī noliktavu un muitošanas pakalpojumos.

Db.lv jau rakstīja, ka februārī SIA Schenker valdē tika ievēlēta jauna valdes priekšsēdētāja, SIA Schenker finanšu direktore Evija Āboliņa.

Līdzšinējais Schenker valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš februārī sācis darbu Zviedrijas prāmju kompānijā Stena Line Freight kā reģionālais vadītājs Baltijas valstīs, Krievijā un NVS. A. Tauriņš ir arī Latvijas Loģistikas asociācijas vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Pārtrauc darba attiecības ar Latvijas dzelzceļa vadītājiem Bērziņu un Strakšas

LETA, 25.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) padome ir vienojusies par darba attiecību izbeigšanu ar uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Edvīnu Bērziņu un valdes locekli Aivaru Strakšas, žurnālistiem pastāstīja LDz padomes priekšsēdētājs Jānis Lange.

Darba attiecības ar abiem valdes locekļiem, kuri uzņēmumu nolēmuši pamest paši, tiks izbeigtas ar 12.augustu. Uzņēmuma valdē darbu turpinās Ēriks Šmuksts un Ainis Stūrmanis.

«Ņemot vērā to, ka ir izveidojusies situācija, kurā iztrūkst dialogs starp uzņēmuma vadību un nozares politiku veidojošo ministriju, gan uzņēmuma padome, gan valde ir vienisprātis, ka LDz un visas nozares interesēs ir izbeigt šo nenoteiktību un virzīties uz priekšu,» pēc LDz padomes sēdes pauda Lange.

Viņš piebilda, ka pēdējo mēnešu laikā sāk samazināties kravu apgrozījums un ilgāks nenoteiktības periods varētu šos rādītājus ietekmēt vēl vairāk.

Lange norādīja, ka padomes uzdevums ir pārstāvēt akcionāra, kas šajā gadījumā ir valsts, intereses. «Un valsts interesēs ir nodrošināt stabilu un uz attīstību vērstu LDz darbību. Ja nenoteiktība turpinātos ilgstoši, tas varētu negatīvi ietekmēt turpmāko uzņēmuma attīstību un nest būtisku kaitējumu gan LDz, gan nozarei kopumā. Šodien pieņemtais padomes lēmums par vienošanos un pagaidu valdes locekļu iecelšanu ir vērsts uz to, lai nepieļautu šīs negatīvas sekas,» skaidroja Lange.

Komentāri

Pievienot komentāru