Nodokļi

EM valsts sekretārs: zinu daudzus uzņēmējus, kuri strādāja ne pilnībā legāli

Dienas Bizness, 15.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Ir uzņēmēji, kuri vienmēr darbosies, nemaksājot nodokļus, un attiecībā uz šiem uzņēmējiem nodokļu mazināšana nepalīdzēs, jo, iespējams, uzņēmēji nemaksā nodokļus un legāli nemaksā algas, jo saistīti ne tikai ar pelēko, bet pat ar melno ekonomiku,» tā intervijā laikrakstam Diena sacījis Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce.

«Šādi uzņēmēji vienkārši jāķer, tas nav vienkārši, bet jādara. Tomēr ir ne mazums uzņēmēju, kuri nav ieinteresēti naktīs slikti gulēt un uztraukties par nenomaksātiem nodokļiem. Esmu pārliecināts, ka šāda tipa uzņēmēji, darbaspēka nodokļu slogam mazinoties, iznāktu no pelēkās zonas,» skaidrojis J. Pūce.

«Pats zinu daudzus uzņēmējus, kuri XX gadsimta 90. gados strādāja ne pilnībā legāli pret valsti, bet, situācijai stabilizējoties, sāka strādāt oficiāli, un, domāju, līdzīgs process varētu atkārtoties,» viņš paudis.

Kā stāstījis ministrijas valsts sekretārs, «objektīvi raugoties uz nodokļu slogu Latvijā, tas nav vērtējams kā augsts. Problēma tāda, ka nodokļu slogs ir ļoti neviendabīgi sadalīts, un tieši nodokļi darbaspēkam ir relatīvi augsti. Darbaspēka nodokļu samazināšana Latvijas konkurētspējas veicināšanai būtu viens no visprioritārākajiem pasākumiem, iespējams, pat visprioritārākais, jo tas ir būtisks arī, lai mazinātu ēnu ekonomiku».

Jautāts, vai viņam ir mērķis kļūt par ministru, J. Pūce intervijā Dienai sacījis: «Tas ir netipiski, ka valsts sekretārs kļūst par ministru, bet jāatzīst, tieši šajā valdībā ir liels bijušo valsts sekretāru īpatsvars, ieskaitot manu pašreizējo priekšnieku Danielu Pavļutu, kurš arī bijis valsts sekretārs. Es šobrīd tādās kategorijās nedomāju, man ir interesants darbs, ko daru pašreiz.»

Komentāri

Pievienot komentāru