Jaunākais izdevums

Tirdzniecības uzņēmums Elkor atsevišķas pārtikas nodaļas atvēršanā ieguldīs vismaz divus miljonus eiro (1,4 miljonus latu), aģentūrai BNS pastāstīja Elkor ģenerāldirektors Andrejs Sičovs.

Viņš klāstīja, ka uzņēmums šogad plāno atvērt jaunu, daudz plašāku pārtikas departamentu universālveikala Elkor Plaza pirmajā stāvā Rīgā, Brīvības gatvē 201, kur pašlaik ir neliela pārtikas nodaļa. «Arī iepriekš tur bija nopērkami pārtikas produkti, un to sortiments līdz šim pastāvīgi palielināts,» uzsvēra Sičovs un piebilda, ka jaunā veikala platība būs vairāk nekā 3000 kvadrātmetru.

Universālveikalā pārveides darbi un nodaļu pārvietošana notiek jau vairākus mēnešus, lai pirmajā stāvā atbrīvotu telpu pārtikas nodaļas paplašināšanai. «Pārtikas departamenta izveidē Elkor plāno investēt vairāk nekā divus miljonus eiro,» sacīja ģenerāldirektors.

Pēc viņa teiktā, jaunais Elkor pārtikas departaments nodrošinās ar darbavietām aptuveni 150 jaunu darbinieku. «Darbs pārtikas lielveikala komandā tiek piedāvāts gan atbildīgos amatos – veikala vadība, administratori, vecākie speciālisti, gan uz kasieru, pārdevēju, prečziņu un atbalsta personāla darbinieku vakancēm,» pavēstīja Sičovs un uzsvēra, ka Elkor savlaicīgi izsludinās iespēju pieteikties uz jaunajām darbavietām.

Elkor pārstāvis norādīja, ka, veidojot jauno pārtikas departamentu, iecerēts sadarboties ar vairākiem ražotājiem, kuru preces pagaidām Latvijas tirgū nav pieejamas. «Elkor plāno piedāvāt pircējiem visplašāko kvalitatīvāko pārtikas preču sortimentu,» apliecināja Sičovs.

Uzņēmuma vadība pagaidām neatklāja konkrētu pārtikas departamenta atklāšanas datumu. «Dažādu apstākļu dēļ termiņi mēdz pārbīties,» atzina Sičovs.

Vienlaikus viņš minēja, ka Elkor šogad iecerējis atvērt vēl divus līdz trīs pārtikas veikalus, taču piebilda, ka par konkrētiem tālākiem plāniem pagaidām runāt ir pāragri.

Elkor ir Latvijas tirdzniecības uzņēmums ar kopējo tirdzniecības platību vairāk nekā 60 000 kvadrātmetru. Elkor dibināts 1990.gadā Rīgā. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 800 darbinieku. 2009.gadā Elkor apgrozījums sasniedza 31,36 miljonus latu.

Elkor tirdzniecības tīkla veikalos var iegādāties elektronikas preces, apģērbus, preces sportam, atpūtai un tūrismam, bērnu preces, pārtiku, mēbeles un interjera priekšmetus. Tāpat uzņēmums sniedz tehnikas servisa un apkopes, kā arī līzinga pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elkor mērķis, piedāvājot klientiem 11% atlaidi pirkumam, bija piesaistīt jaunus klientus no ārvalstu tūristu vidus un parādīt Latviju kā ārzemniekiem draudzīgu un izdevīgu iepirkšanās vietu, tā pārmetumus par vietējo pircēju diskrimināciju skaidro Elkor.

Mūsu piedāvājumā nekur nebija teikts par priekšrocībām vai īpašu pretimnākšanu kādai konkrētai valsts iedzīvotāju grupai.

«Ar šādu akciju Elkor vēlējās pievērst Rīgas viesu uzmanību saviem veikaliem un preču piedāvājumam. Ņemot vērā, ka tuvojas aktīvākie tūrisma sezonas mēneši, uzņēmums izveidoja akciju, kas piedāvātu ārvalstu tūristiem iespēju iegādāties preces par pēc iespējas izdevīgākām cenām. Šādi tika plānots veicināt tūristu iztērēto līdzekļu ieplūšanu Latvijas ekonomikā, kā arī veidot pozitīvu tēlu ārzemnieku acīs, lai tie arī nākamajā Rīgas apmeklējuma reizē izvēlētos iepirkties Elkor veikalos. Domājot par atlaidēm, ņēmām vērā citu Rietumeiropas un ASV veikalu pieredzi, kas arī rīkojas līdzīgi un nesaņem par to pārmetumus,» norāda Elkor valdes loceklis Ronalds Feldmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biežāk uzdotie jautājumi

Latvijas Banka / eiro.lv, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad Latvijā ieviesīs eiro?

Oficiālais eiro ieviešanas mērķa datums ir 2014. gada 1. janvāris. Šobrīd Latvijas valsts iestādes veic visus sagatavošanās darbus, kas nepieciešami eiro ieviešanas nodrošināšanai, un tā ieteicams rīkoties arī uzņēmējiem.

Kā naudas maiņu padarīt sev vieglāku un ērtāku?

Visērtākais veids - bezskaidras naudas maiņa. Tādēļ vēl pirms eiro ieviešanas ieteicams latu skaidrās naudas uzkrājumus pārskaitīt bankas kontā. Visa latu kontos noguldītā vai uzkrātā nauda eiro ieviešanas dienā automātiski un bez maksas tiks konvertēta eiro.

Vai saistībā ar latu nomaiņu pret eiro ir sagaidāma cenu celšanās?

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Papildināts - Kriminālprocess Elkor lietā ierosināts par naudas atmazgāšanu lielā apmērā

Lelde Petrāne, Elīna Pankovska, 17.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kriminālprocess, kura ietvaros vakar veikta kratīšana Elkor veikalos un birojā, ierosināts par naudas atmazgāšanu un grāmatvedības dokumentu sagrozīšanu. To Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs pavēstīja Latvijas Radio.

Process sākts pēc Krimināllikuma 195.panta par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā un organizētā grupā, kā arī 217.panta par grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu.

Kratīšanas laikā izņemti lietiskie pierādījumi, piemēram, datori un dokumenti. Trīs personas esot aizturētas.

Policijas pārstāve Beāte Labinska iepriekš norādīja, ka vienīgais, ko var atklāt - Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde kāda kriminālprocesa ietvaros veikusi kriminālprocesa darbības veikalos Elkor.

«Cik man zināms, policija vakar nav «viesojusies» visos Elkor veikalos, bet gan Elkor Plaza un universālveikalā Elkor Krasta ielā, kā arī pabija biroja ēkās. Kas tika meklēts, tiešām nav zināms joprojām, izskatās, ka policija to neatklāj arī medijiem,» norādīja Elkor Sabiedrisko attiecību speciālists Armands Jēgermanis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirgotāja SIA "Elkor centrs" pasludināts par maksātnespējīgu, liecina Maksātnespējas reģistrā pieejamā informācija.

Rīgas pilsētas tiesa uzņēmumu par maksātnespējīgu pasludinājusi trešdien, 21.februārī. Par "Elkor centra" maksātnespējas procesa administratoru iecelta Kristīne Kļaviņa.

Kreditoru prasījumi pret parādnieku iesniedzami administratorei līdz 2024.gada 22.martam.

Šogad 21.februārī "Elkor centram" bija Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu parāds 73 435 eiro apmērā.

Jau vēstīts, ka VID pērn novembrī "Elkor centram" piemēroja aizliegumu komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai, kā arī kapitāldaļu atsavināšanai un pārreģistrācijai.

2022.gadā "Elkor centrs" strādāja ar 3,058 miljonu eiro apgrozījumu un 25 273 eiro peļņu, liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmums reģistrēts 2003.gadā, un tā pamatkapitāls ir 17 066 eiro. "Elkor centra" vienīgā īpašniece kopš pagājušā gada novembra ir pati kompānija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākts tirgotāja SIA "Elkor Food & Wine" maksātnespējas process, liecina Maksātnespējas reģistrā pieejamā informācija.

Rīgas pilsētas tiesa uzņēmuma maksātnespējas procesu pasludinājusi 15.februārī, par procesa administratoru ieceļot Jāni Ābiku.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Elkor Food & Wine" 2022.gadā strādāja ar 606 362 eiro apgrozījumu un 123 157 eiro zaudējumiem. Uzņēmums ar zaudējumiem strādā kopš 2018.gada.

Patlaban "Elkor Food & Wine" ir reģistrēta viena aktīva struktūrvienība-veikals.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Elkor Food & Wine" kopš pagājušā gada oktobra ir pati savu kapitāldaļu turētāja. Pirms tam uzņēmums piederēja Andrejam Vlasovam, bet vēl pirms tam - Ilzei Laurānei (iepriekš Popova). "Elkor Food & Wine" pamatkapitāls ir 31 240 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pārdod Elkor līdzdibinātāja īpašumā esošu tirdzniecības centru pie Brīvības pieminekļa

Gunta Kursiša, 16.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārdošanā nonācis vienam no Elkor grupas līdzdibinātājiem un vairāku vērtīgu nekustamo īpašumu saimniekam Andrejam Vlasovam piederošs tirdzniecības centrs pretī Brīvības piemineklim – Brīvības ielā 19.

Elkor grupas līdzdibinātājs A. Vlasovs savā īpašumā Valsts a/s VEF uzņēmumu VEF veikals Brīvības ielā 19 iegādājās 2000. gada februārī. Šī pirkuma maksa bija viens lats, bet tāpat arī tika dzēsti VEF nodokļu parādi 530 tūkst. Ls apmērā, iepirkš vēstīja portāls pietiek.com.

Komercplatība tiek pārdota par 4,389 tūkst eiro kvadrātmetrā (aptuveni 3,080 tūkst. Ls), un kopumā tiek pārdotas 369 kvadrātmetru telpas pagrabstāvā un 286 kvadrātmetru telpas pirmajā stāvā, liecina portālā nordhaus.lv ievietotais sludinājums.

Kopējā cena komecplatības, kurā patlaban atrodas Elkor Fashion Podium Outlet, cena ir 2,950 milj. eiro (aptuveni 2,070 mil. Ls). Sludinājumā minēts, ka renovētās ķieģelu ēka un tās iekšējā apdare ir ļoti labā stāvoklī, un tajā ir visas ērtības, turklāt ēka atrodas pilsētas centra aktīvajā kvartālā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde uzsākusi kriminālprocesu par to, ka SIA ETG tirdzniecības vietās tiek veikta grāmatvedības un statistiskas informācijas noteikumu pārkāpšana un dokumentu viltošana.

Tās mērķis bijis iegūt neuzskaitītus skaidras naudas līdzekļus, kuri tālāk legalizēti un izmantoti uzņēmuma turpmākai saimnieciskai darbībai, DB informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics.

Policija arī atzīmē, lai iegūtu pierādījumus grāmatvedības dokumentu viltošanai un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijai, veiktas vairākas tiesas sankcionētas kratīšanas, tajā skaitā tirdzniecības vietās Elkor Plaza un Elkor Krasta, kā arī SIA ETG birojā.

Kratīšanu laikā izņemta virkne lietisko pierādījumu, tajā skaitā datortehnika, skaidra nauda, dokumentācija un citi pierādījumi. Uz doto brīdi kriminālprocesa ietvaros aizturētas trīs personas, SIA ETG darbinieki un ar to saistītā uzņēmuma darbinieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Elkor: nonākšana Kipras uzņēmuma īpašum Elkor veikalu darbu nemainīs

Gunta Kursiša, 12.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Elkor Centrs nonākšana Kiprā reģistrētā uzņēmuma Trialgo Limited īpašumā saistīta ar biznesa attīstību un nekādā veidā neietekmēs Elkor veikalu darbības rutīnas – klienti īpašnieku maiņu neizjutīs, norāda Elkor valdes loceklis Ronalds Feldmanis.

Tāpat Elkor valdes loceklis uzsver, ka SIA Elkor Centrs ir tikai viens no vairākiem SIA Elkor Grupa piederošajiem uzņēmumiem.

Jau rakstīts, ka pirmdien, 11. jūnijā, SIA Elkor Centrs mainījušies īpašnieki, tai nonākot Kiprā reģistrētās Trialgo Limited īpašumā. Iepriekš 100% uzņēmuma daļu piederēja SIA Elkor Grupa.

Kiprā reģistrētajam uzņēmumam Trialgo Limited Latvijā pilnībā vai daļēji pieder trīs kompānijas – SIA Elkor Centrs, 100% 2001. gadā dibinātā daudznozaru uzņēmuma SIA Neobalts daļu, kā arī 75% pērnā gada augustā dibinātā plastmasas iepakojumu ražotāja Pack & Pack daļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veikalu "Elkor" īpašnieces Ilzes Laurānes (agrāk Popovas) parāda dēļ piemērots zvērināta tiesu izpildītāja aizliegums atsavināt kapitāldaļas visās viņai piederošās kompānijās un reģistrēt jaunas komercķīlas.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, aizliegums atsavināt kapitāla daļas un reģistrēt komercķīlas piemērots attiecībā uz SIA "ETG", SIA "Elkor grupa", SIA "Elkor Gift Shop", SIA "Elkor Food & Wine", SIA "HSP Solution" un SIA "Elektrodrošība". Laurāne piecos no šiem uzņēmumiem ir vienīgā īpašniece, bet "ETG" viņai pieder 99% kapitāldaļu, kamēr atlikušais 1% pieder SIA "Plus īpašums".

Visi minētie uzņēmumi Laurānes īpašumā nonāca pērn laikā no augusta līdz decembrim, nepilnu gadu pēc tam, kad nomira "Elkor" izveidotājs un kompāniju iepriekšējais īpašnieks Aleksandrs Popovs.

Vienlaikus pagājušā gada nogalē, īsi pirms Ziemassvētkiem, pārjaunotas četras komercķīlas, kuru devēja ir Laurāne, bet ņēmēja - "Rietumu banka". Viņa par labu bankai ieķīlājusi visas sev piederošās "ETG" kapitāldaļas. Kopējā ķīlu maksimālā prasījumu summa ir 31,44 miljoni eiro. Kā trīs ķīlu parādniece minēta "ETG", bet kā vienas - "Elkor grupai" piederošais SIA "Elkor centrs".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielveikalu ķēdes Elkor skandalozo akciju izmantojuši vairāki simti cilvēku, no kuriem lielākā daļa bijuši Eiropas Savienības (ES) valstu pilsoņi, pavēstīja Elkor valdes loceklis un mārketinga direktors Ronalds Freimanis.

Runājot raidījumā Dienas rīts, viņš tomēr norādīja, ka pašlaik uzņēmums vēl neesot apkopojis galīgos datus. «Mēs uzskatām, ka esam piesaistījuši jaunu klientu grupu,» sacīja R. Freimanis, piebilstot, ka uzņēmums radījis tūristiem draudzīgu iespaidu.

Elkor pārstāvis skaidroja, ka uzņēmums savas akcijas plāno ilgāku laiku uz priekšu. Tāpēc jaunākā akcija, kuras ietvaros Latvijas iedzīvotājiem tiek piedāvāta 11% atlaide, nav uzskatāma par sava veida atvainošanos. R. Freimanis arī uzsvēra, ka Elkor pastāvīgi organizē dažādas akcijas, kuras ir nozīmīgākas nekā minētā.

Db.lv jau vēstīja, ka no piektdienas, 27. aprīļa, Elkor plāno «apsveikt» Latvijas iedzīvotājus Latvijas neatkarības deklarācijas pieņemšanas dienā, 4. maijā, un vienu nedēļu piedāvās atlaides pirkumiem 11% apmērā. Šis, pēc Elkor teiktā, ir nākamais uzņēmuma atlaižu politikas solis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paplašinot veikalu tīklu, Elkor decembrī plāno atvērt jaunu bērnu preču veikalu Elkor Kids, informēja SIA Elkor Centrs valdes loceklis Gunārs Vizulis.

Veikala izveidē plānots investēt vairāk nekā 125 000 eiro.

«Lai īstenotu šo ieceri, uzņēmums saņēma aizdevumu no AS Rietumu banka, reģistrējot komercķīlu,» norāda Vizulis, sīkāku informāciju neatklājot.

Jaunais Elkor Kids atradīsies tirdzniecības centra Rīga Plaza telpās, tā platībai būs 1059 kvadrātmetri.

SIA Elkor Centrs dibināta 2003.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 17 074 eiro. Pērn Elkor Centrs divkāršoja apgrozījumu, sasniedzot 12,36 miljonus eiro, 2012.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 5,9 miljoni eiro. Elkor Centrs pērn nopelnīja 11 216 eiro, bet 2012.gadā - 10 998 eiro, liecina Firmas.lv dati.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielveikala Elkor klienti piefiksējuši kādu atlaižu akciju, kas diskriminē Latvijas rezidentus, proti, pārdevēji Elkor veikalā Rīgā, Brīvības gatvē esot šķirojuši pircējus pēc valodas - ja tikusi uzrādīta Latvijas nepilsoņa vai nerezidenta pase, tad pirktajai precei tikusi piemērota 11% atlaide, savukārt Latvijas rezidentiem šāda atlaide tikusi liegta.

Tiesībsargs šādu praksi uzskata par diskriminācijas aizlieguma pārkāpumu, vēsta LNT raidījums Degpunktā.

Raidījums bija devies uz attiecīgo veikalu Rīgā, kā «pircēju» sev līdzi ņemot krieviski runājošo Aleksandru. Ierakstā ar slēpto kameru raidījums guvis apstiprinājumu no veikala pārdevēja puses, ka Aleksandrs, uzrādot pasi, varēs saņemt atlaidi par pirkumu.

Uzzinot par šādu Elkor realizētu atlaižu akciju, Tiesībsarga biroja darbinieki pauduši par to sašutumu un paši sazinājušies ar veikala vadību, lūdzot iesniegt precīzāku informāciju un paskaidrojumus par to, kādēļ veikalā ieviesta tieši šāda atlaižu sistēma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elkor plāno vairāk pievērsties apģērbu un apavu segmentam, kā arī rudenī atvērt tirdzniecības centru Krasta ielā.

Šā gada pavasarī plašu rezonansi ieguva mazumtirdzniecības veikalu Elkor atlaižu kampaņa, kuras laikā, uzrādot Latvijas ārvalstu pilsoņa pasi, bija iespējams saņemt 11% atlaidi pirkumiem. Toreiz daļa sabiedrības izteica sašutumu, ka tiek diskriminēti Latvijas pilsoņi. Uzņēmuma mārketinga direktors un valdes loceklis Ronalds Feldmanis norāda, ka kampaņa izraisījusi patiesu lielu ažiotāžu un publicitāti, taču uz tirdzniecības rezultātiem tā iespaidu nav atstājusi, jo pusgada rezultāti ir ar pozitīvu tendenci. SIA Elkor grupa apgrozījums šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo periodu pagājušajā gadā, audzis aptuveni par 10%. Pieaugums vērojams visos preču segmentos, tomēr tas ir samērā atšķirīgs. Viņš atzīmē, ka viens no lielākajiem pieaugumiem ir tieši apģērbu segmentā, kur apgrozījums, salīdzinot ar pērno gadu, audzis par 30%. Savukārt elektronikas preču segmentā, kas visu laiku bijis Elkor vadošais virziens, pieaugums vērojams 10% apmērā. Apgrozījuma pieaugums skaidrojams ar kopējo ekonomikas stabilizāciju, ko parādot arī valsts statistikas dati. Savukārt pircēji saprot, ko var un ko nevar atļauties, un daudz mierīgāk var plānot savus izdevumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Elkor veikala izveidē investē 660 000 eiro

Lelde Petrāne, 12.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paplašinot savu darbību un veikalu tīklu, Elkor atvēris jaunu bērnu preču veikalu ELKOR KIDS, kas atrodas tirdzniecības centra Rīga Plaza telpās.

«Šī 1059 m2 lielā veikala izveidē ir ieguldīti EUR 660 000, kas investēti veikala izbūvē, labiekārtošanā un preču nodrošināšanā. Savukārt ELKOR KIDS vieta izvēlēta, domājot par mūsu pieejamību Elkor klientiem dažādos Rīgas rajonos,» norāda Elkor valdes loceklis Gunārs Vizulis.

Elkor ir 100% Latvijas uzņēmums, kas dibināts 1989.gadā Rīgā. Elkor mazumtirdzniecības tīkla veikali piedāvā elektronikas preces, apģērbus un apavus sievietēm, vīriešiem un bērniem, preces sportam un tūrismam, bērnu preces, pārtiku, interjera priekšmetus. Tāpat uzņēmums sniedz tehnikas servisa un apkopes pakalpojumus. 2013. gadā Elkor apgrozījums sasniedza 55 miljonus latu, savukārt nodokļu maksājumi pārsniedza 10 miljonus latu, informēja G. Vizulis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas policijas sāktajā kriminālprocesā, kura ietvaros pagājušajā nedēļā tika veiktas kratīšanas "Elkor" tirdzniecības vietās, trim aizturētajām personām piemērots apcietinājums, aģentūrai BNS pastāstīja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics.

Policija pagājušajā nedēļā aizturēja kompānijas ETG un ar to saistītā uzņēmuma darbiniekus.

Elkor sabiedrisko attiecību speciālists Armands Jēgermanis aģentūrai BNS savukārt sacīja, ka viņa rīcībā nav ziņu par to, ka kādai no aizturētajām personām būtu piemērots apcietinājums. Viņam zināms, kuras personas policija pagājušajā nedēļā aizturējusi, taču uzņēmuma iekšienē ir vienošanās šādu informāciju nesniegt.

Jau vēstīts, ka ekonomikas policija uzsākusi kriminālprocesu par to, ka uzņēmuma ETG tirdzniecības vietās tiek veikta grāmatvedības un statistiskas informācijas noteikumu pārkāpšana un dokumentu viltošana ar mērķi iegūt neuzskaitītus skaidras naudas līdzekļus, kuri tālāk tiek legalizēti un izmantoti uzņēmuma turpmākai saimnieciskai darbībai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī pirms diviem gadiem ir jau bijušas aizdomas par negodprātīgu Elkor rīcību. 2009. gada jūlijā internetā parādījās video, kurā redzams, ka kādā Latvijas uzņēmumā nauda tiek maksāta aploksnēs.

Toreiz tika pieļauts, ka uzņēmums, kurā tiek veikta video redzamā aplokšņu algu izmaksa varētu būt Elkor. Video ir redzami arī vairāki priekšmeti ar Elkor simboliku. Materiālā redzams kā kāda sieviete no kartona kastes izņem aploksni un iedot to, visticamāk, veikala darbiniekam, bet aploksnē atrodas vairāki desmiti latu.

Veikalu tīkla pārstāvji toreiz noliedza algu izmaksu aploksnēs, norādot, ka Elkor saviem darbiniekiem algas maksā likumīgi.

Savukārt sešus gadus iepriekš, Valsts ieņēmumu dienests (VID) divu Elkor grupas uzņēmumu auditā atklāja grāmatvedības uzskaites pārkāpumus. Toreiz uzņēmumiem tika noteikts gandrīz 0,8 miljonu latu uzrēķins par PVN. Vienam uzņēmumam bija noteikts uzrēķins par 0,75 miljoniem latu, otram - par 36 tūkstošiem. 2003. gadā VID veica arī pārbaudes Elkor veikalā tirdzniecības centrā Mols.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Elkor un Apranga: pircēji piesardzīgi atgriežas veikalos

Gunta Kursiša, 17.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī joprojām nevar runāt par strauju Latvijas ekonomikas atlabšanu, tomēr tirgū vērojami pozitīvi signāli un tendences, Db.lv stāsta Elkor veikalu mārketinga direktors Ronalds Feldmanis, norādot, ka paredzams, ka pavasara un vasaras sezonā apģērbu un apavu cenas varētu samazināties par 0,03%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Elkor: pērn iedzīvotāji iepirkās biežāk un tērēja vairāk

Sanita Igaune, 12.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veikto pirkumu skaits Elkor veikalos pērn salīdzinājumā ar 2010.gadu ir palielinājies par 18%. Tāpat 2011.gadā ir pieaudzis apmeklētāju skaits – vidēji dienā tas bijis par 8% lielāks nekā pirms gada. Pērn īpaši pieprasīti bija planšetdatori un viedtālruņi, informē Elkor veikalu mārketinga direktors Ronalds Feldmanis.

Laikā no 2011.gada janvāra līdz septembrim Elkor veikalos sasniegts gandrīz 27,50 milj. Ls apgrozījums, kas ir aptuveni 11% vairāk nekā visa 2010. gada laikā. Savukārt pērn decembrī Elkor pārdošanas apmēri pieauga par 10%.

Tostarp elektronikas, apģērbu un rotaļlietu tirdzniecības rādītāji 2011.gada decembrī vidēji pieauga par 25%, savukārt pieprasījums pēc kosmētikas un parfimērijas Elkor veikalos bija par 35% lielāks nekā novembrī. Tāpat bija pieaudzis pieprasījums pēc eglīšu rotājumiem, interjera dekoriem un mājās tekstila. Tāpat Elkor turpināja nostiprināt pozīcijas modes apģērbu segmentā. Arī šā gada tendences liecina, ka pieaug interese par elektroniku, sadzīves tehniku, kā arī par apģērbiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Elkor jauna koncepta food&wine bistro izveidē iegulda vairāk nekā 800 000 eiro

Dienas Bizness, 22.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elkor, paplašinot savu darbības klāstu, uzsāk jaunu darbības virzienu, un oktobra sākumā vērs durvis jaunam food&wine koncepta bistro, kura izveidē investēti vairāk nekā 800 000 eiro un radītas 60 jaunas darba vietas, informē Elkor valdes loceklis Gunārs Vizulis.

Bistro atradīsies Brīvības bulvāra 19 ēkā, ar skatu uz Brīvības pieminekli un Elkor food&wine piedāvās arī vīna veikalu ar vairāk nekā 2500 vīna veidiem.

Uzņēmumā informē, ka telpu interjeru veidojis vācu dizaina uzņēmums Aichinger, savukārt ēdienkarti konsultējis Vācijas gastronomijas konsultants Helmuts Šullers (Helmut Schüller).

2013. gadā Elkor apgrozījums sasniedza 55 miljonus latu, savukārt nodokļu maksājumi pārsniedza 10 miljonus latu. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 750 darbinieku.

Elkor ir 100% Latvijas uzņēmums, kas dibināts 1989.gadā Rīgā. Elkor mazumtirdzniecības tīkla veikali piedāvā elektronikas preces, apģērbus un apavus sievietēm, vīriešiem un bērniem, preces sportam un tūrismam, bērnu preces, pārtiku, interjera priekšmetus. Tāpat uzņēmums sniedz tehnikas servisa un apkopes pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrības sašutums par Elkor piemēroto atlaižu politiku nav ietekmējis uzņēmumu, norāda pati kompānija.

Mārketinga speciālisti gan atzīst, ka Elkor komunikācijā ar sabiedrību par 11 % atlaižu piemērošanu nerezidentiem var atsaukties uz uzņēmuma finansēm. Reklāmas aģentūras DDB Latvija izpilddirektors Andris Rubīns norāda, ka Elkor ar savām aktivitātēm līdzīgi kā referendums par otru valsts valodu piesaistīja sabiedrības uzmanību. Iespējams, tas vairoja to pircēju skaitu, kas mīl šo veikalu, bet mazināja otru daļu. «No vienas puses, tas bija drosmīgi, no otras – tuvredzīgi,» vērtē A. Rubīns, piebilstot, ka pastāv jautājums – vai pirkumu pieauguma apjoms ir lielāks par zaudētajiem apjomiem.

Patlaban nav vērojama kampaņas negatīvā ietekme, veicam monitoringu, stāsta Elkor valdes loceklis, mārketinga direktors Ronalds Feldmanis. Martā notikušā kampaņas mērķis bijis piesaistīt ārvalstu tūristus, informācija par to tika izvietota specializētajos izdevumos, viņš skaidro. No vairākiem simtiem aizpildīto akcijas kuponu 70% aizpildījuši Eiropas valstu iedzīvotāji. Viņš arī atvainojās, ja kādam tikušas sagādātas neērtības saistībā ar notikušo. Elkor vēl vērtēšot, vai turpināt 11 % atlaižu piemērošanu ārvalstu tūristiem, taču ilgtermiņa mārketinga stratēģijas rezultātā no 27.aprīļa visiem Latvijas iedzīvotājiem tiks piedāvāta 11% atlaide pirkumiem. Nekādi dokumenti no iedzīvotājiem netikšot prasīti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā Spice Home atklāts divas reizes lielāks Elkor Tehnika veikals un jauns Elkor Home veikals 2.stāvā. Pārveidē investēti 1,5 miljoni eiro.

Atjaunotais veikals kopumā aizņem 5500 kvadrātmetrus un sastāv no trīs daļām. Pirmajā stāvā atrodas lielākais no veikaliem - Elkor Tehnika. Otrajā izvietots mājas preču un interjera priekšmetu veikals Elkor Home. Pēc rekonstrukcijas tiem pievienojies arī bērnu preču veikals Elkor Kids.

Līdz ar veikala paplašināšanu radītas 20 jaunas darba vietas.

Elkor veikals Spice Home telpās darbojas kopš 2010.gada.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gada nogalē negaidīti miris mazumtirdzniecību veikalu tīkla "Elkor" dibinātājs un īpašnieks Aleksandrs Popovs, informē SIA "Elkor grupa" valdes loceklis Ronalds Feldmanis.

A. Popovs mūžībā aizgāja 2020.gada 26.decembrī, 52 gadu vecumā.

Uzņēmējdarbību A.Popovs uzsāka 1989.gadā ar apģērbu ražošanu un tirdzniecību un gadu gaitā "Elkor" attīstīja līdz vienam no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem Latvijā.

"Elkor" 32 gadu pastāvēšanas vēsturē ir strādājuši vairāk nekā 10 000 darbinieku.

"Elkor" veikalu tīklu pārvalda SIA "ETG". Kompānijas kapitālā 99% piederēja A.Popovam. Viņš bija arī vienīgais "Elkor grupas" īpašnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Vai pārtikas rūpniecība ietur diētu?

Latvijas Bankas ekonomiste Agnese Rutkovska, 11.04.2019

1. attēls. Apstrādes rūpniecības kopā un tajā skaitā pārtikas produktu un dzērienu saražotās produkcijas apjoma un apgrozījuma indeksi (2000.g.=100%)

Avots: CSP, autores aprēķini

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apstrādes rūpniecības izlaide pēc pieklājīga izrāviena par 8,2% 2017. gadā pērn vairāk nekā uz pusi samazināja izaugsmes tempus, augot vien par 3.4%.

Bija nozares, kurām veicās labāk, piemēram, kokrūpniecībai, augsto tehnoloģiju nozarēm, un tādas, kurām šis nebija veiksmīgs gads. Viena no apakšnozarēm, kas lika visvairāk vilties, bija pārtikas produktu un dzērienu ražošana. Kādi šķēršļi stājās šīs nozares ceļā?

Šajā rakstā ieskatīsimies detalizētāk, soli pa solim palielinot un pietuvinot skatam dažādu pārtikas produktu grupu ražotāju sekmes un problēmas ilgākā laikā un tieši pēdējos gados.Pārtikas un dzērienu ražošanas pievienotā vērtība veido 21% no apstrādes rūpniecības jeb 2.5% no kopējās pievienotās vērtības. Tātad mēs runājam par gana nozīmīgu tautsaimniecības jomu. Ar šīs nozares produkciju mēs visi saskaramies ik dienu. Nemaz nerunājot par citiem aspektiem – pārtikas kvalitātes nozīmi mūsu veselībā, pārtikas ražošanas lomu valsts ekonomiskās neatkarības kontekstā utt. Tā teikt – var bez daudz kā iztikt, bet bez pārtikas nudien neiztiksim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Elkor apgrozījums sasniedz 34,15 miljonus latu

Ingrīda Drazdovska, 18.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā par 9% ir pieaudzis mazumtirdzniecības kompānijas Elkor apgrozījums, sasniedzot 34,15 milj. latu, liecina uzņēmuma apkopotie dati.

Pagājušo gadu uzņēmuma valdes loceklis Ronalds Feldmanis raksturoja kā relatīvas stabilizācijas gadu pēc krituma perioda. «Neskatoties uz globāli nelabvēlīgo situāciju, turpinājām attīstību, esam spējuši klientu loku ne vien noturēt, bet arī paplašināt. Ja valdība turētu solījumus par atbalstu uzņēmējdarbībai, kaut nedaudz atvieglojot nodokļu slogu, un nepieņemtu tik daudz neloģisku lēmumu, esmu pārliecināts, labāki būtu gan Elkor darbības rādītāji, gan ekonomiskā situācija valstī kopumā,» viņš teica.

Elkor ir 100% Latvijas uzņēmums, kas dibināts 1990.gadā Rīgā. Tā vienīgais īpašnieks ir uzņēmējs Aleksandrs Popovs. Elkor piedāvā elektronikas preces, apģērbus, preces sportam, atpūtai un tūrismam, bērnu preces, pārtiku, mēbeles un interjera priekšmetus. Tāpat uzņēmums sniedz tehnikas servisa un apkopes, kā arī līzinga pakalpojumus. Pašlaik Latvijā uzņēmuma tirdzniecības vietu kopplatība pārsniedz 60 tūkst. m2, darbojas arī interneta veikals. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 800 darbinieku. Pērn valstij nodokļos tas nomaksājis vairāk nekā 2,3 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru