Jaunākais izdevums

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) aviosabiedrība Emirates Airline, kas plānoja šī mēneša beigās veikt pasaulē ilgāko avioreisu starp Dubaiju un Panamu, nolēmusi to atlikt par apmēram vienu gadu.

Šis reiss, kuru bija paredzēts sākt 31.martā un kas ilgtu 17 stundas un 35 minūtes, «operatīvu faktoru» dēļ ir pārcelts uz 2016.gada beigām vai 2017.gada sākumu, aviokompānija pavēstīja trešdien Panamā publicētā paziņojumā.

Dubaijas lidsabiedrība Emirates Airline pērn augustā paziņoja par ieceri veikt šādu lidojumu, kas padarītu Panamu par šīs kompānijas avioreisu pirmo galamērķi Centrālamerikā.

Kompānija bija paziņojusi, ka piedāvās vienu reisu dienā uz Panamas galvaspilsētu ar lidmašīnu Boeing 777-200LR, kas var pārvadāt arī līdz 15 tonnām kravu.

Emirates Airline tagad ir nolēmusi atlikt šo reisu, «ņemot vērā visus operatīvos faktorus, tostarp [gaisa] flotes izmantošanu un komerciālo pieprasījumu».

Starp citiem pasaulē ilgākajiem avioreisiem ir reisi starp Dalasu un Sidneju, kas ilgst gandrīz 17 stundas, starp Johannesburgu un Atlantu (16 stundas un 40 minūtes), un starp Dubaiju un Losandželosu (16 stundas un 35 minūtes).

Iepriekš ilgākais avioreiss pasaulē bija aviokompānijas Singapore Airlines veiktais reiss starp Singapūru un Ņujorku gandrīz 19 stundu ilgumā. Tā veikšana tika apturēta 2013.gadā, lai samazinātu izmaksas.

Emirates Airline paziņoja, ka saglabā vēlmi savienot savu aviosatiksmes tīklu ar Centrālamerikas reģionu un paturēs sava personāla darbiniekus Panamā.

Vācijas aviosabiedrība Lufthansa trešdien veica pirmo tiešo reisu uz Panamu, kas tai ir pirmais reiss uz Centrālameriku. Šo reisu, kas savieno Panamu ar Frankfurti pie Mainas, piecreiz nedēļā veiks lidmašīnas Airbus A340-300 ar 298 pasažieru vietām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē eksistē pasažieru regulārie avioreisi, kas garuma un ilguma ziņā ir patiešām iespaidīgi. Tiem, kas dodas šādos ceļojumos, ir jābūt īpaši izturīgiem, raksta n24.de.

Astoņas stundas ilgs lidojums - jau tas daudziem šķiet īstas mocības. Taču ir pat divreiz ilgāki avioreisi.

Regulārā avioreisa bez apstāšanās rekords ar garumu 14 178 km pieder lidsabiedrībai Emirates, kas nodrošina lidojumu no Oklendas Jaunzēlandē uz Dubaiju Apvienotajos Arābu Emirātos. Pēc starptautiskās lidojumu aģentūras (IATA) datiem, šis lidojums pēc plāna ilgst 17 stundas un 20 minūtes – ilgāks un tālāks nav neviens cits regulārais avioreiss pasaulē (dati uz 2016.gada septembri).

Tam ar lidojuma ilgumu 17 stundas un 5 minūtes, kā arī 13 293 km seko lidsabiedrības Saudia reiss no Losandželosas uz Rijādu, t.i. no Arābu pussalas uz ASV rietumkrastu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienoto Arābu Emirātu aviokompānija Emirates Airline prezentējusi inovatīvu pirmās klases luksusnumuru, kas atrodas tās jaunākajā gaisa kuģī un aprīkots ar virtuālajiem logiem, vēsta BBC.

Tā vietā, lai ar acu skatienu vērotu skatu pa logu, pasažieri skatās attēlus, kas tiek projicēti, izmantojot optiskās šķiedras kameras.

Aviokompānija pavēstījusi, ka paver ceļu uz to, lai nākotnē logi pazustu no visām lidmašīnām, padarot tās vieglākas un ātrākas.

Aviokompānijas prezidents Tims Klarks sacījis: «Attēlu kvalitāte ir ļoti laba, labāka nekā ar dabisko aci.»

Virtuālie logi šobrīd ir Emirates Airline jaunajā gaisa kuģī Boeing 777-300ER. T. Klarks norādījis, ka galvenais mērķis ir, lai logi pazustu no visām lidmašīnām - šādas lidmašīnas arī patērētu mazāk degvielas.

Komentāri

Pievienot komentāru