Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena pārstrādes uzņēmuma SIA Elpa biezpiena eksports uz Vāciju iekavējies par gandrīz diviem mēnešiem. Sākotnēji bija plānots to uzsākt decembrī, taču pārcelts uz janvāra beigām vai februāra sākumu.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Gundars Sisenis Kurzemes Vārdam norāda, ka iemesls ir birokrātiski šķēršļi, pēc Eiropas prasībām saskaņojot marķējumus un tekstu uz iepakojuma. To vajadzējis darīt piecas, sešas reizes. Problēmas radījis pat tāds sīkums kā pie enerģētiskās vērtības vispirms norādītas kalorijas un pēc tam džouli. Pēc Eiropas standartiem jābūt otrādi.

Tagad ar šo uzdevumu esot tikts galā, un tiek prognozēts, ka nākamnedēļ varētu sākt komplektēt kravu. Jau februārī paredzēts arī modernizēt biezpiena ražošanas līniju. Patlaban pēc pasūtījuma Čehijā tiekot izgatavotas arī iekārtas.

Jaunās iekārtas radīs iespēju nodrošināt eksporta pieaugumu, kā arī ekonomēt energoresursus. Iegāde un uzstādīšana izmaksās gandrīz 210 tūkst. eiro. Pusi no šīs summas apņēmies finansēt Eiropas Lauksaimniecības fonds.

G.Sisenis arī piebilst, ka šis jau ir ceturtais projekts, kuram Elpa piesaistījusi Eiropas finansējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru